Pravda o utrogestanu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
305
12.4.15 20:03

Nocni opdpo ranni… u te rani a odpo by to slo ale co o tu nocni, nevim zda by to vadilo co 3 tydny zmenit cas :nevim:… no mivala jsem je 28-30, jenze ty potraty byly zasebou takze jsem ms nemela prez pul roku a ted tu prvni jsem mela 14 dni, a na to mi dr dala zastavovaci injekci a prave ten utrogestan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
12.4.15 20:03
@Litta píše:
Protože doktoři o lécích mnohdy neví víc, než co je v příbaláku, někdy dokonce ani to ne. A tohle tam zrovna není.

doktor vi, ze pise hormon a jak ten hormon funguje. to neni o pribalaku, jiny analog progesteronu bude fungovat stejne. pokud se da po ovulaci, tak nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
12.4.15 20:06
@Pudloslava píše:
doktor vi, ze pise hormon a jak ten hormon funguje. to neni o pribalaku, jiny analog progesteronu bude fungovat stejne. pokud se da po ovulaci, tak nevadi.

Fakt ví, jak funguje, když předepíše progesteron klidně do první fáze cyklu a je jim jedno, jestli ovulaci vůbec žena mívá, jo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
12.4.15 20:27

@Litta kdo jiný by to měl vědět lépe, než odborník, co to X let studoval? Když máš pochybnosti, asi nejlepší se zeptat přímo lékaře/lékařů. Tady toto asi nevyřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
12.4.15 20:30
@lenka.kob píše:
Nocni opdpo ranni… u te rani a odpo by to slo ale co o tu nocni, nevim zda by to vadilo co 3 tydny zmenit cas :nevim:… no mivala jsem je 28-30, jenze ty potraty byly zasebou takze jsem ms nemela prez pul roku a ted tu prvni jsem mela 14 dni, a na to mi dr dala zastavovaci injekci a prave ten utrogestan…

Ja nevim.Proc ti vubec dala Dr.tu zastavovaci injekci? Co kdyz se tve telo proste po tom pulroce bez MS a po tolika potratech potrebovalo docistit? Ta delsi MS by mi na to ukazovala, zvlast, jestli byla treba i silnejsi.Ten utrous bych proste pred ovulaci nebrala, to je evidentni blbost a touto cestou by ses ditete rozhodne nedockala. Prvni polovinu cyklu je naopak zapotrebi estrogen pro rust delozni sliznice a zrani vajicek. Jedine, co me napada, co, tim MUDr.mohl sledovat, kdyby jsi v dobe krvaceni mela pozitivni tehotensky test, tak zastaveni krvaceni a podani utrogestanu pro udrzeni tehotenstvi. Jinak ho nechapu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
12.4.15 20:33
@Litta píše:
Fakt ví, jak funguje, když předepíše progesteron klidně do první fáze cyklu a je jim jedno, jestli ovulaci vůbec žena mívá, jo? :nevim:

pise, ze to ma od 16 DC.
Krom toho lidske telo neni stroj a vsechny mechanismy nejsou 100% zname. casto jsou veci presne opacne, nez jak by se podle logiky zdalo.
Vis, ze se davaji povzbuzujici leky na zklidneni deti s ADHD, ze se davaji antiepileptika a antidepresiva na bolest - ackoli o tom v pribalovem letaku neni ani zminka? Kdyby na to byt lekarem stacilo cist pribalove letaky, nebylo by lekaru treba.

Příspěvek upraven 12.04.15 v 20:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
12.4.15 20:35
@belladonna píše:
@Litta kdo jiný by to měl vědět lépe, než odborník, co to X let studoval? Když máš pochybnosti, asi nejlepší se zeptat přímo lékaře/lékařů. Tady toto asi nevyřešíme.

Třeba biolog nebo biochemik, který se přesně o tuhle problematiku zajímá. Lékaři toho ví hodně, ale nemohou znát vše do hloubky. A když už, ne každý je ochotný informace předávat dál. Pak je tu x diskusí o tom, co Dr. řekl špatně/neřekl/zanedbal. Některé věci je, jak je vidět, lepší zjišťovat sám (popř. s někým, kdo vědě rozumí). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
12.4.15 20:36
@Pudloslava píše:
pise, ze to ma od 16 DC.
Krom toho lidske telo neni stroj a vsechny mechanismy nejsou 100% zname. casto jsou veci presne opacne, nez jak by se podle logiky zdalo.
Vis, ze se davaji povzbuzujici leky na zklidneni deti s ADHD, ze se davaji antiepileptika a antidepresiva na bolest - ackoli o tom v pribalovem letaku neni ani zminka? Kdyby na to byt lekarem stacilo cist pribalove letaky, nebylo by lekaru treba.Příspěvek upraven 12.04.15 v 20:35

To je druhá věc, to jsou ty znalosti nad rámec. Ale já mluvím o tom, kdy Dr. ví sotva to, co by si mohl přečíst v příbaláku. Stává se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
12.4.15 20:36

Nebo spíše předá pacientovi!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
12.4.15 20:37
@Litta píše:
Třeba biolog nebo biochemik, který se přesně o tuhle problematiku zajímá. Lékaři toho ví hodně, ale nemohou znát vše do hloubky. A když už, ne každý je ochotný informace předávat dál. Pak je tu x diskusí o tom, co Dr. řekl špatně/neřekl/zanedbal. Některé věci je, jak je vidět, lepší zjišťovat sám (popř. s někým, kdo vědě rozumí). ;)

ovulace je fyziologie na nejjednodussi urovni, to neni zadna hloiubka, ze by tomu zrovna gynekolog nerozumel (kdyby to psal kozar, nedivila bych se) - ale jak jsem psala, vubec by me neprekvapilo, kdyby se ukazalo, ze hormon, ktery by logicky mel ovulaci blokovat, ve skutecnosti plodnost podpori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
12.4.15 20:38
@Litta píše:
To je druhá věc, to jsou ty znalosti nad rámec. Ale já mluvím o tom, kdy Dr. ví sotva to, co by si mohl přečíst v příbaláku. Stává se.

a jak ty poznas, co je nad ramec a co je bazalni neznalost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.4.15 20:40

Dr rikala ze mam ted moc krehkou sliznici a porad se utrhavala tak mi pichla tu injekci aby se to zastavilo a ten utrogestan na srovnani. vic nic mi nerekla jen ze kdyz mi vyjde pozitivni tt tak ho mam brat uz furt a samozrejme se objednat na ultrazvuk.. ja tomu nerozumim uz vubec nikdy sem zadne hormony ani antikoncepci nebrala… :pankac: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.4.15 20:42

Ten prvni smajlik tam nema co delat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
12.4.15 20:43

@Litta spíš zjišťovat s tím lékařem, vyptat se ho. či konzultovat s jiným lékařem. Jako, diskuze na emiminu na lékařská témata jsou matoucí, jednostranně podaná, žádní odborníci mezi námi většinou nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
12.4.15 20:43

Mám taky dítě jen díky utrogestanu. Bez něj nebo antiko totiž permanerntně krvácím a dítě bych nikdy neudržela. Naštěstí můj dr. je sečtělý a napsal mi ho. JInak bych dítě neměla asi. Ale i on tvrdí, že utrogestan se musí nasadit nejlépe tak den po ovulaci a doporučil mi, abych ovulaci sledovala třeba ještě ovulačními testy, což doporučuji i tobě a po proběhlé ovulaci ho nasadit. Pokud je správně nasazen, velmi otěhotnění napomáhá. Držím pěsti. Řečma o tom, jak je škodlivý si to nenech znepříjemnit. Když něco neumí příroda, buďme rádi za to, že je možnost, jak jí pomoct.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex