Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak u nás i třetí den naprosto v pohodě, líbilo se mu tam, chutnalo atd..ale jak jsem přišla, tak mě chytl kolem krku a celkem dlouho mě objímal…jestli mu začalo docházet, že už se tolik neuvidíme? ![]()
Dcera šla v pondělí poprvé do školky. Už je ji 4,5 roku. Asi to ale nesu špatně jen já a celé dopoledne nemyslím na nic jiného než na to co tam asi dělá. Ještě do toho mě učitelka říká, že tam dcera neposlouchá a přitom doma s tím problém nemame
@gabča.sv píše:
Dcera šla v pondělí poprvé do školky. Už je ji 4,5 roku. Asi to ale nesu špatně jen já a celé dopoledne nemyslím na nic jiného než na to co tam asi dělá. Ještě do toho mě učitelka říká, že tam dcera neposlouchá a přitom doma s tím problém nemame
A co by jako učitelka chtěla sakra, aby hned prvni dny děti poslouchali na povel? Vždyť si musej přeci zvyknout
achjo ![]()
Jinak jsem jak ty celou dobu nejsem schopna myslet na nic jiného než co se děje ve školce jak mu je atd…
Náš dnes teda zatim lepší, ráno jsem teda byla připravena, že pokud bude vstávat „traumaticky“ tak to změníme a uberem, ale nakonec potom co bylo včera jsem docela překvapena. Rano vstal v pohodě, smál se těšil se. Pak teda u prevlíkáni ve školce říkal že tam nechce, ale za 10 vteřin si chtěl jít už hrát. Předala jsem rozloučila se. A řekla si, že tomu dám ještě dnešek a když to bude jako včera ( tak druhý den měníme)
Když jsem pro něho se sevřeným srdcem šla, i stím že pokud to bude jak včera tak ho zitra snad ani nedam, mě přivítal bez pláče, vše hned ukazoval no a i učitelka říkala, že dneska lepší. Dopoledne teda prý plakal, ale to prý je i tím, že to dětem začíná více docházet a pláče jich po mamince víc.. takže začne jedno pokračuje druhé… Navíc druhá vlna je prý vždy po víkendu, kdy ty děti musí zase po dvou dnech doma.
Dnes ale i jedl… dokonce prý hrachovou kaši
![]()
Usnul s trochou pláče před, ale pak už spal celou dobu a uvítání po svačině bez breku.
Takže trochu lepší, doma mi i říkal, že tak je paní učitelka s černýma vlasama, že ho utěšuje neplakej a je moc hodná a má ji rád…tak jsem ráda, že našel větší vazbu s učitelkou a větší důvěru
Ale večer pri usínání stejně fnukal že tam nechce ![]()
No jsem stejně ve střehu
Tak dneska s řevem. Myslela jsem, že se to bude zlepšovat, ale u nás je to den ode dne horší. Už večer rikal, že tam nechce, ráno několikrát brečel, pak ale šel v pohodě a začal brečet až v šatně po převlečení. Učitelka si ho hned vzala vedla ho k oblíbené hračce, chytl ji za ruku a šel, nijak neprotestoval, žádná scéna, ale brečel. Mám trochu podezření, že kvůli jídlu. On ji špatně a nejspíš ho tam nutí. Včera když jsem pro něj přišla, všichni si hráli nebo se chystali na spaní, jen on sám seděl u stolu s jídlem. Jakmile mě uviděl, utíkal ke mě s brekem, že nemá rád brambory… Včera měli ne jídlo všechno, co nejí. Tak uvidím, co dnes.
@chaela píše:
Tak dneska s řevem. Myslela jsem, že se to bude zlepšovat, ale u nás je to den ode dne horší. Už večer rikal, že tam nechce, ráno několikrát brečel, pak ale šel v pohodě a začal brečet až v šatně po převlečení. Učitelka si ho hned vzala vedla ho k oblíbené hračce, chytl ji za ruku a šel, nijak neprotestoval, žádná scéna, ale brečel. Mám trochu podezření, že kvůli jídlu. On ji špatně a nejspíš ho tam nutí. Včera když jsem pro něj přišla, všichni si hráli nebo se chystali na spaní, jen on sám seděl u stolu s jídlem. Jakmile mě uviděl, utíkal ke mě s brekem, že nemá rád brambory… Včera měli ne jídlo všechno, co nejí. Tak uvidím, co dnes.
U nás to samé, večer brečel, že nechce. Pak ráno brečel jen co se probudil, podával mi hned domácí oblečení a prosil mě, abych ho hlidala doma ( mě to rvalo na kusy) do školky pláč, v šatně pláč a pak ho učitelka vzala resp. Vyrvala a jak volal „maminko ne, maminko maminko“ teda řeknu vám, že mě bylo hrozně, nejradši bych ji ho vyrvala zpátky a vzala domů. ![]()
Seděla jsem tam chvíli u botníku a když jsem ho slyšela myslela sem, že se zhroutim. Manžel mě odvlekl do auta, tam jsem ho slyšela jak pláče ještě z okna..
Je mi hrozně
S tím jidlem to máme taky, brabory nejí a nejen ty…no snad bude líp, zatím ale o tom přesvědčena nejsem
@sepru píše:
U nás to samé, večer brečel, že nechce. Pak ráno brečel jen co se probudil, podával mi hned domácí oblečení a prosil mě, abych ho hlidala doma ( mě to rvalo na kusy) do školky pláč, v šatně pláč a pak ho učitelka vzala resp. Vyrvala a jak volal „maminko ne, maminko maminko“ teda řeknu vám, že mě bylo hrozně, nejradši bych ji ho vyrvala zpátky a vzala domů.
Seděla jsem tam chvíli u botníku a když jsem ho slyšela myslela sem, že se zhroutim. Manžel mě odvlekl do auta, tam jsem ho slyšela jak pláče ještě z okna..
Je mi hrozněS tím jidlem to máme taky, brabory nejí a nejen ty…no snad bude líp, zatím ale o tom přesvědčena nejsem
Když to tak čtu, tak je mi líto , že to vase děti takhle špatně snáší. Dcera teda nebrečí a těší se tam ale zase paní učitelka říká že neposlouchá ![]()
@sepru ježiš, to je hrozný, že ti takhle řve a učitelka ho odvleče…to by mě teda taky slušně rozebralo ![]()
Holky a jak to jinak máte s prací? Všechny jste našli zaměstnání a kdy nastupujete? Já sháněela od května a nic, tak jsem si říkala, že aspoň budu po ruce, kdyby ve školce nezvládal atd atd…no ale najednou se něco našlo a za pár dní nastupuju…Syn je ve školce úplně v pohodě, ale je tam dneska čtvrtý den, že jo…tak doufám, že se to nezmění za týden za dva… ![]()
@Sněženka25 já mám ještě mladšího syna, o to hůř mi je, že se staršímu ve školce nelíbí, když vlastně může být doma. Ale on ten střet s realitou a začlenění se do kolektivu někdy přijít musí. A myslím, že je to lepší teď, než až v ten povinný rok před školou. Jsem zvědavá, co bude dnes. Kamarádka mi teď říkala, že její dcera si zvykala celý mesic, tak doufám, že u nás to tak dlouhé nebude.
U nás taky jak na houpačce, po relativne klidném včerejšku dnes pláč a už dokonce že má migrénu
(no to zná samozřejmě ode mě, ví, že když mě to chytí potřebuju si lehnout do tmy a být v klidu). Jinak učitelky říkají, že pláče vždy jen chvíli a pak se krásně zapojuje, to mě drží nad vodou. Taky jsem doma s mladším a starší mi to už taky vmetl do tváře, že jo dávám pryč
jenže odpoledne je vždycky veselý a vypráví či dělali, tak snad si jen prostě zvyká.
U nás dneska super. Je pravda, že ráno řekl, že tam nechce, hned jak se vzbudil. Ale jde vidět, že má učitelky rád. Už v autě říkal, jak ukáže " tetě" nějakou hračku. V šatně šlo vidět, že je nejistý, nervózní. Učitelka ho vzala, trošku fňukl a dobrý. Hodně ho chválila, že se zapojil do hraní, jedl, poslouchal. Teď mi zpívá nějakou písničku, prej ze školky. Zítra jde poprvé do 12. Jsem zvědavá a doufám, že neukáže svou pravou tvář
Kdy odmlouvá, vztekne se…
Taky se bojím příští týden po víkendu. Teď ho budím v půl osmý,nechce se mu vstávat. Příští týden před půl sedmou a pojedeme busem. Mám strach i z mého budíku v 5.30
V tolik jsem nevstavala, ani nepamatuji. A o víkendu určitě zas bude strašit v 6.30. Jako vždycky, když jsme byli doma
Tak dnes jsem ho vzala po obědě, když šel s ucitelkou ke dveřím tak jsem koukala okýnkem a byl v pohodě no a jen co mě viděl tak začal pobrekavat pak i trochu v autě… teď mi tu plakal, že zítra tam nechce a vyčerpáním usnul ![]()
Dnes se teda i venku počůral, ale to si spíš myslím, že to prostě nestihnul no.
Jako školka ok, ucitelky hodný, děti ok, zapojuje se, snědl i celý oběd, ale ten stesk po mámě je velkej… ![]()
Tak po ranním pláči přijdu vyzvednout a on nahatý že jde spát a nemá pyžamo
prej že tedy jdeme domů, ale příště musí vidět ty postýlky a poslechnout si pohádky
no je.mi jasný, že to ráno opět platit nebude, ale utvrzuje mě to v tom, že děláme správně
jo a můj nejedlik snědl celou svačinu i oběd ![]()
@Mollify83 píše:
Tak po ranním pláči přijdu vyzvednout a on nahatý že jde spát a nemá pyžamoprej že tedy jdeme domů, ale příště musí vidět ty postýlky a poslechnout si pohádky
no je.mi jasný, že to ráno opět platit nebude, ale utvrzuje mě to v tom, že děláme správně
jo a můj nejedlik snědl celou svačinu i oběd
Přesně to si taky říkám a zkouším to vydržet a hned nezavrhovat..
Vy, co jste doma s mladším nebo nespěcháte do práce. Proč se s ditetem nedohodnete, ze bude chodit třeba jen 3× týdne na dopoledne? ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.