Poprvé do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6823
3.9.18 16:20

Holky, tak to vám závidím. Já jsem zvědavá na další dny :( Tento týden bude ještě v „pohodě“ co se týká vstávání a vypravování. Příští týden bude muset vstávat o půl hodiny dříve a to bude nejspíš maso. Hlavně tedy pro mě, než se nachystám. Tak snad mi už plakat nebude, je to děs :( Dneska říkal, že se do školky zase těší a plakat nebude. Ale pláče tam víc dětí, takže podle mě spustí taky. Snad budu překvapená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
3.9.18 19:56

Zdravím všechny, tak u nás
Plakal když se mělo jit spát, ale to jsem věděla není zvyklej beze mě. Učitelce jsem to i říkala hned ráno, aby na to byly připravené..

No, ale to co bylo, když sem přišla a chtěla po něm jít domů :mrgreen: …to byl řev :zed: nechtěl domu a přitom jim tam prý říkal, že už spát nechce že chce domů a pobrekaval :lol:
No chvilku jsem tam prostě zůstala, než se uklidní, nechtěla jsem jít v takový situaci to by mě snad i pokousal :mrgreen:
Tak mi vše ukázal a to zabralo. Sice šel se vzlykanim do šatny, ale pak cestou domů už to šlo.
Akorát mi teda říkal, že už tam spinkat nebude 8o , no uvidíme zitra no, je to prostě první den..
Večer už mi i vyprávěl a i se těší
Já vím možná sem pro někoho pitomá, ale pro mě to byl snad nejdelší den v životě, furt sem kontrolovala tel jestli má signál :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.9.18 20:08

U nás v pohodě, ale dítě už má zkušenost ze soukromé školky. Takže si nadirigovala, kam si dá holiny, náhradní oblečení a hračku. Ale byly tam děti, co chodili vloni a řvaly, i nováčci, co řvaly i se z tocho chudáci počůrali.
Do oběda tam byla dnes jen naše holka a ještě jedno dítě, co má ve školce staršího sourozence. Zbytek si rodiče rozebrali ještě před desátou.

Zaté odchod domů stál za to, neb naše malá hysterka měla záchvat „všechno je špatně“. Už to vypadalo, že půjde ze školky bosa a proječela třičtvrtě cesty domů. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
3.9.18 21:29

Syn skoro 4 roky cele dopoledne proplakal ze chce jit domu za maminkou…vyzvedavala jsem po obede.celou cestu domu rikal ze uz do skolky nepujde ze tam nechce.tes nez usnul ze uz se tesi tak jsem zvedava na zitra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
3.9.18 21:41
@matysek511 píše:
Syn skoro 4 roky cele dopoledne proplakal ze chce jit domu za maminkou…vyzvedavala jsem po obede.celou cestu domu rikal ze uz do skolky nepujde ze tam nechce.tes nez usnul ze uz se tesi tak jsem zvedava na zitra…

Chudák, to je mi ho líto :,(
Snad zítra bude líp :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
3.9.18 21:53

@sepru no ja taky doufam ze se to zlepsi.chlap uz dneska premyslel o odkladu kdyz jsem doma s mladsim ale rikala jsem ze to chce chvili cas tak uvidime.do skolky sel hlavne proto aby byl s detma ale pokud bude porad plakat tak si ho necham doma.spousta znamym me ale uklidnuje ze to prejde ze to opravdu chce jen cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
3.9.18 22:47
@matysek511 píše:
@sepru no ja taky doufam ze se to zlepsi.chlap uz dneska premyslel o odkladu kdyz jsem doma s mladsim ale rikala jsem ze to chce chvili cas tak uvidime.do skolky sel hlavne proto aby byl s detma ale pokud bude porad plakat tak si ho necham doma.spousta znamym me ale uklidnuje ze to prejde ze to opravdu chce jen cas.

Souhlasím s tebou, taky Jsem našeho dala do školky, hlavně pro ten pobyt s dětma..aby se vyřadil a když se něco přiučí beru jako bonus. Ale taky si ho klidně nechám doma pokud by to nedával.
Nemá cenu nechat je trápit pokud je možnost mít ho doma a bylo by vidět, že na to zralej prostě ještě není :nevim: ( trapila bych se taky)
Dám tomu ještě čas než bych ho vzala ze školky. Myslím si, že to chce zkusit zda si zvykne, nebo tedy spíš jestli bude v pohodě. My si zvykame rovnou na spaní ( po týdnu uvidím, kdyžtak spát nebude, prostě uberu), ale nejsem zastáncem za každou cenu.. vidíme to stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.9.18 07:30

Holky, dnešní ráno mě potěšilo u srdíčka :-D Samozřejmě už včera, když učitelka Honzíka chválila, tak jsem byla štastná, že tak hezky zvládl první den…ale dneska ho převlíkám v šatně a slyším dvě učitelky:
„Ale ten prijmeni včera byl fakt hodnej, že jo“
„No to teda, ten byl zlatej, jsem úplně koukala“
„No taky mě překvapil, však jsem ho mamince chválila“
„No tak uvidíme, čím nás překvapí dneska“

Kéž by je již nepřekvapoval a zůstal takto hodnej :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
4.9.18 09:01
@Sněženka25 píše:
Holky, dnešní ráno mě potěšilo u srdíčka :-D Samozřejmě už včera, když učitelka Honzíka chválila, tak jsem byla štastná, že tak hezky zvládl první den…ale dneska ho převlíkám v šatně a slyším dvě učitelky:
„Ale ten prijmeni včera byl fakt hodnej, že jo“
„No to teda, ten byl zlatej, jsem úplně koukala“
„No taky mě překvapil, však jsem ho mamince chválila“
„No tak uvidíme, čím nás překvapí dneska“Kéž by je již nepřekvapoval a zůstal takto hodnej :-D

Jee tak to ti přeju, to vždycky potěší.. :* to se mamce vždycky lépe odchazi viď… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
4.9.18 09:08

Dneska jsem měla docela nemilou zkušenost až se mi udělalo blbě.. náš malej ok prevlikala jsem nemohl se dočkat,
Ale vedle nás maminka s chlapečkem asi mu sou tak 3,5- 4 roky a on pofnukaval, že už si chce jit hrát ona na to, že nejdřív tepláky..no chlapeček pofnukaval dal a ona na něj zhurta, že už ho má dost a vrazila mu facku ( ne velkou ale placla ho) :zed:
To jsem nechápala, druhý den v novém a takto loučení ?
Bože mě bylo ouzko a náš se hned ptal proč se ta paní tak zlobí…no děsný…
:,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
4.9.18 11:19

Tak my jsme dnes sli z nákupu kolem zahrady ,kde si zrovna děcka hrály. Všichni se rozleteli ven, jen nás kluk tam stal vedle učitelky a jen koukal. Když ucitelky donesla bedny s hračkama, všichni se na to hned vrhli, jen nás zase stal a nic. Přitom včera byli na zahradě taky a vyprávěl mi o tom nadšeně. Tak jsme zvědavá, co bude, až si pro něj přijdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6823
4.9.18 12:47

Tak náš dnes plakal prej jen chvilku. Ráno chtěl jít, i vyprávěl jak je velký kluk a brečet nebude. Ale když jsme přišli ke třídě oblečený, tak šlo vidět, že je nervózní. Tak si ho vzala učitelka a řev :( Taky jsem přemýšlela už o odkladu, ale syn kolektiv potřebuje. Vím v zimě, jak se nudí, nikde žádné dítě, jedině platit herničky. Když jsem šla po 1,5 pro něj, tak slyším dítě a udělalo se mi ůzko,protože zněl jako ten můj. Stále plakalo, tak jdu do té třídy a moje dítě tam akorát svačilo :lol: Seděl tedy sám v koutě, což mi bylo líto, ale prej plakal 20 minut a pak dobrý. Ale bylo mi z toho na nic. Mám docela i výčitky. Já se tedy chystám do práce, ale ne hned naštěstí, takže bude mít čas na adaptaci. Zítra jde na dvě hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
4.9.18 13:11

My včera dobrý, ale dnes ráno hrůza. Dostat ho z domu byl nadlidský výkon. Cesta celkem ok, ale ve třídě znovu hysterie, dvě učitelky ho drzely :,( brečela jsem dvě hodiny a byla rozhodnutá, že to odložíme. Jelikož nikdo nevolal, šla jsem vyzvednout klasicky po obědě. Dvě maminky přede mnou si vyslechly, jak byly jejich děti uplakané a ať docházku ještě zváží, čekala jsem stejné info a ono nic. Přestal hystercit hned jak jsem odešla a prý celé dopoledne skvělej. No uvidíme jak dál. Pevné nervy všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6823
4.9.18 13:17

Jako co mě hlavně dostává, že když jsme byli doma, vždy vstával kolem 7, 6.30. A tento týden zatím každý den budim a dneska se mu vstávat nechtělo. To ho budim v 7.20 :cert: Spát chodí normálně. Od příštího týdne bude vstávat v 6.30 a hurá na autobus. Už teď mám z toho strach. A až bude v pohodě, tak ho bude odvádět tatínek a to bude chodit už na sedmou. Jako jsem fakt na něj zvědavá. Hodně mi ho bude líto :( To aby vstával v šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6823
4.9.18 13:19
@Mollify83 píše:
My včera dobrý, ale dnes ráno hrůza. Dostat ho z domu byl nadlidský výkon. Cesta celkem ok, ale ve třídě znovu hysterie, dvě učitelky ho drzely :,( brečela jsem dvě hodiny a byla rozhodnutá, že to odložíme. Jelikož nikdo nevolal, šla jsem vyzvednout klasicky po obědě. Dvě maminky přede mnou si vyslechly, jak byly jejich děti uplakané a ať docházku ještě zváží, čekala jsem stejné info a ono nic. Přestal hystercit hned jak jsem odešla a prý celé dopoledne skvělej. No uvidíme jak dál. Pevné nervy všem :)

To po dvou dnech už dokáží zvážit, zda je dítě zralé jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin