Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A ještě me napadla jedna věc
ucitelky deti vidi prvni den a deti tam je hodně.A nektery moc teda nemluvily co sem si všimla.Kdyby ucitelka mela s nejakym ditetem problem,tak ma zavolat domů.Ale když ditko neřekne jméno? Nebo je tam popřípadě jmen vic?
jak to pak chodi?
@Dojcanis píše:
A ještě me napadla jedna věcucitelky deti vidi prvni den a deti tam je hodně.A nektery moc teda nemluvily co sem si všimla.Kdyby ucitelka mela s nejakym ditetem problem,tak ma zavolat domů.Ale když ditko neřekne jméno? Nebo je tam popřípadě jmen vic?
jak to pak chodi?
Třeba kouknou na jejich věci, které maji podepsané a tim se pak dopatraji kdo je kdo? ![]()
@sepru píše:
Třeba kouknou na jejich věci, které maji podepsané a tim se pak dopatraji kdo je kdo?
Nojo bajo,backurky sme podepisovali ![]()
Holky, takže zatím je to moje dítě jediné, které plakalo??
Ještě někdo?
Ani slza. Ale byla jsem tam s ním. Brečela „prostřední“ holčička a držela se mámy za nohu. Učitelka je nechala přestavit. Na konci před obědem už jméno syna věděla. Trošku se předváděl.
@vejilka píše:
Holky, takže zatím je to moje dítě jediné, které plakalo??![]()
Ještě někdo?
Při příchodu do školky ne…tak uvidím, co se dozvím, až ho vyzvednu ![]()
@Sněženka25 píše:
Při příchodu do školky ne…tak uvidím, co se dozvím, až ho vyzvednu
Taky čekám co bude až budu vyzvedavat
.. protože jestli chytne tu svoji operní na odchod, tak to budou slyšet až na kilometry daleko a že kluk umí křičet jak když vražděj ženskou
…no pevně doufám že ne, ale jsem tu jak na trní až konečně udeří ta hodina ![]()
Tak naše skoro čtyřletá měla také dneska premiéru. A upřímně jsem taková rozpačitá. Při příchodu se učitelka jen zeptala zda je polo nebo celodenní, tak říkám jen do oběda. Tak mi říká, ať přijdu ve 12. Vešly jsme do třídy a nikdo si jí ani nevšiml. Ředitelka sotva odpověděla na pozdrav, jedna učitelka stála u dveří a mluvila s rodiči - to chápu, vysvětlovala. Druhá seděla s některými dětmi a něco si povídaly a zbytek, ty nejmenší si tam hrály bokem. Ač věděly, že je tam dcera nová tak vůbec nic, že by si jí vzaly mezi ostatní děti. Byly jsme tam s babičkou, takže jsme jí my ukazovaly co kde je a až babička šla za jednou holčičkou, že je zkusí dát dohromady tak učitelka zareagovala a vzala dceru k nim. Kdyby jsme jí tam jen strčily a šly, tak by tam někde stála sama než by si jí někdo všimnul, že tam vůbec je. Bylo to pro ní neznámé prostředí tak byla docela vykulená. Přišla jsem pro ní ve dvanáct a na to mi učitelka řekla, že od zítra ať si pro ní chodím už ve třičtvrtě. To se mi dost nelíbilo, protože je snad na mě v kolik si přijdu jestli ve 45, 50 nebo v celou. Spinkání mají až nějak od 12:30 nebo tak nějak a ještě navíc nám učitelka oznámila, ať vůbec jako rodiče nevztupujeme do třídy, že nám bude děti posílat. Takže to ve finále vypadalo tak, že učitelka stála mezi dveřmi otevřenými na škvírku, rodiče řekli jméno a ona rychle dítě zavolala a zase ty dveře zavřela a stála tam za těmi zavřenými dveřmi než přišel další rodič. Jako nevím, moc se mi to nezdá. Jak jsem chodila vyzvedávat ségry do školky, tu nejmladší ještě před 4 lety, tak jsem normálně vešla do šatny, zula si boty a vešla do třídy, pozdravila a ségra pouklízela to s čím si hrála a šly jsme. Jako myslím si, že jako rodiče máme snad právo vidět v jakém prostředí máme děti a ne že budeme s učitelkou mluvit přes škvíru ve dveřích. Navíc mi jí vrátily totálně uřvanou, prý brečela, že nechce polévku. Asi jí nutily, protože byla opravdu hodně ubrečená, protože když doma začne brečet, že nějaké jídlo nechce, tak sice řve třeba pět minut, ale až takhle ubulená jak byla dneska není, to je tak fakt až po hodně dlouhém a lítostivém pláči. Jinak prý vše dobré. Nevím no, možná to moc hrotím, ale jsem docela rozpačitá. Jinak dodnes nám ani nikdo nesdělil výši školkovného, že prý až pak někdy nám řeknou kolik máme poslat a zaplatit teď jen stravu, na stránkách školky absolutně nedohledatelná informace
jinak ani nikde nejsou jídelníčky, ani na stránkách školky ani ve školce, takže pokud tam bude něco co opravdu dcera nesnáší nemám ani šanci říct, ať jí to nenutí a když jsem chtěla učitelce nahlásit svoje nové číslo kdyby něco, ať se mi dovolá, tak mi řekla řeknete mi ho někdy jindy já stejně nemám žádné papíry (od dětí) tak až je někdy budu mít. Hm tak super no, holka zítra sebou někde šlehne a rozbije si hlavu a nedovolají se mi, protože číslo mám nahlásit až někdy učitelka bude mít papíry…
no nic, zítra jí ho dám na lístku
@vejilka píše:
Holky, takže zatím je to moje dítě jediné, které plakalo??![]()
Ještě někdo?
Chvilku v šatně, pak měla oči navrch hlavy
@_0812_ ježiš a co to je za školku proboha? Hodně divný chování… jestli mají telefonní číslo si učitelka zkontrolovala hned ráno…vešla se synem do třídy a představila ho ostatním dětem…hned si s ním povídala… o placení nás informovali už v červnu na rodičáku a první platba už v srpnu odešla…jídelníček na stránkách mají týden dopředu…
@Sněženka25 jako nevím no…fakt jsem koukala jak puk. Učitelka byla jak bachař u těch dveří, na kontrolu údajů nebo kontaktu se neptal nikdo a to číslo prý pak někdy a vůbec se dcery nikdo neujal. Žádné představení, začlenění mezi ty děti nebo přizvání do zapojení se do společné aktivity. Jako je docela hardcore, že učitelka si nově příchozích dětí ani nevšimne do doby než po několika minutách babička jde za holčičkou, jestli si nebude s naší malou hrát. A to má za chvilku čtyři roky a je u těch úplně nejmenších kolem 2-3 let
Tak já už mám syna doma. Prý chvíli brečel, ale žádná hrůza. Vítal mě s úsměvem a prý i jedl. První informace, kterou mi řekl, byla, že dostali lízatko a bonbóny. Pak si chtěl domu odnést papuče a když se dozvěděl, že tam zůstanou na zítra, tak prohlásil, že zítra jít nechce. Zatím vypráví kladné zážitky, uvidíme, jak to bude pokračovat.
@_0812_ píše:
Tak naše skoro čtyřletá měla také dneska premiéru. A upřímně jsem taková rozpačitá. Při příchodu se učitelka jen zeptala zda je polo nebo celodenní, tak říkám jen do oběda. Tak mi říká, ať přijdu ve 12. Vešly jsme do třídy a nikdo si jí ani nevšiml. Ředitelka sotva odpověděla na pozdrav, jedna učitelka stála u dveří a mluvila s rodiči - to chápu, vysvětlovala. Druhá seděla s některými dětmi a něco si povídaly a zbytek, ty nejmenší si tam hrály bokem. Ač věděly, že je tam dcera nová tak vůbec nic, že by si jí vzaly mezi ostatní děti. Byly jsme tam s babičkou, takže jsme jí my ukazovaly co kde je a až babička šla za jednou holčičkou, že je zkusí dát dohromady tak učitelka zareagovala a vzala dceru k nim. Kdyby jsme jí tam jen strčily a šly, tak by tam někde stála sama než by si jí někdo všimnul, že tam vůbec je. Bylo to pro ní neznámé prostředí tak byla docela vykulená. Přišla jsem pro ní ve dvanáct a na to mi učitelka řekla, že od zítra ať si pro ní chodím už ve třičtvrtě. To se mi dost nelíbilo, protože je snad na mě v kolik si přijdu jestli ve 45, 50 nebo v celou. Spinkání mají až nějak od 12:30 nebo tak nějak a ještě navíc nám učitelka oznámila, ať vůbec jako rodiče nevztupujeme do třídy, že nám bude děti posílat. Takže to ve finále vypadalo tak, že učitelka stála mezi dveřmi otevřenými na škvírku, rodiče řekli jméno a ona rychle dítě zavolala a zase ty dveře zavřela a stála tam za těmi zavřenými dveřmi než přišel další rodič. Jako nevím, moc se mi to nezdá. Jak jsem chodila vyzvedávat ségry do školky, tu nejmladší ještě před 4 lety, tak jsem normálně vešla do šatny, zula si boty a vešla do třídy, pozdravila a ségra pouklízela to s čím si hrála a šly jsme. Jako myslím si, že jako rodiče máme snad právo vidět v jakém prostředí máme děti a ne že budeme s učitelkou mluvit přes škvíru ve dveřích. Navíc mi jí vrátily totálně uřvanou, prý brečela, že nechce polévku. Asi jí nutily, protože byla opravdu hodně ubrečená, protože když doma začne brečet, že nějaké jídlo nechce, tak sice řve třeba pět minut, ale až takhle ubulená jak byla dneska není, to je tak fakt až po hodně dlouhém a lítostivém pláči. Jinak prý vše dobré. Nevím no, možná to moc hrotím, ale jsem docela rozpačitá. Jinak dodnes nám ani nikdo nesdělil výši školkovného, že prý až pak někdy nám řeknou kolik máme poslat a zaplatit teď jen stravu, na stránkách školky absolutně nedohledatelná informacejinak ani nikde nejsou jídelníčky, ani na stránkách školky ani ve školce, takže pokud tam bude něco co opravdu dcera nesnáší nemám ani šanci říct, ať jí to nenutí a když jsem chtěla učitelce nahlásit svoje nové číslo kdyby něco, ať se mi dovolá, tak mi řekla řeknete mi ho někdy jindy já stejně nemám žádné papíry (od dětí) tak až je někdy budu mít. Hm tak super no, holka zítra sebou někde šlehne a rozbije si hlavu a nedovolají se mi, protože číslo mám nahlásit až někdy učitelka bude mít papíry…
no nic, zítra jí ho dám na lístku
co to vše řešit s ředitelkou, u nás si informace uč vyslechnou, ale stejně jen poděkují, že fajn, že to ví, ale posílají mě k ředitelce, ta má složky s informacemi o dětech
Tak u nás byla moje malá jediná,kdo nechtěl domů a dělala scény obrovský ![]()
Tak u nás vše naprosto v pořádku
Přijdu tam a koukám okýnkem ze šatny, že uklízí nějaké hračky a honí se tam s druhým kloučkem…Učitelka ho hned ve dveřích chválila, že je hrozně šikovnej a samostatnej, že se sám převlíkl do pyžámka, sám na záchod atd..tak jsem moc ráda…dokonce i vydržel 2 hodinky ležet v postýlce, i když doma už přes rok spát po O nechodí a prakticky neumí odpočívat…je to doma pěknej raubíř, tak jsem ráda, že tam byl zlatej
hlavně aby mu to vydrželo…jo a co víc, přišli jsme domů a ještě si nevzpomněl, že by se mohla pustit televize
že by se naučil konečně hezky hrát ![]()
Akorát lehčí scénku jsem způsobila ve školce já…protože když jsem otevřela synovu skříňku, tak v ní byl plastový koník..tak jsem ho hned poučila, že to si nemůže brát ze školky, ať to tam nechá zase na zítra a on mi pořád tvrdil, že to je jeho a že si to vezme domů, tak jsme se chvilku handrkovali a pak jsem se teda zeptala učitelky a ta potvrdila synovu verzi…že nějaká holčička donesla zvířátka do školky, že už si s nima nechce doma hrát a že je dětem rozdala
asi se budu muset naučit synovi víc věřit ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.