Potřeba můžu mít dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
24.6.20 13:03
@stinga píše:
@bezdětná taky mně to zajímá z pohledu muže, chlapi chtějí dítě jako pokračovatele rodu, ale co mají za pocity vevnitř?

já si vnitřně uvědomil, že potřebuju děti, až když byly, proces plánování, početí a těhulkopruzení byl spíš danej tím, že by se to asi takhle mělo dělat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32897
24.6.20 13:04

Tak o prvním dítěti můj muž nerozhodoval. Prostě ho měl, tak se staral. V plánu ( jeho) nebylo. A samozřejmě je bezva taťka. Nikdy to neměl tak, že by dítě nechtěl nikdy, nebo až za dlouho, jen nebylo v plánu tak brzo, ale popasoval se s tím. Další dítě ( se mnou) chtěl už vědomě. Mluvili jsme i o možnosti, že už společné mít nebudeme. Narodil se syn, pokračovatel rodu, vidí se v něm a je šťastný, že ho máme. Bez dětí by být úplně nechtěl, rodina pro něj hodně znamená. Nicméně si myslím, že pokud by došlo na situaci, že by měl ženu a nemohli by mít děti, tak by je oželel ( asi spíš než žena ve stejné situaci). Bere to víc pragmaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.20 13:05

Děti

Známe případ ve kterém to bylo přesně naopak, velmi mladý dnes už otec, měl obrovskou touhu po dítěti, ( nehledě na pohlaví) dokonce mnohem větší než jeho partnerka, dnes jsou oba šťastnými milujícími rodiči, péče o děti jim přináší radost a oba ji zvládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
24.6.20 13:05
@stinga píše:
no -jak to vysvětlit, jestli to dítě chtějí proto, aby pokračovalo to jeho jméno, nebo proto, že se těší, jak ho budou tulit, nosit, chovat, hrát se s ním

Vzdycky jsem mel a mam hodne rad tatu, a chtel jsem to pak zazivat z te druhe strany. Byt jako muj tata, starat se o deti, mit k nim takovy podobny vztah.
No a ted, kdyz mam deti uz vetsi, tak vim, co vse pekne to prinasi. Kdyz se spolecne tesite z ditete, jak roste, jak se vyviji. Pro me daleko silnejsi pocity, nez pri cemkoli adrenalinovym.
A jak obcas rikam: dite, je slouceni dvou lidi, ktere miluji nejvic na svete. Sebe a partnerky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
24.6.20 13:06

Můj chlap vždy děti chtěl na rozdíl ode mně, vysvětlil mi to tak, že žít jen prací je hodně velký stereotyp a nechce takto dopadnout.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
24.6.20 13:07

A znám pár, který se rozvedl, protože ona děti nechtěla, tajně brala antikoncepci apod. On to vzal jako podvod a následoval rozvod

• Citovat
  • Upravit
mackA159
24.6.20 13:10

Manžel chtěl první dítě snad už ve 20 :lol:

• Citovat
  • Upravit
74217
24.6.20 13:10
@Mango_Lassi píše:
A znám pár, který se rozvedl, protože ona děti nechtěla, tajně brala antikoncepci apod. On to vzal jako podvod a následoval rozvod

Jak dopadnul? Nasel si k sobe zenu, ktera chce deti? I to je dneska casto divocina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22468
24.6.20 13:12

Kdyz jsme spolu zacali chodit(me 16), tak jsme obecne mluvili, ze deti ano nekdy v budoucnu. Pak ja v 25 chtela a on ne(mlady, uzivat atd.). Pak prisel s tim, ze chce dite, az kdyz zjistil, ze jeho nejlepsi kamarad bude otec, coz uz byl skoro posledni kamarad bez ditete. Takze dite chtel, protoze ho meli vsichni okolo. Pak byl z mimca uplne hotovy a chtel druhy :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
24.6.20 13:12
@Kelsey píše:
Jak dopadnul? Nasel si k sobe zenu, ktera chce deti? I to je dneska casto divocina.

Ano, našel si k sobě takovou ženu a dnes má 3 děti ;)

• Citovat
  • Upravit
74217
24.6.20 13:16
@Mango_Lassi píše:
Ano, našel si k sobě takovou ženu a dnes má 3 děti ;)

To je dobre 👍. A ta jeho byvala? Kdyz uz jsem zvedava 😂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
24.6.20 13:18
@Kelsey píše:
To je dobre 👍. A ta jeho byvala? Kdyz uz jsem zvedava 😂.

O ní bohužel nemám žádné informace

• Citovat
  • Upravit
17306
24.6.20 13:20

Neměl jsem žádné touhy po dětech. Spíše jen takový pocit, že je potřeba změny, že je moc nuda. Pak když jsem zjistil, že s dětmi je nuda ještě větší, tak už jsem další odmítal. Obávám se, že netoužím ani po vnoučatech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.20 13:21

Hm, já jsem chtěla založit podobnou diskusi, zjistit jak moc chtějí chlapi děti

• můj nynější přítel se se mnou seznámil, když mé dítě mělo 2 roky, neustále mluví o tom, že by chtěl své dítě, s mým dítětem se nehraje, když poručím (jsem v práci), jde s ním ven, na hřiště, jinak ho buď pošle ke své mamce nebo pustí televizi

často ho dítě rozčiluje, jak je akční
nepožádal mně například o ruku, já vydělám 13000,–- a živím z toho sebe a dítě, on má 26000,–- a kromě nějakého jídla pro všechny, to má celé pro sebe
má dost nebezpečného koníčka, kde je riziko i smrtelného úrazu, takže já za těchto podmínek do druhého dítěte rozhodně nejdu, já se svým platem 2 děti neuživím - nebo kdyby jsme se rozešli
kdyby záleželo pouze na mně, tak mi jedno dítě stačí, někdy je mi přítele líto, že nebude mít vlastní dítě, ale zas pokud nechce nic pro to
tak nevím - chce on dítě nebo nechce

• Citovat
  • Upravit
76526
24.6.20 13:24
@zoidberg píše:
Neměl jsem žádné touhy po dětech. Spíše jen takový pocit, že je potřeba změny, že je moc nuda. Pak když jsem zjistil, že s dětmi je nuda ještě větší, tak už jsem další odmítal. Obávám se, že netoužím ani po vnoučatech.

to je divný pocit, že s dětmi je nuda. já mám zas názor, že s dětmi se nikdy nenudíš, ani na to není čas :)
no a ty vnoučata - můj otec, když přijede mé dítě, tak 10 minut je nadšený, nosí ho na zádech, dělá blbiny a za 10 minut toho má dost a chce svůj klid, ať jedem domů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová