Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Teda docela mě zaráží jak vám to přijde normální že dítě vypadne z kočárku nebo spadne z přebalováku. Teda ten kočárek ještě tak nějak pochopím, ale že dítě spadne z přebalováku to bych snad ani nikam nepsala a rozhodně nenapsala, že to se prostě stává
Jinak určitě je malá v pořádku to by jinak plakala ![]()
Pri soucasnych modernich RTG, abych citovala primare chirurgie v DN Brno - je vetsi riziko plynouci z takoveho narazu nez jednorazovy rentgen. Aneb do hlavy decku nikdo nevidi. A nemalujte si, ze prasklou lebku zakonite poznate. Nemusite. PS sama mam z minulosti prasklou lebku, vim z ceho a tenkrat jsem nemela ani blbou bouli.
Zakladatelko, upřímně?
Ono i kdyby to prasklá lebka byla, tak s tím nebude nikdo nic dělat. Sroste to samo.
Uvádí se, že kritických je vždycky 24 prvních hodin po úrazu (mám to přímo z úst dětského neurochirurga, který právě vyšetřoval moje dítko s prasklou lebkou) a pokud se během této doby nic nestalo, tak bych byla v klidu. Moje dítě mělo frakturu lebku po naprosto nevinném svalení se na koberec, což by člověk řekl, že to není ani možné. A i tak se na to přišlo až po týdnu.
@Fima a muzu se zeptat? Vase dite nemelo zadne priznaky fraktury? a jak se to po tom tydnu projevilo?
Když jsem byla mimino, tak jsem spadla tětě z přebalováku. Pak jsem taky ujela kočárem od hospody na silnici, ale tam nevím, jak to dopadlo
(ale žiju)
Klídek, určitě je malá v pohodě. Kdyby jí něco bylo, tak bys to už poznala.
@spirunka Ale jo, mělo. Po pár hodinách od toho svalení, se mu na hlavě udělala jakási podivná boule. Měkká, rosolovitá, na první pohled bylo poznat, že tohle není jen nějaká běžná boule a jeli jsme na pohotovost. Tam ho doktor prohlédl a označil to za hematom z naražení. Ani na RTG jsme nešli, prý je to v jeho případě zbytečné a komplikované (udržet ho nehybně ležet), druhý den jsme měli jít na kontrolu k naší pediatře. Té se to ale nezdálo, že takto právě vypadají fraktury lebky a poslala nás na RTG. Závěr: nic tam není. Chodili jsme ale s tou hlavou na kontroly a naší doktorce se to pořád nelíbilo, měla pocit, že se mu to i zvětšuje, tak nás po týdnu poslala jinam do nemocnice (z okresní do dětské fakultky) a tam byla už vidět prasklina v délce 4 cm, což už 7m. mimča bylo dost, měl to skoro přes půl hlavy. Největším problémem byl ten hematom. Kdyby se mu to nechtělo vstřebat, museli by nás hnát na punkci, aby mu mu tu krev z hlavy vytáhli, ale nakonec se to vstřebalo samo. Trvalo to teda asi 3 týdny, takže relativně dlouho, ale pak to bylo pryč doslova přes noc.
@Mishicka2 píše:
Teda docela mě zaráží jak vám to přijde normální že dítě vypadne z kočárku nebo spadne z přebalováku. Teda ten kočárek ještě tak nějak pochopím, ale že dítě spadne z přebalováku to bych snad ani nikam nepsala a rozhodně nenapsala, že to se prostě stáváJinak určitě je malá v pořádku to by jinak plakala
mě se třítýdenní dítě přetočilo na přebalováku a i když jsem u ní stála, tak jsem se sama prekvapila, že jsem jí chytla a pak jsem na ní 5 minut zírala, co to jako bylo… mít delší reakční dobu, nebo jí mít zrovna namazanou, asi by mi vyklouzla, takže mě to zas tak nepřekvapuje
a teda samozřejmě by se to stávat nemělo a každá máma se tomu snad snaží předcházet, ale občas jsou děcka nečekaně šikovný a s trochu unaveným, nebo jen chvilkově nepozorným dozorem se to prostě stát může a bohužel stává…
Spíš mě od zakladatelky zarazilo, že to partner neví, bo by ji za to lisknul, to je doufám nadsené
Ale neliskl, to jsem v afektu napsala.. Ale nevím jak bych mu to vysvětlila v ten den, a hlavně kdyby se misce něco stalo.. Ale je to za náma, díky bohu to dopadlo dobře, tak i jsem si to nechala projít hlavou, a rozhodla jsem se, ze to partnerovi nakonec řeknu. Přece jen je to můj partner a tatínek naší dcery, a takové veci by mel vědět.
Ahojky… Neboj sama určitě nejsi, mě se to stalo taky.. Malé byli možná 2.měsíce
Naštětí to bylo v zimě, a byla celá zabalená ve fusáčkách.
Nevim, jak se to mohlo stát, jen jsem se otočila od kočárku, nezabrzdila ho a najednou strašná rána a kočárek na zemi. Chtěl jsem si jen dát něco z cesty, abych mohla s kočárkem projet a vůbec by mě nenapadlo, že se něco takového stane.
![]()
Teed jen každý den dávám sakra větší pozor, hlavně abych ho nezapomněla zabrzdit.
Protože malá se hýbe čím dál tím více, a jelikož je skoro léto tak fusak nedáváme ![]()
![]()
Strašně si to vyčítám a stydím se. Dnes se mi převrátil kočár s 15M prckem. Nechvilku jsem se otočila za starší, abych jí podala rohlík, upravila jsem jí čepici. Kočár se rozjel, přejel obrubník a převrátil se. Prcek se lekl, byl připoutaný a spadl naštěstí hlavou do fusaku a nemá jedinou bouli. Jsem zralá na pořádnýho panáka, jak jsem to mohla dopustit!!
Strašně si to vyčítám a stydím se. Dnes se mi převrátil kočár s 13M prckem. Nechvilku jsem se otočila za starší, abych jí podala rohlík, upravila jsem jí čepici. Kočár se rozjel, přejel obrubník a převrátil se. Prcek se lekl, byl připoutaný a spadl naštěstí hlavou do fusaku a nemá jedinou bouli. Jsem zralá na pořádnýho panáka, jak jsem to mohla dopustit!!