Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@vejilka píše:
Jo je to tak, on mi pak je schopný usnout i v sedě. Jako kolikrát ho nedám a i třeba vydrží, ale nesmíme pak nikam jet autem, je protivný a ve finále jde pozdě spát, i když si jen zdřímne… Takhle bude určitě víc unavenější než doma a myslím, že usne, snad bez plakání. Již jsem si od jedné mámy vyslechla, že si ho mám vyzvedávat po o a dát spát doma. Jenže než přijdeme, je po jedné, než usne… to bych ho raději spát nedala, ale zase ten stejný kolotoč. Takže tohle budu muset zkousnout a zítra i vysvětlit učitelkám, aby si nemyslely, že si doma válím šunky a dítě chudák celý den ve školce..
Vysvětlovat nikomu nic nemusíš, já byla doma na rodicaku a dítě ve školce spalo. A dokonce jsem poslední půlrok dávala to mladší každý den do miniskolky na dopoledne. Panečku, to byl pocit, když se za ním zaklaply dveře a já měla cca 4h volno ![]()
Kdyby mi někdo řekl, že mám to starší vyzvednout po O, tak bych udělala asi tak tohle
Nechápu proč se lidi montují do věcí, po kterých jim je prd.
Tak my už máme první vedení do školky za sebou ![]()
Malej včera nemohl usnout a pak se stejně ještě po půlnoci vzbudil a šel za náma do ložnice. Ráno jsem ho budila v 6 hodin, tak jeho reakce byla, že je ještě noc, že to stejně nemůžeme nikam jít, leda bysme si vzali baterku
A pak než se nasnídal, tak si stihl vymyslet, že ho bolí nožička, pak že ho bolí bříško, pak že má kašel, pak že ty učitelky nenávidí (ještě je ani neviděl) a pak že do školky nechce, protože se nechce učit, protože se neumí učit
Ale jak jsme vyšli z baráku, tak už začal chvátat, že už tam na něj děti určitě čekají a že musíme jít rychle, aby si stihl pohrát
V šatně se taky nechtěl ani převlíkat a chtěl hned jít dovnitř si hrát… Rozloučení v pohodě…a teď bych nejradši stála za oknem nebo ho sledovala tady na počítači přes kameru ![]()
My vyrážíme poprvé za chvilku a já se těším, u syna se to střída,tak jsem zvědavá.
U nás to bylo úplně v klidu. Syn ráno vstával v 5 a musela jsem mu vysvětlovat, že školka je ještě zavřená.. když jsme tam konečně přišli, vletěl do třídy, porazil učitelku a šel vydíral podlahu plastovym mopem.. největší scény tam dělal nás mladší, protože tam chtěl taky zůstat. Tak jsem z stává, jak se bude tvářit, až si pro něj přijdu.
Tak my už jsme taky ve školce. Ráno vstával po 6h no to bylo, než se mi podařilo ho probrat z medvědího spánku… první věta byla „proč nemůže žvejkačky, proč to můžou až velký děti co chodej do velký školy“
![]()
No odchod z domu proběhl dobře. Ve školce, už v šatně si chtěl jít hrát a prý ať nezdržuju
pozdravil učitelky, vybral si postýlku a zmizel si hrát..
No on dobrý, zato já měla knedlík v krku a chtělo se mi bulet, dala sem pusu a už v šatně mi šly slzy do očí
![]()
Navic jsem tam viděla, chlapečka co plakal a bylo mi ho hned líto..jsem prostě citlivka, mě stačí málo, trochu vypětí a hned je mi dobreku
mě to smíření bude trvat dýl.
Sice jsem ohledně prcka optimista, Ale je mi jasný, že vyhráno nemáme, ještě to na něj dolehne později.
Přeji všem pevný nervy ![]()
Sněženka25 .. stejný pocit ![]()
Ps: to bude pro mě dlouhej den, tu sedím a říkám si, že bych potřebovala sledovat je online kamerou
![]()
Okna maj vysoko sakra ![]()
Tak moje vstavala v sedum.Ale teda nechtelo se jit,vstava totiž jinak na desítku
tak sem ji rekla,ze jdeme do školky.Byla venku rychlosti světla.Nastidala se a šli jsme.Cestou jsme ještě byly koupit v Albertu kapesnicky,ktery jsem včera zapomněla.V satnach byl trosku zmatek.Hromada deti tam plakala,ze chtějí domu.Malá koukala jak puk co se děje.Když sem se ji ptala jestli půjde s náma domů nebo jestli tam zůstane tak jednoznačně že zůstává.Dneska je první den,tak se pro děti bude chodit po obědě.Hrozně bych chtěla vidět,co zrovna teď asi tak dělá
nejvic lito mi bylo chlapečka,co plakal ze chce domů s maminkou.Maminka musela rychle odejít…Chlapeček pak byl nalepenej na okně a koukal za maminkou
ale tak snad jde o zvyk ![]()
@Dojcanis píše:
Tak moje vstavala v sedum.Ale teda nechtelo se jit,vstava totiž jinak na desítkutak sem ji rekla,ze jdeme do školky.Byla venku rychlosti světla.Nastidala se a šli jsme.Cestou jsme ještě byly koupit v Albertu kapesnicky,ktery jsem včera zapomněla.V satnach byl trosku zmatek.Hromada deti tam plakala,ze chtějí domu.Malá koukala jak puk co se děje.Když sem se ji ptala jestli půjde s náma domů nebo jestli tam zůstane tak jednoznačně že zůstává.Dneska je první den,tak se pro děti bude chodit po obědě.Hrozně bych chtěla vidět,co zrovna teď asi tak dělá
nejvic lito mi bylo chlapečka,co plakal ze chce domů s maminkou.Maminka musela rychle odejít…Chlapeček pak byl nalepenej na okně a koukal za maminkou
ale tak snad jde o zvyk
A kdyby řekla, že chce domů, tak jdete domů? Neber to jako rýpání, ale já často kolem sebe vidím, že rodiče dají dítěti na výběr, ale když je to dítě zaskočí odpovědí, kterou nechtěli, tak to vezmou zpátky a řeknou „ale prosím tě, bude to tak a tak“. Pak nemají ty děti být zmatené.
Jinak já taky vedla mladší dítě dnes poprvé a všechno v klidu, ale ono to přijde řekla bych až příští týden, to jim většinou docvakne, že už je to pravidelné.
@zrcadlo píše:
A kdyby řekla, že chce domů, tak jdete domů? Neber to jako rýpání, ale já často kolem sebe vidím, že rodiče dají dítěti na výběr, ale když je to dítě zaskočí odpovědí, kterou nechtěli, tak to vezmou zpátky a řeknou „ale prosím tě, bude to tak a tak“. Pak nemají ty děti být zmatené.
Jinak já taky vedla mladší dítě dnes poprvé a všechno v klidu, ale ono to přijde řekla bych až příští týden, to jim většinou docvakne, že už je to pravidelné.
Ne,kdyby rekla ze chce domu nelibilo by se ji tam,tak by sla domu a zkusili zejtra.Moc to resis puso ![]()
@zrcadlo píše:
No já nevím, ale pokud bych byla v její roli a dítě by řeklo domů tak bych ho klidně vzala dom a zkusila druhý den..co je na tom pokud by to tak udělala a má možnost být pár dní ještě doma a zvolnit nastup…a nemyslím si že by bylo detsko zmatené..
Některý skolky maj i adaptační dobu a neznamená to, že striktně nastoupí každé dítko v daný den… přeci ![]()
Tak dneska jsem ho odvedla, držel učitelku za ruku ani nepípl. Venku mi tedy ukápla slza. A když jsem pro něj šla, tak jsem slyšela už skoro na chodbu řev více dětiček. Tak se mi udělalo úplně zle a mezi nimi i můj synátor, že chce maminku
Byl tam jen hodinu. Ale musím říct, že mi je těch učitelek líto. Byly tam i asi dvouletý děti, ona dvě držela, ty řvaly, oni sílu jak bejk. Chudáci ty děti, které tam chodí za normálního provozu… Musím říct, že mi to bylo moc líto. Ještě v šatně říkal, jak si chce půjčit auto. A pak prej hrozný. Sotva se zavřely dveře, prej řval, spolu s ostatními. Nechtěl svačinu, pít, hrát si nic…
Teď když se ho ale zeptám, tak zas do školky chce, teď si.připravuje i nějaké hračky na zítra do školky. Učitelka tedy říkala, že se to musí trošku uklidnit noo. Že tam pláče víc dětí
Ach joo ![]()
@sepru píše:
No já nevím, ale pokud bych byla v její roli a dítě by řeklo domů tak bych ho klidně vzala dom a zkusila druhý den..co je na tom pokud by to tak udělala a má možnost být pár dní ještě doma a zvolnit nastup…a nemyslím si že by bylo detsko zmatené..
Některý skolky maj i adaptační dobu a neznamená to, že striktně nastoupí každé dítko v daný den… přeci
Přesně.Nevím proč paní dělá ukvapené závěry
![]()
@vejilka píše:
Tak dneska jsem ho odvedla, držel učitelku za ruku ani nepípl. Venku mi tedy ukápla slza. A když jsem pro něj šla, tak jsem slyšela už skoro na chodbu řev více dětiček. Tak se mi udělalo úplně zle a mezi nimi i můj synátor, že chce maminkuByl tam jen hodinu. Ale musím říct, že mi je těch učitelek líto. Byly tam i asi dvouletý děti, ona dvě držela, ty řvaly, oni sílu jak bejk. Chudáci ty děti, které tam chodí za normálního provozu… Musím říct, že mi to bylo moc líto. Ještě v šatně říkal, jak si chce půjčit auto. A pak prej hrozný. Sotva se zavřely dveře, prej řval, spolu s ostatními. Nechtěl svačinu, pít, hrát si nic…
Teď když se ho ale zeptám, tak zas do školky chce, teď si.připravuje i nějaké hračky na zítra do školky. Učitelka tedy říkala, že se to musí trošku uklidnit noo. Že tam pláče víc dětí
Ach joo
Ahoj a to jste byly domluvené předem, že si přijdeš pro něj po hodině? Nebo ti učitelka volala, at si pro něj přijdeš?
Honzík tam už je 3 hodiny a zatím telefon nezvonil, tak snad si nějak poradí ![]()
@Sněženka25 píše:
Ahoj a to jste byly domluvené předem, že si přijdeš pro něj po hodině? Nebo ti učitelka volala, at si pro něj přijdeš?
Honzík tam už je 3 hodiny a zatím telefon nezvonil, tak snad si nějak poradí
Byli jsme domluvené. V rámci adaptace hodinku. Zítra taky hodinku. Chodí víc dětí na hodinku. Jsem zvědavá, kdy to bude lepší. Fakt tam plakalo víc dětí ![]()
@vejilka píše:
Byli jsme domluvené. V rámci adaptace hodinku. Zítra taky hodinku. Chodí víc dětí na hodinku. Jsem zvědavá, kdy to bude lepší. Fakt tam plakalo víc dětí
Tak to jo…já se učitelky ptala, jak to chodí, kdy si pro něj přijít…tak prý záleží na mě, jestli po obědě nebo po spaní, ale že ona osobně si myslí, že je lepší je navyknout rovnou se spinkáním. Tak jsem zvědavá, jak to zvládne…a že bych si mohla přijít po hodině nebo po dvou, o tom vůbec nebyla řeč ![]()
Ale jsem celkem i ráda, protože až nastoupím do práce, tak budu mít dost práce sama se sebou (se zaučováním se nových věcí atd) a budu už moct být v klidu, že Honzík je už zvyklý na nějaký režim ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.