Povinnosti 6letých dětí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
3.10.19 12:19
@unuděná píše:
Holky, co píšete o vyndavání nádobí z myčky - máte ho v policích někde dole? Protože ani náš kluk, co má 140cm, nedosáhne výš než na kraj první police nad linkou :nevim: Tak dělá akorát příbory, které mám v šuplíku pod linkou :nevim:

Dole. Naprosto geniální řešení na sebe obsluhu děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.10.19 12:19

EDIT: rozbit talir bych si tak zkusila. Bych byla dcera smrti. Umyvala jsem tak opatrne, jak to jenom slo. Asi jsem misto 15min na to potrebovala hodinu, ale to bylo moji mame sumak, hlavne ze to nemusi delat ona. Ne ze bych umyvala nadobi stale. To byla spis obcastna vypomoc. Ale zvladla jsem to. Nejak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.10.19 12:21
@unuděná píše:
Holky, co píšete o vyndavání nádobí z myčky - máte ho v policích někde dole? Protože ani náš kluk, co má 140cm, nedosáhne výš než na kraj první police nad linkou :nevim: Tak dělá akorát příbory, které mám v šuplíku pod linkou :nevim:

Nasi kluci lezli na zidli. Ale mladsimu jsem to zatrhla, takze uklidil hrnce, pribory a dalsi veci, ktere jsou dole a talire a hrnecky nechal na lince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29337
3.10.19 12:21

Náš sedmiletý uklízí boty do botníku (mladší je ochutnává, takže na tom bazíruju), pomáhá uklízet myčku, uklízí hračky, chystá si s dopomocí věci do školy. Po sobě uklízí, když něco vysype nebo rozlije, občas vytírá. Peníze mu nic neříkají, kapesné nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.10.19 12:23
@Caboverde píše:
Nože by se do myčky ani dávat neměly, zničilo by se jim tím ostří.

a jak se presne nici prosim? Ptam se ze zvedavosti. Ja davam noze do mycky leta a stale jsou jako nove. Ze je treba noze preostrit, to je jasne, protoze ostri se tupi pouzivanim. Od toho mam brusku na noze doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268

Tak já kdyz jsem nela 6 let, uklizela jsem si hračky a stlala jsem postel. Kdyz se měnilo povlečení, převlékla jsem polštáře. Pomahala jsem mamce věšet prádlo. Při vaření jsem strouhala sýr nebo jsem mazala pomazanku na chlebíčky. Utirala jsem prach tam, kde jsem dosáhla.
Mytí nádobí, vysavani atd. az ve vyšším věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018

Dceři bylo 5 let a musí si uklízet pokojicek (hračky, postel),ja luxuji, utiram prach atd..a musi denne dát kocce cistou vodu, dosypat granule a dat par kocicich bonbonku.
Jinak ráda pomaha v kuchyni, vaří, péče, obcas i chce zkusit luxovat, utřít prach..ale do toho ji nenutim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380

Moje šestileté dostává každou neděli 50 Kč do prasátka už pár let, je to hezké pozorovat jak si opravdu promýšlí kdy a za co je utratí… někdy mi chce přispět i když jdeme na pouť, což samozřejmě nechci.. zná hodnotu peněz
povinnosti má jít do školy, potom udělat úkoly, uklidit si
jinak asi nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.10.19 12:24

Příspěvek upraven 07.04.20 v 17:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.19 12:27

@Fima U nás se zase sedmileťák vrhá na žehlení. Zprvu jsem z toho byla na nervy, ale teď už v klidu žehlí utěrky, kapesníky a tátova trička :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.10.19 12:28
@Fima píše:
Jé a jak tady čtu o tom loupání brambor, tak náš šestiletý občas loupe o víkendu brambory. Nikdo ho k tomu nevedl, protože já si to ráda udělám sama (je to rychle, bez svinčíku), ale jednou přišel, že chce loupat brambory a občas to dělává dodnes, sám od sebe.

to je mile, podporovala bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.10.19 12:33

Ja teda vedu uz moji skoro 3 letou nekdy od 2 let nahoru, ze hracky si uklizi sama. Kdyz dopere pracka, tak si prinese kos a vytahne mi pradlo z pracky. Pri veseni pradla podava budto pradlo, nebo kolicky. Kdyz vyklizim mycku, necham ji tridit pribor (pod dolhedem samozrejme). V lete zalevala na balkone zeleninu v kvetinacich. To prozatim staci mi prijde. Zkousela jsem ji naucit, jak smest na lopatku hromadku smeti z podlahy, ale to ji zatim nejde, takze mozna pozdeji.

Mam kamarada v praci, ti nechavaji 3,5 letou krajet napriklad mrkev ostrym nozem. Na to nemam nervy musim se priznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.10.19 12:36

Nasi kluci se taky radi motali v kuchyni. Zehleni nemeli kde okoukat, zehlim minimalne, ale oloupat, ocistit, nakrajet zeleninu, vazit, michat, slehat, to vsechno zvladali. Mladsi miluje rucni mlynek treba. Ja jsem pred lety zrusila vsechny roboty a mixery a mam jenom mlynek, slehac a ponorak. I kdyz mixer si asi novy poridim. Z toho jejich pomahani byl sice xkrat vetsi bordel, ale oba se naucili leccos uvarit. Mladsi i rad pece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.19 12:39

Pomoc v kuchyni teda neberu jako domácí povinnost, ale pokud se to počítá, tak mi včera děti upletly housky ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
3.10.19 12:47

Jinak mladej (skoro 8 let) mi rád pomáhá při vaření, takže třeba připravuje řízky, míchá polívku, koření, krájí nebo strouhá zeleninu. Ke krájení masa ho pouštím jak kdy, aby „zničil“ kilo hovězího špatným nakrájením, na to ještě nervy nemám :jazyk:
Pomáhá s těstem, dělá bramborovou kaši nebo třeba okurkovej salát.
Teď začal ve škole chodit na kroužek vaření. Při první hodině dělali Smootie, tak doufám, že trochu přitlačí na náročnosti, jinak ho to moc dlouho bavit nebude :mrgreen:
Myčku nemáme, k mytí nádobí ho teda nepouštim, ale nárazově pomáhá s utíráním.

Tuhle mi řekl, že ho nemám ráda, protože ho nutím doma pracovat :roll: Tak to mě pobavil, vzhledem k tomu, že těch povinností opravdu moc nemá… :lol: :lol:
Ale sem hrozná matka, nutím ho odnášet posmrkaný papírový kapesníky do koše a špinavý oblečení, co ze sebe večer shodí do koupelny k pračce. Já zlá! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí