Potrat, jste pro nebo proti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30317
24.8.18 19:04
@Burj Chalifa píše:
@Kelsey žádná komise není,nikdo nikoho nenutí, to si každá maminka rozhoduje svéprávně a sama.V případě Vv mám pochopení jak pro ukončení těhotenství tak hluboký obdiv k těm, které postižené miminko porodí i s vědomím, že tu nebude dlouho.
Na masové(!) selhávání antikoncepce, jako tu vykládá každá druhá však nevěřím, kdo na to nekašle, má klid.

Není to tak dávno co komise rozhodovaly.A slyšela jsem od jedné známé, co to bylo za hrůzu a to tam šla z důvodu prodělání příušnic nebo spalniček a sám doktor ji doporučil přerušení, že dítě by bylo těžce postižené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.18 19:10
@Wani píše:
Kondom, že je nespolehlivý? 8o A promin, nevím proč by se zodpovědnost za antikoncepci měla hodit jenom na dívku.

Tak kondom může prasknout, může to být zrovna blbý kus, nedoporučila bych ho jako jedinou ochranu proti početí. A já jako dívka, nebo teď mladá žena (23) radši budu za antikoncepci zodpovědná hlavně já sama, protože v případě nechtěného početí jde jen o moje tělo. :nevim: Prostě v případě ochrany věřím víc sobě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.18 19:12
@tininas píše:
Uvědomuji si, že nemůžu být moc konkrétní, takže to možná bude znít zmateně.

Mám kamarádky, které potrat podstoupily. Tenkrát byly teens a překvapivě to braly jako by se nic nedělo. Spíš mluvily o fyzické bolesti, která byla OK. Byla to přece jen operace.

A teď se dostávají do věku, kdy by ty jejich potenciální děti měly ten věk, kdy ony podstoupily ten inkriminovaný zákrok a prakticky se všechny chovají podobně - neustále se snaží být stále mladé a hlavně v pohodě a na něco si hrají.

Ale když spolu někde sedíme a dáme si 4 decky vína, tak se k tomu začnou vracet. Kolik by mu/jí mohlo být, jak by vapadal/a… a zachází i do větších podrobností, ale do těch nechci zacházet já.

Prostě potrat nechá rány na duši a nikdo neví, kdy se otevřou a jaké stopy můžou zanechat.

Já bych byla pro, aby to přestalo být tabuizované a aby ženy, které potrat podstoupily, chodily na přednášky (třeba jak vyléčení z alkoholismu nebo drogové závislosti) a otevřeně o tom mluvily.

Edit: Zase gramatika

Příspěvek upraven 24.08.18 v 18:11

Ten poslední odstavec… Amen. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
24.8.18 19:17
@Anonymní píše:
Zdravím, docela mě zajímá toto téma ale jste pro potrat nebo by jste to zakázali? Já jsem třeba pro potraty protože lepší je pár potratů než aby jste to dítě dali do baby boxu atd. Sama jsem byla v 15 těhotná tak jsem šla na potrat. Zajímá mě váš názor, budu ráda za každou odpověď :palec:

Provokuješ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
24.8.18 19:17
@Anonymní píše:
Potrat, jste pro nebo proti?

Ani jedno. Je mi totiž úplně fuk, co si kdo zvolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nmdl
24.8.18 19:18

Rozhodně jsem zastáncem potratů. V mnoha případech je to opodstatněné řešení.
Je to na každém, jak se rozhodna a zda s tím rozhodnutím bude schopný žít.

• Citovat
  • Upravit
10030
24.8.18 19:21
@Korela chocholatá píše:
Tak kondom může prasknout, může to být zrovna blbý kus, nedoporučila bych ho jako jedinou ochranu proti početí. A já jako dívka, nebo teď mladá žena (23) radši budu za antikoncepci zodpovědná hlavně já sama, protože v případě nechtěného početí jde jen o moje tělo. :nevim: Prostě v případě ochrany věřím víc sobě. :lol:

Kondom muze prasknout, HA selhat, zelisko se posunout…
Pouzivam kondomy jako výhradní ochranu uz skoro 20 let a za tu dobu prasknul jednou (zavadila jsem o nej nehtem). Je to spolehliva ochrana nejen proti poceti, ale i proti chorobam a aspon neni hozena odpovednost jenom na zenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.8.18 19:29
@Burj Chalifa píše:
@Kelsey žádná komise není,nikdo nikoho nenutí, to si každá maminka rozhoduje svéprávně a sama.V případě Vv mám pochopení jak pro ukončení těhotenství tak hluboký obdiv k těm, které postižené miminko porodí i s vědomím, že tu nebude dlouho.
Na masové(!) selhávání antikoncepce, jako tu vykládá každá druhá však nevěřím, kdo na to nekašle, má klid.

Nastesti nejsou.
Ale byvaly komise. Pred jednu takovou sla moje mamka. To bylo v 87. Nerada bych, aby se tohle vratilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.18 19:43
@Wani píše:
Kondom muze prasknout, HA selhat, zelisko se posunout…
Pouzivam kondomy jako výhradní ochranu uz skoro 20 let a za tu dobu prasknul jednou (zavadila jsem o nej nehtem). Je to spolehliva ochrana nejen proti poceti, ale i proti chorobam a aspon neni hozena odpovednost jenom na zenu.

Všechno, co píšeš, je samozřejmě pravda. ;) Ono záleží i na konkrétním muži, tomu mému bych třeba v ochraně věřila, ale mluvím hlavně o mladších. Prostě podle mě jsou dospívající holky (aspoň doufám!) v ochraně zodpovědnější, třeba v 17ti bych ochranu do rukou stejně starého kluka nesvěřila. :lol: Ale možná to je i tím, že se selhání ochrany bojím, jak čert kříže právě už od puberty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
24.8.18 19:45

Že je mi to jedno, každý ať se rozhodne sám za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.18 19:47
@lachtanice86 píše: Že je mi to jedno, každý ať se rozhodne sám za sebe.

:palec: tak tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
3.9.18 14:54
@Anonymní píše:
Zdravím, docela mě zajímá toto téma ale jste pro potrat nebo by jste to zakázali? Já jsem třeba pro potraty protože lepší je pár potratů než aby jste to dítě dali do baby boxu atd. Sama jsem byla v 15 těhotná tak jsem šla na potrat. Zajímá mě váš názor, budu ráda za každou odpověď :palec:

P.S. na potratu jsem nikdy nebyla, kdybych otěhotněla nechtěně, neplánovaně, na potrat bych šla, ale po tomto zážitku bych si dala velký pozor, abych nechtěně neotěhotněla podruhé.

Pro Tebe možná je lepší jít na potrat než dát dítě do babyboxu, ale zřejmě přemýšlíš jen tak, jak se to hodí Tobě, uvědomuješ si, že dítě, které bys dala do babyboxu by si mohl adoptovat někdo, kdo po dítěti celé roky touží a dítě by se u nich mělo jako v bavlnce? :think:
Jít na potrat než dítě donosit a dát do babyboxu je velmi pohodlné, já bych třeba nedokázala dítě do babyboxu dát a pak celý život přemýšlet nad tím, zda se má dítě dobře atd., takže ano, já bych tak jako Ty při nechtěném těhotenství šla na potrat, ale uvědomuji si, že by to bylo ode mě zbabělé, ovšem… nedokázala bych to jinak.

• Citovat
  • Upravit
182
4.9.18 19:09

Jsem proti, plno lidí nemůžeme mít děti a některé ženské ne-li dívky si řeknou že se jim nechce makat tak si radši udělají dítě, nebo i ty matky které strčí miminko do baby boxu a při nejhorším ho zabíjí :/ takže jsem proti,je plno ochran ať už antikoncepce, kondomy mají se ti lidi chránit, když nechci být rodiči!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.9.18 20:19

@MisulkaP máš v tom trochu zmatek. Z tvého příspěvku vyplývá jen to, že jsi proti dělání dětí.

• Citovat
  • Upravit
182
4.9.18 20:55

@Janli ne to nejsem, ať si pár udělá miminko proč ne, ale ne že se nechrání a myslí si že se vlastně nic nestane a pak to rychle. Běží na potrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty