Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice píše:
Vy, co jste doma s mladším nebo nespěcháte do práce. Proč se s ditetem nedohodnete, ze bude chodit třeba jen 3× týdne na dopoledne?
Zdravím možná to vyzní blbě, ale jsem v tomhle doslova nováček. ![]()
Nebude mít pak dítě větší problém se začlenit? Ve smyslu, že ostatní budou zas v něčem napřed? Nebo, že ostatní děti co chodí pravidelně k sobě najdou cestu lépe a budou spíš vyhledávat kamarády co jsou s nimi celý týden?
Nemyslim to špatně opravdu se jen ptám na zkušenosti, mě to už i napadlo, jen nevím zda by to nebylo pak ve finále horší…
U nás špatné, syn brečí u převlékání a u jídla. Vůbec nechápu, doma funguje. Dnes mi volala učitelka půl desáté, že si mám pro něj přijít, že brečí a kvůli němu brečí ostatní děti
Byla jsem v práci, tak tam došla babička, a to už nebrečel a a chystal se s ostatními na procházku. Mno ![]()
@Bethuska píše:
U nás špatné, syn brečí u převlékání a u jídla. Vůbec nechápu, doma funguje. Dnes mi volala učitelka půl desáté, že si mám pro něj přijít, že brečí a kvůli němu brečí ostatní dětiByla jsem v práci, tak tam došla babička, a to už nebrečel a a chystal se s ostatními na procházku. Mno
To je mi líto chudinka…co pak doma dobrý, byl ok?
Náš pláče i doma kdykoliv na školku pomyslí ![]()
@sepru píše:
Zdravím možná to vyzní blbě, ale jsem v tomhle doslova nováček.
Nebude mít pak dítě větší problém se začlenit? Ve smyslu, že ostatní budou zas v něčem napřed? Nebo, že ostatní děti co chodí pravidelně k sobě najdou cestu lépe a budou spíš vyhledávat kamarády co jsou s nimi celý týden?
Nemyslim to špatně opravdu se jen ptám na zkušenosti, mě to už i napadlo, jen nevím zda by to nebylo pak ve finále horší…
J
Já jsem doma s mladším a dceru dávám každý den na 4 hodiny, po obědě ji vždycky vyzvednu a ok ![]()
@gabča.sv píše:
JJá jsem doma s mladším a dceru dávám každý den na 4 hodiny, po obědě ji vždycky vyzvednu a ok
Já právě taky mám malého už na 4 hodiny každý den. Snížila jsem to právě a vyzvedávám už po obědě, protože to bylo na začátek vyzvedavat po spani moc dlouhý..
Snad to pomůže …u nás se pláče poslední dny takřka stále. Před spaním, ráno doma, ve školce, odpoledne večer… prostě kdykoliv na to pomyslí ( steskem po mě)
Nevím, ale jestli pokud bych snížila na jen 3 dny v tydnu, jestli to nezhorsim… ![]()
I když teda nad tím uvažuji …dneska tam byla polovina dětí, takže spousta jich určitě bude nějaký dny doma …
nechodí každý den plný počet že… takže o nic nepřijde a i když bude třeba nemocnej bude to zase bude pokaždý zvykani nanovo…tak i kdyby v tydnu vynechal je to asi to samý jako když jsou nemocný a pak se vracejí ![]()
@sepru když půjde obden, tak mu to určitě neublíží a ani si neodvykne…mohl by takhle být spokojený…jeden den s maminou (a sourozencem, jestli má)…druhý den s kamarády… A pak třeba jednou přijde ze školky a bude chtít i ten druhý den, protože si našel kamaráda, protože si chce znovu pohrát s tím skvělým bagrem, protože chce slyšet jak dopadne pohádka, co čte paní učitelka na pokračování atd…
Náš malej včera nechtěl ani v těch 15 hodin odejít, tak jsem mu dala ještě pár minutek a pokecala s učitelkou zatím ![]()
Nám bylo řečeno, že pro účasti na divadylkach, různých besídek a vystoupení je lepší když chodí pravidelně, ale to je samozřejmě i na povaze dítěte zda chce nacvičovat. Náš sice taky poranu fňuká, ale odpoledne super a právě říkal, že budou cvičit vystoupení pro rodiče tak musí chodit
a je fakt, že první tři dny plakal i večer a dnes ráno když jsem připomněla vystoupení a výlety hned se chystal a narozdíl od předchozích dní už ani ve třídě neplakal, jen tak trošku slzy v očích ![]()
@Sněženka25 píše:
@sepru když půjde obden, tak mu to určitě neublíží a ani si neodvykne…mohl by takhle být spokojený…jeden den s maminou (a sourozencem, jestli má)…druhý den s kamarády… A pak třeba jednou přijde ze školky a bude chtít i ten druhý den, protože si našel kamaráda, protože si chce znovu pohrát s tím skvělým bagrem, protože chce slyšet jak dopadne pohádka, co čte paní učitelka na pokračování atd…
Náš malej včera nechtěl ani v těch 15 hodin odejít, tak jsem mu dala ještě pár minutek a pokecala s učitelkou zatím
Děkuju moc za tvůj názor je to pro mě povzbuzení, sourozence nemá tak mu chci školkou dopřát to co se mnou nemá, ale zároveň nechci aby to bylo v křeči ..
Moc děkuju ![]()
@Mollify83 píše:
Nám bylo řečeno, že pro účasti na divadylkach, různých besídek a vystoupení je lepší když chodí pravidelně, ale to je samozřejmě i na povaze dítěte zda chce nacvičovat. Náš sice taky poranu fňuká, ale odpoledne super a právě říkal, že budou cvičit vystoupení pro rodiče tak musí chodita je fakt, že první tři dny plakal i večer a dnes ráno když jsem připomněla vystoupení a výlety hned se chystal a narozdíl od předchozích dní už ani ve třídě neplakal, jen tak trošku slzy v očích
Já mám i problém s tím že je atopik a jakmile je ve stresu tak mu ekzém vyjede a horší se. A on je pak schopnej ve stresu si to škrábat i do krve. Už tento tyden proběhlo i to že si to rozškrábal a rano pak v pláči říkal, že pujde do školky až se mu to zahojí
. Takže musím být ve střehu i kvůli tomu aby sám sobě neublizoval…proto právě zvazuji zda by mohlo pomoci i ubrat pak dny… takový zadní vrátka pro mě, kdyby to gradovalo..
Děkuji za tvůj pohled ![]()
@sepru píše:
To je mi líto chudinka…co pak doma dobrý, byl ok?
Náš pláče i doma kdykoliv na školku pomyslí
Doma naprosto v pohodě ![]()
No dneska jsme měly dlouhou debatu s paní učitelkou, nechala mě dokonce v šatně nakukovat do třídy okýnkem, takže jsem to mohla vidět na vlastní oči. On se prostě vzpírá tomu systému. Teď se bude uklízet, teď se jde jíst, teď se jde hrát kolektivní hra. Je jedináček, ve školce poprvé, nená zvyklý na kolektiv a režim. Respektivě doma režim má, ale spíš ve stylu snídaně, pak si hraje, oběd, jde spát a odpoledne si hraje. Nezná tyhle rychlé změny. Tak se seknul a odmítá se přizpůsobit. Brečí tam a opakuje, že půjde domů ![]()
@Bethuska píše:
Doma naprosto v pohoděNo dneska jsme měly dlouhou debatu s paní učitelkou, nechala mě dokonce v šatně nakukovat do třídy okýnkem, takže jsem to mohla vidět na vlastní oči. On se prostě vzpírá tomu systému. Teď se bude uklízet, teď se jde jíst, teď se jde hrát kolektivní hra. Je jedináček, ve školce poprvé, nená zvyklý na kolektiv a režim. Respektivě doma režim má, ale spíš ve stylu snídaně, pak si hraje, oběd, jde spát a odpoledne si hraje. Nezná tyhle rychlé změny. Tak se seknul a odmítá se přizpůsobit. Brečí tam a opakuje, že půjde domů
Tyjo
A co ta učitelka jak se ti jeví? Je přísná? Jak s ním komunikuje jestli si něco zaslechla, nekřičí se na něj?.. i poslouchat a režim ve školce se musí děti naučit, vždyť to nejde na povel
Teď nastoupili, změnil se jim život, režim a vše… takže pochybuju že všechno půjde jak na lusknuti prstů paní učitelky… není to stádo ovcí přeci…i důvěra se musí Mezi učitelkou a dětmi vytvořit…
@sepru píše:
Tyjo
A co ta učitelka jak se ti jeví? Je přísná? Jak s ním komunikuje jestli si něco zaslechla, nekřičí se na něj?.. i poslouchat a režim ve školce se musí děti naučit, vždyť to nejde na povel
Teď nastoupili, změnil se jim život, režim a vše… takže pochybuju že všechno půjde jak na lusknuti prstů paní učitelky… není to stádo ovcí přeci…i důvěra se musí Mezi učitelkou a dětmi vytvořit…
Mno… dneska tam s nimi byla jiná učitelka, je starší (ve věku mé mámy) a s tou je komunikace dobrá. Když jsem si ho vyzvedávala po obědě, říkala, že dnes to bylo lepší, snědl oběd a nechal se i přemluvit k nebrečení
Mám dojem, že malým klíčem úrazu je mladá učitelka, která tam byla od pondělí do čtvrtka. Tváří se hrozně nepříjemně. Dneska si na ní stěžovaly i ostatní maminky, se kterými jsem čekala v šatně na děti.
Právě, že jsme se domlouvaly s tou starší učitelkou, že si to sedne, že syn je chytrý kluk, ale specifický, tak mu musí v hlavě docvaknout, že to je teď nový režim, na který si musí zvyknout, a že brekem nebo vztekáním se na tom nic nezmění. Není řešením ho posílat domů, tím si akorát upevní rovnici mezi brekem a odchodem domů, o který mu jde.
U nás super, bude chodit po obědě. Dneska taky byl poprvé takhle dlouho. A učitelky ho chválily. Nechci to zakřiknout. Jsem zvědavá po víkendu
@Bethuska píše:
Mno… dneska tam s nimi byla jiná učitelka, je starší (ve věku mé mámy) a s tou je komunikace dobrá. Když jsem si ho vyzvedávala po obědě, říkala, že dnes to bylo lepší, snědl oběd a nechal se i přemluvit k nebrečeníMám dojem, že malým klíčem úrazu je mladá učitelka, která tam byla od pondělí do čtvrtka. Tváří se hrozně nepříjemně. Dneska si na ní stěžovaly i ostatní maminky, se kterými jsem čekala v šatně na děti.Právě, že jsme se domlouvaly s tou starší učitelkou, že si to sedne, že syn je chytrý kluk, ale specifický, tak mu musí v hlavě docvaknout, že to je teď nový režim, na který si musí zvyknout, a že brekem nebo vztekáním se na tom nic nezmění. Není řešením ho posílat domů, tím si akorát upevní rovnici mezi brekem a odchodem domů, o který mu jde.
Tak to vidíš… já to vnímala taky jako v komunikaci ucitelky a prcka…a ono to v tom asi fakt bude že…
S tou poslední větou naprosto souhlasím…a vidím to jako chybu učitelky … nechtěla ho tam, tak ho pošlu domů…ale napáchá tím peknej hokej tomu prckovi … dobře že je tam ta starší a je vidět že ma rozum, cit i zkušenosti… ![]()
@sepru píše:
Tak to vidíš… já to vnímala taky jako v komunikaci ucitelky a prcka…a ono to v tom asi fakt bude že…
S tou poslední větou naprosto souhlasím…a vidím to jako chybu učitelky … nechtěla ho tam, tak ho pošlu domů…ale napáchá tím peknej hokej tomu prckovi … dobře že je tam ta starší a je vidět že ma rozum, cit i zkušenosti…
Bohužel ta mladá zase v pondělí přijde. Nějaká maminka ji našla na FB - je jí 20, má na peďáku pedagogické minimum a je jí 20. Před školkou pracovala jako barmanka ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.