Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1490
8.6.13 15:08

Zakladatelko, nikdy si necetla nebo neslysela o tom, jak zarlivci dokazou znicit zivot? Opravdu mu chces cely zivot dokazovat, ze ho milujes, zpusobem, jakym to po tobe vyzaduje? A co teprve az te bude mit jistou? Doufas, ze se zmeni? To asi tezko…tak co tu resis…

• načítám...
580

Zakladatelko, sleduji tuto diskusi a moc ti držím palce :hug:. Napadlo mě - jak to máš s mobilem? Nedal ti ho náhodou on? Můžeš mít napíchnutý nejen počítač, ale i mobil. V domě sice nemusí být kamery, ale odposlouchávání ano. Jen tak se tě nevzdá. Pokud by se ti podařilo utéct do Čech, vzhledem k tomu, že on je hodně zadobře s tvou rodinou, půjde na tebe přes ní. Na to pozor, ze začátku ti rodiče nemusí uvěřit, protože on před nimi bude hrát komedii. A nejen před nimi. Pokud si nejsi stoprocentně jistá, že ti pomůžou a můžeš se u nich schovat, pak jim oznam, že od přítele odcházíš, že máš z něj strach a že budeš v Čechách a v pořádku a že se s ním vůbec nemají bavit. Představ si situaci, kdybys k nim utekla, on by přijel s kytkou, dárky, slzami v očích…jak by tví rodiče reagovali? Vyhodili by ho a nebo by ti řekli, ať to přece jen zkusíš, že je to výborný chlap. Co když tě zlomí a ty se zase vrátíš? Musíš být hodně, hodně silná, musíš si v něm uměle vyvolat nenávist a tu si v sobě pěstovat, jinak to nikdy neustojíš, bude ti ho líto a jakmile se vrátíš, sakra si dá pozor, abys už nikdy v životě neutekla. Připrav se i na to, že bude vytahovat vzpomínky, vyhrožovat sebevraždou, ještě dlouho tě bude obtěžovat, volat, psát, posílat dárky. Zajdi k psychologovi, ať máš sílu tohle všechno ustát. Nebude to lehké, ale poté se ti otevře úplně jiný svět :hug:.

• načítám...
Why
858

…to jeho mumlání není nic pěkného - nechceš tu na sebe nechat kontakt, třeba do SZ?
Erin rada kontaktovat ambasádu je dobrá - udělej to, prosím. Kdyby na něco došlo, je dobré, abys měla krytá záda.
A pozor : násilníci a psychopati NEJSOU jen v TV a v detektivkách. Bohužel to může být někdo hodně blízký.

Příspěvek upraven 08.06.13 v 15:22

• načítám...
24603
8.6.13 15:09

@Aot jsme tady pro tebe :hug:

• načítám...
8.6.13 15:11

Možná je, ale podle mě, k tomu, že odejde, musí dojít sama, potřebuje třeba víc důkazů-je sama v Kanadě, všechno co žije, žije na základě svého přítele. Pořád ho má ráda, jen začíná zjišťovat, že bude asi něco špatně - opadávají růžové brýle-já bych v tomhle vztahu taky nezůstávala, ale na radikální řez bych taky hned neměla a myslim, že většina žen taky ne, kolik z nás žije v nespokojenym vztahu-pokud bychom se tady vypsaly - ihned nám všechny řeknou-utíkej od něj, blabla, často nevidíme ten vztah z pohledu toho druhého, každý má jiný vnímání, třeba mu dala nějaký podnět, aby si jí tak kontroloval, nevěří jí, tím jeho chování neomluvám, je při nejmenším zvláštní…ale radikální utíkej-nechej všechno co si do teď žila bejt a odejdi, to se lehce říká…

Příspěvek upraven 08.06.13 v 15:21

• načítám...
10959
@Purelily píše:
@Aot bratrovi bych nevolala, ale pracovnu bych prošmejdila :oops:

přesně tak :palec:

• načítám...
9950

Vše bylo už napsáno, tak jen sleduji co z toho bude..hlavně mít sílu a odhodlání :kytka:

• načítám...
5342
8.6.13 15:13
@Aot píše:
Jdu do te pracovny, nevydrzim tu nevedomost. Radsi vedet hned, nez se uzirat a cekat.Jeste jsem chtela rict, ze kdyz jsem psala tuhle diskuzi, tak jsem samozrejme nenapsala vsechno, co se kdy mezi nami stalo, protoze toho je vic, a taky jsem si rikala, jestli nejsem paranoidni. A nejvic se samozrejme stydim, i sama pred sebou, kort pred ostanima. Citim se pak strasne uboha chudinka, ktera touzi po lasce snu, tak prehlizi skutecnost. Ach jo, zase mam depku. Ja uz fakt verila, ze jsem nasla toho praveho. Tohle je tak tezky. :( no nic, budu silna, musim. :!

I racionalni clovek se snadno v takove situaci ztrati, obzvlast kdyz bezvyhradne miluje a je odstrizen od blizkych. Neni to o tom ze bys byla nejaka trouba…proste nemas ten nadhled a ten ziskas tezko kdyz do vaseho vztahu nikdo cizi nevidi. Okoli zna jen to pozlatko. Spis kloubouk dolu, ze ti i v zamilovanosti zafungoval majak ostrazitosti.

• načítám...
24603
8.6.13 15:14

Zakladatelko, při tom hledání klad důraz na to aby si dala všechno tak jak to bylo.nech nic nepozná.

• načítám...
2853
8.6.13 15:17
@Lemuska píše:
I racionalni clovek se snadno v takove situaci ztrati, obzvlast kdyz bezvyhradne miluje a je odstrizen od blizkych. Neni to o tom ze bys byla nejaka trouba…proste nemas ten nadhled a ten ziskas tezko kdyz do vaseho vztahu nikdo cizi nevidi. Okoli zna jen to pozlatko. Spis kloubouk dolu, ze ti i v zamilovanosti zafungoval majak ostrazitosti.

Přesně tak. My Tě fakt chápeme a klidně se svěřuj. Chceme Ti opravdu pomoct a aby to všechno dopadlo dobře.

• načítám...
5342
8.6.13 15:17

Odposlech telefonu…snad ne, ale mozna nejaka sledovaci appka…tech je internet plny…nova simka by nebyla od veci…

• načítám...
8.6.13 15:19

Já jsme taky studovala psychologii a psychoterapii a tak vim, že rada uteč, je hrozně moc radikální a pro člověka, který si na to nepříjde sám - k ničemu, ona musí přijít na to, že to není vztah, že je to manipulace, že by jí mohl později ublížit-bez téhle zkušeností, tam bude pořád pomyslné a co kdyby, a třeba, a tak zkusim ještě apod…

• načítám...
2853
8.6.13 15:21

@Aot Jo a jak někdo psal o informování ambasády, tak to bych určitě udělala a i s tím zanecháním kontaktu tady, mě už taky napadlo.

• načítám...
580
8.6.13 15:23

Pro to, aby neměl žádné podezření mě napadají tyto věci:

• z bankovního účtu si vybírej po malých částkách peníze, které si šetři, můžeš třeba říct, že sis koupila jídlo, co jsi snědla apod. - tím nenápadně získáš peníze, aniž by on měl podezření (nemysli si, stoprocentně bankovní účet sleduje)
  • kup si mobil a sim kartu a ten si schovej, nepoužívej svůj mobil na volání rodičům, na ambasádu apod., můžeš ho mít napíchlý
  • zavolej na ambasádu, jaký máš problém, případně na nějaké intervenční centrum, pokud u vás něco takového je
  • pokud si myslíš, že rodiče tohle všechno ustojí a on je neovlivní, zavolej i jim a domluv se s nimi, že u nich chvíli budeš, případně obvolej kamarády tady v Čechách, případně taky intervenční centra
  • letenku si kup v hotovosti (pokud to jde), určitě nee přes účet!
  • zjisti si, jak je to s pasem, zda při odletu stačí kopie, jakmile pojme byť jen maličké podezření, aby se nestalo, že se ti tvůj pas zázadně ztratí a ty budeš v háji
  • jakmile bude pár dní pryč, okamžitě se sbal a odleť, svůj původní mobil i se sim kartou zlikviduj, může tě přes něj vyhledat a používej jen ten nový
  • kontaktuj policii a řekni jim o téhle situaci, pravděpodobně po tobě vyhlásí pátrání (nebo na policii alespoň zajde - soudím podle těch fotek, je tebou posedlý, bude tě urputně hledat, pokud má peníze, pak bude schopen i někoho podplatit, na to taky pozor)
  • nikam nechoď sama, vždycky s někým, nebývej sama doma - možná by bylo opravdu lepší, aby vůbec nikdo nevěděl (včetně rodiny) kde se nacházíš, alespoň na nějakou dobu, než ho přejde prvotní vztek, je dost chytrý na to, aby zmanipuloval všechny okolo
  • peníze do začátku máš? Z toho účtu si nevybereš moc, aby to nebylo nápadné. Je někdo, kdo ti může půjčit, pokud nebudeš u rodičů?
  • pozor na sociální sítě, e-mail, nikde se nehlaš, vše si po návratu do Čech zařiď nové (nejdříve si nechej projet počítač, pokud si ho budeš brát s sebou), určitě ho máš napíchlý. Může tě vyhledat i přes odkazy na těchto místech, může znát tvé hesla, číst tvou poštu - na to pozor!

Snad to zvládneš :hug:.

• načítám...
Aot
149
8.6.13 15:23

Holky, tak jsem rychle prolitla jeho pracovni stul. Zadne oltare s mou figurkou se nekonaly, ale jeden suplik je zamceny?! Klicek nikde, a co jsem nasla, tak dve letenky do Karibiku na termin Vanoc. Pritom jsme se jasne domluvili, ze na tyhle Vanoce prileti moje rodina k nam?! On s tim souhlasil, dokonce jsme i planovali, ze vsichni pojedeme lyzovat a tak. Nerekl ani slovo na protest, tak co to ma byt? Ja jsem ted tak vytocena. Nejradsi bych mu okamzite naliskala!

Jo a holky, co jsem vam nerekla,.jednou me balil muj lektor anglictiny, ale to je uz vic nez rok a pul zpatky. Pozval me na kavu a daval mi najevo, ze se mu libim, ja jsem s nim nesla, ale doma jsem to rekla Marcovi, ten samozrejme trochu zuril. Ale co bylo horsi, ze mi potom ten lektor tvrdil, ze mu Marc vyhrozoval, a pry mu vyhrozoval, ze udela neco jeho rodine, pokud mi neda pokoj. Ja jsem samozrejme tomu lektorovi neverila ani slovo, myslela jsem, ze to je urazena jesitnost a chce mi proste nejak ublizit, k tomu vsemu mi to Marc samozrejme poprel. Bylo to v zacatcich naseho vztahu, to ani ty projevy nebyly takove, takze jsem si ani nedokazala predstavit, ze by to mohla byt pravda. Ale ted mi to dava smysl. Na kurz jsem pak musela chodit samozrejme jinam.

Ja mam takovou zlost. Vubec nevim, co delat. Jsem bleda zlosti. :pocitac:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová