Pracujeme na prvním miminku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4341
30.5.14 13:31

@snazeni Tomu strachu rozumím, že se třeba chlapi více bojí, ale ten smrádek - však oni taky nevoní po konvalinkách a co si vytvořili, to budou mít. Podíleli se na plození stejně jako my, tak proč by to mělo být jen na nás? :mrgreen:

Na detoxikaci celého organismu, co jsem objevila, je nejlepší a nejdostupnější opravdu ta kopřiva. Nejsilnější tedy byly na jaře, když začínaly rašit, ale i teď se s nimi dají dělat zázraky. Jen je dobré trhat malé lístky z vrchu rostliny a nebo ve vyšších polohách se možná dají najít ještě ty pidi rostlinky. Několik čerstvých lístků spaříš horkou vodou ( 1/4 l ), necháš louhovat 20-30 min ( 15 min pokud je kopřiva sušená ), přecedíš a piješ. Je dobré ho popíjet po doušcích 2×-3× denně. Z kopřiv se dá udělat i výborný špenát ( příprava stejná jako u čerstvého špenátu, jen je dobré před přípravou kopřivy spařit vroucí vodou ). Dá se použít do nádivky, do polévky. Měla by působit i proti únavě.

Zatracovaná „žahavka“ je takový všelék. Ještě ale nezoufej, lovím další možnosti. ;)

Příspěvek upraven 30.05.14 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
810
30.5.14 13:32

@Muf86 Tak já mám taky takový plán :lol:. Zapojovat svého muže do těchto aktivit. Ale když by mu to vadilo (nebo bylo nepříjemné), tak se to lámat přes koleno nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4587
30.5.14 13:32

@dojata zkus si udělat test, já ho měla pozitivní už 9 DPO a pokud je ti zle, tak už bys měla HCG i v moči testni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
30.5.14 13:33

@pajolena Jo, tento. Už vím. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
810
30.5.14 13:42

@ZItu Jsi šikula, díky. Na kopřivu jsem se chystala, když žačaly rašit. Nějak jsem to ale nestihla. Je fakn, že se dá trhat i teď.
Tak my ženské toho na světě hold musíme vytrpět víc. To už tak je. Jen si vzpoměň, kdo vše obstarává, když je nemocný chlap a když žena. Je to prostě furt na nás. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
30.5.14 13:45

@snazeni A mohou se pít i v těhotenství - obsahují mimo jiné i hoooodně železa. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4255
30.5.14 13:50

Ja toho meho take budu zapojovat do deje :D neuznavam, kdyz mamina chudak musi delat vse, vstava, krmi, prebaluje, uspava… a tatinek si obcas pohraje a tim to hasne. Pekne se budeme stridat :pankac:
ale samozrejme, ze mama je mama a vetsina bude na mne… s tim pocitam a nebudu po nem chtit mermomoci, aby prebaloval cely den :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
30.5.14 13:56

@pajolena U nás je ještě jedna hláška, když přijde řeč na pomoc s prckem: „Nemám "méééé“."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4255
30.5.14 13:56

Holky, ted mi nejak uniklo, tu koprivu chcete pit jen na procisteni nebo to ma i nejake ucinky podporujici otehotneni? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
30.5.14 14:08

@pajolena Kopřiva působí na detox celého organismu, působí i proti chronické únavě, zlepšuje krvetvorbu, látkovou výměnu. Příznivě působí na játra, má vysoký obsah železa, působí proti křečím a při revmatických potížích. Podporuje i tvorbu mateřského mléka, snižuje zahlenění trávicího traktu. Dá se udělat i koupel - podpora růstu vlasů. Hodně je přirovnávána k ženšenu.
V souvislosti s otěhotněním nevím, možná jen, že se pročistí organismus a pak by to mohlo jít lépe, ale za to krk nedám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
810

@pajolena Kopřiva je „bokem“, na pročištění…
@ZItu Mě třeba hrozně moc chutná čaj z čerstvé máty. Ale prý se nesmí pít moc často a v těhotenství snad vůbec. Nevíš jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289

Holky POZOR, jedna paní, která bylinkám opravdu rozumí mě upozornila, že bylinky na očištění těla (i kopřiva) by se neměli užívat v těhotenství nebo při jeho plánování, trotože ty nečistoty, kterých se tělo tzbavuje jdou i do plodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4587
30.5.14 14:09

@Janiconek No já jen tak ze srandy zkoušela měřit teplotu, když jsem ještě měla strach si dělat těhu testy, že je brzy a měla jsem 37,4,jinak by měla být nižší, ale zkoušela jsem to jen 2×, takže kdoví :lol:

Příspěvek upraven 30.05.14 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
30.5.14 14:11

No teda holky, člověk tu 24 hodin není a co tu nevídím, diskuze rozjetá jako blázen a ještě se to tu začně div ne hádat, ale slečinka už asi odešla, tak snad už ani nepřijde a bude to tady opět skvělé, jako podstatně vždy :) ahojky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4587
30.5.14 14:13

@spygy čááu,to víš je třeba tady trochu zaprudit asi :mavam: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie