Považujete se za chudé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8935
31.3.11 18:06
Miarei píše:
a to mi zase příjde, že slovo SOCKA používají hlavně děti rodičů, kteří prostě „mají“ že by rozmlsanost? Z jídlem přeci roste chut nebo ne? :think:

Vidíš,když tak nad tím přemýšlím,tak máš pravdu.Často to slyším od těch,kteří by si neměli nač stěžovat-z mého pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
31.3.11 18:10

nepovažuji se za chudou. Pokud vezmu čistě hmotný majetek, tak si nepřijdu ani bohatá. Spíš tak někde uprostřed. Mám co potřebuju i něco navíc. A celkově se hodotím jako „spokojená“ :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
31.3.11 18:10

Asi takhle, srovnám-li se s ostatními, tak chudá nejsem. Nicméně vykašlu-li se na srovnávání, tak se chudá občas cítím. Stačí chtít nějakou věc nebo službu a nemoct si ji ihned dovolit. A protože jsem náročná a v příštích 20letech budeme cpát peníze do dětí, tak ještě dlouho budu zažívat momenty, kdy se budu cítit chudá :wink:
Pro ilustraci: dostala jsem chuť vyrazit s chlapem příští víkend do Barcelony, ale momentálně nemám finanční rezervu tak velkou, abych si mohla jen tak prdnout patnáct tisíc bokem. Na tohle jsem chudá.
O tom, jak je kdo bohatý duchem, si myslím, že ta anketa nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
31.3.11 18:39

4etla jsem jen pár odpovědí …

No ono to je na úvahu co je to být chudý :think: Chudí jsou např. lidé v africe, kteří nemají ani na pitnou vodu … ale já??
Tak když jsme se s našima přestěhovali do baráku po babičce a naši ještě neměli práci, taky jsme jedli třeba suchou rýži … možná jsem se cítila krapet chudá oproti těm, kteří měli často nové věci, boty a já musela čekat až na ně máma bude mít .. ale vysloveně že by jsme byli chudí to ne.
Teď jsme v období,kdy nejsme chudí, ale jsme lehce v riti (já na ÚP a přítel téměř bez práce), takže peněz je míň než je potřeba. Jenže to je přechodné, bo ještě měsíc a kousek vydržíme a bude zas líp páč mám konečně práci :).
Nejsme bohatí, ale chudí rozhodn taky ne .. nemůžem si moc vyskakovat a vyhazovat peníze za kde co, ale zas o to větší potěšení máme z věcí které si koupíme a víc si jich vážíme. Máme střechu nad hlavou, a jak už tu padlo, máme jeden drhého, máme pěkného raubíře, a máme kolem sebe lidi kteří nám pomůžou když je třeba. A to si myslím že je důležitější než ty prachy ;).

závěr - ne, nejsme ani se necítíme chudí :)

• Citovat
  • Upravit
3412
31.3.11 19:05

na lidi v Africe jsem alergická :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
31.3.11 19:25

Tak po přečtení diskuze nevím kde se vzalo ve výzkumu přes 40 % lidí cítících se chudě :think:
Taky se tak necítím mám kde bydlet, mám tu teplo tekoucí pitná voda,co jíst občas si koupit něco malého pro radost.
Byla jsem i na místech kde dle mého jsou lidi chudí ve srovnání s čechy popisované namají a přesto myslím že se taky většina z nich za chudé nepovažuje.
Divný výzkum, nebo jsme jen národ který ač na tom není nejhůř nechce kozu ale ať sousedovi chcípne. Zas pravda vše se zdražuje a pod. o tom žádná ale to je do jiné diskuze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
31.3.11 19:30

Musím říct že někdy mi to připadá že čím bohatší lidi jsou, tím si připadají chudší. My teď žijeme u mých rodičů, protože jsme se dostali do finanční tísně kvůli tchánovcům a tak se vzpamatováváme. Pracuje jen manžel, já půjdu rovnou na RD, nepracovala jsem vlastně nikdy (jsem 2 roky po škole), protože manžel nechtěl a ani jsme to nepotřebovali a to má průměrné zaměstnání. I když jsem zkoušela, ale nikdy jsem se neupsala na smlouvu. Nekupujeme si všechno co by se nám líbilo, spíš šetříme kde se dá, ale i tak si nepřipadám chudá. Máme kde bydlet (i když momentálně ne ve svém, „náš“ je jeden pokoj, jinak je vše společné), jíst máme co, o účty se dělíme, teď se nakupují věci pro malou a když něco zbyde odloží se. HLAVNĚ se máme všichni rádi, vycházíme spolu a myslím že je nám lépe než kdyby jsme byli sami. Nicméně mám kamarádku která je na tom jako my - nepracuje, jen její manžel, čekají dítě, BYDLÍ VE SVÉM BYTĚ, mají auto a pořád naříká jak jsou chudí a jak si nemohou nic dovolit. Tak si někdy říkám, jak se mám dobře když vidím v televizi opravdovou chudobu, a někdo řekne že je mu zle… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
31.3.11 19:34

No a když to porovnám s tím jak se mají lidi tam odkud pochází manžel, pravda, někteří se tam mají jako v ráji. Ale znám tam lidi, kteří bydlí v dřevěné chaloupce v horách, nebo i ve vesnici, pokud nemrzne netopí, a to co máme my v obchodech jako běžné oni ani neznají…tak mi připadá sobecké aby normálně žijící čech řekl že je chudý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
31.3.11 19:36

Moje teta to říkala trochu jinak. Když nejde o život, jde o hovno.) A to je fakt!

A ještě měla jedno krásný pořekadlo: „Všechno má svůj konec a jitrnice dva.“

Teta už dnes, bohužel, není mezi námi, ale každou chvíli si na to vzpomenu a už mi to mockrát v životě pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
31.3.11 19:47
titina89 píše:
Moje teta to říkala trochu jinak. Když nejde o život, jde o hovno.) A to je fakt!

A ještě měla jedno krásný pořekadlo: „Všechno má svůj konec a jitrnice dva.“

Teta už dnes, bohužel, není mezi námi, ale každou chvíli si na to vzpomenu a už mi to mockrát v životě pomohlo.

Jo jo, a já ještě k tomu dodávám „nikdy není tak špatně aby nemohlo být ještě hůř“ :D.

Ale ono to je taky o povaze … jiní by třeba na našem místě už viseli na nejbližším stromě, můj drahý byl nerudný, nemluvný, na odstřel ze vzniklé situace, a já s vidinou lepších zítřků fungovala pořád stejně. Až mi to bylo vyčteno že jako se usmívám a tak, jako by nic. No přeci se nebudu hroutit, k čemu mi to bude? Pomůžu si tím? Ne … šak ještě není tak špatně aby nemohlo být ještě hůř ne?? :D

• Citovat
  • Upravit
andela
31.3.11 19:49
Miarei píše:
na lidi v Africe jsem alergická :lol:

Jé promiň .. tak třeba jinde no … jak mají takový ty chatrče na okrajích mega měst někde v asii .. ti jsou taky fakt chudí dle mého …
No prostě jsem chtěla říct že si nemám na co stěžovat, že jsou na tomlidi hůř než já … takže chudá nejsem :).

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
31.3.11 20:04
Tea 24 píše:
jde o to milá lulje, že život v česku začíná být čím dál, tím dražší a složitější,je tu vláda která chce ušetřit úplně na všem, i právě tam kde by naopak měla přidat,zmenšují se platy a zvyšují daně, ceny za potraviny, ceny za bydlení, služby.. prostě za všechno, já tu třeba nevidím žádnou rovnováhu,to je pochopitelné, že se lidi mají hůř, a jsou neštastný, mě už tu taky hodně věcí vadí, fakt zkuste někdo se podívat kolik třeba stojí pronájem krásného bytu třeba 120m2 v centru berlína? to za to tady v Praze budeš mít maximálně 80m2 někde v řeporyjích nebo hrdlořezech, a to už nemluvím o tom jaké mají němci výplaty a ceny na vše ostatní.. nevím.prostě mi to tu připadá předražené - tohle je moje odpověd

Tea, ale tady v CR te preci nikdo nedrzi, takze klidne mas tu sanci jit do Berlina, najit si tam slusne placenou praci a pronajmout si pekny byt. Urcite umis dobre mistni nemecky jazyk + samozrejmosti je anglictina nebo jiny druhy svetovy jazyk. Praxi v oboru urcite taky mas.

Jen musis pocitat s tim, ze si musim nasetrit na to mit dite, zadny luxus tri roky materskeho volna + slusnou davku k tomu na zapad od nas nedostanes. A zrejme na tebe nebudou ani tri roky v zamestnani cekat, takze se priprav na variantu, ze ditko v pul roce ci v roce das do jesli nebo si najmes chuvu. Pokud tedy nemas dobre vydelavajiciho manzela, ktery te a rodinu zabezpeci…

mimochodem mne by se treba libilo v Instanbulu, najmy jsou tu podobne jako v CR, mesto se mi libi i natura mistnich obyvatel, more u nosu - nemyslim Bospor…

• Citovat
  • Upravit
mmonica
31.3.11 20:15

tak ja pridam pohled odjinud, nikdy jsem si v CR nepripadala chuda, ale ani bohata, vadilo mi, ze se nic neusetrilo, manzel od rana do vecera v praci, ja jeden zkraceny uvazek rano, odpoledne dalsi nacerno, do toho ja a dcera bezlepkovou dietu ( narocne financne i casove ), vecne dluhy, jak tu tvrdite ze v cizine to neni lepsi podle me je , ziju uz ctvrty rok v UK, manzel dela mnohem mene, materskou jsem tu nemela zadnou , presto jsem doma, manzel je prodavac a mame se financne lepe nez V CR, oblekame se normalne, v CR kdybych nepracovala v sekaci tak ani nevim co bychom nosili a zivot ted s temi vladnimi skrty si uz vubec neumim predstavit, tady se nebojim, ze nebudeme mit na to aby deti mohli studovat a dokonce diky podpore statu na podzim zacinam studovat i ja, o tom by se mi v CR ani nezdalo

• Citovat
  • Upravit
8911
31.3.11 20:16

Lulje, jdu tě také potěšit. Chudá si rozhodně nepřipadám (ani v jednom směru, o kterém jsi psala). :wink:

Ano dřív bylo období, kdy si člověk nemohl vyskakovat, musel se uskrovnit, ale opravdou chudobu jsem nezažila nikdy. To by mě musela hamba facokovat něco takového si myslet. Když se člověk podívá, jak to vypadá jinde po světě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
31.3.11 21:25

Tak já budu jediná,která si chudá připadá,no někdo musí být z těch článků že?

A proč si připadám chudá,žijeme u rodičů,kteří nás živý,když jsme byli mladí nasekali jsme si nesmyslné dluhy,které za nás ale nikdo nesplatí a já to po nikom taky nechci,naši nás vzali k sobě,já neplánovaně otěhotněla a jsem na RD,manžel ztratil třikrát práci a začínal vždy od nuly,dovolená je něco co neznáme,jet na výlet autem neexistuje,když je potřeba něco koupit,tak hodně zvažujeme,dokonce máme každý vypsáno,co potřebujeme a každý měsíc holt někdo vyhraje,aby to bylo spravedlivé.Vím,že jsem v této situaci vlastní vinou,ale trochu rozumu už mě dostihlo a snažím se z této situace vyhrabat,u nás jesle nepřipadali v úvahu,nevzali mi ho a do soukromých za 8tis to bych si nepomohla,školka bere od 3.let,takže do práce dřív jsem nemohla,teď máma přišla o práci,tak já sháním,ale zase nemůžu nic sehnat,takže situace je ještě žalostnější.Ale zase jsem chudá po stránce materiální,ale ne po stránce citové,mám krásné zdravé dítě,jakéhos takéhos manžela a v poslední době úžasné rodiče,jsem spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová