Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle mě je lepší pupek na léto, minimálně kvůli hadrům. Nevýhoda jsou ty vedra.
Já měla první pupek na zimu a teda nákup těhu hadrů + bunda… Nechala jsem tam tenkrát skoro 4 tisíce.
Ale děvčata nám pupky na léto stejně nehrozí ![]()
@Irees No my jsme s korčulí právě měly letní pupky, tak by byly pro porovnání i zimní ![]()
No ja to moc pozitivne nevidim
Prijde mi, ze 5 dni po ovu je to hodne brzy a spinim docela dost. S dcerou jsem spinila 7-8DPO a jen lehce. Jinak vesele spinim kazdy cyklus
Vlastne ne, ted prosincovej byl taky nadejnej. 2 dny lehky spineni, pak 4 dny nic a kdyz jsem si udelala test, tak jsem to za 2 hod dostala ![]()
No uvidime no…
Ja zatim muzu posoudit jen letni pupek. Ja pribrala 20kg, poslednich 6kg behem 6ti tydnu. Udelalo se vedro a ja silene otekla
2.6. jsem byla na svatbe v lodickach na malym podpatku a o 3 tydny pozdeji me tlacily moje crosky!!! Takze uz jsem mohla chodit jen v zabkach. Tezko rict, jestli bych v zime takhle otekla. Kdyby jo, tak nevim, v cem bych chodila ![]()
@Ellienka píše:Ja zatim muzu posoudit jen letni pupek. Ja pribrala 20kg, poslednich 6kg behem 6ti tydnu. Udelalo se vedro a ja silene otekla2.6. jsem byla na svatbe v lodickach na malym podpatku a o 3 tydny pozdeji me tlacily moje crosky!!! Takze uz jsem mohla chodit jen v zabkach. Tezko rict, jestli bych v zime takhle otekla. Kdyby jo, tak nevim, v cem bych chodila
@RadkaCh ja se vdavala ve 23tt, tak to jsem byla jeste v pohode
I jsem mela klasicky saty jen asi o cislo vetsi, povolili mi je v pase a dobry. V lodickach jsem vydrzela az do noci, pak jsem si vzala balerinky. V tom cervnu jsem sla za svedkyni a boty taky ok. Pak jsem teda otekla neskutecne. Jsem si pichla prstem do nartu a zustal mi tam pomalu 1cm dolik
![]()
Ahoj holky,
my se s manželem pokoušíme už od ledna. Furt to nějak nevychází. Prej 27% pravděpodobnost každý cyklus, tak jestli to tento cyklus nevyjde, tak ty statistiky teda pěkně kecaj.
Potřebuju se někde vypovídat a načerpat rady.
Jinak poslední MS 6.4. ovu 20.4. a teď jen počkat jak se to povedlo. Doufám, že mě vezmete mezi sebe. ![]()
Noo ty letní pupky maj koukám taky „neco“ do sebe
. Já rodila v lednu, celou zimu jsem prochodila s rozepnutou bundou protože už jsem nemohla nic zapnout, svetry mi lezly furt nahoru a těhotenský kalhoty jsem musela dokupovat ještě na ten poslední měsíc, protože ty co jsem měla ze září už mi nebyly. K tomu jsem se nemohla ohnout a nazout si kozačky, takže mě denodenně obouval manžel
. Zouvání to samé. Chodila jsem jak kačena a k tomu to ještě pěkně klouzalo, takže pořád strach že sebou někde seknu. A to jsem přibrala jen 11 kg. A před porodem jsem dostala chřipku a na císaře šla s šíleným kašlem a horečkama. No fajn to bylo
![]()
Vítej
. Teda ta 27% pravděpodobnost mi přijde dost vysoká, já myslím někde četla o max 15% pravděpodobnosti…ale s jistotou to nevím…
Tady http://merenibt.xf.cz/index2.html je ta statistika pěkně zpracovaná
. Po 60.cyklu snažení zbyde z milionu snažilek už jen jedna netěhotná
. Takže děvčata čas hraje pro nás ![]()
No mě doktor říkal že 27% vzhledem k věku (24). Ještě se díval do nějaký tabulek. Je to jen orientační. Tento cyklus jsem na do toho dala všechno, po sexu nohy nahoře, pre seed gel, ovulační testy, měření bazální teploty, tak to by v tom byl čert. Asi jsem čekala, že jsem zdravá a manžel taky, že do toho vlítnu na první pokus
.
60 cyklů počítám 13 za rok. Do třicítky bych to mohla stihnout
.
Jak dlouho se snažíte vy?
@milovnicekoček No teda, tos do toho dala opravdu hodně. Ale jseš mladá a snažíte se chvilku, tak neboj určitě brzo otěhotníš. Ten průměr je fakt těch 6 měsíců a do roka je to pořád v pohodě. Ale člověk by chtěl otěhotnět hned chápu to.
My už jedem 8.měsíc snažení a je fakt že první půlrok jsem to dost prožívala a lámala si hlavu proč se nedaří, kord když syn byl na 1.pokus. Teď už to tak neřeším a taky je fajn, že si se k nám přidala a můžem tady o tom pokecat.
@Irees Třeba se začnu soustředit na těhotenství jiných a to své nechám plavat konečně
Když se rozhodnu jsem rozhodnutá, ale co s tím když to neovlivním.
Osm měsíců? Tak doufejme že duben bude zlomový ![]()
Tak letní pupek opravdu nehrozí.. Ale rodit v červnu bylo supr, aspoň za me ![]()
Taky sem byla otekla jak balon ![]()
Ale tak v létě uz malý pupicek bude ne?
vcera jsem byla vecer tak unavena to byla hruza myslela jsem ze usnu jako miminko a prd, je ráno a jsem unavena snad jeste vic jak včera to bude super sobota
venku je ale nadherne, uvarim a zmizim z domu pekne do prirody ![]()