Přijmout dárek, nebo odmítnout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2839
26.5.16 08:40

Vzdyt pistolka na vodu je naprosto senzacni, strasne jsme si s tim jako deti vyblbli, holky, kluci, bylo to fuk, nejzasadnejsi vec v bazenu :-) Proc mu odeprit takovou skvelou zabavu. Zbytecne resis kraviny, nechapu, jak by ho to mohlo poznamenat. Hrajou si s tim deti bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
26.5.16 08:40

No a řekla jsi to aspoň tchánovcům? Vašim jsi to vysvětlila a u tchánovců už dopředu předpokládáš, že mu dají pušku. Jak se k tomu staví manžel? Už s ohledem na starší dceru bych se to snažila nějak vysvětlit.
Ale vyhazování hraček na oslavě je kravina a to opravdu od slova kráva. Tak nebuď kráva a nehroť to.

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
26.5.16 08:43
@iiiv píše:
Moji kluci po sobě střílí snad vším, prsty, košťátky…jsou jim 2 roky a 5, a to pistoli snad ani doma nikdy neměli. šermujou se vařečkama, větvema. Prostě to k těm dětem patří

Mimochodem, asi přesně takhle.. Ono stačí vidět dnešní pohádku, kde máš rytíře, co šermují, střílí a bojují o hrad.. Neškodné dětské hry, kdo si nehrál na princezny, vojáčky, rytíře a podobné věci? Raději vážně klukovi vysvětli, že je to jen hračka, jaký je rozdíl mezi pravou zbraní apod, co se smí a co ne.. A promluv si s dcerou (nevím, kolik jí je, ale jestli má nějaké trauma jako měla moje kamarádka z dělobuchů - kdysi jeden bouchnul nedaleko jí a on se ji několik let strašně bála a o silvestra vážně trpěla - tak bych zkusila (dětského) psychologa, protože pokud v ní problémy vyvolá i barevná hračka pistolky, tak je vážně něco špatně :-( )

• Citovat
  • Upravit
72725
26.5.16 08:44
@Anonymní píše:
Dobré ráno. Řeším dilema-syn bude mít za chvilku narozeniny. A absolutně nepřipadá v úvahu aby dostal nějaké pistolky, zbraně, makety…prostě cokoliv co je útočné už jen z principu. Nesnáším to, nesnáším tyhle hračky, jsou úplně zbytečné a ponoukají děti k všelijakým kravinám. Do této skupiny počítám i pistolky na vodu(proč učit děti že na někoho střílet je prostě normální). Starší dcera má velmi špatné zkušenosti se zbraněmi, psychicky je na tom špatně. A teď-mojí straně rodiny jsem jednoduše vysvětlila jak se to má, jak se k tomu stavím a není problém, všichni chápou či tolerují. Problém je strana manželova…Nesneseme se, jednoduše, a předpokládám že nějaké moje prosby aby jsme doma toto neměli budou ignorovat. Když syn dostane od nich nějakou zbraň-mám poděkovat, nechat to být a pak hodit do popelnice-když už to syn uvidí? nebo rovnou vzít a vyhodit s tím že jsme jasně řekla že si to nepřeju? A oslava bude celá v kopru…Chci se připravit na varinatu že to nastane abych zachovala klidnou hlavu-jsem dost vzteklý člověk tak nějaký návod a příprava snad pomůže. nechci synovi zkazit oslavu…

mi přijdeš fakt hysterická - proč je špatná vodní pistolka :mrgreen: Jinak zkaž dítku oslavu, jak chceš. Ono je to fuk - budu udělá scénu ono, nebo uděláš scénu Ty popř ti příbuzní :nevim: když Ti to za to stojí, je celkem fuk, jakým způsobem to proběhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
26.5.16 08:44
@lauraka píše:
Vzdyt pistolka na vodu je naprosto senzacni, strasne jsme si s tim jako deti vyblbli, holky, kluci, bylo to fuk, nejzasadnejsi vec v bazenu :-) Proc mu odeprit takovou skvelou zabavu. Zbytecne resis kraviny, nechapu, jak by ho to mohlo poznamenat. Hrajou si s tim deti bezne.

:-( Jen jako děti? Já s ní dokážu telit s manželem ještě teď a pořádat vodní bitvy :-D A to mám dětství a pubertu za sebou.. Asi jsem divná… :-D

• Citovat
  • Upravit
3869
26.5.16 08:48

Je to blbost. To je jak když chceš holce zakázat barbíny, aby v budoucnosti netrpěla anorexii :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.5.16 08:48

Bojuj, ne nadarmo se ovšem říká: Odříkaného chleba největší krajíc!…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
26.5.16 08:49

Oni to deti nevnimaji jako formu nasili proti jinemu cloveku. Ta hracka je pro ne jen hrackou, symbol indiana, policajta, stejne jako kdyz k hasici patri helma s hadici :-) taky jsem si hrala s pistolkama a nejsem psychicky labilni silenec. Prehanis to s tou pistolkou na vodu. To neni strileni, ale splichani vody, coz muzou delat i rukama, ale delaji to pistolkou (nebo tou pumpickou, nemusi to byt tvar pistole :-) ). Takhle, dokazu te ale pochopit. Presto to neprehanej. Ve skolce tyhle hracky mit bude. Darky prevezmi a kdyz tam budou pistole, nech ho pohrat a kdyz se ti to fakt nebude libit, nevyhazuj - daruj to nekomu v nouzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
26.5.16 08:50
@elinka90 píše:
Je to blbost. To je jak když chceš holce zakázat barbíny, aby v budoucnosti netrpěla anorexii :zed:

Výborné přirovnání.

Klidně tu pistoli (kterou vůbec možná nedostane!!!) demonstrativně vyhoď. Budeš za hysterickou blbku. Právem.

Příspěvek upraven 26.05.16 v 08:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
26.5.16 08:52

Jen by mě zajímalo, jak se třeba koukáš na sportovní střelbu. Na sport, který má dlouhou tradici, vyžaduje, um, soustředění, trénink. Co biatlon?

Já třeba toužím jít na střelnici a trochu si do terče zastřílet. Asi jsem psychopat, co brzo někoho oddělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.5.16 08:53
@Sany80s píše:
Podstatné není, co si přeješ ty, ale zda to uvítá syn.
Jsi zbytečně hysterická a vynucování si typů hraček je nesmysl.

no, napsala jsi to krásně. Prý ani pistolku na vodu. Ty bláho, hysterické matky jsou fakt top.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@Moucharda píše:
Bojuj, ne nadarmo se ovšem říká: Odříkaného chleba největší krajíc!…
:palec: přesně tak :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

Zakladatelko chápu tě, nemyslím si, že ke klukovi patří zbraně. Ty prostě nepatří k nikomu. Taky nechci mít doma žádné pistolky a pod. Pokud i jednu udělá z klacku, fajn, to je kreativita, ale podporovat to kupováním atrap nebudu.
Manželově rodině bych to dopředu vysvělila. Pokud přeci jen něco přitáhnou, tak bych to na oslvě zkousla a pak to asi v okamžiku, jakmile se toho dítě nabaží nenápadně ztopila. U většího dítěte bych možná zkusila udělat výměnný obchod - dáme pistolku pryč a vyere si zato jinou hračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
26.5.16 08:54

Máš asi nějaký problém se sebou… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69126
26.5.16 08:57

Tak pominu-li tu hysterii (nesnáším, nesnáším…) nad něčím, s čím se dříve nebo později setká i bez tvého vědomí a daleko přínosnější než hysterické odmítání mi přijde naučit ho, jak k takovým věcem v životě přistupovat… tak sebrat dítěti na oslavě dárek, který právě dostalo, mi přijde s výjimkou toho, pokud by ho skutečně ohrožoval na životě, hodně kruté.

Pokud ty se s tchánovci nesnášíš, ať s nimi promluví muž, pokud i on se s nimi nesnáší, na oslavu je nezvěte. Pokud má muž na věc jiný názor než ty, budeš to mít hodně těžký :lol: A pokud ti tchánovci záměrně dělají naschvály, tak jim pověz, že syn děsně moc touží po pistoli.

Mimochodem, kdybys viděla, jak si včera s duplem hrála moje čtyřletá princezna, asi by tě vomejvali. Zbraně jí nezakazujeme, ani je jakkoliv nepropagujeme, ale děti chodí do školky, na hřiště, občas vidí nějakou tu pohádku… a nemám pocit, že by zrovna takhle vyrůstali budoucí kriminálníci, tam bude problém někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí