Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ZItu páni repu miluju a to jenom normálně sirovou nebo může byt i ta nakladana?
@RomanaBl Syrová, vařená, nakládaná, pečená.
Já mám třeba ráda vařenou řepu s rukolou a kozím sýrem. ( Až tu z toho slintám.
)
@RomanaBl Obsahuje i vysoké množství kyseliny listové - v syrové formě je jí samozřejmě víc, než když se uvaří ( to se částečně ničí ).
@ZItu já právě miluju nakládánou po ty bych se mohla utlouct
takže to nevadí to je super
a prosimte někde sem četla omalinikovem čaji taky znáš? Jaké to ma vlastnosti atd? ![]()
@ZItu miluji repu mnaaam, hlavne nakladanou…tu delala vzdy babicka moje ![]()
![]()
@RomanaBl @Viollett Já právě řepu také miluji. ![]()
Maliníkový čaj - používá se při průjmech, střevních a žaludečních kolikách, jako jeden z mála bylinkových čajů ho lze dávat i dětem.
Pomáhá proti křečím při menstruaci a působí na hladké svalstvo pro ulehčení porodu. V době těhotenství se tedy nedoporučuje užívat v 1.trimestru, já osobně bych ho neužívala ani ve 2. - začala bych s ním až někdy ke konci těhotenství.
Edit: působí i močopudně.
@ZItu jo ty křeče při menstruaci to je ono to děkuji za výklad
já na ty křeče fakt trpím a poslední dobou jak koukam na různé diskuze tak sem nevěděla kterém to je tak to jsem se trefila dobře
a co něco na zrychlení spermoniku?
krom kotvicniku teda ![]()
@RomanaBl Kotvičník, rakytník a pivovarské kvasnice. Jinak ještě zinek a lněné semínko - to můžeme dlabat pak i my a zapíjet ho maliníkem. Podporuje i činnost střev, takže dobré při zácpě.
Jo jo @ZItu to jsem o maliniku taky cetla, uvazovala jsem o nem brala ho moje kamoska, prej je dobry na cysty mi rikala…
@RomanaBl jo kotvicnik bere muj, prvni mel kapky, ty uz dobral a ted ma caj kotvicnik plus selen zinek a cecko
tak uvidime v pondeli vysledky spermio…
![]()
@Viollett V souvislosti s cystami vůbec nevím. Čistí a je protizánětlivý, takže možné to je.
@Viollett jo vlastně stě byli v patek ze? Tak držím moc pěsti aby to bylo vše v nejlepším pořádku.
Kotvicnik už ma tak mu ještě něco asi koupim. Začal mi ujidat listovku co sem nedobrala to asi nevaxi ze? Jsou to jen vitaminy @ZItu jinak děkuji za rady ur o mu z toho ještě něco nasadim ![]()
@RomanaBl Kys. listová mu neuškodí ( podporuje i krvetvorbu ).