Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice Ona uplne ignoruje i to, co ji rekne manzel. Minule spolu byli v obchode, chtela koupit silenou mikinu, manzel ji rekl, ze to ne. Druhy den dosla za mnou a donesla to…
Ja jsem se fakt snazila ji vyjit vstric. Decko melo tricko na jedne navsteve, ani si nevysimla. Nekdy mam fakt pocit, ze mi to dela jen naschval.
@lenorecka píše:
@lauraka Mozna ranila, ale jak jinak ji to mam vysvetlit? Kupuje zasadne veci, o kterych reknu, ze je nechci. Vrazilabdo toho uz majlant a mne se vetsina vali ve skrini, protoze jsem to s usmevem prijimala. Kdyz nereagovala na moje prani, posledne jsem ji veci proste vratila. A ted jenom doufam, ze se umoudri a prestane vyhazovat penize za podobne veci.
Taky si myslím, že tvůj postoj je ovlivněn tím, že nemáš tchýni ráda. Chápu, že tobě jde o ten princip. Ty jsi něco zakázala, ona to pravidelně poruší.
Příspěvek upraven 22.03.19 v 19:39
@nostress Ja to ani nemam komu dat… Tak mi fakt prijde zbytecne, aby to vubec kupovala. Navic jako kdybx sama nevidela, jakk je absurdni, ze nasemu decku kupuje veci s napisem malyy fotbalista a podobny nesmysly. My s manzellem jsme naprosto nesportovni typy. Ani jeden se o to ani pasivne nezajimame. Znami z nas meli akorat legraci, kdyz jednou syn v podobnem tricku byl u nich na navsteve…
Nekaž klukovi oslavu. Dovedu si živě představit, že třeba i ta tchýně jde popřát klukovi, předá mu dárek, dle tvého nevhodný, ty mu ho vytrhneš z ruky a s poděkováním vrátíš. Děcko naštvaný, tchýně nas..ná, oslava zkažená. Nejvíc láká nejenom děti, vše, co je zakázané.
Předávej a vysvětluj dětem svůj názor na zbraně a podobné věci, ale nedělej vědu a nehysterči z jedné vodní pistolky.
@lenorecka to, že vy dva nejste sportovci, neznamená, že dítě jím být taky nesmí nebo nebude.
@lenorecka píše:
@nostress Ja to ani nemam komu dat… Tak mi fakt prijde zbytecne, aby to vubec kupovala. Navic jako kdybx sama nevidela, jakk je absurdni, ze nasemu decku kupuje veci s napisem malyy fotbalista a podobny nesmysly. My s manzellem jsme naprosto nesportovni typy. Ani jeden se o to ani pasivne nezajimame. Znami z nas meli akorat legraci, kdyz jednou syn v podobnem tricku byl u nich na navsteve…
Řekni rovnou, že ti vadí všechno, co tchýně koupí. Začala jsi s potisky aut, nyní jsi u potisku fotbalisty. Když někoho nesnášíš, jen tak něčím se ti nezavděčí. Kdybys byla chytřejší, budeš nad věcí, a nikdy bys na tuhle hru kočky s myší nepřistoupila.
Uvědom si, že ani tyhle hloupé šprajcy nezabrání tomu, že syn bude mít babičku rád, pokud o něj má zájem, ráda mu něco koupí, a chová se k němu hezky.
@jenika1 Jisteze. Ale u pulrocniho ditete, ktere oblekame my, to pusobi fakt komicky. Nekdo, kdo nenavidi sport, da synovi fotbalovou mikinu…
Zakladatelko, ještě jsem chtěla napsat zkušenost s jedním klukem ze školky.. Jsou mu tři roky, a kudy chodí, nosí klacek, a útočí na děti se slovy, že je zabije.
K čemu pak, že jeho matka doma nepovolí ani vodní pistolku? ![]()
Syn do školky teprve nastoupí, a s klackem si hraje tak, že se šťourá v blátě nebo louži, píše do písku.. Za mě má školka mnohem větší a horší vliv na dítě, než jedna hračka doma.
@lenorecka píše:
Mam uplne stejny nazor. Syn taky zadnou pistoli nikdy mit nebude. Rodine bych to vysvetlila, ale pokud jsou jako roodicr meho manzela, tak to nepochopi a udelaji si, co budou chtit. Nechtela jsem treba pro syna obleceni s auticky a podobnymi nesmysly - tchyne samozrejme kupuje hlavne to. Mine uz mi dosla trpelivost a hodila jsem ji to ja hlavu.
Byt teboh bych se pred oslavou zeptala, co koupili. Pokud by to byla pistole, darek bych zabavila a diteti nedala.
Ty jsi matka. Ty rozhodujes.
To myslíš vážně? Máš solidně našlápnuto, že jednou budeš pro svou snachu skutečně snesitelná tchyně. Z takovýhle radikálních a nekompromisních matek jsou totiž pak ty nesněsitelné tchyně. Zkus trochu přobrzdit a zauažuj, co je důležitější, než dobré vztahy v rodině. Myslím, že rozhodně to není nějaký obrázek na dětském oblečení.
@lenorecka Tchýně to kupuje naschvál, tak nevím, proč by tě mělo trápit, že za to utrácí svoje peníze. Tak to prostě od ní vezmi, jednou za čas to hoď do balíku a věnuj charitě nebo pošli za poštovné maminkám v nouzi. Vlk se nažere, koza zůstane celá a ještě to poslouží dobrému účelu.
@WaIl Omg.
zacala jsem auty a podobnymi nesmysly - tim jsem myslela sportovni veci.
Pokud do me chces za kazdou cenu rypat, posluz si.
Opravdu mi nejde o to, ze cokoliv koupi, je spatne.
Ale o to, ze nerespektuje me jako matku.
A syn, at si ma rad, koho chce. A soudy o tom, jestli jsem, nebo nejsem chytra, si nech od cesty. ![]()
@Kakika píše:
@lenorecka Tchýně to kupuje naschvál, tak nevím, proč by tě mělo trápit, že za to utrácí svoje peníze. Tak to prostě od ní vezmi, jednou za čas to hoď do balíku a věnuj charitě nebo pošli za poštovné maminkám v nouzi. Vlk se nažere, koza zůstane celá a ještě to poslouží dobrému účelu.
Asi tak.
![]()