Přeháním, když chci zabarikádovat pokojíček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
12.1.22 07:50
@Midaku píše:
Dala bych barikády na celej byt…sama mám 3 podobně „zvědavý“ děti, nevychovany snad nejsou, ale divoký dost, rádi skáčou, běhají, jeden má adhd, ten napřed jedna, pak až myslí, někdy mám pocit, že nemysli vůbec…co ti už toho rozbili, a nejen u nás. Za mého dozoru samozrejme, ale prostě to všechno uhlídat nejde. Pokud vám běžně leze do zamceneho bytu bez vašeho souhlasu, když nejste doma, tak bych ji ten klíč sebrala. Jak často tak chodí na půdu…půjde tam.holt jen po předchozí domluvě s vámi.

no ona zásadní otázka bude - čípak je to domeček? - hádám, že tchýně, takže milá zakladatelka může tak akorát šoupat nohama a držet pusinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.1.22 07:54
@SunnyStardust píše:
Bohužel dům je teď uprostřed rekonstrukce, takže bývá otevřená i naše jednotka, hlavně kvůli dělníkům. A děti byly zvyklé tam chodit protože před rekonstrukcí tam měly jakousi hernu. Bohužel dveře od onoho pokojíčku by v příšerném stavu a dodání nových trvá déle než jsme čekali. A ano, tchýně je schopna je tam pustit jen tak protože pracuje z domu, takže je „hodí“ vlastně k nám. Už několikrát bez našeho souhlasu.

samé výmluvy, nic nejde, všechno špatně,
neuvedla jsi to nejdůležitější - čí je domeček? tchýně? čí penízky se sypou do rekonstrukce? přítelovy? nebo i tvoje? do cizího majetku?
pozor- špatně, a až se jednou rozejdete, odejdeš s dítětem a ranečkem svého oblečení a budeš sem psát do diskuse, že nikoho nemáš a nemáš, kde bydlet - prosím poraďte - problém bude závažnější, než skákání cizích dětí po výbavičce,
a komodu tam nestrkej, děcka to bude lákat ještě víc, se tam dostat,
no děvče, máš hodně závažných problémů k řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107629
12.1.22 08:01
@Anonymní píše:
Ahojky, maminky, jdu se sem spíše vybrečet a poradit se.

Momentálně jsem v 26 TT s prvním dítětem, takže už se snažíme děťátku zařídit pokojíček. Mám už defakto 75% výbavy, která je právě uskladněná právě v pokojíčku.

Bydlíme v generačním domečku, já, přítel a jeho maminka. A jak to tak bývá, někdy jsou vztahy lepší a někdy horší. V poslední době se nám však objevil velký problém. Švagrová má 4 děti, která dává minimálně jednou týdně na hlídání právě k tchýni, která jim dovolí všechno. Já ty děcka mám ráda, ale bez dozoru jsou schopné čehokoliv. Švagrová nám sice slíbila, že na ně dohledne, aby nám do pokojíčku nelezly, to samé nemůžu říct o tchýni.

Když jsme jí to řekli, jen se zasmála a řekla že děti jsou prostě „zvědavé“. Když jsme vyjádřili obavu z rozbité vybavicky na základě jejich předchozích kousků, odvětila opět zvědavost a popřála nám aby i naše dítě bylo takto zvědavé (čtěte nevychované 8o )

Švagrová nejspíše nechá děti na hlídání ve čtvrtek a to bohužel budeme já i přítel pryč z domu a oprávněně se bojíme. Skoro až si říkám jestli nezůstat doma, i kdybych kvůli tomu zameškala vyšetření. :(

Každopádně jsme se rozhodli dát před pokoj komodu, která je cca 1,5 m vysoká a zabarikádovat tím vstup, než nainstalujete nové dveře. Možná přeháním, ale prostě se bojím, že mi to ty děti bez dozoru zničí nebo mi tam udělají nepořádek (u babičky totiž zásadně neuklízejí). Přeháním? Co by jste udělaly vy?

Podle mne, co tam vůbec lezou bez dovolení. Máte tam průchodak?
Až budeš mít miminko, tak ti tam taky posléze kdokoliv kdykoliv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
12.1.22 08:04

Komodu bych tam nedavala, je to kravina. Prelezou ji a jeste se dost možná zraní. Bud zamezit pristup do celeho bytu, nebo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.1.22 08:07

@Venetia @Villanelle jestli je dům tchýně, tak ta si může lézt kam chce, její dům, její pravidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
12.1.22 08:07

Zamkla bych cely byt vymenenym zamkem. Nektere veci stoji par tisic, napr. monitor dechu, chuvicka, postylka. Ja uz mam i vyprane a vyzehlene obleceni a dost by mne vytocilo, kdyby se mi v tom nekdo hrabal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
12.1.22 08:08
@stinga píše:
@Venetia @Villanelle jestli je dům tchýně, tak ta si může lézt kam chce, její dům, její pravidla

Tak zase se mi nemusi hrabat v obleceni, i to, ze bydlim u ni muze mit nejakou uroven a respektování soukromi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
12.1.22 08:10

@stinga to bohužel jo… jediný řešení je vlastní bydlení. A tím vlastní nemyslím jen samotné vlastnictví nemovitosti, ale i nájem, teď je na koupi čehokoliv dost blbá doba, ale nájem snad normálně fungující rodina musí zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.1.22 08:16
@Tarena píše:
Tak zase se mi nemusi hrabat v obleceni, i to, ze bydlim u ni muze mit nejakou uroven a respektování soukromi.

no tady se očividně nic nerespektuje, proto by „mladí“ měli přestat sypat peníze do rekonstrukce domu, který není jejich, a upalovat pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
12.1.22 08:17
@Anonymní píše:
@pikolaTy děti už jsem měla možnost dobře poznat. Když je babička „hlídá“ prakticky demolují celý barák. Když odjedou, uklizime po nich třeba klidně hodinu. Hračky, kolébka a další by pro ně nejspíš byly lákavá hračka. Vím, že to nedělají naschvál, ale holt mají ve zvyku po věcech skákat, věšet se na ně a roztahovat je po domě. Dveře do bytu máme, ale tchýně do nich má klíč, protože sdílíme půdu…

No a když tchyni řekneš, že nechceš, aby tam chodila pouštět děti, tak ti řekne co? Společné bydlení by mělo mít taky nějaká pravidla. Kolik je těm dětem? To jsou ještě hodně malé? Řekla bych to i jim, že třeba do budoucího dětského pokoje nemají chodit. Jinak, asi by bylo nejlepší se odstěhovat, až tam budeš mít miminko, tak se z toho zblázníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.22 08:18
@SunnyStardust píše:
Bohužel dům je teď uprostřed rekonstrukce, takže bývá otevřená i naše jednotka, hlavně kvůli dělníkům. A děti byly zvyklé tam chodit protože před rekonstrukcí tam měly jakousi hernu. Bohužel dveře od onoho pokojíčku by v příšerném stavu a dodání nových trvá déle než jsme čekali. A ano, tchýně je schopna je tam pustit jen tak protože pracuje z domu, takže je „hodí“ vlastně k nám. Už několikrát bez našeho souhlasu.

Prostě to zamkni a tchýni řekni, že je to zamčené, ať tam děti nepouští- nebo lépe dnes sežeň zámečníka (nebo pokud to manžel zvládne sám) a kup nový zámek a je to ne? Když tchýně bude potřebovat něco na půdě, tak když jste doma a je klid. Nikoho bych dobytu bez souhlasu nepouštěla. Mám taky 4 děti (tři malé) a vím, co dokážou- a to fakt nejsou nevychovaný, ale v tomhle množství se musí hlídat (všechny malé děti se musí hlídat) ne někomu vpustit bez dozoru do bytu.

• Citovat
  • Upravit
11082
12.1.22 08:19
@stinga píše:
no tady se očividně nic nerespektuje, proto by „mladí“ měli přestat sypat peníze do rekonstrukce domu, který není jejich, a upalovat pryč

Tak ja verim, ze nesypou penize do neceho co neni jejich, ze pulka je jejich. I kdyz to tady vidim denne tyhle pripady. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.1.22 08:22

Odstěhujte se do podnájmu a budete mít klid. Toto je nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.1.22 08:23
@Tarena píše:
Tak ja verim, ze nesypou penize do neceho co neni jejich, ze pulka je jejich. I kdyz to tady vidim denne tyhle pripady. :zed:

no to právě nenapsala, takže to jsou jen mé dohady pramenící z toho, že si tam tchýně dělá, co chce a používá jejich „jednotku“ jako průchoďák a hernu pro vnoučky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.1.22 08:24
@stinga píše:
no tady se očividně nic nerespektuje, proto by „mladí“ měli přestat sypat peníze do rekonstrukce domu, který není jejich, a upalovat pryč

Tchyni nic neříká soukromí. Děti, ať si dělají bordel u tchyně. A ne u zakladatelky. Tyto děti jsou určitě typ demoliční četa a nedivím se, že se zakladatelka bojí o věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová