Přijmout dárek, nebo odmítnout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5724
26.5.16 08:57

Tak zrovna s pistolema na vodu jsme si se ségrou na zahradě vyhrály nejvíc, a to ještě snad kolem 10 let. :mrgreen:
Teď v dospělosti zbraně taky nesnáším.

Ale nikdy bych synovi nevyhodila hračku, kterou by dostal k narozeninám, a viděl jí. 8o I kdyby to byla pistole.

Přitom to tomu dítěti stačí jen vysvětlit. Když nepochopí, zbraň jde do komory. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.5.16 08:57
@magdickakocicka píše:
Ja kdyz jsem byla dite, tak me deda ucil strilet ze vzduchovky na plechovky a zadnou ujmu to na me nenechalo a dokonce jsme se segrou meli pistol na kapsliky :lol: Takze opravdu nevidim duvod zakazovat pistolku na vodu :roll:

no, já dělala biatlon od prvního stupně základky, takže „zbraně“ byly skoro denní chleba. Světe div se, nikoho jsme ještě nezastřelila. Děti střílí ze vzduchovky od mala, a kupodivu mají ke zbrani větší respekt, než ostatní. Střílí pod vedením dospělých z luku, taky dobrá vzažedná zbraň. Prostě tahle hysterie o zbraních v kontextu s dětskou pistolkou na vodu značí jediné, že by se měly maky trochu vzpamatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
26.5.16 08:59
@ugluk píše:
Tak pominu-li tu hysterii (nesnáším, nesnáším…) nad něčím, s čím se dříve nebo později setká i bez tvého vědomí a daleko přínosnější než hysterické odmítání mi přijde naučit ho, jak k takovým věcem v životě přistupovat… tak sebrat dítěti na oslavě dárek, který právě dostalo, mi přijde s výjimkou toho, pokud by ho skutečně ohrožoval na životě, hodně kruté.

Pokud ty se s tchánovci nesnášíš, ať s nimi promluví muž, pokud i on se s nimi nesnáší, na oslavu je nezvěte. Pokud má muž na věc jiný názor než ty, budeš to mít hodně těžký :lol: A pokud ti tchánovci záměrně dělají naschvály, tak jim pověz, že syn děsně moc touží po pistoli.

Mimochodem, kdybys viděla, jak si včera s duplem hrála moje čtyřletá princezna, asi by tě vomejvali. Zbraně jí nezakazujeme, ani je jakkoliv nepropagujeme, ale děti chodí do školky, na hřiště, občas vidí nějakou tu pohádku… a nemám pocit, že by zrovna takhle vyrůstali budoucí kriminálníci, tam bude problém někde jinde.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
26.5.16 09:01

Pripadas mi hystericka.
Bud pribuzne nezvi nebo zakaz veskere darky a nakup synovi za sve dle sveho uvazeni.
Mne osobne by urazilo, kdyby mi hystericka snacha diktovala, jestli muzu koupit puzzle nebo transformera.
A tem „bojovym“ hrackam stejne neuniknes.
Navic je to uplne v rozporu s bio nastavenim muzu.
Je to jako bys po sve dceri chtela, aby se ji nelibila panenka Barbie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
26.5.16 09:06

Mam uplne stejny nazor. Syn taky zadnou pistoli nikdy mit nebude. Rodine bych to vysvetlila, ale pokud jsou jako roodicr meho manzela, tak to nepochopi a udelaji si, co budou chtit. Nechtela jsem treba pro syna obleceni s auticky a podobnymi nesmysly - tchyne samozrejme kupuje hlavne to. Mine uz mi dosla trpelivost a hodila jsem ji to ja hlavu.
Byt teboh bych se pred oslavou zeptala, co koupili. Pokud by to byla pistole, darek bych zabavila a diteti nedala.
Ty jsi matka. Ty rozhodujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
26.5.16 09:09
@lenorecka píše:
Mam uplne stejny nazor. Syn taky zadnou pistoli nikdy mit nebude. Rodine bych to vysvetlila, ale pokud jsou jako roodicr meho manzela, tak to nepochopi a udelaji si, co budou chtit. Nechtela jsem treba pro syna obleceni s auticky a podobnymi nesmysly - tchyne samozrejme kupuje hlavne to. Mine uz mi dosla trpelivost a hodila jsem ji to ja hlavu.
Byt teboh bych se pred oslavou zeptala, co koupili. Pokud by to byla pistole, darek bych zabavila a diteti nedala.

8o :roll: Oblečení s autíčky syn miluje nejvíc. :think: Ženský, vy fakt nejste normální. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
26.5.16 09:11
@Anonymní píše:
Dobré ráno. Řeším dilema-syn bude mít za chvilku narozeniny. A absolutně nepřipadá v úvahu aby dostal nějaké pistolky, zbraně, makety…prostě cokoliv co je útočné už jen z principu. Nesnáším to, nesnáším tyhle hračky, jsou úplně zbytečné a ponoukají děti k všelijakým kravinám. Do této skupiny počítám i pistolky na vodu(proč učit děti že na někoho střílet je prostě normální). Starší dcera má velmi špatné zkušenosti se zbraněmi, psychicky je na tom špatně. A teď-mojí straně rodiny jsem jednoduše vysvětlila jak se to má, jak se k tomu stavím a není problém, všichni chápou či tolerují. Problém je strana manželova…Nesneseme se, jednoduše, a předpokládám že nějaké moje prosby aby jsme doma toto neměli budou ignorovat. Když syn dostane od nich nějakou zbraň-mám poděkovat, nechat to být a pak hodit do popelnice-když už to syn uvidí? nebo rovnou vzít a vyhodit s tím že jsme jasně řekla že si to nepřeju? A oslava bude celá v kopru…Chci se připravit na varinatu že to nastane abych zachovala klidnou hlavu-jsem dost vzteklý člověk tak nějaký návod a příprava snad pomůže. nechci synovi zkazit oslavu…

Nechápu, jak toto řešíš. Syn ještě nemá ani 2 roky. Na dvoře má hokejku a jeden den jsem viděla, jak si s ní hraje, že jako střílí do vzduchu a říká pif pif. Přijde mi to úplně normální. Nebo tvoje dítě nikdy nevidělo myslivce s puškou na rameni? U nás jsou v rodině myslivci a nedokážu si představit, že by neměli třeba mluvit doma o honitbě atd. Neví, že zvířáta v lese se střílí? Jednou nebo později se stejně se zbraní potká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
26.5.16 09:13
@lenorecka píše:

Hodit někomu na hlavu dárek jen z toho důvodu, že nemá tebou schválený potisk je opravdu úžasné :poblion: :poblion: :poblion: Chudák tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
26.5.16 09:13

@WaIl
Myslim, ze pulrocnimu diteti je uplne fuk, co ma na sobe. Dulezite je to pro mee. A pokud to tchyne nedokaze pochopit, tak obleceni od ni proste nechcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
26.5.16 09:14

To bude skvělé zakončení oslavy, až budeš přede všemi vyhazovat synovy dárky do popelnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
26.5.16 09:15
@lenorecka píše:

A tohle je snad ještě větší masakr 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
26.5.16 09:16
@Ignácie píše:
A tohle je snad ještě větší masakr 8o

Jak mají být slušně vychované děti, když jsou nevychovaní rodiče :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
26.5.16 09:18

@WaIl Co je na obleceni s auticky vlastne spatne ze? :roll: Chudak dite, jeste nema ani rok a tak silenou matku doma, kam se to narodil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
26.5.16 09:19

@radkka Nechapu proc. Nekolikrat jsem jasne rekla, ze takove veci nechcu. Pokud to nedokaze respektovat, je to jeji chyba. Syna vychovavam a oblekam ja, budu to delat tak, jak ja uznam za vhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.5.16 09:19

Takže kvůli tvé neschopnosti adekvátních reakce na dětskou hru budeš kazit synovi oslavu? Nejen hysterka, ale i parádní sobec :potlesk: uvědom si, ze podstatné je přáni syna nikoli tvoje. Děkuji životu za normální rodinu, která mne nechala hrát si s maketou vzduchovky na indiány

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí