Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můžu ale říct, že je kamarád a kamarád… Jeden kamarád, ten je tak vychovaný a slušný chlapec, a ani nevím, že je u nás.. takže mi fakt nevadí, že tu je..
Příspěvek upraven 17.12.17 v 22:29
@Oudrey píše:
Ja mam navstevy rada ( zvane a nahlasene), ale kdyz jsem byla mala, tak k nam kamaradky +-nesmely. Mame porad prislo, ze nemame dost uklizeno
Sestre to asi zustalo, bydlime od sebe 3 ulice a nebyla jsem u ni pres 5 let, ona k nam chodi. Je mi to lito
A její kamarádky/návštěvy chodily?
Ze tam nemají co dělat, ze chteji svůj klid, těžko říct, co to bylo…barieru prolomil az můj muž..prijel na můj maturitní ples a musel nekde přespat (plus dva kamarádi)…tak se kvůli nim malovalo a měnil koberec..jinak jsou normální, ale tohle nechapu doted..jinak ja taky nikam nesměla, abych neobtezovala…nejaka oslava narozeninje pro mne sci-fi predstava @Bábrdl
@Bábrdl Jasně, tak to chodilo v mé rodině i manželově. Obě rodiny měly rády svoje soukromí a považovaly bydlení hlavně za „svoje“, děti braly asi jako hosty, takže nějaké vodění kamarádů bylo dost výjimečné. Tehdy mi to hodně vadilo, brala jsem náš dům taky jako „svůj“, minimálně svůj domov. Navíc manželovi rodiče ani nejsou pohostiní, dům nechávají pustnout, mají tam bordel, asi by se před návštěvami i styděli
K nám naopak chodí pořád někdo.
@Bábrdl píše:
A nebojíš se, že to bude tvým dětem líto a jednou ti to vyčtou? Vždyť i oni tam jsou „doma“. Ty si vodit návštěvy můžeš, ale oni ne. A děti si budou pamatovat, že děti mohly, ale jenom ty, co s sebou přivedly máminy kamarádky.
Když vyčtou, tak vyčtou. Ale třeba budou po mně.
Ve výsledku si zvu jen rodinu (nejlepší kamarádku považuju za sestru, jsme nejlepší kamarádky prakticky od mého narození). Druhá kamarádka chodí jednou do roka.
@laducha píše:
Nejsi moje utajená dcera? To už je poněkolikáté, kdy máme naprostou shodu
Viz skleničky na přípitek, které nevlastníme
Ty nevíš, kolik máš dětí?! ![]()
Moje ségra bydlí u našich v baráku a prý se klidně dva měsíce nepotkají. Já, když tam jedu, tak se někde venku třeba náhodou potkáme, ale k nim do patra nelozím. A ona dolů taky ne ![]()
Ta je ještě větší případ, než já ![]()
@laducha píše:
Když nad tím přemýšlím, tak tady taky „plkám o blbostech“, písemně v pohodě, ale jinak
Byla jsem na srazu s holkama odtud, z eMimina, říkala jsem jim, že nejsem moc mluvná…a pak mi jedna řekla
- No, psala, jsi, že mluvíš málo, ale ne, že nemluvíš vůbec?!
Já to mám stejně jako ty. Nemám si co říct s někým „cizím“ u kávy a už vůbec ne u nás doma. Tady mi nevadí se bavit. ![]()
@Bábrdl
Taky ne. Z detstvi si pamatuju tak 2-3 navstevy u nas. Dlouho dopredu ohlasena teta z ciziny ![]()
@EmmaAnna píše:
@Bábrdl Jasně, tak to chodilo v mé rodině i manželově. Obě rodiny měly rády svoje soukromí a považovaly bydlení hlavně za „svoje“, děti braly asi jako hosty, takže nějaké vodění kamarádů bylo dost výjimečné. Tehdy mi to hodně vadilo, brala jsem náš dům taky jako „svůj“, minimálně svůj domov. Navíc manželovi rodiče ani nejsou pohostiní, dům nechávají pustnout, mají tam bordel, asi by se před návštěvami i styděliK nám naopak chodí pořád někdo.
@Tamtama púíše, že to praktikuje taky tak i dnes. Myslím, ež to těm dětem musí být líto. A není to ani dobrý příklad pro život, bych řekla. Tím nemyslím jen @Tamtama, ale obecně ukazovat dětem, že je normální takové kompletní uzavření ![]()
@Bábrdl píše:
Nikdy? Já několikrát. Jako dítě nebo studentka.
A když už to ta maminka dovolila, byla jak na jehlách, furt chodila za námi a bylo tam dusno
Jako jo, z doslechu, ale osobne nikdy. Kdyz jsem jako holka chodila ke kamaradkam, nikdy to nikomu nevadilo. Respektive nikdy jsem nezaznamenala, ze by to nekomu vadilo.
A přespávání jinde, to je taky horor. Na Vánoce býváme každý rok u mamky, spíme tam, to es vždycky měsíc dopředu psychicky připravuju. Syn mé nejlepší kamarádky - kamarád staršího syna u nás spal dvakrát.
@Azeretereza píše:
Jako jo, z doslechu, ale osobne nikdy. Kdyz jsem jako holka chodila ke kamaradkam, nikdy to nikomu nevadilo. Respektive nikdy jsem nezaznamenala, ze by to nekomu vadilo.
jak vidíš z téhle diskuze, bývalo to docela běžné.