Povinná návštěva u tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.12.18 09:36
@lachtanice86 píše:
Já se takových akci neucastnim. Letos se nám narodilo mimčo. Ještě ji není ani měsíc tak mám super výmluvu že nejedu já ani malá. Příští rok pojede jen s tatínkem.

To je jasné, že budeš s miminkem doma :hug:

• Citovat
  • Upravit
7355
25.12.18 09:46

Tak to vypadá, že pojede na návštěvu manžel poprvé sám, děti trochu stůňou, v noci kašlaly, bolelo je bříško, takže s nimi zůstanu doma.
Syn hraje šachy, dcerka se vozí na houpacím koni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.12.18 09:59

U nas povinna neni. Odpoledne tam pojedeme vsichni.
Udelala jsem si pohodlne dopoledne, jsem v pyzamu :oops: :mrgreen:, ctu si/sleduji pohadky na sedacce. Obed mame hotovy. No co si budu kazit den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
25.12.18 10:00

@ivoun Přesně tak! :palec: proč se nutit do něčeho?jen že je to slušnost? :roll: to fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
25.12.18 10:02
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu se sem vypovídat, prosím ponechat anonym. Jezdíme pravidelně první svátek vánoční na oběd ke tchýni, kde nás bývá okolo 17 i s dětmi. Pro mě takováhle velká sešlost prostě není, vždycky se tam cítím jak sešněrovaná :( říkala jsem manželovi, že za babičkou pojedu ráda, ale až odpoledne, kdy tam nebude už tolik lidí, ale neexistuje. Syn je živější, nevydrží moc dlouho na jednom místě jako neteře, které si způsobně hrají. Švagrová se hrozně přetvařuje, přede všemi je jako med, hraje si na kamarádku, ale hned za rohem vás pomluví :nevim: Mám úplně zkažený den už teď, bolí mě ze všeho břicho, je to prostě povinná návštěva, ach jo.

Chápu tě!také nesnáším takové návštěvy tak na ně jednoduše nejezdím! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.12.18 10:03

Zitra jedeme k nasim, tam se nas vzdycky sejde plny barak.
By chlap mohl rict, ze na to kasle, ze nikam nejede. A tam vetsinou zustavame par dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.12.18 10:11

Jinak vás všechny chápu, vím jak to cítím já, ale zase na druhou stranu, se fakt sama netěším, až budu tchýně- mám dva kluky, kdy budu očekávat že přijedou s rodinou a jeho manželka mi hodí kakáč na hlavu :oops: Asi to tak je po každé generace nevím.. co tak slyším bylo a bude, že prostě dvě ženské si moc nerozumí- většinou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
25.12.18 10:18
@kacakaca píše:
Bez na ctvrt hodiny na wc. Behem te doby tak trikrat splachni. „Vam nic neni? Tak to mam asi střední chripku. Jesteze jedete k babicce, zachod budu potrebovat pro sebe. Pozdravujte tam, ja to nedam a jeste bych je nakazila. Nechcete jet hned? Tady to nebude pekne.“ Za tchyni jed za par dni s kytkou, az tam nebude naval. :mavam:

Zakladatelka děsně vyznává upřímnost a proto si vtipně zalže… :mrgreen:
Jednou za rok se překonat snad může ne?
A jak tu zaznělo, třeba bude taky jednou tchyně a snacha či zeták budou mít každoročně střevní potíže - pěkné vyhlídky .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
25.12.18 10:18

Kdyz to tady ctu, je mi smutno. Ani na vanoce v sobe nekteri nenajdou dost slusnosti na navstevu pribuznych.. Predstirat prujem, to je snad vrchol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.12.18 10:19

Návštěvu rodičů beru na Vánoce jako povinnost, ze které se nekroutím. Leda v případě nemoci nebo čerstvě narozeného dítěte. Návštěvy jinam, kam jsem se musela nutit, jsem vypustila a stýkám se jen s lidmi, se kterými se vidím ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.12.18 10:20
@mroe píše:
Kdyz to tady ctu, je mi smutno. Ani na vanoce v sobe nekteri nenajdou dost slusnosti na navstevu pribuznych.. Predstirat prujem, to je snad vrchol.

Někteří ho po přísunu smaženého a bramborového salátu a majonézou předstírat nemusí :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.12.18 10:21
@kvaček píše:
Jinak vás všechny chápu, vím jak to cítím já, ale zase na druhou stranu, se fakt sama netěším, až budu tchýně- mám dva kluky, kdy budu očekávat že přijedou s rodinou a jeho manželka mi hodí kakáč na hlavu :oops: Asi to tak je po každé generace nevím.. co tak slyším bylo a bude, že prostě dvě ženské si moc nerozumí- většinou..

My mame moznost se poucit. Jake nemame byt tchyne (nerypat do mladych, nepoucovat, nestrkat nos, kde nemame, zit si svuj zivot). Nedelat snacham ze zivota peklo, ze nejsou dost dobre. Vse je o komunikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.12.18 10:22
@Malaga píše:
Zakladatelka děsně vyznává upřímnost a proto si vtipně zalže… :mrgreen:
Jednou za rok se překonat snad může ne?
A jak tu zaznělo, třeba bude taky jednou tchyně a snacha či zeták budou mít každoročně střevní potíže - pěkné vyhlídky .....

No, já budu doufat, že aspoň nebude bránit synovi a vnoučatům, aby mě navštívili, a tu otlemenou pusu nechá doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2341
25.12.18 10:24

Aj mna to dnes caka. Aspon mi navaria a deti sa tesia. Budu tam bratranci a sesternica. To das zakladatelka, tych par hodin zvladne kazdy. Ani mne sa velmi nechce, ale tak kedy ked nie na Vianoce? Prestan s tym bojovat a nakoniec to mozno bude prijemne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
25.12.18 10:32
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu se sem vypovídat, prosím ponechat anonym. Jezdíme pravidelně první svátek vánoční na oběd ke tchýni, kde nás bývá okolo 17 i s dětmi. Pro mě takováhle velká sešlost prostě není, vždycky se tam cítím jak sešněrovaná :( říkala jsem manželovi, že za babičkou pojedu ráda, ale až odpoledne, kdy tam nebude už tolik lidí, ale neexistuje. Syn je živější, nevydrží moc dlouho na jednom místě jako neteře, které si způsobně hrají. Švagrová se hrozně přetvařuje, přede všemi je jako med, hraje si na kamarádku, ale hned za rohem vás pomluví :nevim: Mám úplně zkažený den už teď, bolí mě ze všeho břicho, je to prostě povinná návštěva, ach jo.

Necítíš se tam dobře, tak tam prostě nejezdi. Povinné návštěvy jsou o ničem, buď tam chci jet a těším se nebo prostě nejedu. Tak atˇjede manžel na oběd sám, tebe omluví že ti není dobře a je vyřešeno. Proč z toho dělá drama? Jaký neexistuje? Nejsi malé dítě abys ho musela poslouchat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová