Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@vejilka píše:
Takže bude chodit do školky od 6? No hlavně se bojím zimy. Přeci jen, bude vstávat za tmy, z teplé postýlky se nechce ani mě
No jakmile půjdu do práce, tak bude muset chodit na šestou…já se dostanu do práce na sedmou, budu pracovat do 15 (8 hodin) a do 16 hodin ho vyzvenout.....akorát to tak vychází, pokud bych chtěl pracovat na plný úvazek…ale pokud bych měla možnost i zkráceného, tak bych do toho na pár měsíců taky šla ![]()
Tak u nás zítra školka zavírá už v 10hodin.
Dcera už chodí do školky dva roky, jen přechází do státní, takže asi bude docela zmatená proč se jde hned domů atd. Navíc v rámci adaptace budou prý první týden ve školce i maminky…já tedy ne, chodím do práce, ale dost se bojím, že to bude pro dceru spíš celé matoucí, jak už je zvyklá být samostatná. Teď byla týden na příměstském táboře a normálně nastoupila do cizího prostředí na plný provoz a nebyl žádný problém.
@vejilka píše:
Nevím jak u vás, ale u nás mi řekla,že minimálně první týden bude chodit jen do 10. Postupně prodlužovat, nebo hned dát spát. Náš bude muset chodit domů po spaní, jelikož spí mi i doma a do večera by nevydržel. Takže z toho budu mít taky hrůzu. Hlavně jsem zatím doma, tak snad nebudu vypadat jak nějaká krkavci matka,co se zbavuje dítěte na celý denKamarádka si minulý rok brala tuším dovolenou, plus babičky a 14 dní pro dítě chodila v 10 ráno
Já mám spavé děti, takže to chápu. Když jsem vyzvedla po O, tak než jsme se doharcovali domů busem, tak se přetáhly, byly akorát tak na vystřelení do vesmíru, neusnuly, protivný byly. Když zůstaly ve školce, v klidu se vyspaly, nasvacily a já je vyzvedla. Ale maminky, jímž děti nespí a když jim usnou ve školce, tak večer nemůžou zabrat, tohle asi úplně nepochopí. Neřeš, co si myslí ostatní, zařiď si to tak, aby to vyhovovalo tobě a dětem ![]()
My taky, jsem zvědavá, právě chytl druhou vlnu lehké separační úzkosti.
Dcera nastupovala do školky ve třech letech a hned jsem ji tam nechávala spát. Každý rok tedy nástup do školky profňukala, protože si přes prázdniny zvykla, že je doma. No, teď nastupuje do předškoláků, ale měnili jsme školku, takže do nové školky, tak jsem zvědavá. Teď večer zatím dobrý, bojím se, že ráno přijde trocha histerie a bolení bříška. No, uvidím, zatím se těšila, nalákala jsem ji na páteční plánovaný výlet. Spíš mám trochu stresík já, aby si tam našla kamarádky a zapadla, půjde pak s nima pravděpodobně i do školy. Syn bude doufám nastupovat příští rok do školky, dcera do školy a já do práce, to bude teprve šrumec.
@Filanda píše:
Tak u nás zítra školka zavírá už v 10hodin.Dcera už chodí do školky dva roky, jen přechází do státní, takže asi bude docela zmatená proč se jde hned domů atd. Navíc v rámci adaptace budou prý první týden ve školce i maminky…já tedy ne, chodím do práce, ale dost se bojím, že to bude pro dceru spíš celé matoucí, jak už je zvyklá být samostatná. Teď byla týden na příměstském táboře a normálně nastoupila do cizího prostředí na plný provoz a nebyl žádný problém.
Tak vy to máte rovnou takhle striktně daný…no teda…já pořádně nevím, jak u nás…rozhodně je školka otevřená do těch 16 hodin, ale jak je to v praxi nevím…ale děti jsou ve třídě věkově namíchaný, takže tam bude většina dětí, co už i loni chodila, tak určitě bude nromální provoz…s tím, že nám, co jdou poprvé, umožní přiít si pro dítě kdykoliv… ajestli tam s ním můžu být chvilku ráno, to nevím..učitelky jen říkaly na rodičáku, že je lepší odejít co nejdříve, žádné velké loučení a drama z toho nedělat ![]()
@Sněženka25 U nás je to tak, že je třída jen z nově přijatých dětí. Právě se obávám, aby to na ní nepůsobilo negativně a vlastně ji to neodradilo, když tam bude třeba půlka třídy brečet. Navíc pokud maminky budou nějak aktivněji využívat to, že tam s dětmi fyzicky mohou být, tak by se mohla začít ptát proč tam s Pepíčkem je maminka a já tam nejsem. Prijde mi, že by spíš byla adept na zařazení do třídy mezi starší děti, co tam už třeba rok chodí.
Náš to taky zítra čeká. Syn se těší, uvidíme jaká bude realita. Ale obávám se, že to nejhůř ponese mladší syn, staršího miluje a ptá se po něm, i když je třeba na záchodě. Taky nevím, jak se bude starší tvářit, až zjistí, že je to každý den a že si tam nebude jen hrát. No uvidíme, začínám se bát:)
@Filanda Jo to chápu, jak to myslíš…už je na to zvyklá, je to pro ní samozřejmé a najednou by tam někdo z toho mohl dělat kovbojsku
Já taky doufám, že třeba jiné děti nebudou brečet a tím připomínat i mému synovi, že by asi měl být smutnej ![]()
@Helileli píše:
Já mám spavé děti, takže to chápu. Když jsem vyzvedla po O, tak než jsme se doharcovali domů busem, tak se přetáhly, byly akorát tak na vystřelení do vesmíru, neusnuly, protivný byly. Když zůstaly ve školce, v klidu se vyspaly, nasvacily a já je vyzvedla. Ale maminky, jímž děti nespí a když jim usnou ve školce, tak večer nemůžou zabrat, tohle asi úplně nepochopí. Neřeš, co si myslí ostatní, zařiď si to tak, aby to vyhovovalo tobě a dětem
Jo je to tak, on mi pak je schopný usnout i v sedě. Jako kolikrát ho nedám a i třeba vydrží, ale nesmíme pak nikam jet autem, je protivný a ve finále jde pozdě spát, i když si jen zdřímne… Takhle bude určitě víc unavenější než doma a myslím, že usne, snad bez plakání. Již jsem si od jedné mámy vyslechla, že si ho mám vyzvedávat po o a dát spát doma. Jenže než přijdeme, je po jedné, než usne… to bych ho raději spát nedala, ale zase ten stejný kolotoč. Takže tohle budu muset zkousnout a zítra i vysvětlit učitelkám, aby si nemyslely, že si doma válím šunky a dítě chudák celý den ve školce..
Holky, já mám s tím spaním teda opačný problém…syn nechodí už tak rok a půl po obědě spinkat a fakt teda nevím nevím, jestli jim tam usne…sice budeme vstávat dřív a víc se třeba unaví, ale i tak…vydrží bez problému od 7:00 do 20:00…na dovolené chodil třeba i po deváté a pořád měl spoustu energie
![]()
@Dojcanis píše:
@Sněženka25 ja prave nevim no.A kdo vsechno tam nechate uz zitra deticky spat? Nase pry chce.Ja tedy budu doma ,ještě v utery a ve stredu uz musim do prace.Tak snad to nejak klapne
To jsme na tom podobně, vůbec nevím jestli ho tam nechat spát, on by i chtěl, pyžamo sem mu zabalila, ale neví co ho čeká a navic ještě sám nikde nespal.
Taky chci najet ze začátku režim i se spaním, ale jistá si teda vubec nejsem… ![]()
@Sněženka25 píše:
Holky, já mám s tím spaním teda opačný problém…syn nechodí už tak rok a půl po obědě spinkat a fakt teda nevím nevím, jestli jim tam usne…sice budeme vstávat dřív a víc se třeba unaví, ale i tak…vydrží bez problému od 7:00 do 20:00…na dovolené chodil třeba i po deváté a pořád měl spoustu energie![]()
![]()
Mně taky ne. Takže radši nechám do oběda a až si tam najde spacího kámoše, tak třeba bude chrnět chvilku taky ![]()
@sepru píše:
To jsme na tom podobně, vůbec nevím jestli ho tam nechat spát, on by i chtěl, pyžamo sem mu zabalila, ale neví co ho čeká a navic ještě sám nikde nespal.
Taky chci najet ze začátku režim i se spaním, ale jistá si teda vubec nejsem…
Ja taky zabalila i pyzo.Mala se i tesi,ze bude tam spinkat.Ona uz ale spi u rodiny od půlročního mimina,tak je zvykla.A
no jsem na to zvedava.I kdyz nevim jaky dite v tomhle frmolu usne ,kdyz nevi a je to nove pro nej ![]()
Pisu jak tatar,nemam silu uz to opravovat.Jsem desne unavena.Dobrou noc a dejte vedet jak to rano dopadlo
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.