Maminky Praha 4

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pokymar
25.7.12 08:33

@Lidas no to tvému taky :D To je jako když si s kamarádkou Martinou (já jsem taky Martina) přejeme navzájem 8)

• Citovat
  • Upravit
4661
25.7.12 08:36

@pokymar
Dnes mi udělal radost, místo obvyklé vstávačky v 6, spal až do 7,30 :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pokymar
25.7.12 08:41

@Lidas kráááása :) Závidím, to můj před půl hodinou započal svůj dopolední spánek. Já prostě pořád nechápu, proč vstává tak brzo ráno, když očividně není naprosto vůbec vyspanej :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
446
25.7.12 09:23

Maminky prosím nevíte jak je to s mateřskou když jsem zase těhotná a chtěla bych přejít na čerpání 2leté(mám na ní nárok). Včera mi kamarádka říkala, že bych měla vyčerpat všechny peníze těch 232tis. ale to se mi nezdá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
25.7.12 09:33
@Kačka V. píše:
Maminky prosím nevíte jak je to s mateřskou když jsem zase těhotná a chtěla bych přejít na čerpání 2leté(mám na ní nárok). Včera mi kamarádka říkala, že bych měla vyčerpat všechny peníze těch 232tis. ale to se mi nezdá… :nevim:

Jestli jsem dobře tvůj dotaz pochopila:
Je to tak, že celkovou částku 220000 tisíc vyčerpat nemusíš, když ti vznikne nárok na mateřskou, tak se rodičovský příspěvek pozastaví a auž ho čerpat nebudeš. Takže pokud jsi těhotná a mateřskou zatim nemáš znova, tak pokud už nemáš to nejrychlejší čerpání 11.500 měsíčně, tak si ho rychle zvyš(může se to dělat 1 x za 3 měsíce).Vyčerpat vše nemusíš, řikala mi to v pondělí pani na úřadu práce, když jsem si rodičovský příspěvek vyřizovala. Jinak až ti pak skončí mateřská, tak zas budeš mít rodičovský příspěvek, protože ten se vždy vyplácí na nejmladší dítě v rodině. Co jsem však ještě nestihla zjistit je, jak je to s mateřskou při 2 těhotenstvím. Jestli se opět čerpá 6- 8 týdnů před porodem, nebo až po narození a z čeho se počítá výše, jestli ještě z platu či nebo jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
25.7.12 10:36

@zufr děkuji moc, přesně takhle jsem to myslela. Zvýšit si jí chci nechat, když mám tu možnost, tak přoč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
25.7.12 12:13

@Kačka V.
Gratulace k těhotenství, teda tys to vzala hopem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.7.12 13:51

Ahoj maminy,
ráda bych vyrazila s další mamčou na procházku, pokec… Mám tříměsíční holčičku. Bydlíme v Krči u metra Budějovická, jste některá odtud?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
25.7.12 15:40
@Lidas píše:
@Kačka V.
Gratulace k těhotenství, teda tys to vzala hopem :mrgreen:

děkuji moc :hug:
ono si nás mimčo našlo samo… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
25.7.12 15:47
@Kačka V. píše:
děkuji moc :hug:
ono si nás mimčo našlo samo… :srdce:

To bych taky potřebovala, jinak do druhýho dobrovolně nejdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
25.7.12 16:03

Jak to? špatné zkušenosti nebo Kubíček moc zlobí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
25.7.12 16:11
@Kačka V. píše:
Jak to? špatné zkušenosti nebo Kubíček moc zlobí?

Asi nejsem ten správný mateřský typ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
25.7.12 16:25

Třeba to přijde, kamarádka to má zatím taky jak ty píšeš.
Já se teď bojím jak to bude, jak malej reagovat a tak trošku jsem si vyčítala jak jsem mu to mohla udělat…ale říkám si zvládli to jiní tak já taky. Budu muset, nic jiného mi nezbývá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
25.7.12 19:25
@Kačka V. píše:
Třeba to přijde, kamarádka to má zatím taky jak ty píšeš.
Já se teď bojím jak to bude, jak malej reagovat a tak trošku jsem si vyčítala jak jsem mu to mohla udělat…ale říkám si zvládli to jiní tak já taky. Budu muset, nic jiného mi nezbývá :lol:

a jak staré máš doma děcko? ;-) já čekám druhé v březnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
26.7.12 08:26

@luphen
Tak taky gratuluju :kytka:
Raději sem přestávám chodit nebo mě taky nakazíte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit