Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Aot píše:
Holky, nevite jak zamknout diskuzi? Ja se bojim, aby treba nekdo z cech me v tom nepoznal, vzhledem k tomu, ze jsem uvedla prave jmeno i mesto. A taky by ubylo tech zvedavych jen na to, kolik facek jeste dostanu.
Můžeš požádat adminku, aby diskuzi uzamkla a překopírovala do uzavřené skupiny. Ty pak budeš správce skupiny a sama rozhodneš, komu dáš přístup.
Ja myslim ze strach je na miste spis o tebe ted. A i kdyz se o nej muzes bat taky, ze si neco udela, moc tomu neverim.To holt budes muset prekousnout a myslet hlavne na sebe. Kdybych si byla jista, ze ta karta neni zablokovana, zjistila bych si nejblizsi lety a utikala klidne hned…
Uf nemuzu spat tak jsem natrefila na tuhle diskusi. Holka, mas to tezke, mas vubec nejake sve penize nebo vse je na spolecnem uctu? Na tvem miste bych zavolala segre nebo nekomu a sverila se. Jinak co ti holky radi lepsi mozna chvili hrat divadlo jak je vsechno dobry, i kdyz nevim jak to ted pujde.
ja nevidim tak radikalne to opousteni kanady a utikani do cech, prece se muzes prestehovat, zmenit praci, kdyz neda pokoj pak bych to resila tak radikalne. Jak dlouho jsi pryc z ceska?
jinak nevim jestli se da diskuse smaznout, asi jo, da se tady udelat uzavrena skupina kde si to nemuze procist kazdy jen clenove…
@strace píše:
@AotDoklady a všechno, co potřebuješ bych si dala mimo dům. Aby ti to nemohl vzít. Pokud bys třeba musela z domu utéct, tak aby sis mohla ty věci někde vzít, aniž bys musela do domu.Máš nějakou hotovost? Jak už tu psaly holky, nějaké cennosti nebo něco jiného?
Sperky mam, ale hotovost ani dolar. Tady vse jen kartou se plati. Ale kartu by snad neblokl, podle me ho ani nenapadne, ze bych mohla odejit Ví, jak to tady miluju.
Spis nechapu, kde je. Nakonec me uplne vydepta. ![]()
@Aot
Nemyslím, že by si něco doopravdy udělal. Kamarádčin bývalý stál na okenní římse v 7. patře a křičel, že si něco udělá, že skočí, pokud s ním nezůstane a odejde z bytu (měla sbaleno, přijela jsem pro ni, stála jsem dole před barákem).
Když už v zoufalství zařvala: „Tak skoč, pro boha skoč a dej už mi pokoj“, tak slezl dolů.
Podle mého se teď bude omlouvat a prosit o odpuštění, ale nazapomene se zmínit, že si za to ale vlastně můžeš sama, protože jsi se najednou začala chovat jinak. Omluví se, ale vinu nechá na tobě. A tím tě ještě víc znejistí. Nenech si namluvit, že by to byla tvoje chyba. Ani nad tím prosím neuvažuj. ![]()
On je nemocný. A myslím, že i nebezpečný…
Taky myslim, ze si nic neudela. jednou jsem tohle zazila, uz davno s byvalym, vyhrozoval, vytahl prede mnou nuz a demonstrativne predvadel, jak ho do sebe zarazi (do srdce
) Ale videla jsem na nem, ze toho neni schopnej a taky sebrala tasku a odjela a samozrejme ze nic neudelal.je pravda, ze uz jsem ho tehdy nemela rada a v koutku duse si rikala, ze i kdyby, tak je to jeho problem, ze za tohle ja zodpovednost nenesu. takhle daleko tady Aot jeste neni, protoze se o nej ted boji…
Já s takovým chlapem též byla. Ne sice až tak extrémním, ale také vydíral sebevraždou apod. On sobě nikdy nic neudělá!!! Na to se má moc rád. Být tebou tak nepřemýšlím nad tím kde je, ale balím a jdu do hotelu než bych si našla nějaký podnájem. Pokud tě jednou uhodil a je fakt takto psychicky nemocný tak to zopakuje. Na mě kdyby chlap jenom sáhl tak by viděl!! On tě nemiluje, on tě chce vlastnit. To je teda můj názor.
Ja nevim, zalezi jak moc to Aot ma v Kanade rada a jestli by tam chtela opravdu zustat. protoze hledani noveho bydleni, nove prace atd s tim, ze ani nema vlastni ucet a penize…to neni sranda. A jako bonus se zarlivym chlapem v patach…jestli tohle opravdu chce. A stoprocentne by ji nenechal jen tak v klidu odejit stylem „nojo, to me mrzi, tak to nedopadlo, hodne stesti…“
Nemuzes si nejake penize prevest na jiny ucet? ale stejne myslim ze kdyby te odstrihnul od uctu tak se nejak dokazat da ze ti chodila vyplata a mas narok na vyber. nemuzes se sverit nekomu v praci? chapu ze to musi byt tezke, trapne a nevim jake ale jde tady o tve stesti, pohodu mozna i bezpecnost…
@Aot píše:
Sperky mam, ale hotovost ani dolar. Tady vse jen kartou se plati. Ale kartu by snad neblokl, podle me ho ani nenapadne, ze bych mohla odejit Ví, jak to tady miluju.Spis nechapu, kde je. Nakonec me uplne vydepta.
Ano, o to mu podle mě jde. Abys měla strach, aby ti dal sežrat, jak se k němu chováš, co všechno jsi způsobila. Že jsi na něj tak zlá, přes to všechno, jak on se k tobě chová. Za to všechno se mu takhle oplácíš? Práci ti sehnal, miluje tě, vše by pro tebe udělal… Ano, to je sice hezké, ale jen pokud budeš šlapat jako hodinky a nikdy neuděláš nic z vlastního rozhodnutí a proti němu.
Ovládal tě. A teď je zoufalý, protože se mu to hroutí, protože ses mu postavila.
@Malinkasom píše:
Nemuzes si nejake penize prevest na jiny ucet? ale stejne myslim ze kdyby te odstrihnul od uctu tak se nejak dokazat da ze ti chodila vyplata a mas narok na vyber. nemuzes se sverit nekomu v praci? chapu ze to musi byt tezke, trapne a nevim jake ale jde tady o tve stesti, pohodu mozna i bezpecnost…
Peníze si můžu převést, mohu si zřídit účet. Ale nevím, pokud to zjistí, co na to řeknu? ![]()
@Aot chce to nejaky plan
uprimne nevim, my mame s manzelem kazdy svoje ucty, spolecny bych nechtela uz jen z duvodu kdyz mu koupim darek a on hnedka uvidi kde jsem platila…
otazka zni jestli chces od neho odejit co nejdriv nebo jsi jeste ochotna chvili setrvat dokud si najdes jine bydleni nebo praci??? nebo snad premyslis i nad moznosti spalit mosty a vratit se narychle do Ceska?
@Aot jo.. to je dobry napad.. zarid si ucet.. nejlepe u stejne banky.. aby byl prevod okamzity.. vyber si mensi obnos na hotel a na jidlo.. okopiruj si pas.. kdyby doslo na nejhorsi.. tak te podle nej na ambasade ztotozni.. a udelaji na pockani nahradni doklad dom..
Udelala bych to tak.. neprovokovala bych ho uz nijak! V pondeli bych si vzala tasku.. vybrala hotovost.. koupila nejblizsi letenku, nahradni simku (pokud ti muze bloknout telefon).. a sla do hotelu..
Hlavne ho uz NEPROVOKUJ.. a snaz se s nim usmirit jakoze… aby byl V KLIDU..
vim, ze se neumis pretvarovat.. ALE toto je pud sebezachovy.. hraj s nim dnes jeho hru.. a rikej si, ze zitra uz budes pryc!
Hlavne tuhle diskusi neopoustej! Jsme tu vsechny s tebou.. napis adminum, at ten prispevek se svym jmenem atd smazou.. nebo ho sama uprav pomoci editovat.. ![]()
Vsechno zvladnes, neboj.. ![]()
@Aot píše:
Peníze si můžu převést, mohu si zřídit účet. Ale nevím, pokud to zjistí, co na to řeknu?
Ze ti nevyhovuje, aby tvoje penize mel pod kontrolou nekdo jiny. Ver mi ze „nevyhovuje mi“ je slovo s obrovskou silou kdyz ho spravne pouzijes, do toho co ti ne/vyhovuje ti nemuze nikdo mluvit.
Taky by sis mohla mozna vybrat nejakou hotovost a schovat ji mimo domov?
Jeste me napadlo jestli by neslo vyhledat toho lektora a poptat se jak to tenkrat bylo.. mozna by ses dovedela neco dulezityho a taky by te moh podporit, to ted bude dulezity. Mas oporu v nekom jinem? Kamaradi, kolegove?
A jeste - myslis ze je absolutne nezbytne z Kanady odjet? Nestacilo by se prestehovat? Mam za to ze kdyby te obtezoval a tys to nahlasila tak v Kanade si s tim umej poradit o dost kip nez v Cechach… Myslis ze bys automaticky prisla o praci kdyz je pres Marka? Jakou mas smlouvu? Je to dobra prace? Tohle vsechno bych jeste zvazila. ![]()
Nevím, no, tohle bych nesnesla, určitě s sebou nenechej manipulovat, jsi na dobré cestě.
Příspěvek upraven 09.06.13 v 07:45
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat