Poprvé do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
731
4.9.18 13:53

@vejilka no bylo to podané tak, že tomu dají samozřejmě čas a bude to na rodičích :nevim: ale já ty mamky znám z hřiště a v obou případech samy říkaly, že vlastně neví jestli tam děti chtějí dát. Možná to probíraly s učitelkami už předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.9.18 17:06
@vejilka píše:
Jako co mě hlavně dostává, že když jsme byli doma, vždy vstával kolem 7, 6.30. A tento týden zatím každý den budim a dneska se mu vstávat nechtělo. To ho budim v 7.20 :cert: Spát chodí normálně. Od příštího týdne bude vstávat v 6.30 a hurá na autobus. Už teď mám z toho strach. A až bude v pohodě, tak ho bude odvádět tatínek a to bude chodit už na sedmou. Jako jsem fakt na něj zvědavá. Hodně mi ho bude líto :( To aby vstával v šest.

Třeba to řešíš zbytečně a bude to v pohodě…můj malej vstával taky mezi 7-8.hodinou a teď jsme začali vstávat v 6:00, aby byl do 7 ve školce a úplně v pohodě a až budu vpráci, tak budeme vstávat dokonce v 5 hodin…myslím, že to zvládne a třeba zvýším šanci, že by mohl po obědě usnout :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6830
4.9.18 17:09
@Sněženka25 píše:
Třeba to řešíš zbytečně a bude to v pohodě…můj malej vstával taky mezi 7-8.hodinou a teď jsme začali vstávat v 6:00, aby byl do 7 ve školce a úplně v pohodě a až budu vpráci, tak budeme vstávat dokonce v 5 hodin…myslím, že to zvládne a třeba zvýším šanci, že by mohl po obědě usnout :-)

Jo on mi taky odpadne, když přijedeme domů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
4.9.18 18:50

U nas nic moc cele rano plakal ze nechce do skolky ze chce byt semnou doma.po ceste do skolky byl hrdina ze uz je velky a zvladne to pred tridou zacak znova plakat pani ucitelka si ho vzala na ruce a ja prchla pryc celou cestu jsem brecela kdyz jsem pro nej po obede sla tak mi ucitelka rekla uz to bylo mnohem lepsi nez vcera(vcera to cele probrecel) tak uvidime zitra :) doufam ze si zvykne je to pro nej lepsi byt mezi detmi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
4.9.18 20:04

Ja jsem úplně v pr… Náš probrecel dopoledne i před spaním … řekli mi, že teda za celý den vubec nic nejedl… když jsem tam přišla hromádka neštěstí. Cesta domu ok, a teď večer mi tu plakal, a prosil že nechce do skolky, že chce být se mnou :,( :,( :,( :,(
Doslova me to rve na kusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.9.18 20:09
@sepru píše:
Ja jsem úplně v pr… Náš probrecel dopoledne i před spaním … řekli mi, že teda za celý den vubec nic nejedl… když jsem tam přišla hromádka neštěstí. Cesta domu ok, a teď večer mi tu plakal, a prosil že nechce do skolky, že chce být se mnou :,( :,( :,( :,(
Doslova me to rve na kusy

ježiš to je mi moc líto…jen to čtu a ani vás neznám a mám taky slzy v očích…chudák malej…a kolik mu je? Musíš už do práce? Ptala jsi se ho, proč konkrétně tam nechce? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
4.9.18 20:19
@Sněženka25 píše:
ježiš to je mi moc líto…jen to čtu a ani vás neznám a mám taky slzy v očích…chudák malej…a kolik mu je? Musíš už do práce? Ptala jsi se ho, proč konkrétně tam nechce? :nevim:

3 roky …jsem připravená ho buď nechat na kratší dobu nebo úplně stáhnout… uvidím zítra ráno co bude… :?
A ano ptala je mu smutno a chce mě :( … učitelky ale jsou moc hodný, skolka se mu líbí, ale prostě mu chybím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.9.18 22:19
@sepru píše:
3 roky …jsem připravená ho buď nechat na kratší dobu nebo úplně stáhnout… uvidím zítra ráno co bude… :?
A ano ptala je mu smutno a chce mě :( … učitelky ale jsou moc hodný, skolka se mu líbí, ale prostě mu chybím

Achjo, no tak třeba ještě k tomu nedospěl být bez maminky, no…náš teď slaví 4 roky, ale asi by to zvládl i loni, je hodně zvyklý přespávat i u babiček, být na hlídání a tak…ale i tak jsem si říkala, že do práce spěchat nemusím (manžel nás uživí a já pak budu stejně pracovat až do smrti) a tak jsem si rodičák prodloužila na 4 roky a nelituju… Tak jestli můžeš, tak buďte ještě spolu doma a zkuste znovu za měsíc, za dva…přes koleno bych to nelámala, ať si to neznechutí ještě víc :-)

Našemu malému se tam teda líbí moc, tak doufám, že nebude mít opačný problém a nebude mi v sobotu v 6 hodin ráno ječet, že chce do školky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.9.18 22:36

K pláči dětí: naše chodí od 1/2017 a dneska po prázdninách (které občas trávila ve školce) se plakalo.
Ale pomohla mi učitelka, která je na mazlení :-) a já odešla už od neplačícího dítka.

Nezlehčuji, taky mi to „vadí“. Málem mě zradil hlas, ale ustála jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
4.9.18 22:42
@Sněženka25 píše:
Achjo, no tak třeba ještě k tomu nedospěl být bez maminky, no…náš teď slaví 4 roky, ale asi by to zvládl i loni, je hodně zvyklý přespávat i u babiček, být na hlídání a tak…ale i tak jsem si říkala, že do práce spěchat nemusím (manžel nás uživí a já pak budu stejně pracovat až do smrti) a tak jsem si rodičák prodloužila na 4 roky a nelituju… Tak jestli můžeš, tak buďte ještě spolu doma a zkuste znovu za měsíc, za dva…přes koleno bych to nelámala, ať si to neznechutí ještě víc :-)Našemu malému se tam teda líbí moc, tak doufám, že nebude mít opačný problém a nebude mi v sobotu v 6 hodin ráno ječet, že chce do školky :-D

Děkuji za podporu :*
No právě já si to taky myslím, on právě zvyklej na hlídání moc není ( babičky nic moc jedná nemá zájem a druhá zdravotně blbě) nechávala jsem ho občas hlídat, ale nebylo to moc dobré, takže vím, že to není jen testování a sprajc co máma udělá když zabrecim…
S manželem jsme se rozhodli, že nejdřív zkusíme ubrat dobu pobytu, jestli mu to pomůže
A pokud by to nešlo zůstanu s ním doma.. s tim sem i počítala dopředu. Jsem toho názoru, že firmy a práce tu budou furt za rok za dva a když ne ty tak jiný, ale prckovi budou 3,4,5…let jen jednou že, malej je přednější)
A jak říkáš nechci, aby si vytvořil znechucení a negativni start do školního života…Ta školka je fakt pěkná i hodný učitelky

A děkuju a dobrou noc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6830
5.9.18 13:18

Tak dneska ráno malej začal, že do školky nechce :( Že se mu tam nelíbí. Když jsme šli do školky, tak už měl na krajíčku,nervózní. U učitelky spustil řev, že ho musela vzít do ruky. Teď on se bránil… Masakr. Zavřely se dveře a chvilku jsem poslouchala a za chvíli přestal. Připadám si jak nějaká úchylačka, venku jsem poslouchala ještě pod okny :lol: Doufám, že to některá děláte taky. Šla jsem pro něj po svačině a zase jsem poslouchala o on tam na učitelku : Teto prosím ještě přidat :lol: Chválila ho, že vůbec neplakal, zítra jde na dvě hodiny. Tak jsem zvědavá, zatím se neraduji. Akorát co mě ve školce dostalo, jsou ty pidi porce :lol: Když jsem viděla ten chlebík :D Vyšli jsme po svačině ven a on že má hlad. Ten jídelníček teda taky nevím no. Žádné ovoce tam není napsané. Klidně i 3 x denně pečivo, takovej chudej, nebo jak to říct.. Nebo třeba jestli ovoce a zeleninu dostávají a nepíší to tam? Jak to funguje u vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
5.9.18 13:26
@vejilka píše:
Tak dneska ráno malej začal, že do školky nechce :( Že se mu tam nelíbí. Když jsme šli do školky, tak už měl na krajíčku,nervózní. U učitelky spustil řev, že ho musela vzít do ruky. Teď on se bránil… Masakr. Zavřely se dveře a chvilku jsem poslouchala a za chvíli přestal. Připadám si jak nějaká úchylačka, venku jsem poslouchala ještě pod okny :lol: Doufám, že to některá děláte taky. Šla jsem pro něj po svačině a zase jsem poslouchala o on tam na učitelku : Teto prosím ještě přidat :lol: Chválila ho, že vůbec neplakal, zítra jde na dvě hodiny. Tak jsem zvědavá, zatím se neraduji. Akorát co mě ve školce dostalo, jsou ty pidi porce :lol: Když jsem viděla ten chlebík :D Vyšli jsme po svačině ven a on že má hlad. Ten jídelníček teda taky nevím no. Žádné ovoce tam není napsané. Klidně i 3 x denně pečivo, takovej chudej, nebo jak to říct.. Nebo třeba jestli ovoce a zeleninu dostávají a nepíší to tam? Jak to funguje u vás

buď v klidu, já taky špehuju :-D ze šatny do třídy je okýnko..tak taky vždy ještě nakouknu, jestli v pohodě a to samé, když si pro něj jdu..taky prvně zkouknu, jestli si s někým/něčím hraje :-D
A jinak ta velikost porcí by mě teda taky zajímala…já právě byla překvapená, že jí třikrát, tak jsem si říkala, že to budou asi maličké porce, že to by jinak nemohl malej sníst mezi 8 a 14 hodinou :-D A ovoce a zeleninu mají… jeden den třeba měli chlebík s pomazánkou a broskev, na oběd květákovou polévku, špagety a ledový salát a odpoledne nějakej croissant a hrozny..... včera zase ke krupičný kaši měli jablečné pyré…dneska mají mít na jednu sváču pomazánku a mrkvičku, odpoledne banán…ale naše školka je hodně zaměřená na zdravé papání… Dokonce jsem se i ptala, jestli můžeme přinést bonbony, když měl malej narozeniny…tak jako že můžeme, ale raději by viděli třeba obložený ovocný talíř.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
5.9.18 13:45

Tak syn prý dnes celý den brečel, vztekal se vždy, když nebylo po jeho. Jako lepší, než aby brečel smutkem, ale i tak jsem z toho špatná. Chudák se setkal s realitou, a to jsem si myslela, že ho vychovávám dobře. O hračky se dělí, umí půjčit, poprosit, poděkovat, počkat, vystřídat se s někým… a on se mi tam celej den vzteka, že není po jeho. Snad se to spraví, jinak nevím, co s tim. Jinak to vypadá, že se mu tam vcelku líbí, ráno se zatím vždy těšil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
5.9.18 13:50

U nás po včerejším masakru docela dobrý, slzy na krajicku a nechtěl. Taky jsem koukala oknem, hned po mém odchodu si vyprávěl s učitelkou a usmíval se. Při vyzvednutí pohoda, učitelka opět chválila. Tak snad no :) jo a porce taky malý, ale zrovna náš není moc jedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
5.9.18 13:58

U nas uz lepsi rano po ceste do skolky plakal i pri predavani ale to fakt jen chvilinku a pak pry chvilinku pred obedem jinak byl dneska statecny rikala ucitelka jinak taky stojim dole pod oknem a posloucham jestli nahodou nerve moc :D a u nas taky kazdy den ovoce a porce takove normalni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin