Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sharunka03 píše:
@Petronellina @Amys @Aries6 díky moc, tak se to nakonec neobarviloa dala jsem to nakonec do univerzálního prášku od Dmka
Ten je skvělý, ten používám už roky.
@Amys tak to jsem ráda, že jsem použila kvalitní prostředek ![]()
@sharunka03 píše:
@Šarlota4 @Litta @Amys díky moc za odpovědia hlavně rychlé odpovědi
Nz ja jsem drive pouzivala na cerne specialni prostredky, protoze mm hodne cerneho, ale vysledek tedy lepsi nez z bezneho arielu nebyl
sedive „horsi“napr od pyzama peru s cernym. Sedive svetlejsi a na noseni ven klidne se svetlym nebo samotne.
Prádlo třídím na bílé, červené, černé, svetry (jemné) a zbytek - takže šedé peru s tím zbytkem prostředkem na barevné prádlo (kupuju v Lidlu)
@sharunka03 píše:
@Petronellina @Amys @Aries6 díky moc, tak se to nakonec neobarviloa dala jsem to nakonec do univerzálního prášku od Dmka
Univerzální prášek z DM je prášek na bílé. Mají to špatně přeložené.
@Aries6 aha
no, to nevadí, tak budu aspoň příště vědět, díky ![]()
@sharunka03 píše:
@Aries6 ahano, to nevadí, tak budu aspoň příště vědět, díky
Nejsem bůhvíjakej Němec
ale tohle jsem si přeložila ještě na prodejně. A prodavačka mi to potvrdila.
@Aries6 tka jo, moc děkuji, budu příště vědět, i když jsem teda zatím v tom prala taky jen bílé prádlo ![]()
@sharunka03 píše:
@Aries6 tka jo, moc děkuji, budu příště vědět, i když jsem teda zatím v tom prala taky jen bílé prádlo
Já v tom poměrně dlouho prala všechno (kupuju ho roky). Pak mě jednou v obchodě došlo, že na obalu je vyfocené jen bílé prádlo a začetla se - doma to přesypu do boxu a obal vyhodím, takže doma mě to nenapadlo. No a zjistila jsem, že je na bílé.
Tak, ať dobře slouží ![]()
Tak jsem poprosila švagrovou, ať se mi na ten prášek podívá (její mateřštinou je němčina) a prý tam nic o tom, že by byl jen na bílé prádlo, není. Je tam akorát to, že bílé prádlo to je schopné prát už od dvaceti stupňů (snad si to pamatuju dobře), ale jinak je to skutečně univerzální prostředek.
Chci se zeptat, kolik dáte pradla do pračky, když perete? já mám teď novou na 6 kg prádla a chlap mi říkal, že tam dávám hodnê prádla. Řešíte to nějak? dáváte plnou nebo radši míň?
@GabinkaCh Dávám téměř plnou, pokud nemám méně prádla. Pokud si nejsem jistá, že to prádlo nemá více než 6kg, stoupnu s prádlem na váhu a poznám, kolik váží ![]()
Já se řídím tím, že když dám do pračky prádlo, tak se mi musí do bubnu vejít dlaň na stojato nebo jak to říct
jednou jsem měla obavy, když jsem prala potah matrace, který jsem musela do té pračky násilím dostrkat, ale vše ok
.
@GabinkaCh ja davam tak 3/4 bubnu. Aby melo pradlo moznost pohybu a poradne se propralo. Mam pracku na 8kg a i tak mi prijde mala. Nevim co bych delala se 6ti kilovou
. Ovsem ja peru jen jeden den v tydnu.