Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MP Krista už jsem to pochopila. Je to klasika- prostě TCHÝNĚ. U maminky by to problém nebyl.
@Anonymní píše:
@MP Krista no tak aby se to vubec oplatilo. Myslis, ze nekdo ma naladu kupovat si letenku, aby u nas stravil par hodin?
No právě. Tisíce kilometru na tři dny bych nejela ani omylem. Nerozumím vůbec vašim vztahům.
@Anonymní píše:dostacujici je oznamit jim narozeni ditete a vyckat na jejich reakci
@Venetia Jakoze kdyz se mluvi o diteti, tak meni tema a delaji jako kdyby zadne vnouce mit ani nemeli je podle tebe dostacujici? Ze ani nevi co cekame, jak se bude jmenovat? To mi prijde jako dost hrube chovani od prarodicu co budou mit sve prvni vnouce. Manzela to mrzi tedy hodne a to je to chlap co si na nejake citove vylevy nepotrpi.
@Karleon píše:
Moje tchyně se přijela na první vnučku podívat druhý den do porodnice a na druhou 3 týdny po porodu, protože jeli do Prahy pro zboží. Mělo mi to dojít už tehdy. Dnes spolu nemluvíme a je mi líp.
a co je na tom spatne?
@Anonymní píše:
@Šáruší Nemuzu je pozvat hned po porodu na 3 dny k nam, to promin…
v tom pripade nevim co resis
@stinga píše:
Nějak jsem nepochopila, proč jsi teda zakládala diskusi, když máš jasnovšak je nezvi, nám je to tady srdečně jedno
Asi tak ![]()
@Anonymní píše:
@Denisa56 asi jo. My asi ani nemame naladu se nekomu vnucovat.
oznámit že mají vnouče a další krok je na nich. Pokud je vnouče nezajímá je to jen jejich problém. Pokud to přejdou tak neuděláte nic. pak je to fakt na nich jestli se hned zeptají kdy můžou přijít pak napsat kdy můžou ale pokud nic neřešila bych je vůbec ![]()
Bydlíte tisíce kilometrů a za těch 9 měsíců jste se viděli 3×? To mi jako málo nepřijde. Co vy? Jezdíte k nim? Nikde jsem nečetla o tom, že byste vůbec kdy jeli k nim, jen o občasných návštěvách jich u Vás. A vlastně ne občasných vzhledem ke vzdálenosti. Není to třeba tak, že oni mají pocit, že obtěžují Vás? Skoro bych se ani nedivila když si to tu čtu. Třeba se prostě rozhodli, že Vám dají pokoj, když z Vaší strany není žádná vřelá odezva.
Připadáš mi strašně studená. A ne nevypisuj, co mezi Vámi bylo nebo je. Jen si uvědom, že problém je vždy na obou stranách.
A nechápu, proč řešíš, jestli pozvat tchánovce, když nechceš pozvat vůbec nikoho. Chceš se sžívat s dítětem několik týdnů? Ano, máš pravdu, tvoje svaté právo. Nicméně to jasně dokládá tvoji pozici svaté matky, kolem které se musí našlapovat po špičkách. Sžívej se jak chceš, návštěva ti to nenaruší. Poč bys kolem nich skákala? Tenhle kult matky a dítěte mě vždy pobaví.
@Anonymní píše:tak to je tezky , kdyz to jenom nakousnes a vlastne nikdo nevi o co jde .
@Šáruší ja tady prvnich par tydnu nikoho nechci, ani svoji maminku. Chci se s miminkem nejdriv szit. To je snad moje svate pravo a nema to s nimi co delat.Jsme urazeni a dotceni pravem. Nevis plno veci a souvislosti co se za tech 9 mesicu delo a ja to tady verejne psat nechci. To je asi jedno. Oznamime jim narozeni vnoucete a nechame zbytek na nich.
@Anonymní píše:tak to nech az na dobu , kdy o tu navstevu budes vubec stat , proc to resis takhle predcasne ?
@Šáruší normalne bychom jim rekli, ze jsme radi, ze chteji prijet, ale at par tydnu pockaji, ze chceme dodrzet sestinedeli. Na tom vubec nevidim nic zleho, rekneme to takhle vsem. Nemuzu dopredu vedet jak bude mne a miminku a jak nam pujde kojeni, jak budu krvacet atd. Oni nejsou z tech co by se o nekoho chteli starat, kdyz prijedou na navstevu a ja rozhodne nehodlam 3 dny nic chystat a vyvaret a tak dale. Chci se soustredit na maleho. Tech par tydnu to snad kazdy vydrzi, moje maminka s tim nemela problem.
@MP Krista píše:Ja urcite moc aktivni nebudu , tak aspon vim , co mne ceka
Já docela chápu zklamání mladých rodičů, také bych očekávala větší zájem. Zejména budoucí babičky bývají natřesené. Já už se taky těším, jak nudu nakupovat vybavicku a pomáhat.
@Anonymní píše:
@Denisa56 Holky, my bydlime tisice kilometru daleko od rodiny! Nejde prijit na par hodin, bohuzel. Nejmene na tri dny. S maminkou jsme domluvene, ze prijede na 14 dni az mi bude lip, at z toho taky neco mame, uz se strasne tesim.
tak to zasadne meni situaci…tisice km nema kazdy moznost casteji prekonavat, nebude tady zakopany pes?
Dočítám že bydlí takhle daleko? Tak to je jasné že se nevidíte tak často
Oznámit a co taky víc když jste od sebe tisíce kilometrů
To ty návštěvy stejně často být nemůžou ![]()
@Anonymní píše:
@Denisa56 Holky, my bydlime tisice kilometru daleko od rodiny! Nejde prijit na par hodin, bohuzel. Nejmene na tri dny. S maminkou jsme domluvene, ze prijede na 14 dni az mi bude lip, at z toho taky neco mame, uz se strasne tesim.
Nezlob se, opravdu se tě nechci nějak dotknout, ale způsob vedení diskuse k tvému problému je dost nešťastný. Osobně mi dost vadí, když někdo nastíní nějaký problém a když se mu sejdou názory, které se mu tak úplně nelíbí, vytáhne eso z rukávu, kterým triumfuje a zásadně mění situaci a nepřímo tím z diskutujících udělá trubky. Tvoje tchánovce neznám a nevím, jaké problémy s nimi máte, ale tak trochu si říkám, jestli i s nimi komunikuješ tímhle způsobem, tak s ejim možná ani nedivím, že se víc neangažují.
Kdybys hned v úvodním příspěvku uvedla zásadní reálie, mezi něž vzdálenost tisíců kilometrů patří, tak by se asi diskuse vyvíjela jinak. A já nějak nevím, co v tomhle případě řešíš. Ani máma ani tchánovci nebydlí za rohem, aby tě mohli chodit obtěžovat v tvém svatém šestinedělí, tak o co jde? Jestli se vůbec ještě někdy v životě chcete vidět s rodiči manžela? To snad ano, ne? Takže po narození dítka patrně dojde k oznámení, že chlapeček je na světě a návštěvy se budou plánovat s předstihem. A jo, v tomto případě bych tchánovce pozvala, ono aby s tebou řeili nadálku tvoje rostoucí břicho je něco jiného, než až si poprvé pochovají svoje vnouče. Zkus se dát trochu do pohody a nevytvářej si problémy, kde nejsou. A hlavně - rodiče, ať jsou jací jsou, máme jenom jedny a pokud tam není něco obzvlášť patologického jako např. zneužívání v dětství, týrání, agresivní alkoholismus apod., tak kvůli různým životním postojům přece neodstřihnete ze svého života a z života svého dítěte babičku s dědou. Pokud se oni odstřihnou sami, tak je to jejich problém, ale vy k tomu příčinu nezavdávejte. Tohle se pak strašně špatně bere zpět.
@jessikka píše:
A nechápu, proč řešíš, jestli pozvat tchánovce, když nechceš pozvat vůbec nikoho. Chceš se sžívat s dítětem několik týdnů? Ano, máš pravdu, tvoje svaté právo. Nicméně to jasně dokládá tvoji pozici svaté matky, kolem které se musí našlapovat po špičkách. Sžívej se jak chceš, návštěva ti to nenaruší. Poč bys kolem nich skákala? Tenhle kult matky a dítěte mě vždy pobaví.
Presne tak. Ode me nikdo necekal napeceno a naklizeno, naopak kdyz prijeli nasi a tchani, uz predem hlasili, at nic nedelam a dovezli plno jidla, at mam klid
a par dni jsem tu mela mamku a pak segru a bylo to super
varily, poklidily mi a ja se starala o malou a spala, kdyz spala ona, rada vzpominam
![]()
No tak hele, jsi úplně mimo, prvních PÁR TÝDNŮ, to je jako co, dva měsíce? tam nikoho nechceš, ale jsi děsně dotčená, že se tchání nezajímají. Upřímně, jste hysteričtí, ty a i chlap, pokud je pravda, že ho to děsně trápí, jak píšeš. Nevím, co od těch tchánů očekáváš, přijet se smí podívat, kdyby náhodou chtěli, stejně až za pár týdnů, bydlíte prý daleko, tisíce kilometrů, přesto jste se viděli 3×, když oni přiletěli a jste dotčení, že nevrkají do telefonu o miminu, které se ještě ani nenarodilo, a které stejně mohou vidět asi až poleze.
@MP Krista no tak aby se to vubec oplatilo. Myslis, ze nekdo ma naladu kupovat si letenku, aby u nas stravil par hodin?