Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2499
9.6.13 12:04
@strace píše:
Ano, je to reálné. Takový člověk je schopný stát celou noc v dešti venku před domem a čekat. Ochromený strachem, že by mu mohla odejít…

Pozor, on NENÍ ochromený, protože bojuje za „svoje právo“. Aot je jeho vlastnictví a on to cítí tak, že má na ni právo. On udělá všechno, čeho je schopen, aby o ni nepřišel. Jenže Aot nezná celý jeho repertoár chování, a tak ani neví, ani my to nevíme, čeho je schopen.

Aot, je pro tebe životně důležité, aby ses přestala stydět a aby ses přestala bát. Přijmi ten jeho boj - protože ty nejsi jeho vlastnictví. Přemýšlej o všem dřív, než cokoli uděláš, abys neudělala chybu. Ta se udělá, když člověk jedná ve strachu impulsivně. Informuj každého, koho znáš, že jsi v situaci, která se ti vůbec nelíbí - nemusíš nic až tak podrobně popisovat - a žádej pomoc, kterou možná budeš, možná že nebudeš, potřebovat. Hlavně zůstaň klidná, soustřeď se, vezmi rozum do hrsti.

• načítám...
cher
9.6.13 12:06

Možná jsem moc skeptická nebo vidím, co není, ale začínám tomu příběhu míň věřit. Nechce se mi věřit tomu, že slečna žije nějakou dobu s člověkem, u kterého ji pár věcí vadí, pak se zajde poradit na net a během 24 hodin je z toho detektivka, za kterou by se nemuseli stydět ani v Holywoodu. Najednou procitne a začne ji všechno zapadat a začne všechno řešit podle rad a takový zapeklitý případ a rozchod přímo on-line…no nevím. Ale je to jen můj názor. Já taky zakladatelce radila, odejít anebo být obezřetná, že dotyčný má velmi čitelné rysy manipulátora a násilníka, ale nevěděla jsem, že se tto během jednoho dne vyřeší, tímhle tempem bude do středy doma v čr :) prostě jsem čekala menší estrádu okolo, že si zakladatelka pročte názory, zkušenosti a nějak si to nechá projít hlavou a postupně třeba prokoukne. Ale netušila jsem, že zázračné prozření přijde jak blesk z čistého nebe, to mi přijde, stejně jako Bučková zázračně "vyléčená " z anorexie a během dvou týdnů je ve fázi, kdy by mohla psát na toto téma paměti a rady s nadpisem-jak jsem prozřela. Hezkou neděli všem :kytka:

• Upravit
7257
9.6.13 12:13

@sieta.m
Pokud by to bylo vymyšlené, bylo by to jedině dobře :) Ale obávám se, že není…

• načítám...
1265
9.6.13 12:15

Tiež v tom vidím tak trochu hystérie. ja ked som narazila na domáce násilie, tak som tiež spočiatku bola v šoku, a vlastne postupom času sa mi utvrdilo, a odchod trval roky. Nechcem znevažovať slečnu, ale ja som si dosť poplakala, ked moje pocity dostali pomenovanie. A rozhodne by som si neotvorila víno. Bála by som sa, že ho opitá nebudem mať pod kontrolou.To len tak naokraj.

• načítám...
1265
9.6.13 12:19

Aj keby to bolo vymyslené, je dobre, že sa niektoré veci zopakovali/bezpečnostný plán/Nie nadarmo sa hovorí, že opakovanie je matka múdrosti.
Akurát ked som čítala niektoré pasáže, tak som sa ocitla vo svojej minulosti, a nebolo mi dobre. Včera som 3× omdlela, a mala som migrénu.

• načítám...
3168
9.6.13 12:26

@sieta.m
Mě se tedy nezdá nijak divné, že prozřela ze dne na den. Zakladatelka je normální holka, akorát se postupně do tý jeho pavučiny zamotala. Ze začátku to třeba nebylo takhle špatné nebo ji ještě těšilo, že jí má „tak rád“. akorát když se to pomalu stupňuje, majetnické sklony a všechno, plus spadnou růžové brýle, tak začne uvažovat, založí diskuzi aby se uklidnila, že to zažívají i ostatní a tam jí 40 holek napíše, že toto chování není normální. tak se rozhodne něco s tím udělat.

• načítám...
Magnifique
9.6.13 12:44

Jednou je tu dotaz a žádost o názor. Pokud je to v našich silách snažíme se pomoci. Pokud někdo pochybuje, zda je toto jen smyšlený příběh je tu možnost již přeci nereagovat a nechat tomu volný průběh. Jen tak mimochodem zakladatelka, kdo tomu opravdu věnuje pozornost, je ve znamení Lva. Víte co je slabinou každého Lva? Nejprve chybu hledat v sobě a hledat cestu pro nápravu. Žiju se Lvem a vím tudíž o čem mluvím. K tomu ještě zakladatelčino ženské cítění a empatie. Dále nejistota, zda byla tak slepá a navíc připojte i bohužel nejistotu z vlastní budoucnosti. Napadlo Vás, že návrat z „velkého světa“ za „velkou louží“ ji vůbec nemusí vyhovovat? Zeptám se jinak. Vemte si, že jste ve svém životě dosáhli určitého statutu. Máte dobrou práci, jisté postavení a svět, který je pro Vás každodenní chléb. Najednou se máte vrátit k rodičům, jejichž pochopení nemusí být vůbec dlouhodobé. Zvlášť, když vztah mezi rodiči má také své mínusy. A co dál? Bez kontaktů a s Českou závistí - no hele, jak dopadla - se zakladatelce bude asi velice obtížně začínat.. Průšvih je v tom, že je v patové situaci. Odejít = konec světa, který ji říkal „pane“. Zůstat = riziko od nejbližšího. To je dle mého jediné, co zakladatelku nutí být stále na váškách… To bych si to víno dala také… Věřte mi… ;)

• Upravit
3396
9.6.13 12:59

@sieta.m přiznám se, že i já mám od začátku pocit, že je to vymyšlené.

• načítám...
Magnifique
9.6.13 13:01
@Banny píše:
@sieta.m přiznám se, že i já mám od začátku pocit, že je to vymyšlené.

A prošla sis už něčím takovým ve svém životě?

• Upravit
24603
9.6.13 13:03

Lidi, když myslíte že je to vymyšlené, tak sem ani nechoďte, nereagujte, a ignorujte to, pokud to je pravda, tak zakladatelce tohle asi moc nepomůže.

• načítám...
Magnifique
9.6.13 13:07
@pannacotta píše:
Lidi, když myslíte že je to vymyšlené, tak sem ani nechoďte, nereagujte, a ignorujte to, pokud to je pravda, tak zakladatelce tohle asi moc nepomůže.

Souhlasím… Je to velmi nepěkná situace a nevěřící Tomášové tu akorát napáchají neplechy…

• Upravit
10959
9.6.13 13:08

@Banny tak to asi těžko :zed: kdo něčím podobným neprošel, nepochopí :zed:

• načítám...
7576
9.6.13 13:12

Ti, co neveri, at jsou radeji zticha. Jedna pochybnost pro zakladalelku a rozhodnuti resit svou situaci muze byt v trapu. Kdo to nezazil, nemuze pochopit, jak hrozne tezke je „procitnout“ a pak sebrat odvahu k reseni a uskutecnit ho :!

• načítám...
291
9.6.13 13:13

To by mohlo napadnout každého, ale ten způsob vyprávění konkrétních a podrobných situací mi nesedí na to, aby to bylo smyšlené, v tom případě by Aot byla velice dobrá spisovatelka ;)
Nicméně tohle jí asi nebude příjemné, až si tu bude číst, bude mít pocit, že se k ní i my tady otáčíme zády :(
Já tomu teda věřím a myslím si, že ono to u ní nebylo ze dne na den, hlodalo to v jejím podvědomí uričtě už nějakou dobu a až teď k tomu založila diskuzi…
Pro někoho je to možná nepochopitelné, ale takový Marcové běžně existují mezi námi, ani o tom nemáme tušení :?
Lojzu od vedle, který je věčně pod parou a seřeže na hromadu děti i manželku poznáme na první pohled, ale takovýhle Marc, pěkný, uhlazený, kultivovaný, inteligentní a úspěšný… Která by ho nechtěla? ;) Dokud nevyjde najevo jeho temná stránka :evil: U spousty mužů pozoruju takové to despotické chování, touhu o všem v rodině rozhodovat… A někdo to hold dožene do krajností, ale to už je fakt psychická porucha :(
A jinak taky chápu, že se Oat nechce vše opustit, přijít o práci, svoje úspory, vše co si třeba ze svých peněz koupila do společného bytu… Navíc tady u nás v Čechách hledat v dnešní době práci… :? Je to prostě těžký a je mi to líto :hug:

• načítám...
6311
9.6.13 13:15

Pochybujem, ze by niekto mal tolko volneho casu, aby si vymyslal tolko roznych sitacii, ktore zakl. opisuje. Jedine ze by pisala scenar k filmu. Okrem toho by som netvrdila, ze „prozrela“ za 24 hodin. Ked zakladala taku diskusiu, to znamena, ze tusila, ze nieco nie je v poriadku a urcitejej to v hlave srotovalo uz dlhsie.
Samozrejme, internet je internet, dokazy ziadne, ale kolko uz bolo v aj CR a SR pripadov kadejakych unosov, vrazd a podobne, ktore boli nakoniec este horsie ako z filmu. Ze sa to nestava kazdy den, neznamena, ze sa to nestava vobec a ze popisana situacia nemoze byt realna.

Ja sama mam z takych ludi, ako zakl. priatel, strach. Raz som mala priatela, ktory na mne dost visel a nemohol pochopit, preco sa rozchadzame, ozyval sa mi este strasne dlhu dobu po rozchode, vykladal o nas mojim kamaratom v kolektive, do ktoreho som potom prestala chodit, kedze sa tam narval on, a este aj po 4 ci 5 rokoch od rozchodu sa bez pozvania dovalil na moju promociu s darcekovou taskou, co moj terajsi manzel, s ktorym som uz vtedy bola, vobec nechapal 8o Pritom ja som nikdy nereagovala, neodpisovala, nic, na fb som ho opakovane odmietla ako priatela, ale ten pocit, ze ma niekto stale takto prenasleduje, bol velmi neprijemny.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová