Poprvé do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4515
5.9.18 15:19

Tak u nás i třetí den naprosto v pohodě, líbilo se mu tam, chutnalo atd..ale jak jsem přišla, tak mě chytl kolem krku a celkem dlouho mě objímal…jestli mu začalo docházet, že už se tolik neuvidíme? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.9.18 18:42

Poprvé do školky

Dcera šla v pondělí poprvé do školky. Už je ji 4,5 roku. Asi to ale nesu špatně jen já a celé dopoledne nemyslím na nic jiného než na to co tam asi dělá. Ještě do toho mě učitelka říká, že tam dcera neposlouchá a přitom doma s tím problém nemame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
5.9.18 20:15
@gabča.sv píše:
Dcera šla v pondělí poprvé do školky. Už je ji 4,5 roku. Asi to ale nesu špatně jen já a celé dopoledne nemyslím na nic jiného než na to co tam asi dělá. Ještě do toho mě učitelka říká, že tam dcera neposlouchá a přitom doma s tím problém nemame

A co by jako učitelka chtěla sakra, aby hned prvni dny děti poslouchali na povel? Vždyť si musej přeci zvyknout 8o achjo :hug:
Jinak jsem jak ty celou dobu nejsem schopna myslet na nic jiného než co se děje ve školce jak mu je atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
5.9.18 23:12

Náš dnes teda zatim lepší, ráno jsem teda byla připravena, že pokud bude vstávat „traumaticky“ tak to změníme a uberem, ale nakonec potom co bylo včera jsem docela překvapena. Rano vstal v pohodě, smál se těšil se. Pak teda u prevlíkáni ve školce říkal že tam nechce, ale za 10 vteřin si chtěl jít už hrát. Předala jsem rozloučila se. A řekla si, že tomu dám ještě dnešek a když to bude jako včera ( tak druhý den měníme)
Když jsem pro něho se sevřeným srdcem šla, i stím že pokud to bude jak včera tak ho zitra snad ani nedam, mě přivítal bez pláče, vše hned ukazoval no a i učitelka říkala, že dneska lepší. Dopoledne teda prý plakal, ale to prý je i tím, že to dětem začíná více docházet a pláče jich po mamince víc.. takže začne jedno pokračuje druhé… Navíc druhá vlna je prý vždy po víkendu, kdy ty děti musí zase po dvou dnech doma.
Dnes ale i jedl… dokonce prý hrachovou kaši 8o :lol:
Usnul s trochou pláče před, ale pak už spal celou dobu a uvítání po svačině bez breku.

Takže trochu lepší, doma mi i říkal, že tak je paní učitelka s černýma vlasama, že ho utěšuje neplakej a je moc hodná a má ji rád…tak jsem ráda, že našel větší vazbu s učitelkou a větší důvěru
Ale večer pri usínání stejně fnukal že tam nechce :roll:
No jsem stejně ve střehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
6.9.18 08:19

Tak dneska s řevem. Myslela jsem, že se to bude zlepšovat, ale u nás je to den ode dne horší. Už večer rikal, že tam nechce, ráno několikrát brečel, pak ale šel v pohodě a začal brečet až v šatně po převlečení. Učitelka si ho hned vzala vedla ho k oblíbené hračce, chytl ji za ruku a šel, nijak neprotestoval, žádná scéna, ale brečel. Mám trochu podezření, že kvůli jídlu. On ji špatně a nejspíš ho tam nutí. Včera když jsem pro něj přišla, všichni si hráli nebo se chystali na spaní, jen on sám seděl u stolu s jídlem. Jakmile mě uviděl, utíkal ke mě s brekem, že nemá rád brambory… Včera měli ne jídlo všechno, co nejí. Tak uvidím, co dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
6.9.18 09:17
@chaela píše:
Tak dneska s řevem. Myslela jsem, že se to bude zlepšovat, ale u nás je to den ode dne horší. Už večer rikal, že tam nechce, ráno několikrát brečel, pak ale šel v pohodě a začal brečet až v šatně po převlečení. Učitelka si ho hned vzala vedla ho k oblíbené hračce, chytl ji za ruku a šel, nijak neprotestoval, žádná scéna, ale brečel. Mám trochu podezření, že kvůli jídlu. On ji špatně a nejspíš ho tam nutí. Včera když jsem pro něj přišla, všichni si hráli nebo se chystali na spaní, jen on sám seděl u stolu s jídlem. Jakmile mě uviděl, utíkal ke mě s brekem, že nemá rád brambory… Včera měli ne jídlo všechno, co nejí. Tak uvidím, co dnes.

U nás to samé, večer brečel, že nechce. Pak ráno brečel jen co se probudil, podával mi hned domácí oblečení a prosil mě, abych ho hlidala doma ( mě to rvalo na kusy) do školky pláč, v šatně pláč a pak ho učitelka vzala resp. Vyrvala a jak volal „maminko ne, maminko maminko“ teda řeknu vám, že mě bylo hrozně, nejradši bych ji ho vyrvala zpátky a vzala domů. :,(
Seděla jsem tam chvíli u botníku a když jsem ho slyšela myslela sem, že se zhroutim. Manžel mě odvlekl do auta, tam jsem ho slyšela jak pláče ještě z okna..
Je mi hrozně

S tím jidlem to máme taky, brabory nejí a nejen ty…no snad bude líp, zatím ale o tom přesvědčena nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.9.18 09:30
@sepru píše:
U nás to samé, večer brečel, že nechce. Pak ráno brečel jen co se probudil, podával mi hned domácí oblečení a prosil mě, abych ho hlidala doma ( mě to rvalo na kusy) do školky pláč, v šatně pláč a pak ho učitelka vzala resp. Vyrvala a jak volal „maminko ne, maminko maminko“ teda řeknu vám, že mě bylo hrozně, nejradši bych ji ho vyrvala zpátky a vzala domů. :,(
Seděla jsem tam chvíli u botníku a když jsem ho slyšela myslela sem, že se zhroutim. Manžel mě odvlekl do auta, tam jsem ho slyšela jak pláče ještě z okna..
Je mi hrozněS tím jidlem to máme taky, brabory nejí a nejen ty…no snad bude líp, zatím ale o tom přesvědčena nejsem

Když to tak čtu, tak je mi líto , že to vase děti takhle špatně snáší. Dcera teda nebrečí a těší se tam ale zase paní učitelka říká že neposlouchá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
6.9.18 11:05

@sepru ježiš, to je hrozný, že ti takhle řve a učitelka ho odvleče…to by mě teda taky slušně rozebralo :-(

Holky a jak to jinak máte s prací? Všechny jste našli zaměstnání a kdy nastupujete? Já sháněela od května a nic, tak jsem si říkala, že aspoň budu po ruce, kdyby ve školce nezvládal atd atd…no ale najednou se něco našlo a za pár dní nastupuju…Syn je ve školce úplně v pohodě, ale je tam dneska čtvrtý den, že jo…tak doufám, že se to nezmění za týden za dva… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
6.9.18 11:37

@Sněženka25 já mám ještě mladšího syna, o to hůř mi je, že se staršímu ve školce nelíbí, když vlastně může být doma. Ale on ten střet s realitou a začlenění se do kolektivu někdy přijít musí. A myslím, že je to lepší teď, než až v ten povinný rok před školou. Jsem zvědavá, co bude dnes. Kamarádka mi teď říkala, že její dcera si zvykala celý mesic, tak doufám, že u nás to tak dlouhé nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
6.9.18 11:47

U nás taky jak na houpačce, po relativne klidném včerejšku dnes pláč a už dokonce že má migrénu :lol: (no to zná samozřejmě ode mě, ví, že když mě to chytí potřebuju si lehnout do tmy a být v klidu). Jinak učitelky říkají, že pláče vždy jen chvíli a pak se krásně zapojuje, to mě drží nad vodou. Taky jsem doma s mladším a starší mi to už taky vmetl do tváře, že jo dávám pryč :,( jenže odpoledne je vždycky veselý a vypráví či dělali, tak snad si jen prostě zvyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
6.9.18 12:14

U nás dneska super. Je pravda, že ráno řekl, že tam nechce, hned jak se vzbudil. Ale jde vidět, že má učitelky rád. Už v autě říkal, jak ukáže " tetě" nějakou hračku. V šatně šlo vidět, že je nejistý, nervózní. Učitelka ho vzala, trošku fňukl a dobrý. Hodně ho chválila, že se zapojil do hraní, jedl, poslouchal. Teď mi zpívá nějakou písničku, prej ze školky. Zítra jde poprvé do 12. Jsem zvědavá a doufám, že neukáže svou pravou tvář :mrgreen: Kdy odmlouvá, vztekne se… :lol: Taky se bojím příští týden po víkendu. Teď ho budím v půl osmý,nechce se mu vstávat. Příští týden před půl sedmou a pojedeme busem. Mám strach i z mého budíku v 5.30 :mrgreen: V tolik jsem nevstavala, ani nepamatuji. A o víkendu určitě zas bude strašit v 6.30. Jako vždycky, když jsme byli doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
6.9.18 12:39

Tak dnes jsem ho vzala po obědě, když šel s ucitelkou ke dveřím tak jsem koukala okýnkem a byl v pohodě no a jen co mě viděl tak začal pobrekavat pak i trochu v autě… teď mi tu plakal, že zítra tam nechce a vyčerpáním usnul :?
Dnes se teda i venku počůral, ale to si spíš myslím, že to prostě nestihnul no.
Jako školka ok, ucitelky hodný, děti ok, zapojuje se, snědl i celý oběd, ale ten stesk po mámě je velkej… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
6.9.18 12:56

Tak po ranním pláči přijdu vyzvednout a on nahatý že jde spát a nemá pyžamo :lol: prej že tedy jdeme domů, ale příště musí vidět ty postýlky a poslechnout si pohádky :lol: no je.mi jasný, že to ráno opět platit nebude, ale utvrzuje mě to v tom, že děláme správně :D jo a můj nejedlik snědl celou svačinu i oběd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
6.9.18 13:04
@Mollify83 píše:
Tak po ranním pláči přijdu vyzvednout a on nahatý že jde spát a nemá pyžamo :lol: prej že tedy jdeme domů, ale příště musí vidět ty postýlky a poslechnout si pohádky :lol: no je.mi jasný, že to ráno opět platit nebude, ale utvrzuje mě to v tom, že děláme správně :D jo a můj nejedlik snědl celou svačinu i oběd ;)

Přesně to si taky říkám a zkouším to vydržet a hned nezavrhovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.9.18 22:01

Vy, co jste doma s mladším nebo nespěcháte do práce. Proč se s ditetem nedohodnete, ze bude chodit třeba jen 3× týdne na dopoledne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin