Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Aot píše:
Tak penez na tom ucte mam dost, vydelavam si slusne, a popravde, taky byh o ně nechtěla prijit, neni to zrovna malo, za ty dva roky, co setrimCelý plat jde na ucet, cast z toho na sporici, cast na bezny, ze kterého platíme vydaje, ale o tyto veci se staram ja, on toho ma v praci dost. On samozrejme vydelava vic nez ja, ale určite jsem uz taky dost nasetrila jen ze svého platu.
A jet dom s holým zadkem?
No a to nelze vybrat najednou? Nevím, jaký je limit v bankomatu nebo zajít osobně do banky…ale udělala bych to až cestou na letiště…proto je nutné mít letenku předem - což jsem navrhovala, aby ji koupil někdo z Čech, aby to ten tvůůj nepoznal… ![]()
Příspěvek upraven 09.06.13 v 11:00
A co to udelat najednou a rychle. Zjistit si kdy muze odletet a v ten samy den nabehnout do banky, sve penize, nasetrene si prevest jinam a odletet. samozrejme se na to pripravit a naplanovat, aby to slo, a do te doby „hrat jeho hru“ a uz „neprovokovat“?
Samozrejme nevim, jake podminky na tom sporicim uctu jsou…ale pripravit to, v tichosti…i kdyby mela o nejake procento prijit, radsi toto, nez aby se to jeho omezovani doma stupnovalo…
no vlastne pisu to same, co nademnou uz nekdo jiny…
Příspěvek upraven 09.06.13 v 11:03
@ksafnika píše:
A co to udelat najednou a rychle. Zjistit si kdy muze odletet a v ten samy den nabehnout do banky, sve penize, nasetrene si prevest jinam a odletet. samozrejme se na to pripravit a naplanovat, aby to slo, a do te doby „hrat jeho hru“ a uz „neprovokovat“?
Něco takového jsem myslela.
A jak je to s „pracovním právem“. Je možné skončit na hodinu?
Cestou na letiště bych se stavila v práci a nechala tam jen papír, že končím..
aby to neviděl ten šéf-kámoš…ale je to škoda přijít o práci v Kanadě kvůli nějakýmu blbcovi ![]()
Ja som osobne za to, aby sa na ten odchod pripravila, takéto hŕŕ akcie nemusia vždy dobre dopadnúť. Z toho čo som prečítala, tak bezprostredné nebezpečenstvo nehrozí. Ako bolo aj predo mnou napísané, tak niekedy takýto útek trvá aj roky, u mna 6 rokov, a fakt to malo stupnujúcu tendenciu, ku koncu som nemala peniaze, a utiekla som s osobnými vecami a dlhmi/v rámci SK/
@strace píše:
Ano, je to reálné. Takový člověk je schopný stát celou noc v dešti venku před domem a čekat. Ochromený strachem, že by mu mohla odejít…
anebo je to jenom další manipulace.
Kdysi jsem se po 3 měsících „vztahu“ rozcházela s psychoušem. Po telefonu. Řekl mi, ať se jdu podívat do zrcadla, jak vypadá tvář vraha. On mi za vše děkuje a jde si napustit vanu a tam si podřeže žíly. Řekla jsem mu (dostal mě a už jsem ho vůbec neměla ráda), ať si dělá co chce, že je mi to úplně jedno a končím hovor. Pak jsem zavolala jeho bráchovi, ať se jde na něj podívat. Volal mi za hodinu, že dotyčný si šel nakoupit oběd a je celkem v pohodě.
Někdo tady říkal, že psychouš má rád JENOM sám sebe, je bezcitný, je mu jedno, jak se cítí okolí. Pravda pravdoucí! A nemusí to znamenat, že bezcitně vyvraždí ulici a podobné horory… ale třeba, že jí řekne, že chudák čekla hodiny v parku, až ona mu umožní jít do vlastního bytu a mezitím hrál v hospě šachy nebo si kupoval oblek… vůbec bych se tomu nedivila ![]()
Tak letenku mi z čech zaplatit můžou, to je bez problému. Stejne si ale nemyslim, ze by ucet zablokoval. Podle me by ho ani ve snu nenapadlo, ze bych odesla od nej. On me tak izoloval, ze proste si mysli, ze se ani nemam o co oprit. A ze bych zalozila diskuzi, to by ho taky nikdy nenapadlo. Ja jsem totiz zacla na emimino chodit tak mesic zpatky, protoze jsem zacala touzit po miminku a cetla jsem si denicky. Jinak by me to ani nenapadlo. A trvalo to dlouho, nez jsem se odhodlala napsat toto. Podle me si mysli, ze me v hrsti. ![]()
@ksafnika píše:
Samozrejme nevim, jake podminky na tom sporicim uctu jsou…ale pripravit to, v tichosti…i kdyby mela o nejake procento prijit, radsi toto, nez aby se to jeho omezovani doma stupnovalo…no vlastne pisu to same, co nademnou uz nekdo jiny…
Nebude ale potřeba k převodu větší částky na jiný účet, souhlas druhého vlastníka společného konta?? Nebo dokonce jen k vybrání většího obnosu?
@Magnifique píše:
Nebude ale potřeba k převodu větší částky na jiný účet, souhlas druhého vlastníka společného konta?? Nebo dokonce jen k vybrání většího obnosu?
hm…to muze byt
tak to predtim pozjistovat, jak to vlastne je…
@ksafnika ..varianta je i vybrat cash.. koupit jinou simkartu.. zahodit starou.. zůstat někde v hotelu pokud by vyřízení peněz s bankou trvalo déle.. třeba den dva.. a pak vypálit.. nevim, obvykle se to dá zařídit rychle..
taky nevim, jak jsou v Kanadě ostří v případě domácího násilí. Ale klidně bych ještě pro případ nouze došla na policie v místě, kde budeš v hotelu a řekla jim co se děje.. taky můžeš upozornit personál v hotelu.. aby případně volali policii, pokud by se tam objevil.. a nikomu nepodávat informace..
cíl je jasnej, jednoduchej plán a pryč..
@Aot Docetla jsem, co se udalo…a zacinam mit pocit, ze nechces odejit. Nuceni k sexu, jeho hnusne a pomatene chovani, hrabani v kabelce, facka a setrvavani v byte i po ni a scene, piti, zajem, kde on je… To jsou typicke kroky k tomu ho zacit omlouvat a zustat. Takovyhle scenar ma navrat, nikoli odchod. Pokud odejit chces, preved penize treba na tatuv ucet a let hned nebo jdi do hotelu a zavolej sefovi a na rovinu se zeptej, za muzes zustat v praci i po odchodu od Marca a pokud ano, najdi si sve bydleni. A vsem rekni, co se deje, kdyby jim vyhrozoval, at jsou pripraveni (viz lektor angliny v minulosti). A taky nezapomen, zes to uz rekla tatovi (a dobre jsi udelala!) a oni ted maji o tebe velky strach. Seber se a jdi, podpori te. Pozdeji se sily sbiraji o dost hur.
@Aot píše:
Tak letenku mi z čech zaplatit můžou, to je bez problému. Stejne si ale nemyslim, ze by ucet zablokoval. Podle me by ho ani ve snu nenapadlo, ze bych odesla od nej. On me tak izoloval, ze proste si mysli, ze se ani nemam o co oprit. A ze bych zalozila diskuzi, to by ho taky nikdy nenapadlo. Ja jsem totiz zacla na emimino chodit tak mesic zpatky, protoze jsem zacala touzit po miminku a cetla jsem si denicky. Jinak by me to ani nenapadlo. A trvalo to dlouho, nez jsem se odhodlala napsat toto. Podle me si mysli, ze me v hrsti.
Takže ůetenka by byla vyřešená, to je dobře.
Mohla bys někdx zajít do banky se zaptat, jak je to s výběrama a tak???
A předpolkádám, že one neumí česky, takže tady by si nic nepřečet nebo jo?? ![]()
@ksafnika píše:
Samozrejme nevim, jake podminky na tom sporicim uctu jsou…ale pripravit to, v tichosti…i kdyby mela o nejake procento prijit, radsi toto, nez aby se to jeho omezovani doma stupnovalo…no vlastne pisu to same, co nademnou uz nekdo jiny…
přesně tak, vše uxdělat v jeden den, když bude třeba na služebce ![]()
@Kačus82 píše:
anebo je to jenom další manipulace.
Kdysi jsem se po 3 měsících „vztahu“ rozcházela s psychoušem. Po telefonu. Řekl mi, ať se jdu podívat do zrcadla, jak vypadá tvář vraha. On mi za vše děkuje a jde si napustit vanu a tam si podřeže žíly. Řekla jsem mu (dostal mě a už jsem ho vůbec neměla ráda), ať si dělá co chce, že je mi to úplně jedno a končím hovor. Pak jsem zavolala jeho bráchovi, ať se jde na něj podívat. Volal mi za hodinu, že dotyčný si šel nakoupit oběd a je celkem v pohodě.Někdo tady říkal, že psychouš má rád JENOM sám sebe, je bezcitný, je mu jedno, jak se cítí okolí. Pravda pravdoucí! A nemusí to znamenat, že bezcitně vyvraždí ulici a podobné horory… ale třeba, že jí řekne, že chudák čekla hodiny v parku, až ona mu umožní jít do vlastního bytu a mezitím hrál v hospě šachy nebo si kupoval oblek… vůbec bych se tomu nedivila
Tohle mi připomíná bývalého, kdy jsem od něj ušla do ČR, volal mi sem a říkal mi ať si pustím TV, a jdu se podívat jak se jde zabít kamionem a tv to bude točit ![]()
Podotýkám že neměl a nemá ani vodičák ani autu
Natož kamion ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat