Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
291
8.6.13 22:07

Aot: A taky by mě zajímalo, jak jsi zaslechla tu nadávku, bylo to myšleno na tu tvou sestru, o které jste se zrovna bavili, jakože na ní byl kvůli tobě naštvaný, nebo jsi jako myslela, že to bylo míněno na tebe? 8o

Jinak tu holky mají pravdu, že takový inteligentní a manipulativní člověk velice dobře vycítí jakoukoliv změnu nálady a má i smysl pro pořádek takový, že by mohl snadno zjistit, nejakým fíglem, že ses mu hrabala ve věcech… Třeba něco v tom stole narafičit tak, že to pak nedáš správně, na to pozor! :!

A vážně mi nejde do hlavy, že on sám může chodit všude, tedy běhat, plavat, posilovat, saunovat… A ty nesmíš z domu sama skoro na krok, jestli jsem to teda pochopila správně… Nebo taky takhle někam chodíš, kromě té školy a práce? Mohla bys mu totiž taky říct, že nechceš, aby takhle chodil, že taky žárlíš, protože na všech těch místech se vyskytují ženy ;)
To by mě vážně zajímalo, jak by se tvářil, kdyby naboural osobní svobodu někdo jemu… Ale to nepíšu proto, aby jsi mu to řekla a on pochopil… To jen abys ty pochopila, jaký je mezi vámi rozdíl, že to není fér a tohle není láska, ale posedlost kontrolou! To už ani nemá co dělat se žárlivostí, když mu vadí všechno, nejen muži… Mně právě tohle s tím mým ex došlo, když mu začlo vadit i to, že se po práci zastavím u našich 8o

• načítám...
8.6.13 22:10

Tak to už by přece měl být varovný signál hned, ne až po takový době..takže jí to ze začátku muselo imponovat, dělat jí to dobře, teď už jí to obtěžuje…

• načítám...
7257
8.6.13 22:15
@petraminimaks píše:
Tak to už by přece měl být varovný signál hned, ne až po takový době..takže jí to ze začátku muselo imponovat, dělat jí to dobře, teď už jí to obtěžuje…

Zakladatelka to špatně vyhodnotila. Brala to za důkazy velké lásky a v tom domnění žila. Až po čase ji docvaklo, že o normální projevy lásky se nejedná.

• načítám...
291
8.6.13 22:18

No právě, Oat hned v úvodu píše, že jí některé ty projevy lásky a dokonce žárlivosti, dělaly zpočátku dobře, když je člověk tak oblble zamilovaný, tak je to takové to „jééé, on na mě žárlí!“ A opravdu si to spousta holek vysvětlí tak, že to znamená, že je tak moc miluje… Já už to vidím po zkušenostech jinak… Kdybych teď poznala někoho nového a jen by třeba v baru prohodil něco v tom smyslu „Co na tebe ten barman tak blbě čumí?!“ Tak bych prchala :lol:

A právě to, co na začátku vztahu může imponovat, postupem času může začít být dost na obtíž :roll: Takže já jsem přesvědčená, že pokud to Oat vydrží ještě nějakou dobu, bude se to stupňovat a ona ho začne podvědomě nenávidět… Na tu lásku už jí zůstane jen vzdálená vzpomínka, bohužel :(

• načítám...
8.6.13 22:18

Rozumim..:-)tak opravdu jedině ho teď nějak trochu zkoušet, nedám ti ten telefon apod. zkoumat reakce, ty mohou docílit toho, že se jí začne protivit a racionálně si zdůvodní odchod

• načítám...
7257
8.6.13 22:33
@petraminimaks píše:
Rozumim..:-)tak opravdu jedině ho teď nějak trochu zkoušet, nedám ti ten telefon apod. zkoumat reakce, ty mohou docílit toho, že se jí začne protivit a racionálně si zdůvodní odchod

Každopádně jí teď nečeká nic lehkého :(

• načítám...
5342
8.6.13 22:34
@petraminimaks píše:

Clovek v zamilovanosti nedokaze 100% racionalne uvazovat (ruzove bryle). Nehlede na to, ze ty jeho reakce nemusely byt tak zjevne, kazdy se zpocatku chce ukazat v tom nejlepsim svetle.
Kazdy vi, ze nikdo neni dokonaly, takze rozumny clovek se snazi chyby toho druheho tolerovat, obzvlast je-li partner pozorny, zajisteny a pusobi ochranitelsky. Jenze tusit, ze ochranitelstvi se zacne premenovat v nesvobodu tak by asi do vztahu nesla. Nojo, po bitve je kazdy generalem :nevim:

• načítám...
Magnifique
8.6.13 22:38
@jannina1 píše:
Zakladatelka to špatně vyhodnotila. Brala to za důkazy velké lásky a v tom domnění žila. Až po čase ji docvaklo, že o normální projevy lásky se nejedná.

Ve směs na začátku není takové omezení a postupně se to začne měnit. Je to, jak už tu někdo psal žába a horká voda. Velice výstižné. Mimo to, z úhlu partnera je to tak, že on si začíná nebýt jistý sám s sebou, čili o sobě pochybuje. Velice často je to u párů, kdy muž je mladšího věku než žena - tedy hodně velkého věkového rozdílu. Oni se totiž snaží být nejdokonalejší, ale jen pro okolí. Tím v nich hlodá pocit, zda okolí nepojímá podezření, že nejsou nejdokonalejší a tak jediný, kdo je vlastně viníkem jeich snažení je partnerka. Ta je vlastně pak ta obviňovaná a tím od začátku určená ke zničení. Tedy k psychickému týrání. Víte, říká se je sladký jako plyn… Ten je také sladký, ale zabíjí… Nedávno jsem měla možnost seznámit se s galantním mužem. Zašli jsme na procházku. Byl pozorný, skvělý, chápající, ale já jsem se z něj oklepala. Vůbec jsem nevěděla proč. Rozloučili jsme se. Sedla jsem do auta a najednou to přišlo: pocit na zvracení, husí kůže na těle… Oklepala jsem se, pustila hodně nahlas oblíbenou hudbu a odjela domů. Nedala jsem mu tel. č. Díky bohu, že ne, protože to, co následovalo za teror po mailu byla katasrtofa. Z milého človíčka najednou žárlivec, který věděl, dle jeho slov, že mě mít nebude. Ba co víc, posílal mi různé odkazy se slovy, že si představuje, jak při této brutální hardrockové hudbě mě znásilňuje atp.. Prostě se na to nedalo reagovat a čím více jsem se snažila v něm probudit to hezké, čím mě na schůzku vylákal, tím krutější byly jeho slovní zásahy na mou osobu. Psal to tak psychologickým a promyšleným způsobem, že jsem schránku zrušila. Co tím chci říct? Že AOT to měla o to těžší, že byla zamilovaná a tím pádem ten náš alarm, který v sobě každá žena má se jí vypnul, čehož on využil.. Takže na začátku PETRAMINIMAKS to rozhodně nemusela poznat a skutečně se to mohlo čímkoliv změnit…

• Upravit
5342
8.6.13 22:39
@petraminimaks píše:
Rozumim..:-)tak opravdu jedině ho teď nějak trochu zkoušet, nedám ti ten telefon apod. zkoumat reakce, ty mohou docílit toho, že se jí začne protivit a racionálně si zdůvodní odchod

To mi pripada jako drazdit hada bosou nohou. Obzvlast kdyz nema vlastni ucet…odstrihne ji od financi a je nahrana. Nicmene pozorovat a analyzovat jeho reakce…to jiste ano.

• načítám...
8451
8.6.13 22:47

Zajímalo by mě, jestli má Aot nějaké šperky. Ty se dají v případě potřeby snadno zpeněžit…Mohla by si od něj nechat něco vhodného koupit, jako důkaz lásky… :oops:

@Lemuska píše:
To mi pripada jako drazdit hada bosou nohou. Obzvlast kdyz nema vlastni ucet…odstrihne ji od financi a je nahrana. Nicmene pozorovat a analyzovat jeho reakce…to jiste ano.
  • načítám...
8.6.13 22:50
:-)))
  • načítám...
291
8.6.13 23:12
@brisco píše:
Zajímalo by mě, jestli má Aot nějaké šperky. Ty se dají v případě potřeby snadno zpeněžit…Mohla by si od něj nechat něco vhodného koupit, jako důkaz lásky… :oops:

Jo a on pak řekne, že to bylo rodinné dědictví, že mu je ukradla a zmizela :zed:

S tím společným účtem je to ale dle mého velký problém, sama si nemůže ani nic našetřit, vybrat bez jeho vědomí větší částku, jakýkoliv podezřelý obrat na účtě v něm akorát vyvolá otázky… :|

• načítám...
8451
8.6.13 23:18

Já bych to tak dramaticky neviděla, kdy a komu to řekne? Šperk dá do zastavárny, koupí letenku a letí. Mezi starýma novýma šperkama je rozdíl často parný na první pohled, přinejhorším si klenotník bude pamatovat kdy a s kým to kupoval, ne?

@Colorka píše:
Jo a on pak řekne, že to bylo rodinné dědictví, že mu je ukradla a zmizela :zed:S tím společným účtem je to ale dle mého velký problém, sama si nemůže ani nic našetřit, vybrat bez jeho vědomí větší částku, jakýkoliv podezřelý obrat na účtě v něm akorát vyvolá otázky… :|
  • načítám...
Anonymní
8.6.13 23:25

Předem se omlouvám za anonym. Já taková jak zakladatelka popisuje byla, byla jsem jako tvůj muž. Žárlivá, o každém kroku jsem musela vědět, vše jsem hned vycítila. Měla jsem problém, ale mě osobně to nedocházelo a viděla jsem svoje rozhodnutí jako to dobré a partnerovo jako to špatné. Chtěla jsem slyšívat miluju tě často od partnera, ze začátku to bylo dobré, ale po dvou letech začali jsme se neustále jen hádat. Uvědomil si, že ho svírám láskou. A já jeho reakce brala jako podraz ke mě. Avšak to se mnou vydržel, ale hádky byly pořád. Otěhotněla jsem, hormony pak dělali ještě svoje, a už jsem i brečela, když mě „neposlechl“. Ale pořád jsem mé chování brala jako normální. Nar. dítěte jsem se změnila o 380 stupnů. Začala si uvědomovat, jaká jsem vlastně byla. Změnilo mě dítě…a ted s odstupem času své chyby uznávám, v té době jsem to brala jako normalní, prostě to bylo součást mě. Takže si myslím, že tvůj partner za své chování nemůže, prostě to v sobě má. Jsou lidé, kteří mají svůj svět jako jsem měla já. Poradit, neporadím…jen říkám osobní zkušenost.

• Upravit
8451
8.6.13 23:27

Nebo si to může koupit sama, ze společného účtu. „Miláčku, šla jsem kolem zlatnictví a koupila jsem si tenhle nadherný zlatý řetěz, abych se Ti ještě víc líbila.“
Ach to zlato, ne nadarmo ho lidstvo používá jako platidlo od nepaměti… :lol:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová