Převod auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ncc1701
23.7.13 10:21

Já darovala auto a sepsali jsme kupní smlouvu na jednu korunu.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
10.9.14 22:53

Ahoj, potřebuju poradit, jak donutit prodávajícího, aby odhlasil auto a přepsal ho na mě na základě kupní smlouvy, kterou jsme mezi sebou uzavřeli? Smlouvu jsme podepsali v březnu, ale dodnes slýchám jen výmluvy. Mám jedny klíče a malý TP, velký má prodávající (je to naše kamarádka, v kontaktu jsme, ale bohužel je, jak to říct… Blbá jak stoudev. Chci tam jít společně, ale tu má doktora, tu dovolenou, jindy moc práce, nebo mi napíše, že ji vyhodili, protože nemá zelenou kartu, no prostě kecy. Říkala jsem ji, že napíšeme novou smlouvu s novým datem, ale zas má problém, že nebude podepisovat padesát smluv. Už nevím. Nemám ani auto, ani peníze. Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
2342
10.9.14 23:02
@ncc1701 píše:
Ahoj, potřebuju poradit, jak donutit prodávajícího, aby odhlasil auto a přepsal ho na mě na základě kupní smlouvy, kterou jsme mezi sebou uzavřeli? Smlouvu jsme podepsali v březnu, ale dodnes slýchám jen výmluvy. Mám jedny klíče a malý TP, velký má prodávající (je to naše kamarádka, v kontaktu jsme, ale bohužel je, jak to říct… Blbá jak stoudev. Chci tam jít společně, ale tu má doktora, tu dovolenou, jindy moc práce, nebo mi napíše, že ji vyhodili, protože nemá zelenou kartu, no prostě kecy. Říkala jsem ji, že napíšeme novou smlouvu s novým datem, ale zas má problém, že nebude podepisovat padesát smluv. Už nevím. Nemám ani auto, ani peníze. Díky za rady.

Zkus ji donutit, at ti podepíše plnou moc na ten přepis a přepiš si to sama. A pro příšte je dobrý si do takové smlouvy napsat termín do kdy je potřeba přepis udělat a sankce/pokuty, pokud se tak nestane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
10.9.14 23:02

@ncc1701 Ramenatého kamaráda a jasně určený termín, kdy se jde na úřad? Nic jiného mi v této situaci nenapadá… a pro příště ponaučení, že peníze proti velkému techničáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
10.9.14 23:03

@WontTell
Prepokladala jsem, že zákonnou (?) lhůtu dodrží nebo se jí aspoň zalekne, ale ji je to jedno. :-/

• Citovat
  • Upravit
2342
10.9.14 23:06
@ncc1701 píše:
@WontTell
Prepokladala jsem, že zákonnou (?) lhůtu dodrží nebo se jí aspoň zalekne, ale ji je to jedno. :-/

Na to je zákonná lhuta? Já jsem myslel, že lhůta je jen mezi odhlášením prodávajícím a přihlášením.. tzn. jak dlouho je auto v „polopřevodu“. Mimochodem kdo platí povinné ručení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
10.9.14 23:07
@j.a.n.i1 píše:
@ncc1701 Ramenatého kamaráda a jasně určený termín, kdy se jde na úřad? Nic jiného mi v této situaci nenapadá… a pro příště ponaučení, že peníze proti velkému techničáku.

No ten já mela. Pak jsem nastoupila do nemocnice a můj chlap ji ho dal, aby to odhlasila. No a od té doby ho má a na úřad „chodí“ a pokaždé ji vyhodí. Sea ze mě blbce, dnes přišla s tím, že musím auto pojistit, jinak ji to odhlaseni neprovedou. Můj jinak inteligentní chlap ji na to skočil a přivedl mi domů pojistovaka, abych to konečně dotáhli… :-/

• Citovat
  • Upravit
101567
10.9.14 23:08

@WontTell Jojo, taky bych řekla, že zákonná lhůta je jen pro polopřevod, ale možná jsme jen nevzdělaná :-) i když na druhou stranu i pro ten polopřevod je tam sice zákonná lhůta, ale žádné sankce za její nedodržení, takže je vlastně pro srandu králíkům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
10.9.14 23:10

@ncc1701 Tak v tom případě vyslat chlapa, ať od ní přinese ten techničák, když to takhle zvojtil… a pak si to zařídit sama. Co mám zkušenost, tak někdy chtějí plnou moc, ale jindy jim stačí kupní smlouva, tak zkoušet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
10.9.14 23:13
@ncc1701 píše:
No ten já mela. Pak jsem nastoupila do nemocnice a můj chlap ji ho dal, aby to odhlasila. No a od té doby ho má a na úřad „chodí“ a pokaždé ji vyhodí. Sea ze mě blbce, dnes přišla s tím, že musím auto pojistit, jinak ji to odhlaseni neprovedou. Můj jinak inteligentní chlap ji na to skočil a přivedl mi domů pojistovaka, abych to konečně dotáhli… :-/

To je blbost. Pojistit to musíš ty, aby Ti to přihlásili, ale k odhlášení to potřeba není. Kdo ted platí povinné ručení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
10.9.14 23:13

Našla jsem na netu, že se to má udělat do 10 dnů ode dne vzniku změny zapisu v registru. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
10.9.14 23:14
@WontTell píše:
To je blbost. Pojistit to musíš ty, aby Ti to přihlásili, ale k odhlášení to potřeba není. Kdo ted platí povinné ručení?

Já ne, ona asi taky ne, když mě tlačí do uzavření pojistky.

• Citovat
  • Upravit
2342
10.9.14 23:15
@j.a.n.i1 píše:
@ncc1701 Tak v tom případě vyslat chlapa, ať od ní přinese ten techničák, když to takhle zvojtil… a pak si to zařídit sama. Co mám zkušenost, tak někdy chtějí plnou moc, ale jindy jim stačí kupní smlouva, tak zkoušet :mrgreen:

Presne tak… je to úřad od úřadu a někdy i úředník od úředníka! KDyž tu agendu měli policajti, tak to dávalo aspoň vzdáleně smysl. Třeba když šel člověk zapsat tažný, tak vylezl policajt a podíval se, že máš na autě tažný. Dneska kvuli tomu musíš 2× na technickou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
10.9.14 23:16
@ncc1701 píše:
Já ne, ona asi taky ne, když mě tlačí do uzavření pojistky.

Tak at čeká pozdrav od České kanceláře pojistitelů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
11.9.14 06:05

Jestli jsi to auto koupila, tak je povinnost na tvoji straně Mít ho pojištěné. Az se o to bude zajímat pojišťovna, tak kamarádka ukáže kupní smlouvu a půjdou po tobě. Takže to bych zaridila jako první. Jinak zákonem dana lhůta na odhlášení od původního majitele je 10 dni. Nechápu, proc ta kamarádka děla takový cavyky, ale aspoň jste velký TP viděli a je v pořádku. Takže zatím bych zaridila tu pojistku, doplatila to od toho března, řekla ji, že to je vyrizene a prostě bych zašla i třeba k ni domu pro plnou moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová