Pribináček – od kdy dávat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tchýně a miminko, to je něco pro mě!!! Představte si, že ta moje mi vykládala, jak manžel dostal v 6 týdnech rajče s chlebem nakrájený na kousky
A už tenkrát prý věděl, že mu nechutná!!!
No závěr je, nedejte na tchýně!!! Vždyť měli mimminka před 30ti lety!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Itram, toto bude věčný boj. Děti by do jednoho roku neměly tvaroh (přesně jak psaly holky). A manžel když tvrdí, že to dítě bude mít pestřejší? Je všeobecně známé, že malé děti o pestrost nestojí. Baví je jejich stereotyp, zejména v jídle. Tak boji zdar! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, moje babička se chlubila, jak půlročnímu miminu dala knedlo zelo vepřo a prej šmakovalo.
Nechala jsem to tehdy bez komentáře, protože slova mi jaksi došla. ![]()
Taky bych Pribiňák osmiměsíčnímu nedávala, já doporučuju Hollandii a choceňský Max.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě povídala tchýně,že nechala jednou hlídat tříměsíční nejmladší dcerku manželovi a on ji taky nakrmil knedlem,vepřem,zelem
..Prý měla bolení,ale „strávila“ to..To jen pro zajímavost,že je to asi tradice nebo co
..Jinak musím říct,co se stravování dětí týče,máme rozumné prarodiče z obou stran a nechávají to na na nás
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evi, v pořádku, nic se neděje… O.K.
No chleba s rjčetem a knedlo-zelo plus ten vepř taky ujde. Já jsem podle svojí babičky (nechť má v nebi klid…) ve čtyřech měsících olizoval dědovi špalek kalafuny, kterou mazal řemeny na cirkulárce… No nevím jak jsem se k ní ve čtyřech měsících dostal.
Berme starší lidi takové, jací jsou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jasně, mojí babičce bylo loni 90, takže jí na většinu věcí kývnu, poděkuju za radu a udělám si to po svým. Pamatovat si něco 30 let zpátky je kumšt, 70 to už je skoro jako věštění z křišťálové koule. ![]()
Taky jsem si už párkrát ověřila za těch pět let, co mám děti, vlastně šest, protože rady mi přicházely už od začátku těhu, že jednou to slyším tak a jindy trochu jinak, takže jednou např. mimčo jedlo něco v půl roce a podruhé v roce. No nedivím se, já některé věci nevím úplně přesně už teď.
Jen si pak člověk musí pohlídat, aby babička nenacpala dítě pribiňákem, když ho zrovna hlídá. Takže pokud jsem nevěřila, že daná osoba dodrží jídelníček, tak jsem dítě na hlídání nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky mě pořád všichni v rodině vykládají, jak jsem přecitlivělá, že dřív se děckám už dávalo v 8 měsících všechno. A oblíbená story tchýně: že manžel ve 3 měsících snědl pomixovanou klasickou svíčkovou s 3 knedlíkama
Nevím, co je to za zvyk kecat do výchovy našich dětí, snad taková nebudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi, že starší generace berou jako hrdinský kousek, co všechno dokázaly podat miminku za stravu.
No jsem moc zvědavá, čím takhle polezu na nervy já své dceři. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eviah, no cim? Tim, ze budes rikat, neblazni, to jeste miminku davat nesmis? Maximalne po roce veku! To my daly rohlik az v roce, bily cukr az ve dvou atd.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…Tak koukám,že je to všude stejné..Mimochodem já slyšela taky něco o půl ročním a svíčkový:D Každopádně babičky jsou nepoučitelné,ikdyž jsem všem několikrát důrazně zopakovala,že malému sladké nedávám a v nejbližší době ani nehodlám ,tak stejně vždycky někdo něco přinese…Tak to holt vezmu,poděkuju,schovám do skříně/ledničky a pak to sní přítel ![]()
Nejlepší jsou vždycky argumenty: ale prosimtě vždyť v tom je jen to a to…:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já malému Pribináčka a spol nedávám. Není důvod, jí mi pěkně bílé jogurty, tak ho nechci zmlsat něčím takovým. Mě osobně chutnají ![]()
Jinak co se týče tchyně, mám podobné problémy. V půl roce malého jsme s ní byli na návštěvě u příbuzných a ta ho chtěla krmit k obědu řízkem a brambory. Já na ní koukala, jestli se náhodou nezbláznila
Řekla jsem rezolutně ne a vytáhla pro malého skleničku s příkrmem. Natož se tchyně vyjádřila, že její děti takové blafy tedy nejezdy nikdy !!
Taky těžce nese, že malému nesmí dát ani ochutnat čokolády. Ač jsme jí tisíckrát řekli, že malý čokoládu prostě jíst nebude, posílá mu každý týden jedno kindervejce. Nevymluvíme jí to. Popravdě už se o to ani nesnažíme. Prostě to, co malému pošle a my to malému dát nechceme, tak to sníme sami ![]()
- Citovat
- Upravit
PS. před chvíli jsem dokoukala dokument o superobézních lidech v texasu..Hrůza a běs. A stravovací návyky??? 4m miminko ukusovalo hamburger!!!!!!!!!!
Oni to prostě neví, co je vhodné..
Jinak souhlas s ostatními..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nás v rodině údajně tchán jedl jako půlroční dítě syrečky a zapíjel to pivem........to mi bylo řečeno, když jsem odmítala dávat synovi na půl roce omáčky a knedlíky…chudáček, zvládl sotva mrkev rozmixovanou a oni by ho rvali omáčkama.....a syn ani dnes knedlíky nejí…nechutnají mu. Jsou mu téměř dva roky a v jídle ho držím celkem zkrátka,aby se nerval blbostma, co jsou akorát nezdravý. Stačil mi dnešní pořas tatínek XXXL.....
- Citovat
- Upravit