Považujete se za chudé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6096
31.3.11 16:27

Já si tedy chudá taky nepřipadám. Článek jsem zahlédla pouze titulek, nečetla jsem ho. Ale kdyby polovina lidí řekla, že nejsou bohatí, to bych chápala. Každý si pod bohatstvím představuje něco jiného, ale být chudý?? :nevim:
Ale jak píšeš, mám kde bydlet, co jíst a vzít si co na sebe, takže základní věci mám, zbytek je v podstatě nadbytek.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
31.3.11 16:27

Já se necitím chudá. Nežijem v přepychuju to ne, ale vím co to je opravdu být chudá- ne na vlatní kůži ale od známe, kdy ne její vinou se rodina dostala do srabu, táta začal hrát automaty a to už prodávali věci, aby měli na chleba, takže pokud člověk má co jíst, kde spát, má se do čeho obléknout, tak to enni určitě chudoba..
Bohužel, někdy slyším, že nemáme peníze, že je to hrozné, že letos to moře nevyjde.. tak to mi trošku přijde úsměvné, ale jak tady zakladatelka píše žádné hádky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
31.3.11 16:31

Já se taky rozhodně necítím být chudá. A myslím , že nejsem. Ale znám lidi, kteří o sobě tvrdí, že jsou chudí a přitom mají 4+1 v Praze, auto kupují si značkové oblečení a jezděj v zimě i v létě na dovču. Ale záviděj každému i nos mezi očima. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
31.3.11 16:33

jde o to milá lulje, že život v česku začíná být čím dál, tím dražší a složitější,je tu vláda která chce ušetřit úplně na všem, i právě tam kde by naopak měla přidat,zmenšují se platy a zvyšují daně, ceny za potraviny, ceny za bydlení, služby.. prostě za všechno, já tu třeba nevidím žádnou rovnováhu,to je pochopitelné, že se lidi mají hůř, a jsou neštastný, mě už tu taky hodně věcí vadí, fakt zkuste někdo se podívat kolik třeba stojí pronájem krásného bytu třeba 120m2 v centru berlína? to za to tady v Praze budeš mít maximálně 80m2 někde v řeporyjích nebo hrdlořezech, a to už nemluvím o tom jaké mají němci výplaty a ceny na vše ostatní.. nevím.prostě mi to tu připadá předražené - tohle je moje odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
31.3.11 16:41

Já si chudá nepřipadám .Jsem štastná že jsme zdraví já manžel a děti . Než jsem málem umřela tak jsem to sice říkala ale necítila jsem to doopravdy .Je to jako spousta věcí které říkáme dnes a denně ale vlastně o nich nepřemýšlíme . Sahla jsem si na dno a pochopila spoustu věcí.Ted už vím co je pravé bohatství a peníze to nejsou aspon pro mě ne. Je to ale jen můj názor.Já se cítim opravdu bohatá . Jediné čeho se bojim je to jestli nám všem to zdraví vydrží a nebo jestli někde nějakej magor nepošle do světa Atomovku a nezničí ho. Tohle jsou momentálně věci na který ted myslim dost často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
31.3.11 16:45

vim jake to je mit penize a nevedet kam s nima, a vim i jake to je byt bez koruny… Ani jedno, ani druhy nikomu nepreju…

Ted jsem na tom tak akorat, mam manzela, strechu nad hlavou, cekame prcka, co vic si prat, hlavne ze jsme vsichni zdravy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
31.3.11 17:01

Já si chudá taky nepřipadám, žijeme si dobře a nestěžuju si :nevim: Jasně, vždycky by člověk mohl chtít víc, ale teď už mám jiné priority :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
31.3.11 17:02
Lenczii píše:
Já si tedy chudá taky nepřipadám. Článek jsem zahlédla pouze titulek, nečetla jsem ho. Ale kdyby polovina lidí řekla, že nejsou bohatí, to bych chápala. Každý si pod bohatstvím představuje něco jiného, ale být chudý?? :nevim:
Ale jak píšeš, mám kde bydlet, co jíst a vzít si co na sebe, takže základní věci mám, zbytek je v podstatě nadbytek.. :-)

Přesně tak, kdyby to bylo, že NEJSOU BOHATÍ, tak to bych se připojila taky, bohatá fakt nejsem :lol: :lol: Ale jinak - nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
31.3.11 17:03

Ahoj také se necítím být chudá.Sice penez není nazbyt ale máme s dcerkou kde bydlet a co jíst.Hlavně mám ale svoji holčičku můj největší poklad.Akolem sebe lidi na které se mužu spolehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
31.3.11 17:20
Tea 24 píše:
jde o to milá lulje, že život v česku začíná být čím dál, tím dražší a složitější,je tu vláda která chce ušetřit úplně na všem, i právě tam kde by naopak měla přidat,zmenšují se platy a zvyšují daně, ceny za potraviny, ceny za bydlení, služby.. prostě za všechno, já tu třeba nevidím žádnou rovnováhu,to je pochopitelné, že se lidi mají hůř, a jsou neštastný, mě už tu taky hodně věcí vadí, fakt zkuste někdo se podívat kolik třeba stojí pronájem krásného bytu třeba 120m2 v centru berlína? to za to tady v Praze budeš mít maximálně 80m2 někde v řeporyjích nebo hrdlořezech, a to už nemluvím o tom jaké mají němci výplaty a ceny na vše ostatní.. nevím.prostě mi to tu připadá předražené - tohle je moje odpověd

Teo, nedá mi to, prostě musím zareagovat. Ona i tahle věc má svůj rub a líc. Lidi si zvykly, že dlouhé roky dostávaly od státu peníze, téměř každý natahoval ruku a stát rozdával. Jednou prostě to zdražování přijít muselo. Taky ne všude ve světě mají maminy možnost být s dětmi 3, 4 roky doma. A pak když si někdo pořizuje více dětí za sebou… To už je potom pěkných pár peněz, které od státu dostane…
Neříkám, že ti nahoře dělají všechno skvěle, a né všechno je čisté. Dělají se podvody, úplatky,… Ale všude je něco…

A k tématu…
Necítím se být chudá. Když jsem byla na MD s prvním dítkem, měla jsem mateřskou 2000 Kč, manžel výplatu 11 000 Kč, měli jsme rozestavěný domek, žili jsme od výplaty k výplatě, ale měli jsme kde bydlet, měli jsme teplé jídlo. Nemohli jsme si nijak vyskakovat, ale dalo se žít a chudá jsem si nepřipadala.

Dneska manžel bere cca dvojnásobek toho, co měl dříve. Já trojnásobek toho co míval manžel. Do baráku neustále cpeme penízky, šetřím na lepší auto, poplatím školu, školku, kroužky. Nejsme bohatí. Ale naučila jsem se nešetřit na sobě, ani na dětech. Já chodím každý měsíc na kosmetiku, řasy, nehty, občas si dopřeji i něco jiného, pěkné oblečení (nemusím mít značkové), děti mají slušné oblečení, nezničené boty, kroužky,… Můžu jim zaplatit bez problémů školky (školy) v přírodě. Ale já nějak bohatství podle finanční stránky nepovažuji…
Podle mně je bohatstvím rodina, kamarádi a hodně mně obohatila práce, protože díky ní jsem obrovsky osobnostně vyrostla - tyhle věci jsou pro mě bohatstvím. Takže ano, považuji se za bohatého člověka, protože kolem sebe mám spousty skvělých a krásných lidí (i přesto, že manžel mě dokáže občas pořádně nas… :cert: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
31.3.11 17:29

Já se necítím být chudá, ale když to vezmu z druhé strany, tak jsem závislá na státu, který mi dává rodičák a na muži, který sice málo nevidělá, ale dost to také není.
Spousta čechů žije na dluh, splácí úvěry, hypotéky, leasingy, žijí od výplaty k výplatě, žijí v pronájmu, složitě šetří na to, aby mohli někam vyrazit, aby si mohli něco koupit … Takže v závěru chudými jsou.

mimo téma: přítel mi říkal, že to co mi dáme na týdenní nákup (2 dospělý, 1 puberták, batole - 2 tis), tak má jeho sestra v americe na měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
31.3.11 17:33

Ano,píšete že nejste chudé,ale bohaté po citové stránce.My dospěláci,co máme leccos za sebou to dokážeme posoudit.A věkem hodnoty přehazujeme.V ranném mládí se honíme za tím,abycho měli všechno…potom nás něco „klepne přes prsty“ a my zjistíme,že to všechno není nejdůležitější.
Ale bohužel starší děti mají hodnoty posunuté úplně jinak.Kamarádka má dcery 18,16 a 7 let-na vánoce si koupili plasmovou televizi a ta prostřední pronesla-Konečně už nejsme socky. :-( A to podotýkám rodiče vysokoškoláci,mají barák,dvě auta,bazén,dobře vybavený byt. Švagrový dcera-také 18 let kňučí,že nemají dvě koupelny,že je to hrozný,že si připadá jako sociální případ.Přitom mají nově postavený obrovský barák,super zařízený,velkou zahradu,bazén s protiproudem,zimní zahradu…
Prostě dnes jsou mladí jiní,myslí,že je běžné mít všechno a když nemají všechno,tak jsou hrozně chudí a opravdu výraz,že jsou „socky“ je u mladých skoro na denním pořádku.
Je mě jich líto,naprosto si neuvědomují o čem ten život je a jednou dostanou pořádnou pecku od života,až zjistí,že vydělat tolika peněz,aby nebyli „socky“ je pro většinu skoro nemožný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
31.3.11 17:42

Taky si myslím, že se cítím tak akorát. Kdyby bylo víc, bylo by to asi lepší, ale na druhou stranu bych řekla, že by se tím zvedal i náš životní standart a v podstatě by bylo stále stejně :)) Hlavně když nebude o moc míň.

jak říkala babička - dokud nejde o život, nejde o nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
31.3.11 17:48
lasička1 píše:
Ano,píšete že nejste chudé,ale bohaté po citové stránce.My dospěláci,co máme leccos za sebou to dokážeme posoudit.A věkem hodnoty přehazujeme.V ranném mládí se honíme za tím,abycho měli všechno…potom nás něco „klepne přes prsty“ a my zjistíme,že to všechno není nejdůležitější.
Ale bohužel starší děti mají hodnoty posunuté úplně jinak.Kamarádka má dcery 18,16 a 7 let-na vánoce si koupili plasmovou televizi a ta prostřední pronesla-Konečně už nejsme socky. :-( A to podotýkám rodiče vysokoškoláci,mají barák,dvě auta,bazén,dobře vybavený byt. Švagrový dcera-také 18 let kňučí,že nemají dvě koupelny,že je to hrozný,že si připadá jako sociální případ.Přitom mají nově postavený obrovský barák,super zařízený,velkou zahradu,bazén s protiproudem,zimní zahradu…
Prostě dnes jsou mladí jiní,myslí,že je běžné mít všechno a když nemají všechno,tak jsou hrozně chudí a opravdu výraz,že jsou „socky“ je u mladých skoro na denním pořádku.
Je mě jich líto,naprosto si neuvědomují o čem ten život je a jednou dostanou pořádnou pecku od života,až zjistí,že vydělat tolika peněz,aby nebyli „socky“ je pro většinu skoro nemožný.

Já bych řekla, že je to prostě tím kolektivem většinou hlavně na základkách a ze začátku na středních, co jsem koukala, tak od určitýho věku tohle přestávají i ty děcka řešit… Ono mi přijde, že někdy je to o tom, že to děcko nemá ostatní jinak čím ohromit, tak na to musí jít přes majetek… A některejm to zůstane, no. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
31.3.11 18:02

a to mi zase příjde, že slovo SOCKA používají hlavně děti rodičů, kteří prostě „mají“ že by rozmlsanost? Z jídlem přeci roste chut nebo ne?
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová