Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@veeeraf píše:
Strašně si to vyčítám a stydím se. Dnes se mi převrátil kočár s 15M prckem. Nechvilku jsem se otočila za starší, abych jí podala rohlík, upravila jsem jí čepici. Kočár se rozjel, přejel obrubník a převrátil se. Prcek se lekl, byl připoutaný a spadl naštěstí hlavou do fusaku a nemá jedinou bouli. Jsem zralá na pořádnýho panáka, jak jsem to mohla dopustit!!
Toho panáka si klidně dej. Stávají se horší věci, dobře to dopadlo. Máš z toho větší trauma než mimino. Příště si dáš pozor a kočárek zabrzdíš ![]()
@veeeraf stane se…hlavně ze to dobře dopadlo ![]()
Taky se mi kluk převrátil, asi rok mu byl, vyklonil se bokem, já akorát platila u kasy, stala jsem vedle nej..je to mzik.
@veeeraf stane se…hlavně ze to dobře dopadlo ![]()
Taky se mi kluk převrátil, asi rok mu byl, vyklonil se bokem, já akorát platila u kasy, stala jsem vedle nej..je to mzik.
@veeeraf Dej si večer panáka a příště buď vždycky při zastavení brzdi nebo si pořiď bezpečnostní popruh na ruku
.
Nejhorší je, že brzdim kočárek furt a teď nevím proč jsem to neudělala ![]()
Buď v klidu, mně se stalo nedávno něco podobného. Vešla jsem do autobusu, kočár zaparkovala a zabrzdila na místě pro kočárky a šla koupit jízdenku do terminálu. A řidič se rozjel takovým způsobem, že kočár letěl vzduchem a celý se převrátil. Malé se naštěstí vůbec nic nestalo a řidič se přišel omluvit. Klepala jsem se z toho snad dva dny a nebýt těhotná, tak si dám toho panáka taky.
@pajisek90 z toho mám taky vítr, mám peg perego se sedačkou proti směru jízdy a když tam dám kabelu, tak se skoro převrací.
Každopádně to už by mě snad kleplo rovnou!
Můj muž vyklopil maldší dceru (tehdy 8m) z autosedačky na betonový schody. Vypadala příšerně, hned s ní šel na rtg (stalo se to v areálu nemocnice, starší nám zrovna hospitalizovali, byla to chyba nás obou, nepřipoutali jsme ji, stres a strach), ale kromě odřenin, boule a modřiny jí nic nebylo. Prostě se stane no..
Stane se, me se to teda zatim nepovedlo, ale pamatuju ze babi vozila malou segru a ona ji vypadla z kocaru na travnik, par dni na to se ji prevrhnul celej kocar, kdyz segra spala na zahrade, vzbudila se a jak se hejbala tak to zvrhla I pres zabrdeni
nikdy se nic nestalo ![]()
@pajisek90 píše:
Buď v klidu, mně se stalo nedávno něco podobného. Vešla jsem do autobusu, kočár zaparkovala a zabrzdila na místě pro kočárky a šla koupit jízdenku do terminálu. A řidič se rozjel takovým způsobem, že kočár letěl vzduchem a celý se převrátil. Malé se naštěstí vůbec nic nestalo a řidič se přišel omluvit. Klepala jsem se z toho snad dva dny a nebýt těhotná, tak si dám toho panáka taky.
Takz tohohle jsem mela bobky vzdycky, kdyz jsem jela MHD s kocarem, a ze jsem se takhle neco najezdila, no jednou jsem kocar chytala v zatacce, ale to jsem nastesti stala hned u nej a nebyt pohotoveho pana vedle, letim taky:-) Ale prevratit kocar se mi povedlo doopravdy u nas v baraku u vytahu - vedou od nej 3 schody ke dverim do sklepa a dvora, jakoby stranou, a ja ten kocar postavila proste nejak blbe ze 1nim prednim kolem (4kolka se 2 vepredu bliz u sebe) se dostal nad ten 1.schod a jak byl jeste nalozenej nakupem tak se prevazil a seskakal z tech schudku a o ty dvere se zarazil a otocil na boudu, jinak by to mozna ustal nebo sel na bok, no krve by se ve mne nedorezal, malej teda nastesti nevypadl uplne jak byl zabalenej a kryt pres kocar zapnutej, ale z leknuti rval jak tur, chudak, a jednou mi kocar malem prevrhl nas splasenej pes kdyz chtel tchyni skocit do auta, aneb nikdy neprivazujte voditko k madlu kocarku, ani kdyz ho drzite a vas pes ma sotva 15 kg… Deti vydrzi hodne, salto z prebalovaku jsme zazili taky, nastesti nizkyho, to synovec (11 let) sletel svagrove z pracky a byli na 24h. pozorovani v nemocnici. A chytrej je az moc:-)
Ty kočáry v autobuse je mor, manžel brigádně jezdí a 90%lidí neumí dát kočár do autobusu. Kočár se VŽDYCKY dává po směru jízdy a kolečka se srovnají po směru jízdy. Tím se zabrání převržení při rozjezdu.
Jinak se musí kočár držet, aby se nepřevrátil v zatáčce, ale aby se kočár převrátil v zatáčce tak je buď nevyváženě naložený, nebo se něco stalo na silnici, nebo řidič jede jako prase.
Stane se, nejsi první ani posledni, hlavně že to dobře dopadlo.
@pajisek90 píše:
Takz tohohle jsem mela bobky vzdycky, kdyz jsem jela MHD s kocarem, a ze jsem se takhle neco najezdila, no jednou jsem kocar chytala v zatacce, ale to jsem nastesti stala hned u nej a nebyt pohotoveho pana vedle, letim taky:-) Ale prevratit kocar se mi povedlo doopravdy u nas v baraku u vytahu - vedou od nej 3 schody ke dverim do sklepa a dvora, jakoby stranou, a ja ten kocar postavila proste nejak blbe ze 1nim prednim kolem (4kolka se 2 vepredu bliz u sebe) se dostal nad ten 1.schod a jak byl jeste nalozenej nakupem tak se prevazil a seskakal z tech schudku a o ty dvere se zarazil a otocil na boudu, jinak by to mozna ustal nebo sel na bok, no krve by se ve mne nedorezal, malej teda nastesti nevypadl uplne jak byl zabalenej a kryt pres kocar zapnutej, ale z leknuti rval jak tur, chudak, a jednou mi kocar malem prevrhl nas splasenej pes kdyz chtel tchyni skocit do auta, aneb nikdy neprivazujte voditko k madlu kocarku, ani kdyz ho drzite a vas pes ma sotva 15 kg… Deti vydrzi hodne, salto z prebalovaku jsme zazili taky, nastesti nizkyho, to synovec (11 let) sletel svagrove z pracky a byli na 24h. pozorovani v nemocnici. A chytrej je az moc:-)
Mne ted v patek, jak byl ten vichr, prevratil kocarek poryv vetru. Zrovna jsem vysla ven, jednou rukou kocar, druhou rukou voditko se psem, normalne tak vzdy chodim a najednou dva kroky od domu silenej poryv vetru, kocar jsem nemela sanci udrzet, malem jsem letela taky… fuj. Mala rvala, ale jen sok, byla nabalena a ve fusaku a dekach. Deti jsou gumove a omyvatelne a prezijou lecos. ![]()