Prezidentská debata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LydiaD
27.1.18 18:38
@Anna766 píše:
Pořád lepší než mít Drahoše v každé větě, jako tomu bylo naopak.To zase nebylo sympatiko mě no :nevim:

Tady mi spíš šlo o to, že ti dva pánové se nějak po volbách vyjádří.
Nejde mi o to, co kde píšeme my a co se kde, někým, píše.
V tomhle ohledu to u mě vyhrál Drahoš.
Zemanův proslov byl pro mě šílený.
Drahoše nezmínil, hned urazil novináře, že má hlas jako mutant…prostě Zeman.
Ale já Ti ho nevymlouvám.
Tobě vyhovuje, vyhovuje většině, je tam.
Mě nevyhovuje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
149000
27.1.18 18:39
@LydiaD píše:
@Anna766
V pohodě, díky za vysvětlení ;) :hug:

Taky v pohodě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
27.1.18 18:42
@Anna766 píše:
Mám takový neutuchající pocit, že vám by vadilo ať by řekl případě, neřekl cokoliv.

Hele-ne. Jak jsem psala pred volbama-vazim si ho, co v minulosti jako politik delal-i.kdyz ne se vsim souhlasim. Pokud by to ted nebylo porad s tim pocitove prece jen vysmesnym podtextem, tak bych podekovani velmi rada vzala.
Komentare na hlas novinare…no…neni co dodat.
Jinak moc mu tu vyhru nepreju. Prala bych mu spis klid a odpocinek ne full-time hekticke a stresove zamestnani. Z druhe strany-je to nemocny starsi muz a pokud mu znovuzvoleni udelalo radost-nejen skolibou, tak dobre. Trebas mu to v zivote a zdravi pomuze.
Ale jako prezidenta-chtela jsem nekoho jineho. A presne takovato prohlaseni, jake mel-se mi. proste nelibi. Nechtela bych, aby se mnou tak nekdo mluvil…jenze kdyz urazi hlava statu, tak to pak muze a i je brano jako norma. A to-nevim, jak Vy, ale ja citim jako spatne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149000
27.1.18 18:43
@LydiaD píše:
Tady mi spíš šlo o to, že ti dva pánové se nějak po volbách vyjádří.
Nejde mi o to, co kde píšeme my a co se kde, někým, píše.
V tomhle ohledu to u mě vyhrál Drahoš.
Zemanův proslov byl pro mě šílený.
Drahoše nezmínil, hned urazil novináře, že má hlas jako mutant…prostě Zeman.
Ale já Ti ho nevymlouvám.
Tobě vyhovuje, vyhovuje většině, je tam.
Mě nevyhovuje :nevim:

Popravdě? Nevyhovoval mi nikdo. Zvolila jsem, a to doslova, lepší zlo. A to i před 5 lety. V prvním kole jsem volila, nedostal se do druhého kola.Tak v druhém šel do urny MZ protože Spící kníže byl pro mě nepřijatelný. Doufám že za 5 let se to kurnik šopa už, pohne někam dopředu. Nebo snad budu kandidovat sama :cert: hůl už mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
27.1.18 18:49

@Anna766
Taky jsem v prním kole nevolila Drahoše.
A taky doufám, že to příště už snad bude jiné.
Nebo… budu kandidovat proti Tobě!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ať je nějaká sranda.

• Citovat
  • Upravit
5672
27.1.18 18:50
@Anna766 píše:
Popravdě? Nevyhovoval mi nikdo. Zvolila jsem, a to doslova, lepší zlo. A to i před 5 lety. V prvním kole jsem volila, nedostal se do druhého kola.Tak v druhém šel do urny MZ protože Spící kníže byl pro mě nepřijatelný. Doufám že za 5 let se to kurnik šopa už, pohne někam dopředu. Nebo snad budu kandidovat sama :cert: hůl už mám.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
27.1.18 18:52

@Ajejda
Cítím to stejně jako Ty :* :hug:

• Citovat
  • Upravit
452
27.1.18 18:52

@LydiaD Já se mu třeba vůbec nedivím, že je urazil. Krásné bylo, jak si zase rýpl do Bakaly. Pro hodně lidí prostě není podstatná forma, ale obsah. Pro mnoho lidí je důležité, aby byl prezident osobnost, která ví co říká a říká to za sebe. V tomto mu Drahoš - se vší úctou - nesahal ani po kotníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149000
27.1.18 19:57
@LydiaD píše:
@Anna766
A taky doufám, že to příště už snad bude jiné.
Nebo… budu kandidovat proti Tobě!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ať je nějaká sranda.

Jo, sranda to je moje.Jdu do toho proto tobě. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149000
27.1.18 19:59
@Adinal píše: :mrgreen:

Hůl už mám a neváhám jí použít, se nesměj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75853
27.1.18 20:20
@LydiaD píše:
@Anna766
A taky doufám, že to příště už snad bude jiné. Nebo… budu kandidovat proti Tobě!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ať je nějaká sranda.

A v takovém případě už máš prvního voliče, bjouku! :* :srdce: :hug:

Aha, já vím, že ten dojezd je blbej. Z toho zklamání se potřebuješ(te) vypsat.
Ale už jsem to říkala vedle. Čemu pomůže zhrzený pitvání každého slova, vtípku, bonmotu, jmenování, nejmenování a rozborů, jak on to asi tak myslel a bušení hlavou do zdi?
Dalších pět let, pořád si škrábat strupy? :think:

V parlamentkách jsem chtěla, aby vyhrála pravice - a vyhrálo ANO. :think:
Za prezidenta jsem chtěla Pavla Fischera a nechtěla jsem profesora Drahoše.
50% úspěch? :? Spíš mnohem menší. :roll:

Demokraticky jsme volili, zvolili jsme takhle - a já tenhle výsledek akceptuju.
Válka skončila. :andel:
Pokrčení rameny a jdu od toho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149000
27.1.18 21:14

@sirikit a dochází ti takový detailík že pokud volíš jí, já mám smůlu jo? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
27.1.18 21:31

No abych to za sebe nejak uzavrela. A predem diky, jestli nekdo obetuje cas a prelouska to cele :kytka:
Mame demokracii, volbu respektuji, vyhral Milos Zeman, ale nesouhlasim s tim.
Asi nejlepe me pocity vystihuje citat Vaclava Havla: “Přirozenou nevýhodou demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatím co těm, kteří ji neberou vážně, umožňuje téměř vše.”
Temer 30 let od revoluce byl na hrad zvolen clovek, ktery lze, urazi, ma projev hulvata. Clovek, ktery se jezdi inspirovat do Ciny a Ruska a zcela nepokryte podporuje mozna jeste vetsi zlo pro nasi demokracii, pana Babise.
O tom jakymi lidmi se obklopuje uz netreba mluvit.
Je to proste smutny fakt, ze 2,8mil lidi vidi v tomto cloveku, nekoho kdo je hoden prezidentskeho uradu. Bohuzel pro vetsinu techto lidi to nic neznamena. Zaznelo to i zde - prezident nevychovava, je dobre, ze je “jeden” z nas. Ja to tak neberu, pro me by mel byt prezident clovek slusny, chytry, obdivuhodny, silny a objektivni. Mel by to byt clovek, na ktereho mohu byt hrda. Chovani, jake predvadi pan Zeman, me neprijde hodno vsak ani - vlastne nevim co dodat, proste je spatne a je jedno v jake funkci/profesi.
Vyhrala zloba a zavist. Opet. V teto zemi stale zije dost lidi, kteri skrze MZ uspokojuji svou frustraci a obdivuji jeho ponizovani. Dalsi (osobne jsem presvedcena, ze ta valna) cast jeho volicu proste ma jen strach z migrace a bohuzel ale nemaji na to si zjistit, jak malo muze prezident v tomto smeru ovlivnit. Verim, ze je mezi jeho volici i male procento lidi rozumnych, kteri meli jakesi zatmeni, nebo proste z, pro me nepochopitelneho, duvodu videli MZ jako mensi zlo…
Ja jen doufam, ze moje obavy se ukazi jako liche. Ze se nestane nic z tragickych scenaru, ktere mi behaji hlavou.
Nicmene pokud ano, napr se podari prosadit referendum o vystoupeni z EU, opet se zacne nenapadne mluvit o zruseni senatu, posilovat moc a vliv prezidenta, pokusy o vyklad ustavy dle potreb a snaha o jeji ohybani atd. Zkratka cokoliv co muze demokracii ohrozit, me to vlastne nevadi. Ja nastesti mam moznost, schopnosti i finance na to odsud zmizet a zit nekde, kde to povazuji za bezpecne. Doufam, ze k tomu nedojde. NIkdy jsem silna prohlaseni o emigraci nemela, nicmene v soucasnosti uz mi to nezni jako sci-fi. Kazdopadne velka vetsina tech, co MZ volila, vsichni ti obcane z malych mestecek a vesnic mit moc moznosti nebudou. Ale mozna o to jim jde. Vsichni budou mit zase stejne nic, cestovat se nebude, veci nebudou bezne dostupne, svoboda slova a demokracie zacne mizet. Me skodolibe ja by to vlastne uvitalo, nicmene opet zduraznuji, ze doufam, ze se to nestane a zustane u mych temnych teorii. Chci zit tady, je mi tu zatim dobre a miluju CR.
Pozitivni na tom je, ze 2,7 mil lidi to vidi velmi podobne. Opravdu hodne lidi tu tvrde bojuje za udrzeni te zivotni urovne jakou mame. A mame se zkratka velmi dobre. Plno lidi co bojuje za udrzeni demokracie. Doufejme, ze vsechny tyto lidi dnesni volba nezlomi a budou pokracovat dale.
Nejsem naivni, jsem realista a pragmatik. Jsem ale i optimista. Bude lepe, i z meho pohledu.
Preji volicum MZ at si uziji to vitezstvi. Chapu jejich radost a preji jim to. Me prvotni sok presel, pro me nastetsti touto volbou nic nekonci, ani to zatim nijak neovlivni muj zivot. Ja se vyvztekala, pohorsila se a smirila se. Nikdy to ale nepochopim.
Kazdopadne vsem diskuterum napric vsemi temito diskuzemi dekuji. Bylo to zajimave, casto vypjate, ale pro me nesmirne prinosne. Poucne a obzory rozsirujici. V mnoha smerech.
Takze dekuji a mejte se dobre. S kazdou Vasi volbou. :mavam:
P. S.: jestli to nekdo precetl cele, gratuluji a posilam dik navic. :kytka:
P. S.2: pisu z patra, na edit chyb nemam energii, takze se event. omlouvam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
27.1.18 21:36

Asi radši Zeman než Trump 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39032
27.1.18 21:45

@saadet Jdu Te podporit :hug: vidim to stejne, jak jinak. Nejak bylo, zase nejak bude. Navaze se plynule tam, kde to pred volbou na chvili prestalo. Uvidime, co bude dal a snad se zase potkame nejen v polit. debate. treba o predcasnych volbach?? :think: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová