Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jinak předpokládám, že nemáte ani auto a zásadně chodíte pěšky, když kluk nesmí na obječení mít autíčko.
@nostress Neradu ustupuju, to mas pravdu. A vadi mi, ze utraci za neco, co nechceme. Kdyby nekupovala kraviny, nemusela by si pak k nam chodit pujcovat. Snazim se ji to i proto vysvetlit. A minule uz mi fakt ruply nervy.
@jessikka Ne. Auticka na triku pro mimino se mi proste nelibi. Nic hlubsiho v tom neni. ![]()
@lupto píše:
Ty jo…no, zakladatelko, podle meho neni treba zakazovat, zakazy nic neresi. Naopak spis naucit dite respekt ke zbranim, k zivotu, ze na lidi se nemiri ani jako apod. Myslela jsem, ze jsi hystericka…ale druha zde kricici o nerespektu k ni jako matce…ufff…Mne tchyne nerespektuje opravdu, neposloucha, kdyz rikam, ze syn nesmi citrusy, protoze ma pak velky ekzem apod. S oblecenim-taky nemam obrazky rada, nelibi se mi to. Tchyne nic jineho nekupuje…a nakupuje hodne. Pokazde se usmeju, ona oznami, ze vi, ze to nechci, ja prikyvnu, podekuju, ze je hodna, ze na kluky mysli. A doma to obleceni schovam do skrine a pak venuju sestrenkam, ktere nemaji penize a jsou za to stastne, ale sceny nedelam. Nemaji smysl a ztrapnovala bych jen sebe.Tak bych se zachovala i na oslave.
Přesně!
@terinka4444 píše:
ano, a teď mi napiš nějaké pravidlo k půlročnímu dítěti.Podle mě je to zaklínadlo matek, co si myslí, že jsou pupkem světa.
Výstižné ![]()
@lenorecka píše:
@jessikka Spis nechci, aby za to zbytecne vyhazovala penize.
Jsou to její peníze, když je chce vyhazovat, ať s nimi třeba zatápí. ![]()
Příspěvek upraven 22.03.19 v 19:35
@lenorecka píše:
@Petrule78 Hele, nevim, proc te to tak vytaci. Je to muj nazor. Klidne to svym detem davej. Ja svym nebudu.Kazdy to proste vidi jinak
Neboj, nevytáčí…spíš je mi Tě líto. tečka.
@nostress píše:
Jsou to její peníze, když je chce vyhazovat, ať s nimi třeba zatápí.
Měla jsem to podobné s tchýní, ale když k nám přijela na návštěvu, tak jsem se k ní chovala jako ke královně. A víš proč? Když dokázala vychovat tak úžasného chlapa, jako je můj manžel, tak přeci nemohla být tak nemožná a marná, a zadruhé, jsem si uvědomila, že já budu mít taky jednou snachu.
Tohle spousta supermatek vůbec nechápe.
@lenorecka píše:Čí jsou to peníze? Tvoje nebo její? Nebo bys jí i chtěla diktovat, za co je má vyhazovat?
@jessikka Spis nechci, aby za to zbytecne vyhazovala penize.
@nostress To ja si moc rikat nemuzu. Manzela mela v sedmnacti a vychovavala ho jeji maminka. Ja jsem na penize celkem hakliva. Vadi mi, ze utraci za kraviny a pak, kdyz se ji poroucha auto, musime ji my kupovat nove.
Tak já třeba hlášku „nerespektuje mě jako matku“ chápu i u půlročního. Ale ne teda v tom, co se řeší tady. Pokud budu dokola opakovat, že nechci, aby moje dítě v půl roce krmily rohlíkama a oni to za mými zády budou dělat. Nebo pokud to dítě budou posazovat, chovat nastojato i přesto, že jim už poněkolikáté vysvětlím, jak mu to může uškodit. Pokud se rozhodnu, že své děti budu obouvat do barefoot bot a oni mi neustále busou nosit boty se žirafkou, protože přece nesmím dítěti kazit nohy. Pokud mu budou dávat za mými zády sladké se slovy "maminka ti nedopřeje, tak ted můžeš, ted se nedívá. Tohle jsou případy, kdy mě nerespektují jako matku i u půlročního dítěte.
@lenorecka píše:
@jessikka Jak se to vezme. Dost ji s manzelem dotujeme.
No jasně. Další z diskusí, kde se to diskutérka, s kterou ostatní nesouhlasí snaží zachránit kydáním další špíny a hledáním dalších argumentů.
Takových je tu pět do týdne.
@jessikka píše:
No jasně. Další z diskusí, kde se to diskutérka, s kterou ostatní nesouhlasí snaží zachránit kydáním další špíny a hledáním dalších argumentů.
Takových je tu pět do týdne.
Přesně tak.