Potrat, jste pro nebo proti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
24.8.18 18:10

Nechala bych dal, aby byl dobrovolne na uvazeni kazdeho. Nezakazovala bych.
Protoze pokud se potrat zakaze, tak budou chodit k felcarum podpultove nebo to pachat doma.
Nechtela bych, aby po spatne genetice, kdyby byla vyvojova vada plodu, pak rozhodovala nejaka komise, jestli smim nebo nesmim na potrat. Tohle si hodlam rozhodovat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.18 18:12

Nejsem nijak proti, ale uz prochazim druhym těhotenstvím a zive si pamatuju jak dite uz v v nejakem 11-12ttt na utz vypada, plave, hybe se… takze hranice 12tt mi ted uz prijde dost šílená :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.8.18 18:17

Zminovany Postinor neni 100%. Muze se stat, ze nemusi fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.8.18 18:19

Osobně jsem proti nim. Ať je to jak je to, je to prostě legální vražda.

Chápu, že jsou ženy, které se dostanou do těžké životní situace (raději nespecifikuji, protože bych to psala hodně dlouho), ale pořád je tu možnost dítě donosit a dát k adopci. Ono těch právně volných dětí je dost málo.

Pak jsou případy, kdy se 100% ví, že je dítě postiženo… A to je otázka. Dát ránu z milosti nebo ne? Tuhle otázku jsem v sobě dosud nějak nedokázala vyřešit.

Vím jen to, že když je holka blbá a není schopná říct klukovi, aby si vzal kondom. Zvláště když toho kluka nezná, otěhotní a jde následně na potrat… A ještě je pak vysmátá. Tak taková si to dítě fakt nezasloužila a nezaslouží si ani moji lítost. Bohužel, mám takovou slečnu v okolí. To dítě si fakt nezaslouží pykat, kvůli tomu, že jeho maminka se neumí chránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
24.8.18 18:19

Jsem pro možnost volby. Určitě bych přerušení těhotenství nezakázala. Ale mnohem lepší je používat antikoncepci, je tolik možností. A z blízkého okruhu znám ženy, které byly na přerušení kvůli těžkým vývojovým vadám. Ne každá se rozhodne donosit postižené dítě. A potrat je dost nápor na psychiku, ať si tady nikdo nelže do kapsy. Stačí ten spontánní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.18 18:20

Asi jsem jina, na potratu jsem byla v roce 2007, akorát jsem po materske nastoupila do prace a představa mit třetí dite mě vyděsila. Ráno jsem si udělala test a ještě ten den k dr a druhy den na zakrok. S nikym, ani s mužem jsem to nekonzultovala, bylo to mě rozhodnuti. Nikdy, opravdu nikdy jsem toho nelitovala. Manžel mi to nikdy nevycetl. Pokud je možnost se rozhodnout, tak to nechat na ženě.

• Citovat
  • Upravit
148990
24.8.18 18:23
@chs.jasmin píše:
A ještě mě napadlo a i o tom jsem už psala. Měli jsme ve vesnici holku, kterou znásilnili na diskotece - bylo to více kluků. Ona otěhotněla, dítě chtěla dát k adopci, ale nakonec si ho nechala. Krásný chlapeček. Asi kdyby mi to někdo neřekl, ani bych nevěřila, že to dítě je plodem takového činu. :nevim: Bylo mu už tak 4-5let, lidé kolem ni našlapovali po špičkách, divně se na ni dívali - měla to hodně těžké a pak se odstěhovala. Ale byla velmi milující maminka.

Některé ženy dokáží být velice statečné a silné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
24.8.18 18:24

Jen se sem pro zamyšlení vetřu s asi nejkratší povídkou vůbec. Pojednává o smrti dítěte -
„Na prodej: dětské botičky, nikdy nenošené.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.18 18:35
@verujan píše:
Nejlepší je vůbec neotěhotnět, pokud dítě nechci, tak používat antikoncepci.
Jako nejkrajnější řešení - jsem pro potrat.

Souhlasím. Bohužel i antikoncepce občas selže a dneska je ještě módní HA nebrat, protože samozřejmě může za všechno zlo na světě. :roll: Mladé ženy, které děti ještě nechtějí se nemůžou chránit metodou plodných a neplodných dnů, nemají ustálený cyklus a stačí malá odchylka a je ruka v rukávě. :? To samé proti početí kondomy, pesary, spermicidy - nespolehlivé. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.8.18 18:39

@Kelsey žádná komise není,nikdo nikoho nenutí, to si každá maminka rozhoduje svéprávně a sama.V případě Vv mám pochopení jak pro ukončení těhotenství tak hluboký obdiv k těm, které postižené miminko porodí i s vědomím, že tu nebude dlouho.
Na masové(!) selhávání antikoncepce, jako tu vykládá každá druhá však nevěřím, kdo na to nekašle, má klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
24.8.18 18:39
@Emimin7 píše:
Jen se sem pro zamyšlení vetřu s asi nejkratší povídkou vůbec. Pojednává o smrti dítěte -

Promiň,ale smrt dítěte a interupce jsou dvě různé věci,to bych sem moc nezatahovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.8.18 18:44

@Emimin7
hrozné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
24.8.18 18:46
@Emimin7 píše:

Nechutný a zbytečný příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
24.8.18 18:48
@Korela chocholatá píše:
Souhlasím. Bohužel i antikoncepce občas selže a dneska je ještě módní HA nebrat, protože samozřejmě může za všechno zlo na světě. :roll: Mladé ženy, které děti ještě nechtějí se nemůžou chránit metodou plodných a neplodných dnů, nemají ustálený cyklus a stačí malá odchylka a je ruka v rukávě. :? To samé proti početí kondomy, pesary, spermicidy - nespolehlivé. :roll:

Kondom, že je nespolehlivý? 8o A promin, nevím proč by se zodpovědnost za antikoncepci měla hodit jenom na dívku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
24.8.18 19:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty