Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@spygy ahoj
ano prave ted jsem si rikala, ze je konecne klid a zase sranda
mozna slecnu osvitilo a odesla a nebo se chudak urazila jak jsme na ni byly hrozne zle a pomlouvaly ji ![]()
@snazeni Máta se většinou doporučuje na uklidnění žaludku, ale někomu naopak může ty potíže ještě zhoršit, obvykle, pokud jí vypijí moc - má se pít také po doušcích, jinak silice z ní působí spíše agresivně. Jinak není vhodný pro pravidelné dlouhodobé užívání nebo silné dávky, protože předávkování může způsobit malátnost a únavu. Není to doporučováno ani dětem, protože mají citlivý nervový systém a ten reaguje na mentol jinak, než u dospělého jedince. Což by možná mohl být i důvod, proč se nedoporučuje v těhotenství. Tudíž bych ho asi popíjela max. jeden šálek slabého odvaru a to jen při akutních potížích a v případě, že vím, že za normálního stavu mi máta dělala dobře.
@Muf86 Nesmí se pít na litry a vyloženě jen kopřivový čaj ( jako ostatně u všech bylin ).
Obecně před započetím používání bylin v těhotenství je dobré se poradit s lékařem. Jen on zná váš zdravotní stav a řekne, co už může uškodit a co ne. ![]()
Jezis a ja bych si zrovna rekla, ze bylinkami nemohu nijak uskodit
![]()
@snazeni Zkusím se pak večer podívat na bylinky v období těhotenství, ale teď to nějak nezvládám. ![]()
@pajolena Tak třeba maliníkem by sis v raném stádiu těhotenství mohla uškodit. Doporučuje se pít až ke konci, kdy by mohl přispět k usnadnění porodu.
@ZItu Jo bylinky, to je alchymie
. Díky za rady. Až budeš mít chvilku, to bude stačit. Jsi hodná. ![]()
@snazeni Jen tedy poznámka, čerpám z „bylinkáře“, co mám od babičky, prababičky a praprababičky - nějak to po sobě dědily
( co vím, tak všichni jejich meducíny přežili, dokonce i já
), ale protože to je už pár generací nazpět, tak názory dnešních lékařů se na to mohou lišit.
@ZItu ten film cos popisovala ty to je myslim Román pro muže neee? ![]()
@tynulak Jo, to je on.
Ten byl taky dobrý.
A jak jsme si s mužem říkali, že na Babovřesky se nepodíváme, tak nakonec jo. Slátanina šílená, ale některé hlášky stály za to! ![]()
@ZItu jojo Babovresky byly uz slabsi no. Ale hral tam Honzik Dolanský a toho ja proste miluji ![]()
@ZItu Taky jsme se zařekli, že Babovřesky neeee. Zatím odoláváme. ![]()
Poslední dobou ulítávám na: Teorie velkého třesku ![]()
@snazeni To jsem viděla jen pár dílů. A co Červený trpaslík? ![]()