Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moje řeč
Holt „některé“ dnešní matky na to mají jiný názor a sežraly víš co ![]()
@lupto píše:
Brzy uvidis…memu starsimu byly v lednu tri.Na nakupy ho brat nemuzu, protoze pokazde si vybere neco priserneho na sebe, kazde rano smlouva, co si muze a nemuze vzit, jake si nazuje boty…horsi nez holka.Ale porad si rikam, ze to ma po mamince a jsem v klidu
Já nechtěla mít holku nějak extra v růžové. Když jdu nakupovat, tak většinou s klukem. Má poradní hlas, aby s připadal důležitý. Když mu dám na výběr z růžového a zeleného body, které myslíš, že odnášíme z obchodu?
Ale neudělej mu tu radost, když pak hrdě vykládá, že to vybíral pro malou on. ![]()
@myskalucka Ale to je to. One se pta. Ja odpovim. Koupo uplne neco jineho. Tak reknu, jestli, kdyz chce neco koupit, by nemohla kouput radsi to a to. Nic. Jak mluvit do dubu. Na autech neni spatneho nic, jen se mi to nelibi. Az si to vybere sam, ok. Ale ted mu to proste oblekat nebudu.
@lenorecka Ne nemáš pravdu, my dvě se lišíme v tom, že já uznávám alespoň elementární pravidla slušnosti a úcty k dospělému.
@Petrule78 At si ho klidne hraje. Ja s tim problem nemam. Ale v pulroce mu fotbaliva tricka davat odmitam. Je to nesmyslne a nevkusne.
@Sany80s píše:
@lenorecka Ne nemáš pravdu, my dvě se lišíme v tom, že já uznávám alespoň elementární pravidla slušnosti a úcty k dospělému.
@lenorecka Aha, nevkusné? A nesmyslné? Nesmyslné je řešit toto u půlročního dítěte…bože…
Nejhorší je srážka s bl..em ![]()
Taky si myslim, ze zakazovat pistoje je prehnane, ale pokud se ten problem posune na obecnou uroven - z nejakeho duvodu si nepreji urcity typ hracek a nekdo to nerespektuje, tak opravdu me nenapada elegantni reseni. Pokud dite dostane nevhodnou hracku treba z duvodu jeji hlucnosti ci velke velikosti, tak se to da vyresit tim, ze hracka zustane u darce a dite si s ni hraje jen tam. Ale kdyz jde o vec, kterou povazuji za neprijatelnou z vychovnych duvodu… no chudak dite.
@Petrule78 Hele, nevim, proc te to tak vytaci. Je to muj nazor. Klidne to svym detem davej. Ja svym nebudu.
Kazdy to proste vidi jinak ![]()
@lenorecka píše:
@myskalucka Ale to je to. One se pta. Ja odpovim. Koupo uplne neco jineho. Tak reknu, jestli, kdyz chce neco koupit, by nemohla kouput radsi to a to. Nic. Jak mluvit do dubu. Na autech neni spatneho nic, jen se mi to nelibi. Az si to vybere sam, ok. Ale ted mu to proste oblekat nebudu.
Sorry, ale mám pocit, že ti tchýně tak trochu nastavuje zrcadlo, a to tě dráždí.
Příspěvek upraven 23.03.19 v 08:49
@bublinek píše:
Já si myslím, že to je to, že když matka stanoví pravidla a tchýně nebo někdo je nerespektuje.
ano, a teď mi napiš nějaké pravidlo k půlročnímu dítěti.
Podle mě je to zaklínadlo matek, co si myslí, že jsou pupkem světa.
@Svistice píše:
Já nechtěla mít holku nějak extra v růžové. Když jdu nakupovat, tak většinou s klukem. Má poradní hlas, aby s připadal důležitý. Když mu dám na výběr z růžového a zeleného body, které myslíš, že odnášíme z obchodu?Ale neudělej mu tu radost, když pak hrdě vykládá, že to vybíral pro malou on.
Jooo, malemu vybere veci pekne, ale sobe…posledne v HM velky nakup jarnich veci, vse probihalo ok. A pak nakonec uvidel priiiserne hnusny prouzkovany triko.Je u nas obdobi hasicu.No,scena, jak kdyby byl nejrozmazlenejsi decko na svete. Nejmensi meli o dve velikosti vetsi, nez nosi. A?… je doma!!!A kazdy vecer scena, ze v nem po celem dnu nemuze spat, peru ho pres noc aby bylo rano suche. Musime mu aspon koupit druhe stejne.No,nosi ho porad, stydim se…aspon tu a tam ho ukecam, ze na verejnost, k tatovi do prace apod.se nehodi…desny
A neudelam nic, i kdybych brecela, nezlomim ho. Radeji by se nechal zabit, nez ho dobrovolne svleknout.
Ale jak rikam, je silne po mamince, moc se vztekat nemuzu
![]()
@lenorecka píše:
@Ignácie Delala jsem to. A pak ji znovu rekla, aby uz dalsi takove obleceni nekupovala. Koupila ho zas. Uz vazne nevim, jak ji to vysvetlit.
Proboha, tak jí to nevysvětluj, ne? Poděkuj, ukliď a je klid. Ale ne, bude po mém a basta a budete tancovat, jak pískám, že?
@jessikka Spis nechci, aby za to zbytecne vyhazovala penize. ![]()