Poprvé do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
2.9.18 21:46
@Sněženka25 píše:
Ahoj mamky,kdo zítra vedete poprvé dítko do školky? Já už jsem lehce nervózní a syn taky usnul až teď :-D Syn se těší, ale zároveň už i poplakával, že prý už mamku nikdy neuvidí… Tak jsem moc zvědavá, jak se zvládneme ráno rozloučit bez slziček a jak zvládne svůj první velký den :-)

já byla dojatá, slzy nebyly, ale nešlo mi mluvit, aby mi neselhal hlas.
Dcera byla tak konstrenována, že šla bez „keců“ s učitelkou, která si pro ní přišla do šatny a tím pomohla nám i jí.
Zítra hodně sil a šťastný vstup do nové etapy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
2.9.18 21:46

A nevite jak je to ten první den? To se tam určitě ještě nespinka ne ? Naše jde taky poprvé do školky.Ta se už moc těší.Dokonce si myslim,ze bude problem ze školky ji dostat domů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
2.9.18 21:48
@Kelsey píše:
Je cas, aby si zvykala bez tebe. Nezhorsuj to dceri, ze budes doma stresovat. Ona to citi a tim vse kazis ty.

Před ní samozřejmě nestresuju…to mě neznáš …pred ní jakém tvrďák :mrgreen: ale samozřejmě mi to rve srdce když brečí a.ja odcházím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
@Dojcanis píše:
A nevite jak je to ten první den? To se tam určitě ještě nespinka ne ? Naše jde taky poprvé do školky.Ta se už moc těší.Dokonce si myslim,ze bude problem ze školky ji dostat domů :lol:

Ale spi. Je uplne normalni provoz skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
@Sněženka25 píše:
@Megane 123 Synovi jsou dneska přesně 4 roky…takže taky už je velký…ale stejně.....má hodně rád děti, na hřištích se hned skamarádí (ale to mamka byla pořád v dohledu)…je i zvyklý na hlídání u babiček, třeba i celý víkend, ale prostě u příbuzných…takhle odložit dítě na několik hodin k cizí paní učitelce, to zažije poprvé…tak jsem zvědavá :-D
No já to zítra ořvu určitě, ale doufám, že se udržím před ním aspoň :-D

A školka nemá adaptační program? My tam budem se synem určitě aspoň jeden týden chodit jen do svačiny. Čekám slzy, až zjistí, že je to napořád a že si tam nebude jen hrát, ale na děti se těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.9.18 21:51
@Dojcanis píše:
A nevite jak je to ten první den? To se tam určitě ještě nespinka ne ? Naše jde taky poprvé do školky.Ta se už moc těší.Dokonce si myslim,ze bude problem ze školky ji dostat domů :lol:

Jé, tak to máme stejně. Spát tam rozhodně „prvňáky“ nenechávají. Teda s náma se nikdo moc nepáral a hned jsme tam byly se sestrou „po spa“ vyzvedávány, ale teď se začíná postupně. Aspoň u nás. Učitelky tam asi nechtějí tišit 10 uřvaných dětí nalepených na skle v okně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
2.9.18 21:51
@Dojcanis píše:

Já se učitelky zeptám, jak to tam chodí ty první dny…ale určitě se tam i spinká…však spousta z nás nastoupí do práce a nic jiného nezbyde, ne? Já teda zatím budu doma, tak pro něj můžu kdykoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
2.9.18 21:57

Taky jseme zítra poprvé. Syn se těší, já na to myslím od začátku srpna. Mám hrozný strach i z ranních výprav. Štve mi i to počasí, že pomalu nevím, jak obléknout. :roll: Jsme zvyklí na klidnější režim. Teď budu vstávat tak kolem 6., když budu odvádět já, tak jedeme busem 10 minut. Může i manžel, ale ten dělá už od 7 a to abych dítě budila už po 6.hodině 8o Takže ráno bude nejspíš pěkná honička, jak píšu, nejsme moc zvyklí na takové akce. Mám strach, že se mu tam nebude líbit, že bude dělat scény, kdy lehne na zem a nehnu s ním… Jsem fakt zvědavá. Jinak mám také výčitky, že ho jdu " odložit". Ale když bych ho tam nedala, myslím, že bych později litovala. Přeci jen, se mnou nebude mít takový program,jako ve školce. Děti má rád a víte, jak to v osklivejsim počasí na hřišti vypadá… Nikde nikdo :lol: A když celý den prší, nejraději by koukal jen na bednu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
2.9.18 22:01

Taky budeme vstávat kolem šesté a vodit dítko na sedmou, ale to jen první týden nebo dva…pak už to bude o hodinu dřív, aby si navykl tak, jak to bude, když budu taky v práci… A jinak jsme taky byli zvyklí na ten klídek…snídaně u pohádek, v pyžamu klidně hodinu…teď to bude muset odsýpat svižněji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
2.9.18 22:02

@Sněženka25 ja prave nevim no.A kdo vsechno tam nechate uz zitra deticky spat? Nase pry chce.Ja tedy budu doma ,ještě v utery a ve stredu uz musim do prace.Tak snad to nejak klapne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
2.9.18 22:03
@Sněženka25 píše:
Taky budeme vstávat kolem šesté a vodit dítko na sedmou, ale to jen první týden nebo dva…pak už to bude o hodinu dřív, aby si navykl tak, jak to bude, když budu taky v práci… A jinak jsme taky byli zvyklí na ten klídek…snídaně u pohádek, v pyžamu klidně hodinu…teď to bude muset odsýpat svižněji :-D

Takže bude chodit do školky od 6? No hlavně se bojím zimy. Přeci jen, bude vstávat za tmy, z teplé postýlky se nechce ani mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
2.9.18 22:04
@Dojcanis píše:

Záleží na školce. Já chtěla kdysi nechat syna hned první den do odpoledne a volali mi pak, ať si pro něj přijdu, že by tam byl jediný. :nevim: Provoz by měl být normální, ale někde si to zkrátka trochu ulehčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
2.9.18 22:05
@Helileli píše:
Záleží na školce. Já chtěla kdysi nechat syna hned první den do odpoledne a volali mi pak, ať si pro něj přijdu, že by tam byl jediný. :nevim: Provoz by měl být normální, ale někde si to zkrátka trochu ulehčí.

No prave,toho se taky obavam.Potrebuji,aby mala najela na ten rezim uz od zejtrka no.Ja se bohuzel na schůzkách zapomněla zeptat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.9.18 22:07
@Sněženka25 píše:
Já se učitelky zeptám, jak to tam chodí ty první dny…ale určitě se tam i spinká…však spousta z nás nastoupí do práce a nic jiného nezbyde, ne? Já teda zatím budu doma, tak pro něj můžu kdykoliv

My měli před prázdninami už schůzku a tam se toto řešilo. Prostě tam rodiče budou chvilku s dítětem, odejdou třeba na nákup a pak si ho vyzvednou. Až si dítě zvykne, zůstane do oběda. Kdo nemá takovou možnost, asi ho tam hned šoupne, ale já naštěstí dělám na směny a můžeme mu první dny trošku ulehčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
2.9.18 22:07
@Dojcanis píše:
@Sněženka25 ja prave nevim no.A kdo vsechno tam nechate uz zitra deticky spat? Nase pry chce.Ja tedy budu doma ,ještě v utery a ve stredu uz musim do prace.Tak snad to nejak klapne :)

Nevím jak u vás, ale u nás mi řekla,že minimálně první týden bude chodit jen do 10. Postupně prodlužovat, nebo hned dát spát. Náš bude muset chodit domů po spaní, jelikož spí mi i doma a do večera by nevydržel. Takže z toho budu mít taky hrůzu. Hlavně jsem zatím doma, tak snad nebudu vypadat jak nějaká krkavci matka,co se zbavuje dítěte na celý den :roll: Kamarádka si minulý rok brala tuším dovolenou, plus babičky a 14 dní pro dítě chodila v 10 ráno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin