Pozvat tchanovce po porodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10185
7.8.19 06:48
@Anonymní píše:
Vztahy byly ok, ale zadna hitparada to nebyla nikdy. Ani manzel s nimi nema moc dobry vztah. Zavolaji tak jednou za mesic a bavi se o pocasi a o kravinach. O nasem zivote toho obecne moc nevi. Tchyne ta se zajima hlavne sama o sebe, s tchanem je to lepsi. Za tech 9 mesicu jsme je videli asi 3× a dobry pocit nezustal ani po jedne navsteve. Delaji jako kdyby mimino ani nebylo. Na zacatku pogratulovali a tim to haslo. Kdyz jsem mela vazne komplikace, tak delali, ze se nic nedeje a od te doby o tehotenstvi a diteti ani slovo, kdyz se manzel zminil o jmenu, delali ze neslysi. Nejradeji bych proste oznamila, ze je na svete a nic vic…

Až se malý narodí, ať jim manžel oznámí, že mají vnuka a uvidí, jaká bude reakce. Pokud by byla vstřícná a radostná, pozvala bych je. Pokud by to přijali vlažně, řekla bych, že když se budou chtít přijít podívat, ať se ozvou. A nechala to na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.19 06:52

@Venetia Jakoze kdyz se mluvi o diteti, tak meni tema a delaji jako kdyby zadne vnouce mit ani nemeli je podle tebe dostacujici? Ze ani nevi co cekame, jak se bude jmenovat? To mi prijde jako dost hrube chovani od prarodicu co budou mit sve prvni vnouce. Manzela to mrzi tedy hodne a to je to chlap co si na nejake citove vylevy nepotrpi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.19 06:53

@Denisa56 asi jo. My asi ani nemame naladu se nekomu vnucovat.

• Citovat
  • Upravit
2472
7.8.19 06:57

Ze slušnosti bych jim potom smskou oznámila, že už je mimčo na světě. Čekala bych na nějakou reakci, pokud by se nikdo neozval, tak bych ani nezvala.
Pokud by někdo ozval, tak bych je potom pozvala až se trochu doma „zžijete“.
Mě třeba po porodu návštěvy vadily dobrých 14 dní. Tchýně byla doslova vlezlá. Jako chápala jsem, že to její první vnouče.
Ale po porodu (po sekci) mi bylo řečeno, že může přijet jen přítel se podívat na dceru. To bylo pár hodin po, kdy jsem sotva lezla. A tchýně prostě, že ne.! Musela jet taky.
Hned první den co jsem přijela ze špitálu už u nás neohlášeně byla. A chodila téměř denně. O víkendech už u nás byla v 11h dopoledne. Trvalo to dlouho.
Ale vím, že můžu být ráda, že mám takovou tchýni. Do ničeho mi nikdy nekecala. To jsem byla ráda. Na vše se mě vždycky ptala. Třeba jestli ji může dát k jídlu to a to.
Pak se narodilo švagrové mimčo, tak si to zase užívala s tchýní ona. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.19 06:59

@Venetia Nebo myslis jako jen oznamit, ze je dostacujici? My si totiz lameme hlavu jestli jim rovnou rict at se prijdou na vnuka podivat nebo ne. Nechcem zivit ty spatne vztahy, ale zaroven se nechceme vnucovat, protoze nam jejich chovani za poslednich par mesicu ublizilo a uz toho mame plne kecky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.19 07:01

@Dory22 No to ne, hned bychom je taky urcite nezvali. To snad musi pochopit, ze treba nebudu v uplne nejlepsi kondici nebo tak. Navic oni bydli daleko, tam je ten faktor, ze by tu museli stravit vic dni v kuse.

• Citovat
  • Upravit
6024
7.8.19 07:08

Ja bych je pozvala, ale hned do porodnice. At nemusis doma uklizet, chystat pohosteni a pod :mrgreen:
Hlavne tam kdyz reknes, ze ses unavena, tak odejdou. Doma by taky mohli sedet jeste puldne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
7.8.19 07:14

Ctí vaše soukromí, za to buď vděčná. Takže je pozvi.

Dočetla jsem. Bydlí daleko. Takže bych jim zavolala z porodnice a dala na výběr. Buď přijedou na otočku do porodnice, anebo až později, až budeš po pprodu lepší, na pár dní. Mohou jezdit s kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
7.8.19 07:21

Moje tchyně se přijela na první vnučku podívat druhý den do porodnice a na druhou 3 týdny po porodu, protože jeli do Prahy pro zboží. Mělo mi to dojít už tehdy. Dnes spolu nemluvíme a je mi líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.19 07:30

@Karleon obe deti jsou tvoje?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.19 07:32

@inkakřivák no, to cteni soukromi me pobavilo. Nicmene tady radsi nebudu vypisovat detaily. Ale muzu ti rict, ze teda moc ne. Tchyne rada smejdi ve vecech.

• Citovat
  • Upravit
2922
7.8.19 07:36

Já bych je pozvala. Přece jen jsou prarodiče. A vždycky v těchto diskusích by mě zajímal i názor protistrany. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
7.8.19 07:41

A co by měli tchánovci dělat? My jsme měli vztahy super. Když jsem otěhotněla, tak jsme to oznámili, měli radost a pogratulovali, zeptali se, kdy se to narodí, řekli jsme v tom a tom měsíci a dál to hasne. Rozhodně se mě tchyně nevyptávala na zdraví, jak to jde, jak to pokračuje, co čekáme a tak dále. Když jsme jim sami od sebe oznámili, že to bude hholka, řekli jen dobrý. Co by měli říkat víc? Po narození jsem je samozřejmě pozvala hned, přijeli, pochovali miminko a tím to zase končí. Prostě každý je nějaký přeci. Já si na dělání uražené a naschválů fakt nepotrpím. Je to nežere, užíráte se vy akorát. Já mám děti věší už, nepamatuju, že by kdy volali cíleně kvůli dětem, vyjma jejich narozenin. Když jim něco chceme sdělit, sdělíme my. Když děti vidí, chvíli si s nimi pohrají. Až jako s většími. Od roka asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
7.8.19 07:46
@Anonymní píše:
@Venetia Nebo myslis jako jen oznamit, ze je dostacujici? My si totiz lameme hlavu jestli jim rovnou rict at se prijdou na vnuka podivat nebo ne. Nechcem zivit ty spatne vztahy, ale zaroven se nechceme vnucovat, protoze nam jejich chovani za poslednich par mesicu ublizilo a uz toho mame plne kecky.

Jaký vnucovat, já bych řekla, že se v tom hnípete a úplně zbytečně. Až se malý narodí, manžel zavolá mami tati, mám syna, jmenuje se Per a je zdravý. Asi za týden už budou s Ančou doma, tak jestli se budete chtít přijet podívat, rádi vás uvidíme. Co je na tom pro boha složitého? Hnípete se v tom vy, chování nám ublížilo a bla bla. To dítě je pro ně imaginární pojem, jste přecitlivělí oba dva. Ne každý se prostě rozplývá nad břichem, on ne každý se dokonce může zbláznit z mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
7.8.19 07:48
@Anonymní píše:
@Dory22 No to ne, hned bychom je taky urcite nezvali. To snad musi pochopit, ze treba nebudu v uplne nejlepsi kondici nebo tak. Navic oni bydli daleko, tam je ten faktor, ze by tu museli stravit vic dni v kuse.

no a ještě k tomu, ani je nechceš zvát hned a hned začneš, že to každý musí pochopit. Takže kdybys měla opak tchyně, co je celá lačná do mimina, chtěla by přijet hned do porodnice, hned co tě pustí domů, aby si užila vnouče, tak bys taky asi byla odvázaná, že? Jestli oni se vůbec mohou zachovat správně dle vašeho očekávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová