Přeháním, když chci zabarikádovat pokojíček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
12.1.22 10:46
@Modra1 píše:
O švagrové vykládá, jak má nevychované děti, vykořisťuje prostor tchýni. Je těhotná, přitom není vdaná a nemá vlastní bydlení. Budoucí matka roku, jsme zvědavé na tvou výchovu.Chápu, že máš obavy o pokojíček. Prostě ho zavři a nechovej se jak kráva (nepomlouvej děti švagrové).

pokojíček nemá dveře, nemůže ho zavřít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.1.22 10:47
@prokr píše:
Přesně tak. Vlastnictví domu snad pro Boha nedává nikomu nárok nerespektovat základní pravidla slušnosti a totálně ignorovat soukromí a potřeby „spolubydlících“.
To je buranství a bezohlednost nejvyššího kalibru i kdyby to bylo bydlení na nejlepší adrese v tomto státě.
Tchyni bych velice důrazně vysvětlila, že k nám děti prostě nepolezou a už vůbec ne v naší nepřítomnosti a pokud není ochotná to zajistit, tak ať vezme laskavě na vědomí, že by taky případně tato vnoučata mohla být její jediná.
Nevidím důvod proč si tohle nechat líbit. A to, že u ní bydlíme pro mě důvodem opravdu není. To jako když to přeženu, tak když si dětičky usmyslí, že se nám 3× denně v. serou doprostřed obýváku a tchyně to nebude řešit, tak si to musíme nechat líbit, protože bydlíme u ní???
Jako respekt k pravidlům majitele-samozřejmně ano. Ale všechno má svoje meze.

ale to se musí zakladatelka vymezit proti tchýni, nebo její přítel -

• ale když se jim tchýně vysměje do očí, že to bude po jejím, tak co?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.1.22 10:48
@Fuflík píše:
A to je takový problém tam ty děti vzít, všechno jim ukázat a vysvětlit jim, že na to nemají sahat, protože je to pro miminko, je to křehké a navíc to musí zůstat čisté, aby se miminko něčím nenakazilo, protože miminka mají špatnou imunitu.
Děti jsou taky lidi. Když uviděj zabarikádované dveře, tak si jen zaťukají na čelo a řeknou si, že tetička fakt je pěkná…

To by bylo řešení. Ale je možné, že by tam pak stejně lezli. Normální jenrespekt soukromí a když někdo řekne ne. Kdyby to byl jejich vlastní sourozenec, tak neřeknu. Ale jsou na návštěvě. Tam platí pravidla domácích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
12.1.22 10:59

Mně děti „kazisvěti“ rozbily během 5 minut chodicí pannu a postýlku pro panenky. V době, kdy tyto věci nebyly, a když byly, byly drahé a hraček jsem proto měla pár. Takže za mně, pokoj zamknout a nazdar. Nikdo tam nemá co lozit, nejsou to jejich věci. Má to být nové pro miminko. Ty děti by měly vědět, že i pro ně jsou určité hranice. Že nemohou všude a všechno, co se jim zamane. Tuším, že jsou, diplomaticky řečeno, mírně rozjívené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
12.1.22 11:03
@JancaS84 píše:
Odstěhujte se. To nebude nikdy dělat dobrotu a časem ti to bude vadit víc a vic.

Asi tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
12.1.22 11:12

I kdybys prehanela, jsou to vaše věci, tak do toho nikomu nic není. Taky nemám ráda takové ty dětské návštěvy, které všechno demolují a likvidují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
12.1.22 11:29
@Anonymní píše:
Ahojky, maminky, jdu se sem spíše vybrečet a poradit se.

Momentálně jsem v 26 TT s prvním dítětem, takže už se snažíme děťátku zařídit pokojíček. Mám už defakto 75% výbavy, která je právě uskladněná právě v pokojíčku.

Bydlíme v generačním domečku, já, přítel a jeho maminka. A jak to tak bývá, někdy jsou vztahy lepší a někdy horší. V poslední době se nám však objevil velký problém. Švagrová má 4 děti, která dává minimálně jednou týdně na hlídání právě k tchýni, která jim dovolí všechno. Já ty děcka mám ráda, ale bez dozoru jsou schopné čehokoliv. Švagrová nám sice slíbila, že na ně dohledne, aby nám do pokojíčku nelezly, to samé nemůžu říct o tchýni.

Když jsme jí to řekli, jen se zasmála a řekla že děti jsou prostě „zvědavé“. Když jsme vyjádřili obavu z rozbité vybavicky na základě jejich předchozích kousků, odvětila opět zvědavost a popřála nám aby i naše dítě bylo takto zvědavé (čtěte nevychované 8o )

Švagrová nejspíše nechá děti na hlídání ve čtvrtek a to bohužel budeme já i přítel pryč z domu a oprávněně se bojíme. Skoro až si říkám jestli nezůstat doma, i kdybych kvůli tomu zameškala vyšetření. :(

Každopádně jsme se rozhodli dát před pokoj komodu, která je cca 1,5 m vysoká a zabarikádovat tím vstup, než nainstalujete nové dveře. Možná přeháním, ale prostě se bojím, že mi to ty děti bez dozoru zničí nebo mi tam udělají nepořádek (u babičky totiž zásadně neuklízejí). Přeháním? Co by jste udělaly vy?

Jestli tam máš třeba monitor dechu či něco takhle citlivého, tak bych to schovala někam jinam, aby se to nerozbilo. Jinak když nemáte dveře a tchýně se chová takhle, tak bych to v rámci nervů neřešila. Hlavně bych tam nedávala 1,5 metrovou komodu, kdyby na dítě spadla, mohla by mu velmi vážně ublížit a to za to opravdu nestojí.
Vzhledem k tomu, že vám tam chodí i řemeslníci bez dozoru, jak jsem z další diskuze pochopila, tak tam nikde stejně asi nic o co se bojíte volně přístupného nemáte. A pokud ušpiní oblečky, tak je stejně asi ještě budeš prát. Nerušila bych kvůli tomu vyšetření, které máš naplánované. Až budeš mít časem dveře, tak prostě ten pokojíček zamkneš, když budeš chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
12.1.22 12:10
@Anonymní píše:

Momentálně jsem v 26 TT s prvním dítětem, takže už se snažíme děťátku zařídit pokojíček. Mám už defakto 75% výbavy, která je právě uskladněná právě v pokojíčku.

Bydlíme v generačním domečku, já, přítel a jeho maminka. A jak to tak bývá, někdy jsou vztahy lepší a někdy horší. V poslední době se nám však objevil velký problém. Švagrová má 4 děti, která dává minimálně jednou týdně na hlídání právě k tchýni, která jim dovolí všechno. Já ty děcka mám ráda, ale bez dozoru jsou schopné čehokoliv. Švagrová nám sice slíbila, že na ně dohledne, aby nám do pokojíčku nelezly, to samé nemůžu říct o tchýni.

Když jsme jí to řekli, jen se zasmála a řekla že děti jsou prostě „zvědavé“. Když jsme vyjádřili obavu z rozbité vybavicky na základě jejich předchozích kousků, odvětila opět zvědavost a popřála nám aby i naše dítě bylo takto zvědavé (čtěte nevychované 8o )

Švagrová nejspíše nechá děti na hlídání ve čtvrtek a to bohužel budeme já i přítel pryč z domu a oprávněně se bojíme. Skoro až si říkám jestli nezůstat doma, i kdybych kvůli tomu zameškala vyšetření. :(

Každopádně jsme se rozhodli dát před pokoj komodu, která je cca 1,5 m vysoká a zabarikádovat tím vstup, než nainstalujete nové dveře. Možná přeháním, ale prostě se bojím, že mi to ty děti bez dozoru zničí nebo mi tam udělají nepořádek (u babičky totiž zásadně neuklízejí). Přeháním? Co by jste udělaly vy?

Protoze vim, co děti dokáží udělat za bordel a kolik věci dokáží zdevaatovat a zničit, tak bych ten pokojíček zabarikadovala taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.22 14:04
@Villanelle píše:
Tady se rozchazime :nevim: Pokud tchyne dala k uzivani cast domu dospelemu diteti, mela by respektovat jeho soukromí a ne si, dle příležitosti, narokovat to a ono a mavat katastrem. Tak se chovaji blbci a ne rodina a pokud ji nedoslo, co spolecne bydleni obnasi, ma otevrit pusu a slusne se domluvit, ze to nefunguje. Ne jim poustet do bytu „kde koho“.

Tohle jsem si taky dřív myslela. Jenomže (i když nevím, kolik je této tchyni) se starými lidmi to není tak jednoduché. Oni se např. neumí ozvat, že se jim něco nelíbí (protože se bojí, že zůstanou sami) anebo naopak nedokážou pochopit, že někdo vychovává děti jinak, dělá něco jinak, vaří jinak atd. Prostě v 70 už mozek funguje jinak než ve 40, ti lidi nejsou moc schopní pohledu z jiné strany, přizpůsobit se, změnit svoje chování, zvyky, hledají chyby spíš na druhých atd.

• Citovat
  • Upravit
78489
12.1.22 14:14
@Anonymní píše:
Tohle jsem si taky dřív myslela. Jenomže (i když nevím, kolik je této tchyni) se starými lidmi to není tak jednoduché. Oni se např. neumí ozvat, že se jim něco nelíbí (protože se bojí, že zůstanou sami) anebo naopak nedokážou pochopit, že někdo vychovává děti jinak, dělá něco jinak, vaří jinak atd. Prostě v 70 už mozek funguje jinak než ve 40, ti lidi nejsou moc schopní pohledu z jiné strany, přizpůsobit se, změnit svoje chování, zvyky, hledají chyby spíš na druhých atd.

no, ale ta „tchýně“ má také třeba 45, zakladatelka určitě nemá 40-50 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.1.22 14:16

No - i když - když hlídá vnoučata, tak možná už je v důchodu :nevim:
nicméně zakladatelka jako obvykle už nereaguje, a my si tady můžeme domýšlet, co chceme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
12.1.22 14:18

Šmarja, no za mě teda přeháníš. Co by tam jako mohly na výbavičce zničit? Jakože jsou schopné rozebrat postýlku? Víš, jak ti to zdemoluje tvoje mimino nebo tvoje děti, a to velmi rychle? Tak nepořádek by mě naštval, že si je nikdo neohlídá. Ale abych kvůli tomu dělala dusno a barikádovala se…

Spíš nechápu, proč prostě nezamkneš. Že ti lezou do soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.1.22 14:20
@stinga píše:
nemůžou, tchýně přes jejich byt chodí na půdu

Bič a pryč.. strašná představa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
12.1.22 16:58
@Anonymní píše:

Tak rok po porodu by to mohlo být lepší. Zatim pracujou hormony, hnízdíš a řešíš pro ostatní neuvěřitelný kraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
12.1.22 19:58

Bylo zmíněno, kdo je majitelem domu?
Jinak, zabarikadovat je skutečně hloupý nápad. Neco na sebe děti shodi a je vymalováno.
To je takový problém náchylné věci prostě uklidit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová