Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Aot není připravena na útěk. Ona toho svého ve skutečnosti potřebuje právě proto, že on ji tak „potřebuje“. Považovala jeho chování donedávna za lásku, lásku svých snů. Cítila se jeho chováním odměňována. Jak by mohla utéct? I její rodina dostává od ní informace, jaký on je úžasný a jak je s ním šťastná.
Myslím, že od nás chtěla slyšet, že „to nic“, „to že bude dobrý“, že „to chce čas“ a podobné romantické nesmysly. Je tady celá škála reakcí. Je jenom na ní, co si z nich pro sebe vybere. Je jenom na ní, co se svým životem udělá.
@Aot píše:
Přeji pěkný den všem diskutujícím. A prosím o radu. Před dvěmi lety jsem potkala úžasného může (Marc), byla to láska na první pohled, na kterou jsem nikdy nevěřila. Pracovala jsem tehdy v kavárně při poznávácí cestě po Kanadě. Marc se mi začal dvořit a bylo to úžasné, zamilovali jsme se, nastěhovala jsem se k němu, pomohl mi sehant lepší práci v kanceláři. Vždy mi dával najevo, jak moc mě miluje, jak jsem pro něj vším, ve společnosti jsi mě „hlídal“ a mě to dělalo dobře. Postupem času se ale jeho sklony k žárlivosti začaly zhoršovat, nikdy nebyl násilný, spíše mi říkal, jak moc mě miluje a dokola se ptal, jak moc miluju jeho, musela jsem mu to říct třeba 5X, až se uklidnil. Když jsme šli na oběd s jeho bratrema a ženou, po půl hodině se omluvil a poprosil mě, zda mohu jít s ním. Odešli jsme a on se mě začal vyptávat, proč se tolik bavím s jeho bratrem a ne jeho ženou, pokračovalo to ujištovaním, že ho miluju, až nakonec začal, že mu to mmusím dokázat, že se trápí a jestli ho miluju, tak s ním půjdu na toaletu a dokážu mu svou lásku. Odmítla jsem, ale on skoro brečel, vyváděl. Byla jsem bezradná, protože ho opavdu miluji. Nakonec jsem ho přemluvila a snažila se po návratu ke stolu bavit už jen s paní od bratra. Podobné situace se ale začali opakovat častěji a já se musela povolovat jeho přání, jako důkaz lásky. Když jsem se po práci zapovídala s koleou a Marc na mě čekal, zajel k prvnímu hotelu a zaplatil 400 dolaru, jen abychom mohli mít intimní styk. Vyžadoval ho něky i několikrát denně, a pokaždé mi opakoval, jak mě miluje a nemůže beze mě být, vyžadoval mé sliby a přísahy, že ho neopustím, nebo chtěl abych opakovala, že jsem jen jeho. Do práce mi posílá několik sms denně, a když mu nenapíšu, že ho miluju, tak mi píše, jak je smutný. Párkrát mi taky řekl, že kdybych ho opustila, tak se zabije, věřím mu to. Je na mě naprosto závislý. Nikdy se nechová hrubě, nebije mě, není surový. Je dokonalý gentleman. Ale někdy mě jeho láska děsí. Zapomněla jsem napsat, že když odjel na dva dny z domu, vezl si sebou moje fotky a později se mi svěřil, že nad nimi masturboval. Nevím, co si mám o tom myslet. Stále mě tlačí do svatby, ale do dětí se mu nechce, mám pocit, že by žárlil i na ně, žárlí i na mou sestru, když s ní skypuju.
Jsem z toho už trošku zoufalá, je to úžasný clap mých snů, ale bojím se, aby se to nezhoršilo a nestal se z něj surový žárlivec. Jsme spolu teprve dva rokyUpozornuju, že to není žádný zakomplexovaný muž, je velmi atraktivní, ve společnosti oblíbený a pracuje jako finanční ředitel ve velké společnosti. Proto nevím, z jakého důvodu je na mě tak fixovaný. Nikomu jsem to zatím neřekla, prosím o názory. Děkuju.
tak to je sila! necetla jsem diskuzi, ale utikej jak nejrychleji muzes! Bude to jen a jen horsi, takovy zarlivec si myslim nema moc sanci na to se uklidnit. kdyz clovek miluje, nepotrebuje neustale ujistovani! proste te chce jen vlastnit, je na tobe naprosto zavisly a bude se to jen a jen zhorsocvat. takze ja ti radim promluvit si s nim o tom a navrhnout nejakou velice intenzivni terapii, le rikam ti uprimne, ze sance na to aby z nej po teto strance byl „normalni“ chlap je minimalni. myslim, ze je jen otazkou casu, kdy to prejde i na nejake fyzicke ublizeni ![]()
@Lemuska píše:
Kdo se tu predhani v tom kdo ma vyssi vzdelaniSama pises, ze si kamaradka uvedomuje ze trochu trpi stihomanem
Zakladatelka si zase uvedomuje, ze jeji vztah s milovanym partnerem neni v poradku. Vyhruzky jsou opravdu v poradku???
Byla tu vyhruzka konkretne na Aot?
Nevim, zlomene hulky…ja kdyz se nastvu leti i talir
Mame Italii…no, ne kazdymu by to vyhovovalo…
NIkdo tu plne nevidi do detailu jejich situace…kazdy je jiny, z jinych pomeru a zalozeni…proto je hodnoceni situace zde znacne neobjektivni…
@poučená píše:
Aot není připravena na útěk. Ona toho svého ve skutečnosti potřebuje právě proto, že on ji tak „potřebuje“. Považovala jeho chování donedávna za lásku, lásku svých snů. Cítila se jeho chováním odměňována. Jak by mohla utéct? I její rodina dostává od ní informace, jaký on je úžasný a jak je s ním šťastná.Myslím, že od nás chtěla slyšet, že „to nic“, „to že bude dobrý“, že „to chce čas“ a podobné romantické nesmysly. Je tady celá škála reakcí. Je jenom na ní, co si z nich pro sebe vybere. Je jenom na ní, co se svým životem udělá.
No otázka-jestli jsem dávala ve škole pozor, to mi příjde trochu mimo..jen protože jí neradim uteč, nech celýho života v Kanadě, udělej si duplikát pasu, prohrab mu věci apod.?Do teď s ním normálně žila a teď si začíná uvědomovat, co ten její dělá špatně a píše sem stanoviska, která potvrzují její hypotézu. Když nás ten náš doma naštve, taky o něm zrovna nemluvíme hezky a házíme na něj, co můžeme a možná bychom ho taky v tu chvíli popsali jako psychopata:-)Chtěla znát náš názor, můj je takovej..Prostě bych ještě počkala, zkusila něco dělat jinak, zjistila bych si, jestli to nejsou jen mé domněnky, otrkala si, jestli s nim o tom můžu mluvit, můžu mu dát najevo, že mi může věřit, dávám mu dost najevo? Pokud bych zjistila, že je všechno špatný a nijak s nim nehnu, dala bych vědět někomu tady-mamce. Zbytečně bych se nestrašila katastrofickými scénáři.
@poučená píše:
Aot není připravena na útěk. Ona toho svého ve skutečnosti potřebuje právě proto, že on ji tak „potřebuje“. Považovala jeho chování donedávna za lásku, lásku svých snů. Cítila se jeho chováním odměňována. Jak by mohla utéct? I její rodina dostává od ní informace, jaký on je úžasný a jak je s ním šťastná.Myslím, že od nás chtěla slyšet, že „to nic“, „to že bude dobrý“, že „to chce čas“ a podobné romantické nesmysly. Je tady celá škála reakcí. Je jenom na ní, co si z nich pro sebe vybere. Je jenom na ní, co se svým životem udělá.
přesně tak
Tedy je to ještě horší než jsem si myslela. Podle mě značně přetvařuje, chce Tě oddělit od rodiny.To mumlání-znamenalo by to v češtině-„zasraná děvko“?je úplně hrůzné. Hádali jste se nějak?
Další to vyhrožování fyzickou likvidací toho lektora vypovídá o jeho agresivitě a odhodlání bránit Tě za každou cenu.
Bratrovi nevolej, proč? Je to zbytečné. Myslím, že Marc neco tuší, jak tu někdo psal, tyhle psychopati na tohle mají zvláštní čuch.
Ty letenky taky koupil asi proto, aby jsi se nesetkala s rodinou. Holka, jsi v pěkný kaši, buď silná, musíš to nějak zvládnout, ale bojím se o Tebe.
@petraminimaks @Adelinne Holky, ale tady jde hlavně o míru jeho chování…vynucovat si mobil k nahlédnutí, vynucovat si sex jako důkaz lásky, vynucovat si zapnutý skype
…u něj bych měla oprávněnou obavu, že v monetě, kdy se mu začne vzpírat, tak hodně přitvrdí a pak už neuteče…
@petraminimaks píše:
No otázka-jestli jsem dávala ve škole pozor, to mi příjde trochu mimo..jen protože jí neradim uteč, nech celýho života v Kanadě, udělej si duplikát pasu, prohrab mu věci apod.?Do teď s ním normálně žila a teď si začíná uvědomovat, co ten její dělá špatně a píše sem stanoviska, která potvrzují její hypotézu. Když nás ten náš doma naštve, taky o něm zrovna nemluvíme hezky a házíme na něj, co můžeme a možná bychom ho taky v tu chvíli popsali jako psychopata:-)Chtěla znát náš názor, můj je takovej..Prostě bych ještě počkala, zkusila něco dělat jinak, zjistila bych si, jestli to nejsou jen mé domněnky, otrkala si, jestli s nim o tom můžu mluvit, můžu mu dát najevo, že mi může věřit, dávám mu dost najevo? Pokud bych zjistila, že je všechno špatný a nijak s nim nehnu, dala bych vědět někomu tady-mamce. Zbytečně bych se nestrašila katastrofickými scénáři.
Ty jsi to asi nečetla celé, že? Ona s ním „normálně“ nežila. Musela mu být po vůli na záchodkách, pokud se zdržela následoval výslech, musela předkládat mobil atd.To je podle Tebe normální žití? ![]()
Ale on si to asi ze začátku nevynucoval, ne-jak jsem pochopila…zakladatelce to přišlo milé..já nevim, mě by to bacilo už na začátku..
Pěkně napsané, ostatně jako vždy
. Jistěže není připravená, kdo by taky byl? I já bych měla cukání nejdřív s ním promluvit atd., ale to je chyba, varuje ho tím.
Obvykle v takových případech požívám „homeopatickou metodu“ tedy „léčbu podobným“. Čili bych ho taky začala kontrolovat, vynucovat si pozornost a omezovat ho, buď by mu to došlo nebo ne. Ale v tomto případě by to nespíš nemělo efekt ![]()
@poučená píše:
@Adelinne píše:
Byla tu vyhruzka konkretne na Aot?
Nevim, zlomene hulky…ja kdyz se nastvu leti i talirMame Italii…no, ne kazdymu by to vyhovovalo…
NIkdo tu plne nevidi do detailu jejich situace…kazdy je jiny, z jinych pomeru a zalozeni…proto je hodnoceni situace zde znacne neobjektivni…
Vyhrozovat fyzickou likvidaci jejimu lektorovi angl. je dost ujete. Opravdu si nemyslim ze zrovna musi litat vzajemne facky. Jak jsem psala…jde o to ziskat nadhled nad celou situaci a jak to Aot posoudi je na ni. Jinak v prvni prispevek nebyl psan v afektu, v nastvanosti…
Ano, nekomu letajici talire vyhovuji, treba me by to desilo. Jiz jsem psala, osobne preferuju cestu smiru jenze v teto situaci cesta smiru neni. Skryta, rafinovana agrese se tezko prokazuje i sobe same.
@petraminimaks píše:četla, fakt jo:-)a už se mě nikdo neptejte:-)
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat