Prarodiče nejeví zájem o vnučku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6859
9.4.17 22:42
@Dixies píše:
Já také prožila celé dětství u babičky a dědy, kde nás bylo plno. Ale nemyslím si, že tenkrát někdo očekával, že to bude pro babičku povinnost. Dětství bylo nádherné :) Hlídat vnoučata není povinnost, ale radost. Ale jen tehdy, když na to máme čas, a ne, že se očekává, že hlídat musíme.

Moje babi taky pracovala i když nás neustále hlídala. Podle mě to tou prací není. Buď má v sobě takové ty babickovske pudy a hlídání má jako radost nebo ne.Na práci bych se nevymlouvala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19367
9.4.17 22:45
@Anna766 píše:
Proč je tak samozřejmé pomoc rodiny, prarodičů využít a proč je tak zatěžko to vracet? :think:

Ale já to velmi ráda vracím. Co jsem zažila u své babičky, tak podobný model se snažím použít i u své vnučky. Bohužel to nejde tak intenzivně, protože do důchodu je ještě hodně daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
9.4.17 22:46
@kacenka8 píše:
chci tě za mámu :lol: :hug: :hug: :hug:

Děkuji :kytka: nechám se naklonovat :D
Babička hlídala nás, když onemocněla starala se o ní rodina x let, teta jí měla doma, ostatní jsme pomáhali, nedali bychom jí nikdy do DD. Tatínek mi hlídával děti, když jsme s manželem oba pracovali, bral moje děti za kulturou, do lesa, na zahradu, dodnes vzpomínají, dodnes je to jejich milující dědeček, i když už tu x let není :andel: když vážně onemocněl, měli jsme ho doma až dokonce. Nikdy bych ho nedala do LDN.Dnes mám svou roli babičky i já, vnučku miluju.Ona mě. Co může být hezčího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
9.4.17 22:49
@Dixies píše:
Ale já to velmi ráda vracím. Co jsem zažila u své babičky, tak podobný model se snažím použít i u své vnučky. Bohužel to nejde tak intenzivně, protože do důchodu je ještě hodně daleko.

Nemyslela jsem to apriori na tebe :kytka: byl to jen povzdech. Chápu, pracuješ…to se dá pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
9.4.17 22:51
@Dixies píše:

Strop 65 je malo. Podle me by se do duchodu melo chodit v 60 a slus. Kdybychom nemeli tak velke danove ulevy pro velke firmy a vysoke poslanecke nahrady a diety, tak bychom na to bohate meli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19367
9.4.17 22:52
@kacenka8 píše:
Moje babi taky pracovala i když nás neustále hlídala. Podle mě to tou prací není. Buď má v sobě takové ty babickovske pudy a hlídání má jako radost nebo ne.Na práci bych se nevymlouvala

S tím souhlasím, ale je rozdíl, když před 40 lety byly babičky v důchodu a dnes, kdy nic nestíhají, protože stále bohužel pracují ( i když by se rády věnovaly jiné činnosti), tj. hlídání vnoučat. Ráda kdykoli pohlídám, ale jsem stále bohužel omezena časem. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
9.4.17 22:53
@Inaris píše:
Ona se ta doba trošku posunula, víš. Moje babi šla do důchodu někdy - co já vím - ve třiapadesáti, no to bych šla za rok a v relativně dobrém zdraví. Ale já budu muset ještě nějakých 13 let do práce nejen chodit, ale spíš jezdit, protože - dnes nejsou např. na dědinách JZD, odkud byli lidi doma za 5 minut. A tehdy taky každý nadřízený nevyhrožoval vyhazovem, kdy si člověk bral nějaké volno nebo potřeboval odejít dřív z práce atd.

Víš co? Mě hlídal tatínek, a chodil do práce. Mamka byla doma, v ID a nehlídala. Ano děti měla ráda, obzvláště se viděla v mé nejstarší. Ale tak, aby jí to nerušilo v programu, zahrádce a nejlépe aby nemusela odjet z domova.
Takže tím to taky až tak nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19367
9.4.17 22:55
@PaníBovaryová píše:
Strop 65 je malo. Podle me by se do duchodu melo chodit v 60 a slus. Kdybychom nemeli tak velke danove ulevy pro velke firmy a vysoke poslanecke nahrady a diety, tak bychom na to bohate meli.

Já to bohužel vidím tak, že se z pracovního procesu asi přenesu přímo do márnice :(, bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
9.4.17 22:58
@Anna766 píše:
Děkuji :kytka: nechám se naklonovat :D
Babička hlídala nás, když onemocněla starala se o ní rodina x let, teta jí měla doma, ostatní jsme pomáhali, nedali bychom jí nikdy do DD. Tatínek mi hlídával děti, když jsme s manželem oba pracovali, bral moje děti za kulturou, do lesa, na zahradu, dodnes vzpomínají, dodnes je to jejich milující dědeček, i když už tu x let není :andel: když vážně onemocněl, měli jsme ho doma až dokonce. Nikdy bych ho nedala do LDN.Dnes mám svou roli babičky i já, vnučku miluju.Ona mě. Co může být hezčího.

Přesně tak jsme to měli i my s naší babinkou.Taky jsme jí měli doma.Ono se ti to vrátí v dobrém, ve stáří budeš mít krásný vztah mezi vnuckou. Babičce každá jiná babca zavidela jaký máme my dvě úžasný vztah k sobě. Upevňoval se mezi námi už od dětství takže to jde hodně znát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19367
9.4.17 23:03
@Anna766 píše:
Proč je tak samozřejmé pomoc rodiny, prarodičů využít a proč je tak zatěžko to vracet? :think:

Nevím jestli jsi to pochopila správně. Já jsem byla babičkou hlídané a milované dítě ( rodiče mě tam šoupli), nic jsem neočekávala a dnes na stará kolena, díky koloběhu života ráda hlídam svou vnučku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11863
9.4.17 23:08

O té práci to myslím opravdu není… navíc dřív se sice chodilo do důchodu brzy, ale taky se rodilo ve dvaceti a babičky měly často kolem 40, takže do důchodu taky ještě daleko.. ne vždycky, samozřejmě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19367
9.4.17 23:12
@pazitka píše:
O té práci to myslím opravdu není… navíc dřív se sice chodilo do důchodu brzy, ale taky se rodilo ve dvaceti a babičky měly často kolem 40, takže do důchodu taky ještě daleko.. ne vždycky, samozřejmě..

No já jsem rodila v 19, babička jsem od 47. Do důchodu bohužel daleko. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
9.4.17 23:13

@Dixies já to pochopila tak, že o vnoučata nemáš vůbec zájem :kytka:moje tchyně taky pracuje, občas si vezme syna na procházku a mě to stačí že jí má malej rád a má o něj zájem. Moje mamka zas o vnuka nemá žádný zájem, neviděla ho 4 měsíce ani jí to netrápí. Nenutim ji ho, jen mě to občas mrzí že mám spíš lepší vztah k tchyni než mámě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
9.4.17 23:14

Taky jsem jako dítě neměla ani jednu důchodovou babičku. Obě chodily do práce. Jedna tedy nehlídala a ani jinak se neangažovala. Druhá měla sama dítě ve věku mého bratra, chodila do práce a přesto nás hlídala. Kvůli vzdálenosti hlavně o prázdninách, takže rodiče nemuseli řešit, kam s námi. O velkých prázdninách jsme tam byli vždy min. měsíc, jinak každé delší taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
9.4.17 23:20
@Inaris píše:
Ale no tak když byl v práci, tak Tě asi nehlídal, ne? Nepředpokládám, že se uměl rozdvojit.

Dobře, polopatě…hlídal mi mé děti, po večerech, když manžel i já jsme byli v práci. Přes den chodil do práce. Stačí takhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová