Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
káťa
8.6.13 08:27

Kubul, já bych naopak tohle nezkoušela. Zbytečně ho tím bude provokovat a on třeba začne mít podezření, že jí nemá úplně jistou a začne jednat. Mohl by jí znemožnit odjet, udělat peklo na zemi.
Já bych naopak naoko se mu ve všem pdřizovala jako doteď a utekla bych v nestřežené chvíli. Pokud si on nebude jistý v kramflecích, bude zle a nenechá jí odejít.

• Upravit
sophinka1
8.6.13 08:29

Taky myslím, že provokace nejsou dobrá cesta.

• Upravit
5077
8.6.13 08:32

Aot, zbytečně ho nedráždi a neprovokuj. Spíš jen sleduj, jak se chová a občas se vzepři jeho přáním. Uvidíš, co bude následovat. Nepřeháněla bych to, ale v klidu bych si stála za svým. Další věc je, už jsem se tě na to ptala 2× a stále bez odpovědi. Máš pas a svoje peníze?
Byt můžeš prohledat, beztak tam budou někde skryté kamery. To s tím skypem mi přijde fakt jako extrém, aby mě někdo šmíroval doma, co dělám 8o 8o
A ještě mě napadlo, co takhle si vzít jeho telefon a projít mu ho taky. Uvidíš, jak bude reagovat. Protože i mě se potvrdilo, že největší žárlivci mají sami máslo na hlavě a podvádí.

• načítám...
6381
8.6.13 08:35

Celou diskusi jsem nepročítala, ale jsem názoru, že on by se měl léčit, protože po svatbě by vypuklo teprve to „pravé peklo“
zakladatelko, hlavně až budeš chtít odejít, měl by o tom někdo vědět, že ten den v tu danou hodinu odcházíš…kdyby ti v tom zabránil, sebral telefon tak ať někdo ví co se děje a může kdyžtak jednat…ale lepší by tedy pro tebe bylo odejít v tichosti, aby jsi se tomuhle vyhnula…hodně sil :hug:

• načítám...
5077
8.6.13 08:39

Ještě mě napadlo, pokud máš pocit, že utečeš. Tak jemu nic neříkej, tvař se, že je vše při starém. Počkej až odjede na služebku a vem nohy na ramena. měla by jsi dát vědět i rodině, aby ti pomohli. No a práci bych asi řešila až jako poslední a klidně na dálku. Do Kanady už se stejně vracet nebudeš, takže to je to poslední s čím bych si lámala hlavu.

• načítám...
46867
8.6.13 08:41

@Aot to si o tobe tedy vazne nemyslim. Myslim su, ze jsi uzasna, empaticka a inteligentni zena, ale bohuzel, zamilovana do spatneho muze.
Souhlasim s Miri, rozhodne bych mu nerikala nic o fotkach. Stejne ti nic konkretniho nerekne.
Ty se ho bojis? Vyznelo mi to tak, z prispevku.

A musis opustit tu praci? Nemas moznost si najit novou praci?

• načítám...
7006
8.6.13 08:49

Já to nemyslela jako provokaci, mně přijde i fér říct druhýmu, s čím nejsem spokojená. Nejhorší, co si umím představit, je, že se mnou bude někdo léta žít, bude nešťastnej, nic mi o tom neřekne a pak najednou odejde.

Jasně, pokud Aot usoudí, že to fakt nejde dál a není šance na změnu, je určitě rozumný, aby odešla a nedala mu šanci jí to zkomplikovat. Ale je to v tomhle stadiu? Já si nejsem jistá. Vyložit karty na stůl mi přijde jako menší provokace než mluvit o mazání tajných smsek (tím nechci Aot kritizovat, člověk takový žertíky dělá neustále, včetně mě). Já jen že říct někomu něco na rovinu je podle mě správnější, pokud je nějaká šance, že se to tím úplně nezvrhne.

Aot, myslíš, že by se to zvrhlo? :nevim:

• načítám...
4430
8.6.13 08:56
@Kubula.K píše:
Já to nemyslela jako provokaci, mně přijde i fér říct druhýmu, s čím nejsem spokojená. Nejhorší, co si umím představit, je, že se mnou bude někdo léta žít, bude nešťastnej, nic mi o tom neřekne a pak najednou odejde.

Jasně, pokud Aot usoudí, že to fakt nejde dál a není šance na změnu, je určitě rozumný, aby odešla a nedala mu šanci jí to zkomplikovat. Ale je to v tomhle stadiu? Já si nejsem jistá. Vyložit karty na stůl mi přijde jako menší provokace než mluvit o mazání tajných smsek (tím nechci Aot kritizovat, člověk takový žertíky dělá neustále, včetně mě). Já jen že říct někomu něco na rovinu je podle mě správnější, pokud je nějaká šance, že se to tím úplně nezvrhne.

Aot, myslíš, že by se to zvrhlo? :nevim:

Ano, toto je normální a fér, když se rozpadá vztah, kde jsou oba zdraví!!! Ale zde je partner nemocný. Podívejte se na stránky obč. sdružení zabývajících se domácím násilím. Jak už to někdo správně podotknul, měla by o útěku někoho informovat. Lékaře, někoho blízkého, komu důvěřuje. Je to součást tzv. krizového plánu. Měla by si ihned zajistit doklady a peníze a schovat je - nejlépe mimo byt. Opět k někomu důvěryhodnému. O útěku by neměl ON vědět. Měla by se chovat pokud možno bez větších výkyvů jako doposud..aby ho nevydráždila a on nezvýšil kontrolu a omezení…bylo by pak horší utéct.
Podle reakce v restauraci soudím, že jakékoli ZKOUŠENÍ reakcí je naprosto mimo a nebezpečné. O útěku neříkat ani SPOLEČNÝM známým…

• načítám...
24603
8.6.13 09:41
@Aot píše:
Ahoj holky, vím ze tady uz všechny spite, ale dostanu se sem zase az zitra. Omlouvam se za mizernou diakritiku, ale budu psat radeji ze sveho ipadu. Pred chvilkou jsem se vratila z mesta, pritel prijel ze sluzebky kolem druhe, tak jsme sli na spolecny obed. Zustala jsem ostrazita, ale nevim, jestli nezacinam zbytecne prehanet a pozorovat. Mame ve zvyku si v restauraci sedat vzdy vedle sebe. Zavedl to vlastne on, nikdy si nesedl naproti me, vzdy s i zidli prinesl ke me. A dneska to udelal zase, zarazilo me to, jak kdyby to snad udelal poprve. Celou dobu vyjma toho, kdy jedl me drzel kolem ramen nebo pasu. Samozrejme jsem mu musela rict, co jsem cele dopoledne delala. Co jsem delala vcera vecer jsem mu rikat nemusela, protoze po te, co se vratil z pracovni vecere, tak mi okamzite skypoval, skype pak musím mít pušteny i s kamerou, nez jdu spat, pry se tak citi byt se mnou a je mu min smutno. Zacinam se stydet, nedokazu si predstavit tohle vsechno rict nekomu do oci, nebyt skryta za anonymni diskuzi. Budou na me zirat jak na malomocnou. Je mi tak trapne to psat i sem, musite si o me myslet, ze jsem nesvepravna. :oops:. Ale chapu vas, kdyby me toto nekdo vypravel, tak si myslim sve taky… :pocitac: Jinak pri obede jsem zamerne nechala telefon v kabelce. Zeptal se me, kde mam telefon, tak jsem rekla, ze nekde v kabelce, ptal se me proc, tak jsem jen odvetila proc ne. Samozrejme nasledovala otazka, s tim jeho sladkym podbizejicim tonem, zda ho pred nim schovavam. Driv by mi to neprislo, ale ted jsem byla podrazdena, tak jsem se neovladla a rekla mu v ironickem vtipu, ze mobil schovavam, ze jsem zapomnela smazat tajne smsky. Coz teda byla chyba, uplne zkoprnel a v ruce prelomil hulky, se kteryma jedl sushi. 8o 8o Ve strachu z jeho reakce jsem ho zacala pusinkovat, chlacholit, ze to byla sranda, telefon jsem okamzite vytahla a dala mu ho, protoze on byl stale strasne napjaty :roll: :roll: Telefon samozrejme zkontroloval a nastesti pro me, musel do kancelare sepsat zpravu ze sluzebky, aby byla hotova pred vikendem.

Citim se jak ve spatnem filmu. A taky rozpolcene. Na jednu stranu me strasne zacinaji stvat jeho zvyky a chovani, na druhou stranu, kdyz jsme se videli, tak byl skvely, krasne me privital, objimamal a libal a rikal, jak jsem mu chybela, dovezl mi darecek, proste vsechno krasny. Chvilku si myslim, ze prehanim, chvilku si myslim, ze zas prehanite vy. Proste jsem do nej stale zamilovana, tak se ho snazim omlouvat, ale pravda je, ze mi to dochazi uz dyl. V te restauraci me sokoval, verim tomu, ze kdyby nemusel do prace, protoze generalni reditel je pes, tak by doslo na dokazovani lasky :roll:

Co se tyka fotek, tak to jsem mu nerekla zatim. Asi to ani nema smysl, vim presne co by rikal.

Jeste je v praci, tak jdu udelat veceri a zkusim sem nakouknout rano, az pujde behat. Historii jsem smazala, dobry napad.

Budu ted par dni testovat jeho reakce, kdyz to bude zle, budu muset potaji odejit, je mi jasne, ze me nenacha jit. Nejhorsi je, ze nevim, jak to udelat s praci, nemohu odejit ze dne na den. A navic to znamena odejit z Kanady, protoze vizum mam vazane na sveho zamestnavatele :(

A jeste jedna vec, nekdo tady psal prohledat dum, ale me to prijde ponizujici, hrabat se mu treba v pracovne ve stole? Citila bych se hrozne. No nevim, treba najdu tajny oltar. :mrgreen: :roll:

Tak zatim holky a veskere nazory napady uvitam, trochu se v tom placam. Dekuju. :hug:

No to vado 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o
Ještě aj skypko povinně zaplé?? Hmm jistě proto aby tě hlídal aj v noci, panebože, on je opravdu na hlavu,
A teda to v restauraci,, když ani srandu nepochopí 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o Holka, opravdu buď max. opatrná a plánuj ten útěk dřív než bude pozdě.

• načítám...
10959
8.6.13 09:44
@káťa píše:
Kubul, já bych naopak tohle nezkoušela. Zbytečně ho tím bude provokovat a on třeba začne mít podezření, že jí nemá úplně jistou a začne jednat. Mohl by jí znemožnit odjet, udělat peklo na zemi.
Já bych naopak naoko se mu ve všem pdřizovala jako doteď a utekla bych v nestřežené chvíli. Pokud si on nebude jistý v kramflecích, bude zle a nenechá jí odejít.

přesně :roll: :roll: :roll: začal by něco tušit, začala by se zpírat, to není dobré :think:

• načítám...
24603
8.6.13 09:45
@Aot píše:
Ja mu samozrejme do telefonu nelezu, protoze ja mu verim, nemam k tomu duvod. A kdybych to chtela udelat, verim tomu, ze by mu to bylo jedno, bezne doma nechava tel bez dozoru. Mozna kdybych mu kontrolovala tel, tak by to spis pro nej byl dukaz lasky, jelikoz dle neho jsem malo zarliva, a kdo nezarli nemiluje.Skryta kamera v dome? 8o To uz mi prijde jak z kriminalniho filmu :lol: No, ale mozna se tady trochu porozhlednu, jen mi je trapne prohledavat mu tu pracovnu, pri te predstave se citim, jako kdyz jsem poprve a naposled v zivote kradla! Bylo mi devet a ukradla jsem lizatko v obchode. Ten hrozny pocit si porad pamatuju :mrgreen:.

Já si ale nijak nedovedu představit aby jsem měla telefon pod stálou kontrolou 8o Aby hned jak došel kontroloval tvůj telefon, to je opravdu děs :zed:

• načítám...
Anonymní
8.6.13 09:52

Zakladatelko, odejdi, dokud máš čas a možnost. Zažila jsem to samé, bohužel jsem s takovým člověkem otěhotněla. To mu ještě více nahrálo do karet, měl mě stoprocentně jistou, nemohla jsem pomalu ani sama do obchodu, jen do práce a zpátky, rychle mu navařit, vyprat, uklidit, zahrnoval mě drahými dárky a pak mi vyčítal, že mi koupil to a to, protože mě miluje, a já pro něj nejsem schopná ani to a to udělat. Kontroloval mi mobil, bankovní účet, po otěhotnění se teda jeho taktiky začaly měnit a začalo vyhrožování, zastrašování, rozbíjení věcí, zamezení kontaktu s kýmkoliv, všude mě pomlouval, aby se se mnou už nikdo nebavil. Samozřejmě on si mohl cokoliv, dokonce si po mém otěhotnění našel milenku. Jakmile bylo synovi rok a půl, s pomocí rodiny jsem se tajně odstěhovala. Je to už půl roku, dodneška mi neustále volá, jestli jsem doma sama, jestli tam nikoho nemám, kde jsem, co dělám. Kvůli dítěti s ním komunikovat musím, jinak bych ho navždy odstřihla od sebe. Bude to jen horší a horší, počkej, až tě bude mít naprosto jistou. Nedovedeš si představit, v jakéms tresu jsem ke konci žila a v jakém stresu jsem byla i poté, co jsem odešla, protože vyhrožoval, že si mě najde a zabije za to, že jsem si vůbec dovolila odejít. A teď? Mám klid, pohodu, jen maličko potíže jít do dalšího vztahu - pořád mám permanentní strach, že se to bude opakovat a já přes tu velikou lásku neuvidím první příznaky patologického chování a dopadnu stejně. Spadneš do toho ani nevíš jak a pak je strašně těžká cesta si uvědomit, že je něco špatně a že jsi v moci někoho, kdo tě bere jako svůj majetek a jen tak se tě nevzdá. Držím palce :hug:.

• Upravit
7257
8.6.13 10:09
@Kubula.K píše:
Aot, jen takový nápad: co kdyby sis s ním sedla a řekla mu zlato, je pár věcí, který mi nevyhovujou a potřebuju, aby se změnily? Lustrace telefonu, příliš fyzického kontaktu na veřejnosti, povinnost popisovat všechny svoje aktivity během dne. Představuju si to tak, že můj telefon budeš brát do ruky jen v případě, že si z něj budeš nutně potřebovat zavolat, na veřejnosti se budeš držet s fyzickými projevy zpátky, o svých aktivitách ti budu říkat jen to, co já usoudím, že bys měl vědět. Na jeho výlev, kterej nepochybně přijde, odpovídat stereotypně mně to takhle prostě nevyhovuje, nechci to tak, prostě nejsem happy.Když nechám stranou nějakou malou pravděpodobnost, že to pobere a změní, tak by pro mě určitě byla zajímavá jeho reakce na tohle. Klidně bych to zařadila do svýho „pozorovacího programu“, podrobně popsala, co se dělo, a pak vyhodnotila.

Kubulo, psychicky nemocnému člověku do mužeš říkat do aleluja.Tan žije úplně v jiné tealitě.
Zakladatelko, jak jsi psala ten poslední příspěvěk, co se dělo v té restauraci, je mi z toho zle. Nechápu, že jsi až tak zamilovaná, že jsi úplně oslepla. Tvůj přítel je naprostý psychopat a vybral si tě záměrně, protože v Tobě ucítil snadnou obět. Většina žen by ho nakopala do koulí…

• načítám...
7257
8.6.13 10:12

Neumím si představit, co by se Dělo, kdyby mu zakladatelka řekla, že si např. někoho našla a odchází. Pokud byl při nevydání telefonu schopen zlomit v restauraci hůlky, co by dělal při tomhle.Jsem si skoro jistá, že zakladatelka by neodešla :(

• načítám...
24603
8.6.13 10:14
@jannina1 píše:
Neumím si představit, co by se Dělo, kdyby mu zakladatelka řekla, že si např. někoho našla a odchází. Pokud byl při nevydání telefonu schopen zlomit v restauraci hůlky, co by dělal při tomhle.Jsem si skoro jistá, že zakladatelka by neodešla :(

odešla, ale v dřevěné posteli…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová