Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
Pokud tí tohle dělá víc lidí, asi nejsi moc sympatická
Asi každý zná takové ty „známé“, kteří se vtírají a nějak je potřeba se jich zbavit
Bavit se se mnou nekdo timhle stylem, jako to ta,, sebedoma'' anonymni kreatura napsala, tak taky nemam zajem a vymluvim se.. ![]()
@Anonymní píše:
Proč lidi tak šílí z dětí? Máme kolem sebe s manželem spoustu lidí, se kterými by se i dalo přátelit, ale prostě není šance. Kolem je několik mladých manželů, 1-2 děti, rádi bychom s nimi něco podnikali, navrhli jsme i společnou akci, ale je prakticky nemožné se s někým domluvit. Už je to fakt na hlavu. Známe se tak okrajově, ale nevím jak ty vztahy zlepšit, když nikdo nic nechce. Proč jsou všichni tak podělaní z těch dětí? To fakt už lidi 25+ neřeší nic jiného než práci-únavu-děti?Vůbec se s někým sejít je záležitost na čtvrt roku - protože jejich dítě v tu a tu dobu spí, musí mít přece příkrmy doma, pak má rýmu, pak rostou zoubky…tak mi přijde, že jsou zaneprázdnění ničím. Přece by se nic nestalo, kdyby chvíli dělali i něco jiného než pořád obskakovali ty děti ne? Pak se vrátí do práce a času bude ještě míň. Co z toho života člověk pak má? Nějak nevím kde vzít přátele a nebavit se pořád jenom o dětech.
Prosím anonym, osobní.
Taky to moc nechápu. A hovory o těchto tématech mě nebaví. ne každý musí být podělaný z cizích dětí. Já je zatím nemám ale nebudu aspirovat na matku roku. Dítě mi bude stačit jedno. Já jsem ze 3 dětí a rodiče normálně měli přátele taky s dětmi, podnikali akce, návštěvy, dovolené a nebo bylo v rodině hlídání. Takže někde to jde ale to se musí chtít.
@Aduš8 píše:
Ty v.leDoma dvouletého a čtyřměsíční, za sebou víkend v práci a přečtu si tohle. No, věř mi, že než něco podnikat s někým, kdo to nikdy nedokáže pochopit, tak so raději půjdu lehnout. Zrovna dneska jsme se o tom v práci bavili. Všem je nám mezi 25 a 35 lety, všichni s dětmi, jen jedna kolegyně vyprávěla, jak její přítel právě jede z diskotéky a vyzvedne ji po noční a jsou si spolu lehnout. My ostatní jsme se jen smáli. Já přijít odněkud déle, než o půlnoci, tak druhý den padám na hubu, děti se neptají, jestli se mamince chce vstávat. A svůj volný čas před den raději trávím s nimi, než se známými. Jsou to nejcennější, co mám. Když se budu chtít odreagovat a někoho obtěžovat s jejich hlídáním, raději si udělám hezké chvíle s manželem. Myslíš, že tahle odpověď stačí a vysvětlí?
No a co? Každý má jiné zájmy. Hlavně že je to baví. Ne? Já ponocuji docela často tak jedna dvě akce za měsíc by mě už fakt nevytrhly. Naopak je to docela fajn se bavit až do rána. Hlavně v létě kdy jsme s partou do rána venku u vody.
@Anonymní píše:
Eh, vytřu vám zrak! Myslela jsem, že je to pochopitelné. Mám 2 malé děti brzy po sobě.Mohla bych se vymlouvat. Ale prostě umím děti sbalit a jet na výlet nebo jít na druhý konec města na zmrzku, nebo jít na chvíli návštěvu.
Nevidím v tom žádný problém. A ne se pořád jen vymlouvat na zoubečky a příkrmy a uspávat přesně v danou hodinu a nechat se pohltit kravinama. Tak právě nechápu, proč to všichni tak hrotí.
Je otazka, jak stare ty deti jsou. Prvni rok cca jsem hodne u dcery dodrzovala rezim. Na krmeni jsem byla doma a spani taky. Mliko mi dcera pila dobre, ale uspavani byla vzdy mise a kdyz se nevyspala a naboural se nejak rezim, tak bla hodne narocna.
Jinak, pokud maji ty rodiny miminko, je docela mozne, ze je jejich matka vycerpana. Ja po narozeni male mela sotva energii se doplazit do obchodu a nakoupit potraviny. Byla jsem silene vycerpana a predstava, ze bych nekde litala po zmrzlinach a vyletech s nekolikamesicnym ditetem, to nee.
Od 2 let nahoru jsem naopak vyletum otevrena. Ono je i jednodussi batole zabavit vyletem, nez vysedavanim doma meno behanim za nim na hristi.
@Švédka87 já ale nepíšu nic proti tomu, že někde do rána paří
je to bezdětný pár, ať si to užívají stejně, jako já kdysi. Bylo to myšleno tak, že se dvěma malými dětmi si to prostě dovolit nemůžu, protože mě vyspat nenechají. Poznáš, až to dítě budeš sama mít.