Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nocni opdpo ranni… u te rani a odpo by to slo ale co o tu nocni, nevim zda by to vadilo co 3 tydny zmenit cas
… no mivala jsem je 28-30, jenze ty potraty byly zasebou takze jsem ms nemela prez pul roku a ted tu prvni jsem mela 14 dni, a na to mi dr dala zastavovaci injekci a prave ten utrogestan…
@Litta píše:
Protože doktoři o lécích mnohdy neví víc, než co je v příbaláku, někdy dokonce ani to ne. A tohle tam zrovna není.
doktor vi, ze pise hormon a jak ten hormon funguje. to neni o pribalaku, jiny analog progesteronu bude fungovat stejne. pokud se da po ovulaci, tak nevadi.
@Pudloslava píše:
doktor vi, ze pise hormon a jak ten hormon funguje. to neni o pribalaku, jiny analog progesteronu bude fungovat stejne. pokud se da po ovulaci, tak nevadi.
Fakt ví, jak funguje, když předepíše progesteron klidně do první fáze cyklu a je jim jedno, jestli ovulaci vůbec žena mívá, jo? ![]()
@Litta kdo jiný by to měl vědět lépe, než odborník, co to X let studoval? Když máš pochybnosti, asi nejlepší se zeptat přímo lékaře/lékařů. Tady toto asi nevyřešíme.
@lenka.kob píše:
Nocni opdpo ranni… u te rani a odpo by to slo ale co o tu nocni, nevim zda by to vadilo co 3 tydny zmenit cas… no mivala jsem je 28-30, jenze ty potraty byly zasebou takze jsem ms nemela prez pul roku a ted tu prvni jsem mela 14 dni, a na to mi dr dala zastavovaci injekci a prave ten utrogestan…
Ja nevim.Proc ti vubec dala Dr.tu zastavovaci injekci? Co kdyz se tve telo proste po tom pulroce bez MS a po tolika potratech potrebovalo docistit? Ta delsi MS by mi na to ukazovala, zvlast, jestli byla treba i silnejsi.Ten utrous bych proste pred ovulaci nebrala, to je evidentni blbost a touto cestou by ses ditete rozhodne nedockala. Prvni polovinu cyklu je naopak zapotrebi estrogen pro rust delozni sliznice a zrani vajicek. Jedine, co me napada, co, tim MUDr.mohl sledovat, kdyby jsi v dobe krvaceni mela pozitivni tehotensky test, tak zastaveni krvaceni a podani utrogestanu pro udrzeni tehotenstvi. Jinak ho nechapu
@Litta píše:
Fakt ví, jak funguje, když předepíše progesteron klidně do první fáze cyklu a je jim jedno, jestli ovulaci vůbec žena mívá, jo?
pise, ze to ma od 16 DC.
Krom toho lidske telo neni stroj a vsechny mechanismy nejsou 100% zname. casto jsou veci presne opacne, nez jak by se podle logiky zdalo.
Vis, ze se davaji povzbuzujici leky na zklidneni deti s ADHD, ze se davaji antiepileptika a antidepresiva na bolest - ackoli o tom v pribalovem letaku neni ani zminka? Kdyby na to byt lekarem stacilo cist pribalove letaky, nebylo by lekaru treba.
Příspěvek upraven 12.04.15 v 20:35
@belladonna píše:
@Litta kdo jiný by to měl vědět lépe, než odborník, co to X let studoval? Když máš pochybnosti, asi nejlepší se zeptat přímo lékaře/lékařů. Tady toto asi nevyřešíme.
Třeba biolog nebo biochemik, který se přesně o tuhle problematiku zajímá. Lékaři toho ví hodně, ale nemohou znát vše do hloubky. A když už, ne každý je ochotný informace předávat dál. Pak je tu x diskusí o tom, co Dr. řekl špatně/neřekl/zanedbal. Některé věci je, jak je vidět, lepší zjišťovat sám (popř. s někým, kdo vědě rozumí). ![]()
@Pudloslava píše:
pise, ze to ma od 16 DC.
Krom toho lidske telo neni stroj a vsechny mechanismy nejsou 100% zname. casto jsou veci presne opacne, nez jak by se podle logiky zdalo.
Vis, ze se davaji povzbuzujici leky na zklidneni deti s ADHD, ze se davaji antiepileptika a antidepresiva na bolest - ackoli o tom v pribalovem letaku neni ani zminka? Kdyby na to byt lekarem stacilo cist pribalove letaky, nebylo by lekaru treba.Příspěvek upraven 12.04.15 v 20:35
To je druhá věc, to jsou ty znalosti nad rámec. Ale já mluvím o tom, kdy Dr. ví sotva to, co by si mohl přečíst v příbaláku. Stává se.
@Litta píše:
Třeba biolog nebo biochemik, který se přesně o tuhle problematiku zajímá. Lékaři toho ví hodně, ale nemohou znát vše do hloubky. A když už, ne každý je ochotný informace předávat dál. Pak je tu x diskusí o tom, co Dr. řekl špatně/neřekl/zanedbal. Některé věci je, jak je vidět, lepší zjišťovat sám (popř. s někým, kdo vědě rozumí).
ovulace je fyziologie na nejjednodussi urovni, to neni zadna hloiubka, ze by tomu zrovna gynekolog nerozumel (kdyby to psal kozar, nedivila bych se) - ale jak jsem psala, vubec by me neprekvapilo, kdyby se ukazalo, ze hormon, ktery by logicky mel ovulaci blokovat, ve skutecnosti plodnost podpori.
@Litta píše:
To je druhá věc, to jsou ty znalosti nad rámec. Ale já mluvím o tom, kdy Dr. ví sotva to, co by si mohl přečíst v příbaláku. Stává se.
a jak ty poznas, co je nad ramec a co je bazalni neznalost?
Dr rikala ze mam ted moc krehkou sliznici a porad se utrhavala tak mi pichla tu injekci aby se to zastavilo a ten utrogestan na srovnani. vic nic mi nerekla jen ze kdyz mi vyjde pozitivni tt tak ho mam brat uz furt a samozrejme se objednat na ultrazvuk.. ja tomu nerozumim uz vubec nikdy sem zadne hormony ani antikoncepci nebrala…
![]()
@Litta spíš zjišťovat s tím lékařem, vyptat se ho. či konzultovat s jiným lékařem. Jako, diskuze na emiminu na lékařská témata jsou matoucí, jednostranně podaná, žádní odborníci mezi námi většinou nejsou.
Mám taky dítě jen díky utrogestanu. Bez něj nebo antiko totiž permanerntně krvácím a dítě bych nikdy neudržela. Naštěstí můj dr. je sečtělý a napsal mi ho. JInak bych dítě neměla asi. Ale i on tvrdí, že utrogestan se musí nasadit nejlépe tak den po ovulaci a doporučil mi, abych ovulaci sledovala třeba ještě ovulačními testy, což doporučuji i tobě a po proběhlé ovulaci ho nasadit. Pokud je správně nasazen, velmi otěhotnění napomáhá. Držím pěsti. Řečma o tom, jak je škodlivý si to nenech znepříjemnit. Když něco neumí příroda, buďme rádi za to, že je možnost, jak jí pomoct.