Přeháním, když chci zabarikádovat pokojíček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1134
11.1.22 23:10

Vyměňte fabku a zamknete dveře. Mě by se taky nelíbilo, kdyby byl někdo v mojí domácnosti, když tam nejsem a je úplně jedno, že jde o příbuzné. Pochybuji, že tchýně najednou něco bude potřebovat na půdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
11.1.22 23:10
@Anonymní píše:
@pikolaTy děti už jsem měla možnost dobře poznat. Když je babička „hlídá“ prakticky demolují celý barák. Když odjedou, uklizime po nich třeba klidně hodinu. Hračky, kolébka a další by pro ně nejspíš byly lákavá hračka. Vím, že to nedělají naschvál, ale holt mají ve zvyku po věcech skákat, věšet se na ně a roztahovat je po domě. Dveře do bytu máme, ale tchýně do nich má klíč, protože sdílíme půdu…

Vyměňte zámek ve vašich hlavních dveří a klíče tchyní nedávejte ani ty ani přítel. Jestli je taková jaká je, tak až se to malé narodí, tak ty tam může chodit a buď ty dávat nevyžádané rady a nebo se chtít pomazlit s vnoučetem.
Tchýně doopravdy klíč nepotřebuje kvůli půdě… Na půdě snad nemá nic tak důležitého, aby návštěva půdy nepočkala až budete doma…
A nebo udělejte jiný přístup na půdu- tak jsme to udělali my. Dveře, které byly v bytové jednotce se udělaly dveře na společnou chodbu

• Citovat
  • Upravit
11.1.22 23:14

Bohužel dům je teď uprostřed rekonstrukce, takže bývá otevřená i naše jednotka, hlavně kvůli dělníkům. A děti byly zvyklé tam chodit protože před rekonstrukcí tam měly jakousi hernu. Bohužel dveře od onoho pokojíčku by v příšerném stavu a dodání nových trvá déle než jsme čekali. A ano, tchýně je schopna je tam pustit jen tak protože pracuje z domu, takže je „hodí“ vlastně k nám. Už několikrát bez našeho souhlasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
11.1.22 23:18

Odstěhujte se. To nebude nikdy dělat dobrotu a časem ti to bude vadit víc a vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.22 23:19

@JancaS84 určitě plánujeme. Holt prostě ty přechodná řešení bývají nejvíc problémová. Měli jsme menší problemy už dříve ale teď se nám vyloženě směje do obličeje..

• Citovat
  • Upravit
9374
11.1.22 23:22

Promiň, ale docela jsi mě pobavila tím „čtěte nevychované“. Většina dětí je zvědavá, živá, hravá, nepořádná a když dospělí dovolí - v tomhle případě babička a ani vy je nevyženete, tak nemají zábrany. Taky jsem si myslela, že moje děti budou nejlépe vychované v celém širém okolí a krucinál, nechovají se podle mých představ. :cert: :mrgreen: Když máš obavu o věci, tak pokoj nechejte zabarikádovaný skříní. Já bych teda zabarikádovala celou vaši bytovou jednotku, vadilo by mi, kdyby v naší přítomnosti kdokoliv šmejdil v mých věcech. Ne ze strachu z rozbití, ale narušuje to soukromí a to se prostě nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.22 23:22

Holky děkuju za reakce, tohle jen prostě bylo něco, co mě takhle před spaním trápilo. Při nejbližší příležitosti vyměníme zámky a budeme se modlit za to aby nám přišly rychle i ty dveře do pokojíčku.

• Citovat
  • Upravit
53518
11.1.22 23:24
@Anonymní píše:
Ahojky, maminky, jdu se sem spíše vybrečet a poradit se.

Momentálně jsem v 26 TT s prvním dítětem, takže už se snažíme děťátku zařídit pokojíček. Mám už defakto 75% výbavy, která je právě uskladněná právě v pokojíčku.

Bydlíme v generačním domečku, já, přítel a jeho maminka. A jak to tak bývá, někdy jsou vztahy lepší a někdy horší. V poslední době se nám však objevil velký problém. Švagrová má 4 děti, která dává minimálně jednou týdně na hlídání právě k tchýni, která jim dovolí všechno. Já ty děcka mám ráda, ale bez dozoru jsou schopné čehokoliv. Švagrová nám sice slíbila, že na ně dohledne, aby nám do pokojíčku nelezly, to samé nemůžu říct o tchýni.

Když jsme jí to řekli, jen se zasmála a řekla že děti jsou prostě „zvědavé“. Když jsme vyjádřili obavu z rozbité vybavicky na základě jejich předchozích kousků, odvětila opět zvědavost a popřála nám aby i naše dítě bylo takto zvědavé (čtěte nevychované 8o )

Švagrová nejspíše nechá děti na hlídání ve čtvrtek a to bohužel budeme já i přítel pryč z domu a oprávněně se bojíme. Skoro až si říkám jestli nezůstat doma, i kdybych kvůli tomu zameškala vyšetření. :(

Každopádně jsme se rozhodli dát před pokoj komodu, která je cca 1,5 m vysoká a zabarikádovat tím vstup, než nainstalujete nové dveře. Možná přeháním, ale prostě se bojím, že mi to ty děti bez dozoru zničí nebo mi tam udělají nepořádek (u babičky totiž zásadně neuklízejí). Přeháním? Co by jste udělaly vy?

Slušně bych je požádala, aby do místnosti nechodili. Kdyby to nepomohlo, dveře na klíč. Kdyby to nepomohlo, zákaz vstupu do bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
11.1.22 23:38

Nešlo by vysadit jiné dveře, dočasně je tam dát a zamknout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
12.1.22 01:01
@Anonymní píše:
Holky děkuju za reakce, tohle jen prostě bylo něco, co mě takhle před spaním trápilo. Při nejbližší příležitosti vyměníme zámky a budeme se modlit za to aby nám přišly rychle i ty dveře do pokojíčku.

Na tu komodu pozor, ať se na některe z těch dětí nepřevrátí, to by byl velký pr@ser!

Co to říct těm dětem přímo? Když nemají hranice od rodičů a babičky, budete je muset nastavit vy.

Nám v domě drancovala vánoční ozdoby dcera kamarádky. Rodiče se k akci neměli, tak jsem zasáhla sama a dělala jsem to tak dlouho, dokud jim to nedošlo.
Na rádoby vtipné, ona ničí všude všechno, protože z toho nemá rozum, jsem odpověděla, že u nás to dělat nebude, poněvadž naše holky bude mrzet, že jim zničila vánoční ozdoby. Chvilku bylo dusno, ne že ne, ale už teď je to jasně dané, že u nás se tyhle zlozvyky dít nebudou.
Stejně tak její uprky ze schodů a prý proč tam nemáme zábranu :lol: když jsme věděli, že přijdou :lol: to už jsem si fakt servítky nebrala a řekla, že jsou jednou rodiči, tudíž se musí starat i na návštěvě, aby se jí něco nestalo, nejen doma - nejsem ničí hlídací teta, v tomto směru jsem si své splnila u vlastních dětí. Nemám problém to říct ani cizímu, ani v rodině. Můj dům, má pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.1.22 02:53

Ja ti nevim, ale stare dvere dam pryc, az kdyz mam doma nove, ne…?

Pridala bych k vasim vchodovym dverim druhy zamek nebo petlici a zamykala vzdy, kdyz jdu pryc. Nebo vymente fabku, to je zalezitost na pul hodiny. A vyreseno.
Nechapu to hledani vymluv, proc to nejde.

Na pudu si muze jit, kdyz jste doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
12.1.22 05:55

Vyměnit zámky, chlap ať mamce slušně řekne, že si nepřeje, aby tam někdo chodil. Co nejdříve se odstěhovat, ať mají všeci klid. Komodu bych tam nedávala, ještě by na to mohli lézt. Až budete mít dítě tak 3 leté… napiš nám, jak je dokonale vychované, díky :hug: 🙋🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
1005
12.1.22 06:44

Jako máma tří dětí souhlasím, že děti jsou vesměs stejné - živé. Ale nechápu, proč by to mělo obtěžovat ostatní. Nesnášela jsem to před dětmi a nesnáším to i teď. Dřív jsem k sobě domů přestala zvát kamarádky, které neuměly / nechtěly usměrnit své děti. A i já svoje děti koordinuji a nedovolím, aby se na návštěvě nebo v restauraci chovaly tak, že by to někomu mohlo vadit. Samozřejmě výjimečně se mi to vymkne, ale rozhodně dělám vše proto, aby to bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
12.1.22 07:05

Dala bych barikády na celej byt…sama mám 3 podobně „zvědavý“ děti, nevychovany snad nejsou, ale divoký dost, rádi skáčou, běhají, jeden má adhd, ten napřed jedna, pak až myslí, někdy mám pocit, že nemysli vůbec…co ti už toho rozbili, a nejen u nás. Za mého dozoru samozrejme, ale prostě to všechno uhlídat nejde. Pokud vám běžně leze do zamceneho bytu bez vašeho souhlasu, když nejste doma, tak bych ji ten klíč sebrala. Jak často tak chodí na půdu…půjde tam.holt jen po předchozí domluvě s vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
12.1.22 07:47

Nějaká výbavička by mi byla jedno. je to pro mě na úrovni spotřebního zboží jako cokoliv jiného, co potřebujeme k životu. Nedostatek soukromí by mi vadil a to bych se snažila vyřešit stůj co stůj. Nic bych nebarikádovala, protože to děti spíš přiláká k průzkumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová