Porod druhého dítěte a hlídání bab

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Huk
620
20.1.18 19:17

Tchyně :cert:
A uvažovali jste o variantě, že teda půjdeš rodit sama a s klukem bude taťka? Na porodu nic moc ke koukání není, ty víš, do čeho jdeš…prostě je taťka potřeba doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.1.18 19:19
@Huk píše:
Tchyně :cert:
A uvažovali jste o variantě, že teda půjdeš rodit sama a s klukem bude taťka? Na porodu nic moc ke koukání není, ty víš, do čeho jdeš…prostě je taťka potřeba doma.

Taky bych odrodila sama a manžel ať je doma s prckem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
20.1.18 19:21
@terien píše:
Tak to ses asi taky pěkný prase :think: Boty v posteli, špinavý nádobí, hnusný jídlo,… mě dat načuchlý ovoce nakrájený na špinavým prkynku tak se na místě pobleju :poblion:

Má ho hlídat den, nemá tam žít trvale… a jinak spíš jsem realista, ono vidět nějaké potravinářské či restaurační provozy, no, nedělám si iluze, akorát co oči nevidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
20.1.18 19:22

Prošlému jogurtu nemusí být vůbec nic. Plesnivé jídlo by mi vadilo. A když jí nevěříš, zaplat si těch pár dnů hlídání a je vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
20.1.18 19:23

@terien
Já řešila loni, však to bude k dohledání. Ale u nás byl problém, že starší nebyla zvyklá být dýl s někým jiným než se mnou nebo tátou. Nakonec byl císař, takže všechno jinak. Ony jsou děti neuvěřitelně houževnaté, my mámy „serem magi v kostkách“ a děti jsou OK.
Ale tchyně tady z dotazu je libová, kam se hrabe moje a to je taky dáreček :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.1.18 19:28
@j.a.n.i1 píše:
Má ho hlídat den, nemá tam žít trvale… a jinak spíš jsem realista, ono vidět nějaké potravinářské či restaurační provozy, no, nedělám si iluze, akorát co oči nevidí…

Jenže je rozdíl jestli to sní dospělý nebo to dáš malému dítěti. S dvouletým asi moc lidi do restaurace nechodí. Nebo ty se tam s takhle malým dítětem stravujes? O zbytku ani nemluvím, je to proste hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
20.1.18 19:32
@Elvinerha píše:
@j.a.n.i1 To by mě zajímalo jaký krabicák kupuješ. Mě se po několika dnech po otevření v lednici zkazí.

Trochu budu OT, diskuzi jen sleduju… Ale jako fakt? Po par dnech? Kupuju krabicovy mleko a jeste se mi nestalo, ze by se zkazilo :nevim: vydrzi i zminovanych 14 dni, takze mi na tom neprijde nic tak hroznyho :lol: jako vypity je obvykle do 3 dnu, ale uz jsem i pila starsi, nic tomu neni. Do tech 2 tydnu vydrzi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.18 19:37

Buď hlídání u vás a co nějakou kamarádku? Nám hlídala kamarádka, tchýně zrovna byla objednaná k lékaři už x měsíců.

• Citovat
  • Upravit
102087
20.1.18 19:42
@terien píše:
Jenže je rozdíl jestli to sní dospělý nebo to dáš malému dítěti. S dvouletým asi moc lidi do restaurace nechodí. Nebo ty se tam s takhle malým dítětem stravujes? O zbytku ani nemluvím, je to proste hnus.

Tak trvale se tam nestravuju ani já, ale ano, jednorázově tam dám klidně najíst i dvouletému a nepřijde mi na tom nic špatného, v tomhle věku jsme mu už na výlety spešl jídlo nenosili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.18 19:45

Já teda holky nevím, jak to máte vy, ale 14 dní otevřené mléko bych ani neolízla..Docela zírám :roll: A jogurt prošlý taky bych nepozřela, i kdyby chutově byl stejný. Prostě :roll: o dodržuju ty lhůty. Kupuju teda čerstvé plnotučné (syn UM nepije žádné) a po 3 dnech vylívám, nechci nic riskovat. Má ho teda jen k snídani.

Jinak třeba vše bude jinak, nejradši bych nějakou hlídačku, kamarádky mám jen s dětma, ty otravovat nechci. No uvidíme.
Já vím, že to asi hrotím, ono se jendá o pár hodin, muž tam se mnou samozřejmě celý den nebude. Ale i přesto, mám nervy z toho víc, než z porodu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.18 19:48
@Anonymní píše:
Já tohle mám doma.se svou mámou…pořád chce malou hlídat, jenže to je taky na prd, doma kouří a chlastaji první ligu a bordel je úplně stejný jak píšete vy… :roll: jsem bez babičky a malou tam nikdy nedám, hlídala dvakrát v životě a to u nás doma a stačilo mi. Až půjdu rodit, bude hlídat moje ségra, mámu jsem úplně vynechala, chodí k nám jen na návštěvy a bohatě stačí :,( je to smutny ale nevěřím dceru…

To je mi líto, navíc vlastní maminka :( Já mám mamku zase opak tchýně, je hodně čistotná a jídlo hrotí snad víc jak já. Ale taky zastává staré metody, ale to už neřeším syn není už miminko :)

• Citovat
  • Upravit
80475
20.1.18 20:01
@Anonymní píše:
Já teda holky nevím, jak to máte vy, ale 14 dní otevřené mléko bych ani neolízla..Docela zírám :roll: A jogurt prošlý taky bych nepozřela, i kdyby chutově byl stejný. Prostě :roll: o dodržuju ty lhůty. Kupuju teda čerstvé plnotučné (syn UM nepije žádné) a po 3 dnech vylívám, nechci nic riskovat. Má ho teda jen k snídani.Jinak třeba vše bude jinak, nejradši bych nějakou hlídačku, kamarádky mám jen s dětma, ty otravovat nechci. No uvidíme.
Já vím, že to asi hrotím, ono se jendá o pár hodin, muž tam se mnou samozřejmě celý den nebude. Ale i přesto, mám nervy z toho víc, než z porodu :mrgreen:

běžně se říká, že se máš řídit nejprve pohledem - vypadá to dobře? pak čichem- nesmrdí to? a pak chutí - chutná to jak má? pak není důvod vyhodit zavřený jogurt uložený v chladničce.
A vylévat čerstvé mléko - proč ho nenecháš srazit a neuděláš si z něj tvaroh? Anebo ho vypít zhoustlé kyselé? To se přece běžně dělá, jakpak myslíš, že vznikala dřív třeba kyselá smetana?

Příspěvek upraven 20.01.18 v 20:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
20.1.18 20:01
@j.a.n.i1 píše:
Tak trvale se tam nestravuju ani já, ale ano, jednorázově tam dám klidně najíst i dvouletému a nepřijde mi na tom nic špatného, v tomhle věku jsme mu už na výlety spešl jídlo nenosili.

My taky. Na dovolený normálně. Jak jinak? Snažila jsem se vybírat to nejmenší zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
20.1.18 20:03
@Anonymní píše:
Já teda holky nevím, jak to máte vy, ale 14 dní otevřené mléko bych ani neolízla..Docela zírám :roll: A jogurt prošlý taky bych nepozřela, i kdyby chutově byl stejný. Prostě :roll: o dodržuju ty lhůty. Kupuju teda čerstvé plnotučné (syn UM nepije žádné) a po 3 dnech vylívám, nechci nic riskovat. Má ho teda jen k snídani.Jinak třeba vše bude jinak, nejradši bych nějakou hlídačku, kamarádky mám jen s dětma, ty otravovat nechci. No uvidíme.
Já vím, že to asi hrotím, ono se jendá o pár hodin, muž tam se mnou samozřejmě celý den nebude. Ale i přesto, mám nervy z toho víc, než z porodu :mrgreen:

Je otázka, jestli trochu nepřeháníš, podle mě jo, ale neberu ti to, každý to má jinak. Jako vylévat po 3 dnech mléko jen tak mi přijde trochu hardcore :D Ne vážně… pokud vypadá normálně a chutná normálně, tak mu nic není :nevim: A jogurtu taky ne. Moje mamka dělá v potravinách a sama říkala, že jogurtu nějaký ten den po spotřebě nic není. Pak je taky rozdíl v „spotřebujte do“ a „minimální doba trvanlivosti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.18 20:06

Ja bych to udelala nasledne-navarila bych do mrazaku synovi jidlo, nadepsane „obed“,„vecere“,mela doma zasobu jogutru, ovoce, presnidavek a vseho, co maly ji.Jak zacnes rodit, nespechej do porodnice, tchyne at dorazi, vse ji ukazes a vysvetlis kdy a co (seznam pisu babickam i ja a to jsou obe naprosto rozumne zeny) a az jak pujde do tvrdeho, jedte s manzelem do porodky. Jelikoz uz jsi rodila, neni nutne jet predcasne a travit pak desitky hodin na hekarne.Pri trose stesti je tatka do 12hod.doma a o syna se postara ;) je zcela irelevantni co komu prijde nechutne a co jeste ok, zkratka tobe to vadi, ty jsi mama a ty urcujes pravidla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová