Povinnosti 6letých dětí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78493
4.10.19 09:29

@Tamtama například vyndat myčku trvá dítěti max 5 minut, to ho od hraní fakt neodstřihne, moje dcera vyndává myčku od 1 roku a považuje to za fajn zábavu - nádobí podává mně a já ho dávám do linky, příbory dává do přihrádek ona, v 6 letech by mohla dávat i nádobí do spodní části linky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.10.19 09:29
@Delilah1 píše:
@Tamtama ráno bych neřešila, tam fakt není moc čas po sobě posbírat, ale když se přijde ze školy a všechno skončí uprostřed obyváku, tak to se mi otevírá kudla v kapse :mrgreen:

jo, to mi povídej.. přijdeme domů, hned hlásím, ať mi podají bundy, že je pověsím (věšák teď máme kvůli psovi vysoko, zničil jim několik bund), ale starší mi tu třeba hodinu leží na zemi v bundě a pak ji hodí na gauč nebo do pokoje na zem.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.10.19 09:30

@stinga ne každý má doma myčku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.10.19 09:33
@Tamtama píše:

Jasně, moje děcka u babičky umývají nádobí a utírají, jako jsem to před mnoha sty lety dělala já s bráchou :) Brblaj, ale udělaj, ale už jsou velcí. Třeba aspoň utření co já vím příborů nebo plastových misek utěrkou bych 6letému dítěti svěřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
4.10.19 09:34

Moje šestiletá si stele postel, oblečení po sobě do špíny, špinavé nádobí dává do myčky, umí zamést i vysát, občas vynese koš. Krom toho si sama hlídá, zda má ořezané pastelky a tužky v penálu, ráno si sama odnáší do aktovky svačinu a pití a pomáhá v kuchyni a s mladším bráškou (zabaví ho, když potřebuji).Pokojík si také uklízí, ale k tomu jí musím nutit, to se jí moc nechce.

Příspěvek upraven 04.10.19 v 09:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.10.19 09:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.10.19 09:38
@Delilah1 píše:
Za tohle bojuju už tři roky a jsem zlá macecha, takže ne, všude to normální není :D

Tak já samozřejmě taky musím pořád opakovat, speciálně rádi zapomínají odnést pyžamo ráno do postele a nenechávat ho válet tam, kde ho svlékli ;) Nebo večer špinavé prádlo všemožně na cestě od pokojíčku do koupelny. Ale tím, že to do nich hustím už pár let, tak se to lepší. Teď akuálně tak 50:50 musím připomenout. Já totiž nedokážu nechat to tam válet a přijde mi nevýchovné to po nich uklízet, takže radši šestkrát houknu, než bych se snížila k tomu, že to po nich udělám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.10.19 09:39

Moje děti po sobě teda večer uklízeli, to byla rutinní záležitost. Když ale třeba přišla návštěva a bince bylo nadměrně, tak jsem jim pomohla. Pustili jsme si nějakou písničku a buď jsme u toho zpívali, nebo jsme si dali challenge, že uklidíme, než skončí. Děcka to většinou bavilo, neměla jsem pocit, že bych je tím nějak trápila.
Teď už jeden vede další děcka v rámci dobrovolné činnosti, druhý je v pohodě, maí s námi i přes pubertu hezký vztah… prostě si nemyslím, že mít povinnosti znamená nenávidět rodiče :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472

@Delilah1 utírat nechám pětiletého i normální nádobí, nejen plast.. ale fakt jen o víkendu, kdy je na to čas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
@Tamtama píše:

no jasně, já vím, ale tak vymyslet jinou pracovní povinnost v řádu 5 minut, to žádné dítě nezabije a stihne i úkoly i si hrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.10.19 09:40

@unuděná bože to opakování… dote´d s tím starším: povleč si už kurník tu postel!!! Jo, jo, za chvilku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
4.10.19 09:43

@sissi001 Ježíš, mně je úplně jedno, jak kdo zachází se svým kuchyňským náčiním. Zmiňovala jsem to tady z toho důvodu, protože se tady jedna nepříjemná osoba prsila, že nože v myčce nemá. Nedokázala ani smysluplně napsat, jestli to je kvůli bezpečnosti dítěte, které jí pomáhá s vyklízením myčky, nebo proto, aby si nože nezničila. Jinak je mi úplně putna, co kdo doma dělá nebo nedělá. Zmiňovala jsem to i proto, protože by to pro někoho mohla být zcela nová a užitečná informace, ale ve výsledku je mi úplně jedno, jestli myješ nože v myčce nebo spláchnutím klozetu. Nepotřebuju, aby mi každý ze zdejšího serveru hlásil, jak myje nože. Nejsem Gestapo, ani SNB.

• Citovat
  • Upravit
53190
4.10.19 09:45

@Caboverde Spláchutím klozetu, tos zabila :mrgreen: :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.10.19 09:46

@Miška68 náš 6 letý už zhruba rok vždycky po návratu ze školky, teď už ze školy má za úkol doplnit pejskům vodu a granule, pokud nemají. Ale jeho povinnost je to zkontrolovat :) Taky mi občas pomáhá vydělat myčku a pomáhá s pečením (ale to nemá jako povinnost, spíš ho to baví a já ho v tom podporuji). Musí si uklidit postel a pyžamo, umýt umývadlo po čištění zubů (plive pastu jako drak :mrgreen: ). Hračky si také musí odklízet, ale to od malička, takže to už má zautomatizované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.10.19 09:49

@neila jaj, pasta na zuby, že to říkáš! Všude, po zemi v koupelně, na koberci… ano, na koupelnu jsem zapomněla, tu má u mně doma na starosti ten mladší. Z toho šestiletého jen rostu, nikdy po sobě nic umývat nemusel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí