Považujete se za chudé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
542
4.4.11 20:42

jako reakce na luljin příspěvek ohledně závisti, mě zas napadá tohle - „dostaneš cokoliv, co si budeš přát“ povídá Bůh jednomu muži.„ale s podmínkou…tvůj soused bude mít dva krát tolik co ty“ muž se zamyslel… „tak mi vem jedno oko Bože!“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
4.4.11 20:49

To byla já, kdo psal o té dovolené.

Protože tady každý píše hlavně o duševním bohatství, což je sice tuze romantické, ale žít od výplaty k výplatě je pro mě prostě chudoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
4.4.11 20:51
Tea 24 píše:
jako reakce na luljin příspěvek ohledně závisti, mě zas napadá tohle - „dostaneš cokoliv, co si budeš přát“ povídá Bůh jednomu muži.„ale s podmínkou…tvůj soused bude mít dva krát tolik co ty“ muž se zamyslel… „tak mi vem jedno oko Bože!“ :mrgreen:

Ten znám ale konec je že chce mít horečku 39 st. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.4.11 20:57

Nedokážu to posoudit :nevim:
Cítím se bohatá po peněžní stránce
Chudá se cítím po stránce štěstí ale nechci se rouhat,pořád mám syna který je zdravej a užasnej ale přesto mám pocit že sem celej život takovej kejdař.Když udelám vše pro to abych se měla dobře tak zasáhne vyšší moc která to vše pokazí.
Myslím si ale že ten dotazník spíš měl být na tu finanční stránku takže chudá bych si připadala kdybych neměla kde bydlet a co jíst a to mám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
4.4.11 20:59

hahá, asi těch verzí je několik, to je pak věc fantazie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.4.11 21:50
rozumbrada píše:
To byla já, kdo psal o té dovolené.Protože tady každý píše hlavně o duševním bohatství, což je sice tuze romantické, ale žít od výplaty k výplatě je pro mě prostě chudoba.

souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
4.4.11 21:57

Chudá, chudá… na vyskakování to není, ale hlady snad neumřeme.
A když se chci litovat, tak se mi vybaví slova mé první šéfové: „Chudák je hovno u cesty.“
Tak to teda jako ne!

Edit: Ještě mě napadá, že za ten pocit chudoby může zčásti i reklamní masáž - když člověk denně v TV a všude kolem vidí klipy a fotky, co předstírají, že je normální mít, na co si ukážeš, všichni herci tam načinčaní (pochopitelně), oužasní a krásní a vydává se to za realitu průměrné české domácnosti - to je pak snadné cítit se chudý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
5.4.11 06:56
rozumbrada píše:
To byla já, kdo psal o té dovolené.Protože tady každý píše hlavně o duševním bohatství, což je sice tuze romantické, ale žít od výplaty k výplatě je pro mě prostě chudoba.

Přesně tak :palec: ono když člověk žije od výplaty k výplatě pár měsíců.nebo rok či dva s reálnou nadějí že vše půjde k lepšímu tak se to dá.Jenže pro většinu lidí je to realita která trvá klidně celý život.A máte někdo pocit že nám tu bude někdy líp?Že když se budu snažit a pracovat ještě,ještě víc a víc tak budu mít víc?Nenene u nás je to nastaveno tak, že občan který se snaží musí být po zásluze potrestán.Budeš mít excelentní daně,seberou ti přídavky a postavíš-li dům tak cokloliv na něj koupíš -zaplatíš dph 20% a pak?ejhle daň z nemovitosti každý rok…a platíš zas.Existuje nějaká taková daň z bytu? :think: Ano,kdo žije od výplaty k výplatě je i podle mě chudý a myslím si že i ten pocit že to nikdy jiné nebude tě táhne ke dnu.A co až přijde nemoc?Kolik lidí s minimální mzdou za kterou troufnu si hádat maká větší část obyvatelstva si může dovolit platit nemocenské připojištění pro pobyt ve špitále?Co když živitel skončí na měsíc v nemocnici?Doma se musí platit nájem…dětem škola atd?Umím si představit že v této situaci si je nucena spousta lidí vzít nějakou „rychloupůjčku“se kterou půjdou ke dnu úplně.Proč tu stát hází lidem klacky pod nohy?Jak to můžou udělat že všechno zdraží včetně dph a přitom je práce čím dál míň a ještě sníží životní minimum a tím pádem lidi dělají za stále stejné nicmoc? :cert:
Mám dvě děcka na prahu dospělosti a od 1.stupně ZŠ jim vtloukám do hlavy učte se učte se učte se.Hlavně jazyky.Ani jedno z dětí nechce v ČR zůstat žít,pracovat a mít děti.Už dnes vidí jak by se jim tu asi vedlo.Co nám tu zůstane když takovíhle mladí lidičkové odejdou platit daně jinam?Zřejmě pouze romská menšina a spolu s nimi se sem dotáhnou nějací Arabovéa bude vymalováno.No ti aspoň ve velkém plodí děti,takže stát až bude zase počítat kolik lidí bude dělat na naše důchody tak se třeba zaraduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
5.4.11 06:59
jitkabokule píše:
rozumbrada píše:
Přesně tak :palec: ono když člověk žije od výplaty k výplatě pár měsíců.nebo rok či dva s reálnou nadějí že vše půjde k lepšímu tak se to dá.Jenže pro většinu lidí je to realita která trvá klidně celý život.A máte někdo pocit že nám tu bude někdy líp?Že když se budu snažit a pracovat ještě,ještě víc a víc tak budu mít víc?Nenene u nás je to nastaveno tak, že občan který se snaží musí být po zásluze potrestán.Budeš mít excelentní daně,seberou ti přídavky a postavíš-li dům tak cokloliv na něj koupíš -zaplatíš dph 20% a pak?ejhle daň z nemovitosti každý rok…a platíš zas.Existuje nějaká taková daň z bytu? :think: Ano,kdo žije od výplaty k výplatě je i podle mě chudý a myslím si že i ten pocit že to nikdy jiné nebude tě táhne ke dnu.A co až přijde nemoc?Kolik lidí s minimální mzdou za kterou troufnu si hádat maká větší část obyvatelstva si může dovolit platit nemocenské připojištění pro pobyt ve špitále?Co když živitel skončí na měsíc v nemocnici?Doma se musí platit nájem…dětem škola atd?Umím si představit že v této situaci si je nucena spousta lidí vzít nějakou „rychloupůjčku“se kterou půjdou ke dnu úplně.Proč tu stát hází lidem klacky pod nohy?Jak to můžou udělat že všechno zdraží včetně dph a přitom je práce čím dál míň a ještě sníží životní minimum a tím pádem lidi dělají za stále stejné nicmoc? :cert:
Mám dvě děcka na prahu dospělosti a od 1.stupně ZŠ jim vtloukám do hlavy učte se učte se učte se.Hlavně jazyky.Ani jedno z dětí nechce v ČR zůstat žít,pracovat a mít děti.Už dnes vidí jak by se jim tu asi vedlo.Co nám tu zůstane když takovíhle mladí lidičkové odejdou platit daně jinam?Zřejmě pouze romská menšina a spolu s nimi se sem dotáhnou nějací Arabovéa bude vymalováno.No ti aspoň ve velkém plodí děti,takže stát až bude zase počítat kolik lidí bude dělat na naše důchody tak se třeba zaraduje.

souhlas

• Citovat
  • Upravit
3270
5.4.11 07:03

a ještě k té české závisti.Ano je fakt že jak tu někdo psal to přirovnání s Ameičanem ohledně auta,tak nás Čechy uatomaticky napadne"kde na něj vzal(nakradl?)
Myslím že tento postoj je v nás zakořeněný díky letitým zkušenostem s těmi nahoře „co se maj“že mááálokdy se ukáže že si na miliony vyděla vlatní prací.Většinou slyšíte jak se všechno rozkradlo.Vždyť to člověk vidí a slyší denně,vždyť bují korupce a zlodějina ve vládě,ve zdravotnictví,u policie u vojáků.Nebo - víte snad o resortu který je čistý?Tak se potom nelze divit čechům že přemýšlejí tímto směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
5.4.11 07:04

:mavam: hoj Moni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
5.4.11 07:14
lulje píše:
Hlásí se zakladatelka a děkuje všem, kteří přispěli do diskuze!!! :potlesk: :kytka:Tak asi až na dvě z vás a Juru se tady nikdo necítí být chudým. :potlesk: Takže přestávám věřit průzkumům. Jedině že by byli opravdu dotazováni jen muži, jak tady někdo nadnesl. To mě nenapadlo :think: Nám se sem jeden ozval a spadá mezi těch cca 40%, kteří se cítí být chudými, tak možná na tom něco bude :roll:
No, každopádně jste mě moc a moc potěšily a hlavně uklidnily (ty ne, Juro - ty ji zvláští případ :huban: ale bude určitě líp. Držím ti palce!).
Moc se mi líbilo, jak tady kdosi psal, že u nás je zvykem posuzovat jen ty dva extrémy - BOHATSTVÍ a CHUDOBU. Nic mezi tím jako by neexitovalo. Spousta lidí se užírá tím, že nejsou bohatí (včera jsem ve straším vydání Respektu četla, že obecně za bohatého pokládá ten, kdo má milion dolarů v hotovosti), čímž se automaticky zařadí mezi CHUDÉ 8-o Odtud možná plyne oněch 40% lidí v průzkumu. Zkrátka si řeknou: „Nejsem bohatý (resp. nemám milion dolarů), tak jsem chudý“. I tady od jedné z vás zaznělo, že je chudá, protože nemůže na dovolenou kamsi do ciziny (pohledám možná pozdeji :oops: )
A nakonec bych ještě chtěla vyjádřit jeden svůj postřeh - v poslední době se stále častěji setkávám s lidmi, kteří pořád svůj neúspěch na někoho svádí (na stát, politiky, špatný region pro práci, špatné zdravotnictví, atd atd…) a kteří se pořád rozhlížejí po státech, v nichž se žije lidem líp (i tady tohle zaznělo). Připadá mi, že za touto „ukřivděností“ stojí hlavně závist. Vzpomněla jsem si na něco, co jsem kdysi zaslechla už nevím kde: „Když vidí Američan projet kolem sebe nádherné luxusní auto, řekne si - to je nádhera, taky bych jednou takové chtěl mít, musím se snažit, abych si na něj taky vydělal, jak tento člověk...... Když uvidí kolem sebe projet luxusní auto Čech, pak první myšlenka, která mu proběhne hlavou, je KDE NA TO SAKRA TEN ZLODĚJ NAHRABAL? VŠAK ON SI V NĚM STEJNĚ BRZY NAMELE HUBU“ Řekla bych, že toto hodně vypovídá o naší povaze. Je mezi námi spousta milionářů, kteří si dokázali peníze vydělat tak, že zariskovali, nebáli se podnikat, snažili se, dřeli a teď sklízí ovoce své práce. ALe většina lidí jim toto nepřeje, protože „když nemám já, tak ať nemá ani on“. A je jedno, jak k tomu přišel. Tohle se mi na nás strašně moc nelíbí a řekla bych, že spousta lidí se tou závistí a věčnou nespokojeností připravuje o pěkný kus života :cry: Je mi jich líto. Tito prostě nebudou nikdy dost bohatí, protože vždycky tady bude někdo, kdo má víc, a i oni by přece mohli mít víc… A tak se budou užírat, nadávat na všechny kolem, závidět sousedovi, Němcovi, Angličanovi… protože oni všichni se mají líp. A u nás za to, že jsem chudý, nemůžu jet letos na dvě dovolené k moři, mám malý jen 80 metrový byt atd atd můžou hlavně politici. Nejdřív komanči, pak Klaus, pak Paroubek, dneska je to zas John a Bárta… prostě vždycky to bude na koho svádět :lol: Zaplt Pán Bůh! Jinak by se z toho ti chudáci chudí utrápili, kdyby nebylo na koho nadávat :mrgreen:
Tak nám všem přeji, ať jsme zdraví, máme kde bydlet, máme co jíst, máme co na sebe, netopíme se v dluzích, můžeme dětem dopřát alespoň trošku toho, co by si přály…a hlavně, ať soused nemá víc jak já :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jedine s cim s Tebou souhlasim je to , ze Cesi opravdu jsou zavistivi
na druhou stranu Ty jsi tu rozpoutala diskuzi a protoze nekdo ma jiny nazor a pocity, tak jeho nazory jsou spatne a Tvoje ne ???To bohuzel ukazuje na dalsi nepeknou ceskou vlastnost a tou je netolerance, nerespektovani nazoru druheho a taky nam to ukazuje jak je v CR tezke byt jiny v cemkoli, nevsimla jsem si , ze by Ti co sem napsali, ze se bohati neciti, se jakkoliv pousteli do tech co se bohati citi, tak proc to posuzovani druhych ?
Trosku my z Tveho prispevku vypliva, ze kazdy kdo neni spokojeny s chovanim statu a jeste nedej boze ma tu drzost zjistovat jak to chodi jinde je zkratka zavistivy a neschopny clovek, to je ovsem hodne jednoduche videni sveta. Kdyz jsme v CR pred 16 lety s manzelem zacinaly zit, taky jsem mela ruzove bryle,ale kdyz clovek pouze maka a maka, zadluzi se jak blbec a ono neni lepe a neni, zatimco ti nahore kradou a kradou, tak jenom proto, ze se mu to nelibi je zavistivy ? Ja jsem v soucasne dobe bohata, ale ne tolik penezma jako spise svobodou a ta je v CR pouze imaginarni.Je to opravdu o tom jestli stat hazi klacky pod nohy nebo pomaha a o flexibilite a ta v CR proste neni.

• Citovat
  • Upravit
3270
5.4.11 07:25
Kdyz jsme v CR pred 16 lety s manzelem zacinaly zit, taky jsem mela ruzove bryle,ale kdyz clovek pouze maka a maka, zadluzi se jak blbec a ono neni lepe a neni, zatimco ti nahore kradou a kradou, tak jenom proto, ze se mu to nelibi je zavistivy ? Ja jsem v soucasne dobe bohata, ale ne tolik penezma jako spise svobodou a ta je v CR pouze imaginarni.Je to opravdu o tom jestli stat hazi klacky pod nohy nebo pomaha a o flexibilite a ta v CR proste neni. JO :palec: To tu chybí.trošku pomoct těm co se snaží něčeho dosáhnout vlastní prací.Spíš tu kolem sebe vidím jen rezignaci,pocity že nic nemá cenu - nevím - takový ten pocit že budoucnost nebude růžová…strach z toho co nás tu čeká.Nevidím kolem sebe optimisticky naladěné,šťastné lidi s důvěrou v budoucnost.A to ani ty mladé :think: Bohužel.Že by to bylo tím že žijeme v menším městě?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
5.4.11 07:34
jitkabokule píše:
Kdyz jsme v CR pred 16 lety s manzelem zacinaly zit, taky jsem mela ruzove bryle,ale kdyz clovek pouze maka a maka, zadluzi se jak blbec a ono neni lepe a neni, zatimco ti nahore kradou a kradou, tak jenom proto, ze se mu to nelibi je zavistivy ? Ja jsem v soucasne dobe bohata, ale ne tolik penezma jako spise svobodou a ta je v CR pouze imaginarni.Je to opravdu o tom jestli stat hazi klacky pod nohy nebo pomaha a o flexibilite a ta v CR proste neni.
JO :palec: To tu chybí.trošku pomoct těm co se snaží něčeho dosáhnout vlastní prací.Spíš tu kolem sebe vidím jen rezignaci,pocity že nic nemá cenu - nevím - takový ten pocit že budoucnost nebude růžová…strach z toho co nás tu čeká.Nevidím kolem sebe optimisticky naladěné,šťastné lidi s důvěrou v budoucnost.A to ani ty mladé :think: Bohužel.Že by to bylo tím že žijeme v menším městě?

Presne tak to citim i ja, o spoustu pratel v CR jsem prisla, protoze se s nima neni o cem bavit, vzdy se to stoci ke ztezovani a nadavani na vse, uz jenom staci v CR vystoupit a clovek vidi ty depresivni obliceje a lidi bez nalady, takze ja tomu pruzkumu verim, navic plno mych znamich zije od vyplaty k vyplate
A s ucenim jazyku u deti delas dobre je to to nejlepsi co muzou pro svoji budoucnost udelat

• Citovat
  • Upravit
14064
5.4.11 07:35

Ještě bych dodala, že od sebe v životě očekávám jednu věc - nejen vychovat s láskou děti, ale pomoci jim finančně, budou-li to potřebovat, prožít spokojený důchod a když se podaří, nechat po sobě nějaký majetek - když ne, tak alespoň nenechat dluhy. A to v tomto státě jde fakt těžko :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová